reklama

Má niekto skúsenosti s hyperaktívnym dieťaťom poruchou pozornosti?

veronika29 , 22. 01. 2009 - 09:51

reklama

Ahojte rada by som sa dozvedela ako pracovať s takýmto dieťaťom čo sa týka školy. Za rada vám ďakujem velmi by mi to pomohlo.


reklama


reklama

betuska10, Št, 22. 01. 2009 - 11:52

Ahoj,nemam take dieta,ale môj syn ma spolužiaka,aten ešte aj v 7.triede,vždy sa na to odvolával,ja mám na to papier, ja si to môžem dovolovat".nenauč ho na takéto niečo.deti ho potom nebudu mat radi.moja sesternica ma syna v 7. triede,a stále sa s ním učí.20 minut učenia,potom prestavka,a zas učenie.chce to vela trpezlivosti.

lylou, Št, 22. 01. 2009 - 15:31

Ahoj,
no ja mám jedného takého doma :-). Náš anjelik má vývinovú dysfáziu a poruchu pozornosti, ale keďže je iba predškolák, tak Ti asi veľmi nepomôžem. Aj keď domáce úlohy a logopedické cvičenia musíme robiť ako v škole a poviem Ti, že upútať jeho pozornosť je niekedy riadne ťažké. Pred rokom a pol, keď sme začínali, tak ju dokázal udržať tak 5 minút pri jednej činnosti, v súčastnosti vydrží riadne aj 3/4 hodiny. Ak by Ťa zaujímalo niečo ohľadom tohto, tak sa mi pošli PM...

veronika29, Ut, 03. 02. 2009 - 08:06

Ahoj a ako dokážeš udržat pozornost mne sa to nejak nedarí

zanazu, Ut, 05. 05. 2009 - 21:43

ahoj lylou,

som tu novacikom, takze neviem, ci sa k tebe moja otazka dostane. mam synceka - 4 roky - nerozprava, ma velmi slabe porozumenie, navstevujeme logopeda, psychol spociatku tiez povedal - vyvinova dysfazia, tazka porucha pozornosti a hyperaktivita, ako sa prejavuje ta vasa dysfazia, psm?

zuzanka1, Po, 26. 01. 2009 - 18:08

Ahojte,
aj ja doma hyper predškoláka a veľmi sa bojím sa,čo bude v škole.On neposedí,pri jedení sa vrtí, v škôlke pri písaní sedí sám aby nedrgal do kamarátoch a aby sa sústredil.Neviem si ho predstaviť v škole.Boli sme na zápis v škole behal po chodbe,liezol po parapetoch,bol strašne nedočkavý.

konopka, Po, 26. 01. 2009 - 19:05

Ahoj. Ja mám doma syna (bude mať 12 rokov), má diagnostikovanú ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou, dysgrafiu a dysortografiu. Nie je to žiadna sranda. teraz je už šiestak, ale prvé roky boli dosť krušné. Bývame so svokrovcami, nebolo možné sa učiť, lebo všetko ho vyrušovalo, stačilo aby preletela mucha okolo. V škole sa známkovalo podľa nálady pani učiteľky. Keď ju naštval, bola aj päťka, keď "poslúchal" tak sa známkovali diktáty počtom chýb. Veľa pomôže tolerancia zo strany školy, u nás bola takmer nulová, a hlavne pevný režim. My sme nakoniec problém vyriešili, keďže má aj očnú vadu, internátnou školou pre deti so zrakovým postihnutím. Sem chodí už druhý rok a aj keď zo začiatku plakal on na internáte a ja doma, teraz viem, že to bolo to najlepšie, ale aj najťažšie rozhodnutie, ktoré sme v živote urobili. Má pevný režim, úžasný prístup učiteľov aj vychovávateľov, aj keď ani jedni z nich to s ním naozaj nemajú ľahké, a počet detí v triede maximálne 10.Ak je chápavá p. učiteľka, tak vie, že takéto dieťa treba zamestnávať, treba mu meniť činnosti, pretože aj tak sa nikdy nedokáže sústrediť dlhšie ako 15 minút. Keby som tu mala písať všetky story, ktoré sme s ním zažili v škole, bolo by to pomaly na román. Držím palce všetkým, ktoré majú podobné dieťa. Viem, že to nie je med lízať, aj keď ho strašne ľúbime a nevymenili by sme ho za nič na svete.

Majenka, Ut, 27. 01. 2009 - 17:25

Mila KONOPKA,
mam tiez syna s ADHD, al ale aj cystu na mozgu a nador...
Je deviatak na ZS. Ma uz druhy rok integrovane niektore skolske predmety, lebo ich nezvladal.
Po siedmy rocnik sa ucil v podstate dobre. Mal dvojky a trojky - bez integracie.
Bolo to narocne, ale treba byt trpezlivy. V skole vacsinou nechapu ucitelia. Museli si aj tiucitelia najst nejaky system a sposob.
Vacsinou je ta matka v rodine, na ktorej pleciach je to "navalene".
Raz som pisala o synovi, je to na dlhu debatu.
V marci bude robit monitoring, budmat nejaku ulavu, moze mat mensi pocet bodov.
Ak chce niekto konkretnejsie poradit, mozte sa cokolvek opytat, poradim vam.
Presli sme si kadecim.

Inca, Ut, 27. 01. 2009 - 19:47

Majenka to ste este perfektne dopadli,na nasej skole teda kde chodil moj najstarsi,taky ustretovy ucitelia neboli a musela som ho odtial zobrat

m2, Ut, 27. 01. 2009 - 13:50

Ahoj,naše zlatíčko má 10 rokov a tiež ma poruchu pozornosti s hyperaktivitou, k tomu pridaj dysgrafiu a ešte podotknem, že je mimoriadne nadaný.Bol aj zaradený v triede pre nadané deti, ale akosi sme sa tam nevedeli rozbehnúť.Tiež som prve 4 roky v škole plakala -aj ja aj on a úlohy boli doslova vydreté-to čo bolo treba napísať. Odmietal totiž písať. Teraz je to super. Zmenili sme školu- je ich iba 11 v triede a pani učiteľka berie ohľad na chyby v diktáte.Niektoré pani učiteľky dajú aj napísane poznámky,no a on keď nie je toho tak veľa tak aj čo-to napíše. No a ešte nám pomohla pani neurologička, ktorá ná(rofl) m predpísala lucetam a tiapridal.A môj syn po 4 rokoch trápenia sa v škole -školu miluje a vyniká. Takže sa to všetko riešiť dá, ale chce to veľa trpezlivosti a pevných nervov. Držím palce.

veronika29, Ut, 27. 01. 2009 - 17:27

Dakujem všetkým za radu u nás učitelka je tolerantná čaká aj na presné vyjadrenie psycholočky ako k nemu pristupovať aby vedela ako ho aj hodnotiť my sa v podstate docela dobre učime máme včeličky s čítania v písaní je to o niečo slabšie lebo on napíše jedno slovo a už aj robí niečo iné nie to čo má a keď sa učíme doma tak sa musím premáhať aby som nevyletela lebo mi neobzení ani minutu v klude

Tatranka, St, 28. 01. 2009 - 08:24

Ahojte dievcata,

neda mi neprispiet ked vas tu tak citam, mam 11r syna s diagnozou ADHD plus poruchou motoriky a nadpriemernym IQ. Zazila som si svoje kym som sama pochopila ze to nie je moja vina (ako mi to podsuvali). Tiez kym som nasla spravnu skolu (tu potom zavreli), dokonca ani v alternativnej skole nam nepomohli. Ba ani lieky ktore nam dali... napr. spominany Tiapridal-vedlajsie ucinky su zvysena aktivita - takze nam stav este zhorsili... v novej skole kedze je to uz druhy stupen je malo chapavych ucitelov - bohuvdaka za triedneho... Ale zaujala som postoj kedy uz nedovolim aby sa do nas skola obuvala. Stojim si za svojim dietatom a odvtedy sa aj ich pristup zmenil. Mnohi si totiz myslia ze hyper dieta unavia fyzickou aktivitou, co je samozrejme uplny nezmysel. Zistila som ze nam pomohlo hrat hry na trpezlivost napr. na pc nejaku strategiu (to vydrzia aj najhyper deti), alebo spolocenske hry a co sa tyka sportu potrebuje taky v ktorom moze vyniknut sam. Potrebuje pevny rezim - povinnosti,zabava a vsetko ma svoj rezim. Problem nastane ked niekto do systemu vstupi a rusi to co mi mame zohrate. ci uz babka alebo manzel. To su moje pozorovania...

veronika29, Po, 02. 02. 2009 - 12:48

Ahojte dnes som bola u psycholočky tá nám potvrdila diagnózu ADHD. Poradila nám že potrebuje mať pevný režim všetko si naplánovat a robit v presne stanovený čas. My sme teraz prváci takže domácih úloh nemáme vela ale v ďaľšom ročníku bude mať zredukované domáce. Uvidíme ako to zvládneme.

vlalka, Po, 02. 02. 2009 - 12:59

ahoj. JA mám 13 ročného syna s touto diagnózou, plus dysgrafia. chce to veľa trpezlivosti a nebyť sklamaná z neúspechov, lebo takéto dieťa dokáže dostať z jedného učiva jednotku a na druhý deň päťku. Doležité je naučiť ho na pravidelnosť a musí pochopiť, že do školy sa musí pripravovať každý deň. nesmieš popustiť. preto milujeme víkendy. nemusíme sa učiť. takisto prídeš na to, že krik ani vyhrážky na tieto deti neplatia, len trpezlivosť. často budeš možno zúfalá, ale dá sa s tým žiť a hovorím si, že sú aj horšie diagnózy, nič to , že nemám doma génia, lebo tie výsledky v škole nikdy nezodpovedajú námahe. A čo sa týka učiteľov. Ja sama som tiež učiteľka a keďže mám doma takéto dieťa viem pochopiť ostatné deti, ale ja osobne si myslím, že mnohí na také deti nemajú nervy, hlavne tí starší. preto som na škole kde chodí ani nepovedala akú má diagnózu, lebo viem, že to v triede s 30 deťmi nemá zmysel a iné školy sú u nás na tom tak isto a ja učím na inej škole v inom meste.

veronika29, Po, 02. 02. 2009 - 13:07

u nás je aspon tá výhoda že ich je v triede 17 tak to neni až tak moc uvidíme ako nám to pojdeale ďakujem za povzbudenie

sisa74, St, 04. 02. 2009 - 10:27

Ahoj veronika29. Môj syn má tiež syndrom ADHD. Je hyperaktívny, rostržitý má dysgrafiu,dyslexiu, dysortografiu a dyspraxiu. Sústredenosť má teraz už oveľa lepšiu ale keď bol na prvom stupni 1-2 ročník to bolo žalostné.Teraz je šiestak. My sme mali šťastie na pani učiteľku na 1 stupni, vo všetkom nam vyšla v ústrety a potom keď nastúpil na 2 stupeň nastúpila im do školy nová špecialna pedagogička a musím povedať že je skvelá.Niekedy je to s ním ťažké a všetko mu treba povedať aj 10 krát aby to urobil, ale minule sme sa zhodli so špec. pedag. ,že veľa vecí sa rieši takpovediac za pochodu a vekom. Keď niečo napr. nevedel pred pár rokmi urobiť,alebo mu to nešlo a nevedeli sme s tým pohnúť tak sme to nechali tak a netrápili sme ho. A teraz zisťujem, že sa niektoré veci vyriešili samy od seba. Takže chce to hlavne veľa trpezlivosti(ja jej nemám toľko koľko by bolo treba:-P ), veľmi veľa lásky(zdôraznila to aj špec.pedag.)- to ale myslím si žiadnej matke hovoriť nemusí.A treba veľmi pozitivne myslieť. Dieťa chváliť pri každej príležitosti, za každú drobnosť. No a často robiť prestávky v učení. To poznám z vlastnej skúsenosti.Napr. 10-15 min sa intenzívne učiť(nedovoliť mu sa rozptyľovať - sedieť pri ňom) a taký astý čas má byť prestávka. A potom znova. Je to beh na dlhé trate. Prajem ti veľa šťastia a veľa trpezlivosti. To hlavne ty budeš potrebovať(y)

lenka.c, Ne, 15. 02. 2009 - 19:35

Ahojte,
mám tiež 11-r. syna s ADHD, k tomu dyslexia, dysgrafia a dysortografia. Problémy v škole sú, ale na vine sú učitelia a on ich vykopne na Mesiac a pod. Úlohy si pre istotu nezapisuje, aby sa nemusel trápiť. No proste samá sranda. Pritom inteligenčne je na tom nadpriemerne. Ale zaujímalo by ma, ako sa tieto deti správajú ku vám - matkám? Mne stále nadáva, aj vulgárne, napáda ma už aj fyzicky, najnovšie sa mu podarilo hodiť mi zväzok kľúčov do hlavy... Dva roky je bez liekov, ale konečne v piatok ideme k psychiatričke, fakt sa to nedá vydržať, som úplne zúfalá ;-(

Inca, Ne, 15. 02. 2009 - 19:50

Leni napisala som ti mail

Tatranka, Št, 26. 02. 2009 - 10:40

ahoj, mne moj syn nenadava iba papuluje, stale mi chodi davat pusinky a hovori mi mamka lubim ta. ak mu nieco zakazem krici to nie je fer a place... ale ho necham a ked sa upokoji tak sa pytam ci si mysli ze je to normalne... hlavne s nim nesmiem jednat ako s deckom ale ako s dospelym. to je ale dvojsecna zbran pretoze dospeli nechapu ze aj on s nimi chce hovorit ako dospely. cudzi sa k nemu spravaju ako k decku a to nema rad vtedy je vzdorovity a da im svoj postoj patricne najavo co samozrejme skonci tak ze z ich pohladu je nevychovany a drzy spratek...

Spektra, Ne, 22. 02. 2009 - 21:46

Ahojte mamičky,

ak mate doma malý poklad s dg. ADHD skúste EEG-biofeedback. Je to špecifická metóda na posilnenie žiadúcej aktivácie nervovej sústavy, predovšetkým na tréning pozornosti, sústredenia, sebaovládania, na zmiernenie prejavov impulzivity a hyperaktivity. Tieto tréningy prebiehajú pre deti atraktívnou a zaujímavou formou a to pomocou hry. Ale aby som sa tu nerozpisovala, bližšie informácie nájdete napr. aj na tejto stránke: www.lienka.org

beatric68, Pi, 27. 02. 2009 - 09:33

Viem čo prežívate.Moja dcéra má 14.Bola tiež hyperaktívna.Keď mala 2 a pol vybrala som sa sama so sebou za psychiatrom,lebo som cítila,že ju nezvladnem.Ten ma však upokojil,že ja som v poridku a že mam navštivit s dcerou psychologa.Ona nemala zaujem o žiadne hračky,vláčila za sebou knihy ,tažke lexikony a čitali sme nonstop.Ke´D som u nej už videla knihu už mi bolo zle.Spavala 2-3 hodiny z 24hodín.Keď som už nevladala tak kričala,že aka som ja mama,že jej nečitam.Ked mala 3 a pol bez toho že by ju hocikto učil čítat a písat začala sama.bola som z toho mimo.Navštivili sme dr.Šubovu u ktorej absolvovala IQ testy.Vysledok?149.Poslali nas do BA do školy pre mimoriadne nadané deti.To čo som videla tam bolo neuveritelné.Rodičia hotovy zo svojich detí.My s dcerou sme chodili potom už len na stretnutia,lebo byvame od BA 170km.Bola som na roznych medzinárodnych konferenciach.Prvym prejavom tychto deti bola vždy hyperaktivita.Sú nadpriemerné.Svoju zvlaštnost prejavuju takto.Musia ny seba upozornit.My sme sa z toho už dostali.Moja dcera ma 14.Je inteligentná,zvláštna,obrovské socialne cítenie,jej ochota pomoct každemu je občas neznesitelna.Mam pocit že ona je dospela už asi od piatich rokov.Jej osobnost je zaujimavá.A ja tiež neviem po kom to díte má.Vydržte,trpezlivosť ruže prináša.(flower)

glloria17, Št, 02. 04. 2009 - 16:11

mne to vyzerá na aspergerov syndrom.mám také dieťa doma,13-ročného syna.akoby som čítala o ňom.držím palce,my sme už tiež na tom dobre.

Natinka, Pi, 27. 02. 2009 - 10:18

ahoj, moj mladsi ma tiez urceny status - poruchy pozornosti a hyperaktivita, co vsak nevidim pri upratovani tu hyperaktivitu.(giggle) Ma problemy v skole, vyrusuje, neudrzi pozornost. Hlavne ked ho nieco nebavi z uciva, tak robi lotroviny, vyrusuje, bavi sa, potom ma problemy, nosi poznamky a ucitelka ma na neho svoj nazor, cize, ze je nevychovany. Je to trosku o pristupe, treba vediet deti zaujat, co sa myslim v skolach nedeje, je ich 28 v triede, staci ked jeden zacne a uz to ide, takto by skolstvo ist nemalo, na deti by sme mali mat viac casu aj my rodicia aj ucitelia. Inak sa uci dobre, len mu myslienky odbiehaju a treba viac usilia na spravenie uloh a ucenia. Snad nam z toho vyrastie...

vyvyka, Ut, 03. 03. 2009 - 07:55

Pozri,učiteľka by mala vziať do úvahy,že je hyperaktívny,alebo žijem v utópii?

Natinka, St, 06. 05. 2009 - 14:52

v utopii moja, aj posudok mame a seru na neho prepac za vyraz

mariahu, Po, 02. 03. 2009 - 22:07

Pre takéto deti existuje súkromná ZŠ v Ružovej doline, Bratislava. V triede je max.10 žiakov a pristupuje sa k nim individuálne. Môj syn tam chodí už 2 roky a veľmi si ju chváli.

Natinka, St, 06. 05. 2009 - 14:52

a kolko sa plati alebo ake su podmienky? Aky jazyk sa tam vyucuje?

Miki, Pi, 16. 10. 2009 - 22:37

Ja mám tiež hyperaktívneho syna 8 roč. + dyleksia, dysgrafia, dysortografia, dyslália. Učiť sa s nim to je pohroma. IQ má v poriadku, ale keď ho chcem niečo naučiť naspamäť musím mu to zopakovať aj 30 -40 krát.Básničky sa učíme tak 3-4 hodiny a to ešte ráno musí zopakovať.A keď recituje tak si robí koliečka po obývačke.Diktáty mu neznámkuju, len napíšu do žiackej 35 chýb. Z angličtiny si nemohol nič zapamätať, išiel sa vybehať von a keď sa vrátil všetko vedel. Keby sme dali všetky dokopy naše skúsenosti s týmito deťmi, bola by z toho zaujímavá a poučná kniha. Zatiaľ som takú nikde nenašla, hoci by sa zišla. Viete ako som ho učila v 1 treide písmenka. Napísala som ich na farebné lepiace papieriky a rozvešala po dome. V - na vypínač, M - pri mydlo, U - pri umývadlo .... A chodili sme spolu na prechádzku po dome, ale sme hrali hru "nájdi písmenko". Počítať sa učil na peniazoch a už mu to ide super. Vždy keď sa ideme učiť zahlási "ja to nevie" a pol hodinu ho presviedčam, že to vie. Až potom môžme začať. Keď je naštvaný chodí trucovať do trucovne ( jedna naša izba). Manžel tam plánuje zavesiť vrece na boxovanie. Možno ho to lepšie ukľudni, keď si niekde vybije tú energiu.
No už radšej končím, komu by sa chcelo toľko čítať.
Držím všetkým maminám s takýmito deťmi palce.

petulienka, So, 17. 10. 2009 - 11:18

Ahoj Tatranka. Ked citam tvoj komentar z 26.februara 2009, mam pocit,ze pises o mojom synovi.To iste, to nie je fer,ine deti to robit nemusia a podobne..

lckk, Št, 14. 01. 2010 - 21:47

Milé mamičky,rada by som Vám všetkým odpovedala, ale nedá sa to naraz, lebo každé dieťa je iné (a vlastne to je to čarovné ale niekedy naozaj náročné, ako je vidieť z vašich príspevkov). Ja som liečebná pedagogička a pracujem aj s deťmi s ADHD, rada by som vám touto formou ponúkla radu, stačí mi napísať na mail.

dlienka15, Št, 14. 01. 2010 - 22:20

velmi by som ta chcela poprosit o pomoc len neviem tvoj e-mail ten moj je dlienka15@azet.sk budem stastna ak sa mi ozves

moniq, Pi, 15. 01. 2010 - 10:45

Ahoj mam hyperaktivnu 7ročnu dceru s poruchou pozornosti, je to šikovne ale veľmi náročne, neunavyteľné,nezničiteľné dieťa. Má veľké problémi v škole a vzhľadom na to že byvame u mami tak mame to aj tam dosť ťažké. 6 rokov to riešime u psychologičky a špecialnej pedagogičky ale to dieťa je aj tak zo dňa na deň horšie a horšie, nevadí jej to že dostane zlú známku iba preto že nedavala pozor a pritom to vie. Poprosim o dáku radu. ;-) Dakujem qinom@azet.sk

roman slavik, St, 03. 10. 2012 - 08:44

Dobry den.

Potrebovali by sme pomoct pri stanoveni diagnozy pre naseho syna
Zacal prave chodit do skoly a zrejme sa nevie sustredit, aj ked do teraz sa nam zdalo za to dokaze ako ine deti.
Ako citam prispevky do ostatnych rodicov tak si myslim ze sme na tom celokm dobre.Ucenie zvladame zatial celkom dobre aj ked Jakubko je obcas unaveni ale myslim si ze na ten velki skok zo skolky do skoly to je celokm v norme.Pomoc pri vysetreni iniciujem hlavne po pohovore s pani ucitelkou.
Ak by ste mi vedela pomoct budem Vam velmi vdacny.

Dakujem.

slavik.roman17@gmail.com

MM, Ne, 25. 09. 2011 - 12:19

Dobry den,
ako vacsina z tu pritomnych i my mame chlapca s ADHD...vcera mal 5 rokov.
Kedze je impulzivny a agresivny,mame problem najma v MŠ.
Nedavno nam riaditelka MŠ zdelila,ze chce nasho chlapca vylucit,co je pre nas trochu nepredstavitelne.Obaja rodicia chodime do prace.Chlapec zacal uzivat liek Tiapridal.
Z mesta chceli dat k chlapcovi asistenta,ale nakoniec to zlyhalo.Ziadna MŠ v meste o chlapca s takymto spravanim nema zaujem.
Zaujem riesit nas problem zo strany psychologa sice je,ale vsetko sa to vlecie a cas uteka.
Vobec netusime ako to vsetko dopadne.
Hladame moznosti,ako situaciu riesit...zatial bez uspechu.
I touto cestou chceme oslovit rodicou,ktori maju alebo mali podobne starosti a su ochotni nam poradit.
Vdaka,s pozdravom MM(sun)

dandysimo, Po, 26. 09. 2011 - 08:25

Mila MM,aj ja mam synceka vo veku ako je tvoj,tiez uziva triapidal,ale mam pocit,ze moc mu nepomaha,iba co je z neho viac ospali a tym aj nervoznejsi. Ked bo mensi chodil do beznej skolky a to bol kazdodenny boj...i my sme riesili otazku kam do skolky,zo vsadial nas odporucali najprv na specialno pedagogicke centrum a tak uvidia...nakoniec sme oslovili specialnu zakladnu skolu pre deti s autizmom a mentalnymi poruchami u nas v meste a tam nas bez problemov prijali do pripravneho rocnika a vobec to nelutujem. Maly tam chodi bez problemov,dokonca niesu nanho ziadne staznosti a on sa tesi kazde rano na pani ucitelku. Neviem odkial si,ale skus zistit ci aj v tvojom okoli nieje specialna skola a opytat sa ci ti ho neprijmu. Na tychto skolach maju vzdy chapavi a laskyplny pristup k detom. Ak chces mozes sa mi kedykolvek ozvat aj na email. Drzim vam palceky,nech vsetko dobre dopadne

Diana88, Pi, 11. 11. 2011 - 12:17

Moj syn má 3 a pol roka a tiež mu predpísala doktorka tiapridal na ukludnenie,bral ho 3 mesiace,bol kludnejší,ale mal aj také výbuchy hnevu a nervozity,bol unavený a čo ma trápilo najviac prestal sa smiať ,stále bol taký zamyslený..vysadili sme a je to zase ten veselý chlapec čo bol aj predtým.Doktorka je proti vysadeniu,ale odmietli sme mu to dávať nadalej.Radsej nech je huncút,usmievavý ako nadopovany liekmi a kludný.Myslím že sa to u neho aj vekom zlepšuje.Teraz má obdobie že v kuse číta,pozná už celú abecedu a začína spájať hlásky,boli sme na eeg vyšetrenie a zistili mu hyperfunkčnú mozgovú aktivitu.Hračky ho prestali zaujímať,tiež všade chodí s knihami.Ak má dostatok pozornosti a stále mu niečo vymyslíme je to zlaté dieťa.Máme aj mladšie dievčatko a stačí že sa chvílku venujem jej a hned znervoznie,ale to je len surodenecka žiarlivost podla mna.Tak prajem vela trpezlivosti všetkym rodičom.:)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama