reklama

Celozrnný pšenično ražný chlebík

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 05. 10. 2016 - 14:52 - Recepty M.á.r.i.a
Celozrnný pšenično ražný chlebík, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Pečiem prevažne doma pečivo a chleba, pritom kombinujem rôzne múky a pridávam pochutiny. Tentoraz to bol tekvicový olej a jadierka.

Ingrediencie
450 gramov celozrnná pšeničná múka
150 gramov ražná múka
42 gramov droždie
2 decilitre voda
1 čajová lyžička cukor
4 polievkové lyžice jemné ovsené vločky
4 polievkové lyžice pšeničné klíčky
1 čajová lyžička soľ
3 polievkové lyžice tekvicový olej
3 polievkové lyžice semienka tekvicové
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si pripravíme kvások - do vlažnej vody dáme cukor a rozdrobíme droždie, necháme vykysnúť. Zatiaľ si pripravíme všetky sypké suroviny do misy alebo rovno do robota...za mňa to hnetie on ( šetrím si ruky )..tie čo máte pekárničky môžete dať aj tam. Pridám vykysnutý kvások a olej, soľ a vodu podľa potreby pridávame vlažnú vodu počas hnetenia - približne + 2,5 dcl.

Cesto necháme hodinu vykysnúť na teplom mieste. Potom rozdelím na dva bochníky, ktoré na troche múke upravím, dám na plech a nechám podkysnúť kým sa vyhreje rúra na 200 st. - na spodok rúry dám plech s vodou. Pečieme 15 min. , potom znížime teplotu na 180 st. a dopečieme približne 30 min.

Doplňujúce poznámky

Chlebík bol s nádychom tekvice a klíčky mu dali mierne orechovú chuť. Na záver ukážka ako vyzeral po rozkrojení...podávala som s bryndzu alebo s pikantným domácim bôčikom.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
2 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 10. 10. 2016 - 08:51

Obdivujme pečenie domáceho chleba. Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama