reklama

Langoše

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 18. 05. 2016 - 20:10 - Recepty M.á.r.i.a
Langoše, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Langoše... dávno som ich nerobila, stará dobrá klasika len múku som vymenila za špaldovú. Vydarili sa, dali sa jesť... so syrom a smotanou ale aj čuduj sa svete s džemom.

Ingrediencie
1⁄2 kilogram špaldová múka celozrnná hladká
30 gramov droždie
1 čajová lyžička soľ
3 polievkové lyžice olej
3 decilitre voda
1 čajová lyžička cukor
1 kus kyslá smotana
100 gramov strúhaný syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku si nasypem do "misky kysky" do jamky nadrobím droždie,posypem kr. cukrom a zalejem 1,5 dcl vlažnej vody. zakryjem a nechám vykysnúť kvások približne 15 mim. Potom osolím, pridám olej a dolievam vodu tak aby sa vypracovalo vláčne cesto. Keď sa začnú robiť bublinky posypem trochou múky, prikryjem a nechám kysnúť 30 - 45 min. Na dobre pomúčnú dosku si lyžicou urobím 8 bochníkov, postupne ich rukami naťahujem do kruhu na veľkosť panvice. Vyprážam z obidvoch strán. Vyprážala som na kokosovom oleji a nemusia v ňom plávať aj tak budú dobré a hlavne nie tak mastné. Múku si môžete vymeniť a hladkú špeciál a olej aký používate. Dobrú chuť všetkým....

Doplňujúce poznámky

Langoš sa môže natrieť aj cesnakom rozotretým so soľou, záleží kto má čo rád.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

veronika9, Po, 30. 05. 2016 - 14:04

Jak vidím langoše, hned klikám na ně, máš dobrý recept.Tlieskam

Také dělám rúzné z jiného těsta i plněné.

Tenší těsto a do upečených natřu např.kečup a dám šunku na tenko nakrájenou,uzené atd.,sýr... a přeložím.

 

M.á.r.i.a, Ut, 31. 05. 2016 - 13:05

Rada plním aj ja a upravujem rôzne. Plním syrom,bryndzou aj tak, že naplnený ho roztlačím a tak vysmážam...sú to kalorické bomby ale občas zhrešiť nezaškodí Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama