reklama

Rožky bez kysnutia

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 16. 04. 2016 - 17:58 - Recepty M.á.r.i.a
Rožky bez kysnutia, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Keď sa nám minie chlieb a pečivo, rýchlo to zachránime rožkami bez kvásku. Sú výborné aj na druhý deň.

Ingrediencie
500 gramov špaldová múka celozrnná hladká
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 čajová lyžička soľ
3 decilitre voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky suroviny spracujeme na hladké vláčne cesto, podľa potreby pridávame vodu a múku.

Necháme 20 minút odpočinúť.

Rozdelíme na dva bochníky, ktoré vyvaľkáme do kruhu a každý rozdelíme na 8 častí.

Zrolujeme rožky od najširšej strany. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V 1 1/5 dcl vody si rozpustíme 3/4 ČL soli a tým potrieme rožky.

Pečieme pri teplote 200 st. približne 20 - 25 mim.

Počas pečenia ešte 2-3 krát potrieme.

Po upečení tiež potrieme vodou, zakryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.

Múku si môže každý prispôsobiť podľa seba ale mala by byť hladká. 

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama