reklama

Indukčná varná doska

- , 21. 02. 2009 - 22:58

reklama

(giggle) heh, čo zase riešim(rofl) Ale tentoraz nie za mňa, asi ani za roky nenašporím na takú /totiž som z tých šťastlivých, čo má celý riad antikorový a tým pádom absolútne nemagnetický:-P , takže aj keby naškriabem 20 tis. na dosku, potrebovala by som vymeniť polku kuchyne (giggle)

Ale moji svokrovci kúpili a VEĽMI ma to zaujalo. Prečítala som si všemožné články na internete, o zdravom varení, šetrení životného prostredia, šetrení peňaženky,...
Ale žiadny ozajstný, reálny pohľad. Preto- NEMÁTE NIEKTO SKÚSENOSTI???

Ako to varí? (že rýchlejšie som videla, ale kvalita a tááááááák:-) ). Ako sa pripravuje mäso? Čítala som, že nedochádza k prepaľovaniu oleja, nakoľko je to tak aj v realite? A vôbec, musí jedlo pri "starom dobrom" vysmážaní plávať v oleji? Alebo to funguje ako s vodou- totiž zelenina, cestoviny a pod. sa varí viac menej iba v pare. Zmenila sa po začatí indukčného varenia vaša spotreba /elektrika, plyn ale aj čas, ktorý strávite nad hrncami/? Investovali by ste ešte do takejto varnej dosky? Má nejaké nevýhody? /teda až na to, že keď nejde elektrina, ste v prrrrrdeliiiii(giggle) / Výhodou je extrémne ľahká údržba- je naozaj tomu tak? Nezatečie pod hrniec a nepripáli sa to tam?
Máte nejaké recepty? SEM S NIMI!!!:-* :-* :-*
Totiž kúpili zároveň aj hrnce s termostatom /neviem či to dobre hovorím- na pokrievke je teplomer/- sú také treba? Oplatí sa do nich investovať alebo je to úplná zbytočnosť?
PROSÍM o všetky informácie, ktoré mi môžete poskytnúť, ak nejaké:-)
ĎAKUJEM:-)
Miška(flower)


reklama


reklama

atahe, So, 21. 02. 2009 - 23:44

Nuz ja mam asi 3 roky kombinovany sporak (2 platne indukcia, 2 platne normalna elektrika). Som plne za indukciu. Elektriku pouzivam len na nevodivy riad - napr. teflonova panvica, ale teraz som nasla teflonku aj na indukciu, tak ich uz skoro nepouzivam. VYHODY: neskutocna uspora casu (ale aj to chce zvyk, kedysi som si dala zohriat olej, pokrajala cibulu, maso, ked to bolo nakrajane postupne som to tam davala - na to treba pri indukcii zabudnut - vsetko musi byt nakrajane dopredu, lebo necakas na ohriatie oleja), platnicky rychlo chladnu - vacsia bezpecnost (ale popalit sa da aj na indukcnom sporaku) a mozno uspora elektriny, ale to v reale nepostrehnes! NEVYHODY: musis mat vodivy riad a zvyknut si na rychlost ohrevu! Riad nemusis mat specialny (s termostatom) staci ak je vodivy. Mam obycajnu Tescomu a da sa. Čistenie je ok, platnicky sa menej spinia ako klasicke elektricke a co sa tyka receptov, varim kazdy den a ziadne specialne alebo ine ako doteraz nepouzivam. Jedlo mozes pripalit aj na indukcom sporaku, olej sa asi neprepaluje, lebo nestiha (tuto info neviem posudit - na vyprazanie pouzivam fritezu, ale asi to suvisi s rychlostou ohrevu, takze moze byt). V kazdom pripade indukciu doporucujem!
(y)

-, Ne, 22. 02. 2009 - 08:22

zaujímali ma recepty na tzv. studené varenie- svokrovci dostalik hrncom zopár- napr. zemiaky variť iba s pol deci vody:-O Skúšali to a za pár minút boli hotové. Alebo špagety ktoré sa tiež varia iba v troške vody- nakoniec sú ako ryža- žiadna voda tam nezostane. Náramne sa im to páčilo, tak zato sa pýtam:-)
Ale ĎAKUJEM aj za ostatné informácie, určite zúžitkujem;-) :-) :-*

crystall, Ne, 22. 02. 2009 - 09:06

neviem ako kto...ale mne povedali, ze indukcnu varnu dosku do bytu nezapojim. Nemame na to prisposobeny elektricky prud. Detaily nechcite, este som nemala kavu...

lydusha (bez overenia), Ne, 22. 02. 2009 - 10:25

tak ta pekne oklamali
:-)

crystall, Ne, 22. 02. 2009 - 13:28

tak to uz je po srande...klamat sa nema...dakujem za upozornenie...

lydusha (bez overenia), Ne, 22. 02. 2009 - 15:21

crystal, odporuca sa napoit na napatie 380 ak das 240 nebudes moct pouzivat celu dosku na plny vykon, co neviem, ci niekto vari na plne gule na vsetkych zonach...ja mam sklokeramicky sporak ktory by tiez mal byt na 380 a manzel to vymyslel tak, ze ho dal na dva silnejsie istice..i tak ho nepretazujem a ak sa aj stane, max. vyrazi poistky..ale platna v pohode zvlada aj 240
Ved hlavne je usporna co sa energie tyka, tak kde je problem? Su taki majsterkovia co si ani navod poriadne neprecitaju a uz davaju fundovane rady.

ondrusovamonika, Ne, 22. 02. 2009 - 10:55

ja mám lepší typ.Nemusíš meniť pol kuchyne, kúp si tlakový hrniec (ja mám tefal) a máš o úsporu času a energie postarané. Zemiaky s 3 lyžicami vody 4minúty, slepačia polievka 25 minút, hovädzia 50 minút, guláš 50 minút....všetko oskúšané a inak už nevarím a netrápim sa indukciou((giggle) ) .

crystall, Ne, 22. 02. 2009 - 13:27

...ja machrujem s dvoma tlakovymi, rozmyslam nad tretim....xixi...niet nad tlakove hrnce...do dvadsat minut akekolvek jedlo....paradicka(sun)

lydusha (bez overenia), Ne, 22. 02. 2009 - 15:25

tak nad tlakovym hrncom velmi silno dumam...poradis mi nejaky dobry? Na trhu je ich vela a rozhodnut sa pre mna je fuska...Mam rada ked je vecera coby dup a kamoska mala z tlakoveho hrnca uzasnu fazulovu polievku v naozaj rekordnom case...a moj manzel miluje fazulu na vsetky sposoby...touto cestou by som rada podakovala vynalezcovi espumisanu, xixi

sonia, Ne, 22. 02. 2009 - 17:03

Tak nikto nevie poradit s tým tlakovým hrncom ;-) ,ja som už nad ním tiež uvažovala...Možno tie tefalky sú (y) ,počula som od viacerých tak neviem...(sun)

adus, Ne, 22. 02. 2009 - 17:12

No, ja mám ešte takú starú maďarskú "kuchtu", ale priznám sa, že posledné časy ju veľmi nepoužívam, odkedy mám doma hrnce na štýl "Zepter", mne teda príde, že v ich to tiež ide veľmi rýchlo a naviac nemám problém niečo podľa potreby prihodiť počas varenia, čo pri kuchte problém bol. Strukoviny keď sú vopred namočené (a vraj by sa to malo viac kvôli enzýmom, než kvôli rýchlosti varenia) tak mám do pol hodiny uvarené aj v takom a lá zepterovskom hrnci.

eva m, Ne, 22. 02. 2009 - 15:23

my mame v novej kuchyni(este tam nebyvame - v dome) tiez indukcnu dosku a mam pred nou akysi respekt. Ale verim, ze parkrat vyprazim snicle, navarim par polievok a zvyknem si;-)
Eva (sun)

atahe, Ne, 22. 02. 2009 - 20:41

Akira, to nie je v indukcnej doske, to tie hrnce tak varia. Poznam jedny, nebudem im robit reklamu, nie je to zepter, bola som na prezentacii - fakt to funguje a jedlo je super chutne! Ale cena - nejakych 60tis. Sk! Takze recepty treba hladat pri hrncoch! Ale tie hrnce mozes pouzivat aj na inom type, nielen na indukcii - len pri indukcii je najvyssia uspora casu aj energie!
Crystal, my sice mame 380, ale bola to uplna rekonstrukcia, tak sa to dalo. Moj elektrikar hovoril, ze aj 240 by stacilo, ale rozhodne na samostatny istic.
Lydush, co sa tyka tlakoveho hrnca, skus sa pozriet na Tefal - ten ich sa mi pozdava, aj kvoli jednoduchemu zatvaraniu a otvaraniu veka, cenu ma myslim zrovnatelnu s ostatnymi tlakovymi hrncami.
Sa nechcem robit mudra, ale kuchynou zijem, tak zbieram vsetky info, co s nou maju docinenia...

lydusha (bez overenia), Ne, 22. 02. 2009 - 20:50

atahe, su hrnce, co tak varia ale indkcna doska je tiez max. usporna :-)
Lenze k ID treba aj speci hrnce a tie tiez nie su lacna vec :-)
A dik za tip na ten tlakovy hrniec :-)

atahe, Ne, 22. 02. 2009 - 21:07

Ten tlakovy si chcem kupit aj ja, tak som ti to len posunula. Ja mam des z vypustania pary a v tomto type mi to prichodi nejake jednoduchsie, A co sa tyka hrncov, ja mam tescomy (nejakych 2,5 tis Sk - mensia sada) a daju sa! Tie za 60 su naozaj super, nieco na sposob Zepter, ale na indukciu ale ja tolko za hrnce nedam!(cake)

paťka2407, Ne, 22. 02. 2009 - 22:29

no tak aj ja sa pridam ja tiez v inom nevarim len v tlakovom hrnci ale my sme ho kupovali v madarsku a vysiel ma cca 1500.-sk a je 9litrovy.neviem aka znacka to je v podstate jedno len nech vari!:-P super rychlo mam navarene B-] Paťka;-)

Dusan Chovancak, Po, 06. 10. 2014 - 12:25

ahoj, mam doma uplne obycajne smaltovane hrnce a na indukcii funguju. trik ako kupit spravne hrnce je v tom, ze musia byt magneticke! ked prilozis magnet ku dnu hrnca a drzi, hura do varenia! dalsia vec, ktora je celkom fajn je to, ze by mali mat uplne rovne dno, aby pekne na doske lezali, pretoze sa zohrievaju len v mieste dotyku s doskou. ale mam aj jednu prastaru panvicu, ktora je kriva ako svedomie predsedu vlady a aj tak funguje, len musim poriadne miesat, aby na jednom mieste nepripekala. indukciu by som uz nevymenil za nic, po zmerani rychlosti ohrevu vody putovala do kosa aj rychlovarna konvica, prehrala svoj boj. a co sa tyka spotreby elektriny, nic nie je drahsie, ako moj cas, takze ak by to aj nahodou stalo o par centov viac, vzdy je to lacnejsie ako celodenne statie pri sporaku. :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama