reklama

zubky :-(

Miroslava , 29. 11. 2008 - 08:36

reklama

Dobre ranko Mamicky(heart) (heart)
Ja som uz v koncoch. Som strasna unavena, nespala som poriadne 7 dni. Moj syncek spinka uz vo svojej izbicke. Nicolas mal sopliky, ale uz sa to zlepsilo. V noci ma cisty nostek, trosku cez den mu este odsavam odsavackou. Dnesnu noc sa mi budil kazdu hodinu. Myslim si, ze su to zubky. Uz dlhy cas slinta a vsetko hryzie.(giggle) (giggle)
Myslim si, ze mate mamicky so zubkami dobre skusenosti, tak by som sa vas chcela opytat, ze aky je casovy horizont, ked vyjde jeden zubcek.


reklama


reklama

crystall, So, 29. 11. 2008 - 09:05

joooj....mojim detom sli zuby naraz...malinkej teraz prve dva horne potom druhe dva dolne, alebo opacne, ale sli po dvoch tak do tyzdna...ale tie dvojky horne...paneboze..videli sme ich uz v juli.., v auguste doktora povedala ze sa uz "prerezavaju"...ale skriabu az tento tyzden, takmer december...idu jej dva naraz a pridava sa treti spodny....tieto ale nejako zvlast nepreziva...teda ona osobne, iba ja mam na tele asi 20 hryzancov, to su uz take krvave-modro-zlto-zelene modriny, ale uz ju to preslo....pri tych prvych hnackovala, preukrutne...schudla aj 2 kg...

ak si myslis, ze je to zubok...kup nieco na zubky a obcas ich premasiruj...niekde som citala, ze to, co je pre nas bolest zuba, tak taku velku bolest pocituju babatka, ked im zubky rastu....hladaj nieco bez alkoholu, ak zatial nic nemas, tak aj prstom prejdi po dasienkach a jemne masiruj. musis drobcovi pomoct, lebo si to odtrpis napokon ty....

michaelka, So, 29. 11. 2008 - 09:23

ahoj Mirka.
Aj my sme si svoje vytrpeli ,pri kazdom pare zubkov .Vzdy vychadzaju v pare ,aspon u nas to tak bolo ,nasa malinka tiez nespavala ,tym ze ju dojcim bola schopna byt celu noc na prsniku ,takze u nas to boli a stale su prebdene noci ...
My sme davali Mundisal ,dasienko schladi ,ale su aj silnejsie pripravky a na noc ,ked bola velmi nervozna a uplakana dostala aj trochu panadolu a pomoho nam to .Mame aj nocny gel ,ktory strpne dasienko ,u nas to nedostat ,ale skus sa popytat v lekarni ,urcite vam nieco poradia .
Musite si to spolu dospat cez den .
Tiez ubky to su hroza .Teraz nam akurat vysli dolne ocne ,ale vytpeli sme si svoje obe.Tak sa drzkajte .

Miroslava, So, 29. 11. 2008 - 09:39

Michaelka ja tiez dojcim, to iste mam s Nicolasom, celu nos papka mliecko(giggle) Ked ho drzim na ruckach , tak mi saje rucky, mam aj modriny. zatial som pouzila bonjela teething gel. Skusim pozriet v lekarni nieco ine. Tvojej dcerke po kolkych dnoch vysli zubky.(heart) (heart) (heart) (heart)

zuzu19, So, 29. 11. 2008 - 11:25

aj nam idu jeden za druhym uz ich mame chvala bolu 16.ale ked som si chcela vnoci pospat tak som jej na noc dala aj po tri,styri noci cipok lebo nurofen sirup od bolesti a bol pokoj(heart) (heart)

-, So, 29. 11. 2008 - 12:13

naše zúbky sú sprevádzané strašnou náááááladou a v noci z ničoho nič stráášne plakávala. Tiež jej zúbky idú krásne v pároch, ale podotýkam- vôbec nie učebnicovo- prvé sme mali horné dvojky(giggle) . Bola ako upýrček(giggle) Potom dolné jednotky, horné jednotky a horné štvorky /stoličky:-O /. Po nich dolné stoličky a jedna!!! dolná dvojka(rofl) Ale počula som, že najhoršie idú očné zuby- to sú trojky a tie ešte nemáme:-P
Prežívame: cez deň pochopením a občas jej naliaty zúbok natriem calgelom. Má svoju zubnú kefku a hrá sa s ňou celú deň, čiže si zúbočky masíruje:-)
Na noc jej dávam homeopatický prípravok na zúbky- je od bolesti, horúčky a na celkové skľudnenie. Naozaj nám funguje. K paracetamolovému ani nurofenovému sirupu som ešte neprikročila ani raz, vždy sa snažím najskôr skúsiť všetky ostatné spôsoby.
Ale ak vystúpia teploty, odporúčam navštíviť lekára- môžu sa mýliť zúbkové symptómy s chorobou /nám sa to už 2 krát stalo/ a lekár ti určite povie- nebudeš na pochybách a aj ti poradí niečo na zúbky(flower) (flower) (flower)

Miroslava, So, 29. 11. 2008 - 12:28

Mne je tak strasne luto, ked sa tak trapi. Bola by som stastna, keby to mal uz za sebou. Vyskusam ten nufofen sirup. Vam kolko dni trvalo, ked sa zubcek ukazal:-(
Ake gely,alebo sirupceky davate svojim ratolestam(heart) (heart) (heart)
dakujem

-, So, 29. 11. 2008 - 12:37

skús najskôr homeopatiká v kombinácii s Cal gelom. Za skúšku nič nedáš a moýno zistíš, že to malé telíčko vôbec nemusíš zaťažovať antipyretikami...Držím(y)

Miroslava, So, 29. 11. 2008 - 12:49

Skusim to vyskusat.(y) Akira mozem sa ta opytat o kolkej hodine davas spinkat Nicolku. Dnes by som chvela zmenit jeho cas spinkania. Teraz mi uz spinka o 19.00 hod a chcela by som to zmenit na 20.00 hod.:-) :-) (sun) (sun)
Pojdem dnes do lekarne a kupim Nicolasovi vsetky gely na zubky ake existuju, verim,ze aspon jeden z nich mu pomozu(giggle) (giggle) (giggle)

-, So, 29. 11. 2008 - 20:06

Ja som taká večeernica- Nicol s nami býva hore až do pol desiatej až desiatej. Manžel je rád, že si ju užije, ja si trošku oddýchnem a trávime večer rodinne. Potom aj dlhšie spinká a to si zas ja tiež prispím a čosi porobím. Zatiaľ nám to takto vyhovuje:-)
Ale viac menej chodila vždy spinkať vtedy, keď sa jej chcelo.
Tak držím prsty(y) (y) (y)

michaelka, So, 29. 11. 2008 - 13:51

mirka ,tak zubky sa nam pretlacali rozne , v rozpati dava tyzdne az dva mesiace ,tieto posledne nam isli skoro dva mesiace a ocne tak isto ...
vela trpezlivosti .(sun)

zuzu19, So, 29. 11. 2008 - 20:22

tie ocne su ozaj najhorsie prva sa tlacil 3 tyzdne a so soplikmi a placom vnoci a druhy asi uz je vonku nepozerala som sa ale vnoci spi dobre.Geliky sme mali nakupane ale ani jeden nam nepomohol(y)

Adinka, Ut, 02. 12. 2008 - 06:50

Ahoj, ja som dávala homeopatiká Chamomilla 9CH, alebo Kubovi ešte lepšie zabrala Calcarea Carbonica 9CH, ale to preto, že je to jeho Materia Medica, takže presne šité homeo na neho.
V ťažších prípadoch sú čípky homeopatické od Boironu, ale to už neviem názov ... Tuším som mala aj olejček na zúbky,aromatrapeutický ... ale to by som musela pohľadať receptík čo tam šlo. Myslím že levandulka a klinček, ale veľmi malilinké množstvá. Radšej skús ten hotový v lekárni.

balalajka, Ut, 02. 12. 2008 - 08:12

Maťovi vyšli spodné presne na jeho meniny. Na Martina pred rokom - a to mal 5,5 mesiaca.
Andrejovi niečo po 6. mesiaci. Slinil a kúsal 2 meisace. A pod bradou nosil veeeeľku mláku oslinkanú. Tričká sme prezliekali aj 10x denne. Lebo podbradníky on "neuznával". Naťahoval ich , až to bolo životu nebezpečné.
Hodne úspechov.
By ma zaujímalo - ako sa ti podarilo posunúť "večierku"?

Miroslava, Ut, 02. 12. 2008 - 08:13

Ahojte zienky a super mamicky.(sun)

Ahojky Adinka. Dakujem za radu. Inac tie hemeopatika zaberaju najlepsie z toho co som sa docitala na nete. kde ich mozem zohnat?(heart) (heart) (heart) (heart)
Dakujemn za typ.(y) (y)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama