reklama

Plundrove cesto

Pridal/a jajanka dňa 20. 11. 2011 - 17:32

reklama

Prosim nema niekto dobry recept na plundrove cesto?diky(cake)


reklama

reklama

tanya32, Ne, 20. 11. 2011 - 20:03

Ja som odskusala niekolko receptov a nakoniec sa mi najviac paci tento, co tu napisem. Robim z neho croissanty a podla mojho manzela su lepsie ako z obchodu a to jemu hocico nechuti:)
Takze na kysnute cesto: 500g hladka muka, sacok suseneho drozdia, 90g krystalovy cukor, 12g sol, 300 ml teple mlieko. Okrem kysnuteho cesta este potrebujeme 340g masla.
Postup: Vymiesam kysnute cesto, po nakysnuti ho rozvalkam a na dve tretiny poukladam maslo (rozvalkane na tenke platy). Prelozim tak, aby maslo bolo vnutri.
Otocim cesto o 90 stupnov, rozvalkam na obdlznik a prekladam zhora do polovice, zdola do polovice a naseba. Dam na cca 30 minut do chladnicky (zabalene do folie), potom zase otocim cesto o 90 stupnov a opakujem este dvakrat. Po tretom prekladani zabalim do folie, ale treba poriadne zabalit, lebo cesto nakysne a odlozim do chladnicky na celu noc. A potom uz len vykrajujem croissanty, robim aj s cokoladou, necham este na plechu nakysnut, potriem vajickom a upeciem

Postup prekladania cesta je najlepsie pozret na tomto videu (ingrediencie mam ine). http://en.cookshow.com/video-recipe/croissants-pain-au-chocolat-206

VieraB, Po, 21. 11. 2011 - 02:07

mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam....díky za príspevok

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama