reklama

zaváraný červený melón

Pridal/a yaya dňa 18. 08. 2008 - 16:37

reklama

práve som dozavárala červený melón...zaváram ho už tretím rokom...poznáte to?...nech sa tu nerozpisujem...


reklama

reklama

OLIVIA, Po, 18. 08. 2008 - 16:49

No to vážne počujem prvý raz.Ako to prosím ta robíš?Nie je to potom ako blato?

timi, Po, 18. 08. 2008 - 17:58

daj recept ja som tiez zvedava :)

(heart)(flower)(sun) tak sa drzme a budeme pekne a stihle (heart) (flower) (sun)

yaya, Po, 18. 08. 2008 - 18:20

ved práve, že to nie je blato...normálne ten melón nakrájaš na kocky, bolo by lepšie, keby niekto vedel odhadnúť, podľa vonkajšku, aby nebol prezretý ...no a potom tie kocky dať do pohára a dokonca môžeš aj potlačiť, lebo ked nepotlačíš, tak po sterilizácii zistíš, že sa kocky sťapli do pol pohára (skúsenosť z prvého razu....:)))....a nálev presne taký istý ako do uhoriek, ale ja pridávam k melónu ešte bonus 3-4 štipľavé chilli papričky, bo ľúbim pálivé...takže to už podľa vkusu...no a sterilizovať ako uhorky, len skrátiť dobu sterilizácie cca o 5-10minút...no a výsledok papkať k mäsku...a hocčomu, ako uhorky...ten melón je sám o sebe šťavnatý, takže celý presiakne sladko-kyslo-štipľavo...napadlo mi to napísať, lebo som vravela pred pár hodinami známej, že musím ísť domov, lebo idem zavárať melón a dívala sa ma mna ako na pochybenú..a že neuverí, kým neuvidí....tak som sa smiala, že mi to robíme už 3 roky, recept máme od jedného známeho a počas tých troch rokov to hovoríme Ďalším známi, ale vždy sa ešte niekto nájde, kto otvára pusu, že či si uvedomujem, čo mu rozprávam, že idem zavárať....

Bebičkovo, Ut, 04. 08. 2020 - 13:34

Prosim napises mi recept na nalev? Poznam ich niekolko a teda neviem ktory by bol pre melon twn naj. A chcela by som to mat original. Velmi pekne ti dakujem

yaya, Po, 18. 08. 2008 - 18:21

raz tvrdil jeden veľmo múdry pán v teleráne, čo sa živý zdravou výživou a zaváraním, že sa melón nedá zavárať...takú chuť som mala tam zavolať, že nemá pravdu....:)))

Aja1, Po, 18. 08. 2008 - 18:36

A koľko toho asi tak nazaváraš?A rodine to chutí?Neviem si to predstaviť,asi pôjdem kúpiť melon a odskúšam.Dávaš preč zrniečka?

yaya, Po, 18. 08. 2008 - 18:52

nedávam preč zrniečka, to by bolo pracné..tento rok alebo toto leto som zavarila cca 30 pohárov....a máme už len 20...a to ešte zima nebola....vlani a aj tohto roku sme boli v chorvátksu a domáci pán je Peruánec, on je tým absolútne nadšený....

Aja1, Po, 18. 08. 2008 - 19:36

A tie zrniečka zmäknú?Alebo ich jete aj so zrniečkami.U nás sa všetky zrnká vypľúvajú.Ako asi veľké krájaš tie kocky?To len tak pre obraz.Recept som už preposlala všetkým známim,tak sme všetci veľmi zvedaví.Dávaš to do 7 dl pohárov?Naplníš to nálevom až do plna?
Joj,ale som zvedavá.(blush)

yaya, Ut, 19. 08. 2008 - 15:53

...no je to podľa toho, či vypľúvate, alebo nie...u nás sa nevypľúvajú, tak nemám problém ich aj zavariť a aj ich zavarené zjesť....a nezmäknú...ale ja, kedže mi nevadia ani neviem, že ich jem...a kocky sú cca 1-2x1-2 cm...a dávam ich do 7dcl pohárov, lebo ked sa u nás otvorí pohár k obedu, tak my dvaja s mužom zjeme celý pohár...ale predtým som zavárala do 3dcl....a poviem prečo...lebo tí, ktorí otvárali oči a neverili, tým som dala ten malý pohár...ale je to fakt sranda, ked niekde poviem, že zaváram melón....a pohár plním do plna, v podstate tak ako som písala, všetko ako pri uhorkách, len do pohárov dávaš melón...proste na kocky, je lepšie, ked nie je prezretý....ked sa mi taký dostane, tak to prezreté zjeme a to tvrdšie krájame...ale hovorím len o fakt tých prezretých, čo sa ti doslova rozpadávajú....a postupne nasypem za hrsť kociek do pohára a mierne potlačím, potom znova za hrsť kociek a potlačím (netreba sa báť) a tak až do plna, potom na vrch podľa chuti dám 2-3 chilli papričky, no a nálev si uvarím medzitým, potom ked je vychladnutý nalejem, ale kedže je pohár takmer natlačený, tak 1 deko mi vydá na 14ks 7dcl pohárov...zavíčkujem, zavarím na 80stupňoch cca 10 minút

Susana382, Pi, 23. 08. 2013 - 10:11

Ahoj Yaya
Mám otázočku chcela by som zavárať červený melón to naozaj spravíš ten kyslý nálev na uhorky a potom to dáš k melonu? Či ako vieš som v tom nová zatial som iba ovocné lekváriky robila a zavárala ale uhorky ešte nie. (giggle) Preto to neviem .. Ďakujem :-)

OLIVIA, Ut, 19. 08. 2008 - 16:17

yaya,dakujem za receptík.Velmi sa mi pozdáva.Už mám kúpený melon,zajtra idem na to!Ešte sa chcem spýtat kolko asi pohárov 7dcl ti vyjde z 1 melona?:-P :-P :-P

yaya, Ut, 19. 08. 2008 - 17:18

ja som včera zavárala z dvoch melónov, jeden vážil cca 7 kíl a druhý bol o niečo menej a dokopy mi to vyšlo na 14 pohárov 7dcl...ked si tak vspomínam, začala som s menším a vyšlo mi to do 6 pohárov a ten 7 kilový mi vyšiel teda asi tých 8 pohárov...len som zvedavá, aký výsledok budem mať tento krát, lebo som si čítala postup na deku, nejakom zvláštnom...tak bola mierka koľko mám dať vody, octu, deka a koľko variť...tak ja dala a potom až ked som mala poháre naložené, ma napadlo, šak som do celej tej zálievky nedala cukor....a na deku bolo pokračovanie, ak chcete ale sladko-kyslý nálev, tak pridajte ešte toľko a toľko cukru...skoro ma porazilo, musela som od oka do pohárov cukor dosypávať...tak som zvedavá na výsledok....nechápem tomu postupu na tom deku... (giggle)

yaya, Ut, 19. 08. 2008 - 17:19

a ešte zaváram uhorky bez sterilizácie... :-P

OLIVIA, Ut, 19. 08. 2008 - 17:41

Díky moc,už si chutím ...určite aspon 1 pohár na druhý den otvorím na ochutnanie!A to zaváranie bez sterilizácie poznám,je to super vymyslené!!!:-P :-P :-P

Aja1, So, 30. 08. 2008 - 15:46

Tak som skúsila zavariť melón.Dala som do nálevu namiesto cukru diabetické sladidlo.Po týždni som otvorila jeden pohár a bolo to strááášne kyslé.Asi to spravilo to sladidlo,ale inak super(y) .

majocka53, St, 18. 08. 2010 - 17:39

Ahojte.Chcem sa opýtať či ste niektorá zavárali červený melon na sladko.Ako kompot.Ja by som chcela ako kompot.Dá sa to?:-O

VieraB, Pi, 07. 06. 2013 - 02:52

to vyzerá zaujímavo...

púpavienka, Pi, 07. 06. 2013 - 07:09

No na sladkokyslo som to ešte nepočula, ale ja som raz zavarila na sladko a všetko skyslo a vytieklo :-( takže nikdy viac. Ten ocot to tam zrejme isti, ale to už pre mňa nie je melon. (sun)

Fany1000, Pi, 23. 08. 2013 - 13:44

ja si ako dieťa pamätám, že naši napustili červený melón rumom (normálne ihlou a striekačkou) a potom ho napackali sádrou. Na Vianoce sme mali čerstvý. Len si už nepamätám, ako to chutilo. Asi nič moc, lebo potom sme to už nikdy nezopakovali (sun)

Bebičkovo, Po, 03. 08. 2020 - 10:15

Ahoj, prosim, das mi recept na ten nalev? Velmi dakujem. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama