reklama

Atopicky exzem - co s nim

busymama , 16. 01. 2008 - 19:07

reklama

Moj syn ma atopicky exzem od narodenia, ktory sa nam podarilo zminimalizovat. Od doktora sme mali predpisany kortikoidny krem sice pomohol( skusala som ho len 2x),ale je velmi navykovy a nebezbecny pre telo takze sme ho odmietli pouzivat. Tu je par rad, ktore nam pomohli: Jedlo: je dolezite nepodavat potraviny, ktore by mohli vyvolat reakci na exzem. Pomohol mi tento clanok ked som zacala s prikrmami Vsetko jedlo som varila doma a vylucne z bio potravin. Kupel: vyborne pomaha kupel v plevach ( psenicnych otruboch).Viditelne zlepsenie prislo uz po par kupeloch. Ak nezozeniete plevy, docitala som sa ze aj vyvar z ovsennych vlociek pomaha.Nie je vhodne kupat deti z exzemom kazdy den. Pokozka sa rychlo vysusuje a straca obranne latky. Po kazdom kupeli dieta kremujte. skuste pouzivat kremy, plienky, ktore neobsahuje rozne vonne pridavky a su pre allergicke deti. Oblecenie: kupujte oblecenie zo 100% bavlny. Polyestery a podobne umele vlakna mozu drazdit pokozku. Pranie oblecenia: najvodnejsie je prat v prasku, ktory je vhodny pre alergikov. (hypoalergic) alebo aspon v praskoch bez vyraznej vone.( fragrance free) Prajem Vam vela uspechov s bojom proti exzemu a uvitam dalsie rady.


reklama


reklama

mamkamarka, Št, 17. 01. 2008 - 14:10

Dakujem busymama, aj my bojujeme s tymto problemom. ;-( Urcite vyskusame ten kupel. Len ja mam taky problem s malym ze ked uz pride vecer on stoji ped kupelnou a klope na dvere, musime ho jednoducho dat sa clapkat. Ale zacala som to tak robit ze sa kupe len v cistej vode a potom na druhy den ho "mydlime". Ten ekzem mame len na lickach zatial a teraz som si vsimla ze na plieckach trosku.

No nic, dakujeme za cenne rady.:-*
Pa pa

silvia28, Pi, 01. 02. 2008 - 11:12

nam predpisala kozna do kupela Balneum Hermal. je to v olejovej forme a nema sa po kupeli z tela zotierat. obsahuje latky ktore pomahaju liecit at.exzem. Je po nom sice cela vana mastna ale hlavne ze sa mozme kupat :-)

Tilina, Pi, 18. 01. 2008 - 07:43

Moja dcéra ho mala na riťke a lakťoch, tiež sa veľmi rada kúpala, čľapkala. Po kúpeli ho mala vždy horší. Kožná lekárka zakázala kúpeľ, iba krátku sprchu,a natierala som ju špeciálnou modrou masťou zarobenou v lekárni na recept. Neobsahovala sterodidy, dala sa používať dlhodobo. Ale jediné, čo jej naozaj pomohlo bola dovolenka pri mori, kde sa v kuse kúpala bez plaviek. Odvtedy máme pokoj.

jarkater, Pi, 18. 01. 2008 - 14:54

Možno vám dám nejakú nádej ale som mama, ktorej sa raz podarilo vyhrať nad atopickým ekzémom a teraz sice bojujem znova a ozaj skúšam čo sa dá. Mám 8 ročnú dcéru u ktorej sa po roku objavil ekzém vtedy som nevedela, že niečo také je lebo v rodine som sa s tým nestretla hoc ja mám alergiu na penicilín ,ktorý mi podala moja mama keď som nemala ani rok vysypala som sa a odvtedy mám v karte záznam alergia na penicilín. Ale vrátim sa k dcére. Tak sme išli k lekárke čo sa vlastne deje. Všetci to poznáte mastičky a lieky. Nepáčilo sa mi to tak sme vyhľadali ďalšiu alergologičku, ktorá jej urobila testy,kde zistila že na základné potraviny nie je alergická a nasadila fenistil, zyrtek, nalcrom. Malá po podaní niektorých potravín sa vysypala tak som zisťovala z čoho. Vyradili sme všetky farbivá a želatinové cukríky. Prišla jar, leto a mala začala jesť všetko ovocie a zeleninu a prestala sa vysypávať. Lieky sme brali naďalej vôbec som ju nemastila. Teraz má osem rokov , v lete sa chodí do záhrady hovorím že napásť, zje veľké množstvo ovocia a zeleniny nepotrebuje šunky, a nerobia jej zle už ani lentilky. Motýlik má pravdu je to o metabolizme a toxínoch. Teraz mám druhú dcéru 3 ročnú a sme na tom veľmi zle. čím viac mastičiek a liekov tým je to horšie. Ona je praví opak vôbec neje ovocie a zeleninu a to telo je na tom zle. Nastúpila do škôlky ochorela a zle reagovala na lieky a imunita sa zhoršovala.Vitamíny v tabletkách jej tiež nerobia dobre. Idem s ňou k alergologičke ale úprimne vám poviem, že čakám na leto na ovocie a zeleninu, lebo tá v obchodoch je samá chémia.

simplemente maria, So, 19. 01. 2008 - 16:07

Pozdravujem z Kosic vsetky nanicmamy. My sa borimes exemykmi len z casu na cas a aj to sa objavuju vzdy inde. Kedze som zalozena "prialopaticky" nedavam svojmu malemu lieky ani kremy. Prve co som vysadila bolo mlieko a mliecne vyrobky - jogurty, termixy, makke syry - udrzuju v tele vhodne prostredie pre plesne (mnam-mnam). Malemu sa to sice nepacilo a stazoval sa, ze ho nemam rada a, ze mu nechcem nic dopriat... a ze ma nema rad atd., tak som mu vecer dovolila celu misku mlieka s cokoladovymi skrupinkami a rano mal rucku cervenu a srbela a este viac mu koze popraskala... tak uznal, ze asi by mal to mlieko vynechat (konecne sa mi dostalo uznania B-], ze nie som docista krkavcia mat..) Kedze u nas doma vsetkych dopujem tinkturami z bylin, tak som nasadila kvapky na precistenie pecene a obliciek a vysadila este cukry (teda sladke malinovky a sirupy). Podarilo sa nam to vcelku rychlo (cca 3 tyzdne) zazehnat. Viem vsak, ze ekzemy maju svoju hlboku pricinu v psychike. Pekne je to vysvetlene v knihe Miluj svoj zivot od Luisy Hayovej.

jarkater, Po, 21. 01. 2008 - 10:12

zdravím všetkých no zdá sa mi že cez víkemd sme zastavili ten ekzém samá zelenina a polievky zeleninové žiadne mlieko a sladkosti a telo sme vôbec nepremazávali hoc som celé noci nespala aby sa malá nedoškriabala , dnešná noc bola super svrbenie sa zmenšuje, chcem sa spýtať simplemente maria aké kvapky používa na prečistenie pečene a obličiek ďakujem

slnečnica, Št, 24. 01. 2008 - 13:40

ahojte všetci,môj malý má ekzém na líčkach od 8 mesiacov.Teraz má 13.Dostala sam radu od kožného lekára /bývalého primára/Mám dávať každý deň na lyžičke rastlinný olej.Začala som so 4 kvapkami a po piatich dňoch zvýšiť množstvo o 1 kvapku a takto pokračovať až nebude plná lyžička.Toto podávať synovi po jedle pokiaľ mi nebude odstrkovať ruku.Potom prejsť na rybací tuk.A k tomu/k môjmu údivu/ raz za 3 týždne mu dať lyžičku nadrobno pokrájanej údenej slaninky.Zatiaľ sa mu ekzém pomaličky stráca,ale sem tam používam predpísanú masť.

simplemente maria, Ne, 27. 01. 2008 - 22:32

ja som pouzivala Detoxin (ale je na to dobry aj Astomin alebo Intocel), to su kvapky na alkoholovej baze - teda bylinky luhovane v alkohole. Na vsetkych takych kvapkych je, ze mozu az deti od troch rokov, ale ja to svojim davam-tak 3 az 5 kvapiek, do vodicky, takze tam po alkohole je len zavan... Pomahaju precistit hlavne pecen a upravuju proces travenia a vylucovania a vytahuju toxiny z tela.
Pozerala som na internete, co sa da k tym kvapkam najst - nejaky lepsi pokec, lebo sa k tomu da napisat vela. Co sa tyka uplnosti informacii, tak vyrobca www.diochi.cz/main/reg_katalog.php. A tiez je najlepsie kupit ich u nich - lebo ako som si vsimla, ceny sa na internetovych obchodoch dost lisia....:-O
Najlepsie k tomu vedia poradit asi v kluboch (zoznam na Slovensku: www.diochi.cz/main/klub_SK.php#klubSK), nie len co sa tyka vyberu, ale aj davkovania - nie je dobre na to ist "hura systemom".
Ja sa spolieham na testovanie - co momentalne je pre toho-ktoreho cloveka najvhodnejsie a v akych davkach. Takto je to omnoho presnejsie (lebo davky mozu byt od 1 az do 20 kvapiek) a osvedcilo sa mi to najviac.
Da sa tomu zvonku pomoct aj kremikmi z Mrtveho mora - nejak som si na nich zvykla tak mastim celu rodinu, aj ked uz ekzem nieje..(rofl)
Maria

elin, Pi, 01. 02. 2008 - 23:34

K príspevku v "Atopický ekzém" chcem ešte dodať, že sme skúsili soľ z Mŕtveho mora aj manželovi na tvár a už po prvej aplikácii povedal, že to si rád zopakuje... :-)

Liliana, So, 02. 02. 2008 - 19:47

ahojte. Môj syn má 7 rokov, a atopický ekzém máme v potlačenej fáze.... ako 6 mesačný dostal ekzém. Najprv to boli len vyrážky preto nás lekári upodozrievali, že máme svrab. Každý týždeň aj dva razy sme chodili po kožných lekároch, a vždy nám dali nejakú inú masť, iný púder, iné sirupy čo nás stálo neúnosne veľa peňazí, a tým, že bol malý ešte malý ani nemohol kadečo užívať - to všetko bolo v období od jesene do jari. Na jar to ustúpilo ale na ďalšiu jeseň znova a ešte väčšom rozsahu, to znamená, že všetky tie vyrážky sa nám zliali do veľkých bordových svrbiacich kolies. Mal to na stehnách, chrbte brušku predlaktiach, na krku v popazuší... no proste všade... opäť sme chodili len neúspešne po lekároch. Nakoniec nám poradili - mimochodom dovtedy som neverila na bylinkárov - jednu bylinkárku, ku ktorej sme sa rozhodli ísť aj napriek väčšej vzdialenosti. Tá prešla virgulou popred malého od piet po hlavu.... a len tá ako prvá po dvoch rokoch liečby povedala diagnozu atopický ekzém. Dala nám robenú bylinkovú masť - a nechcela ani žiadne peniaze. Nenatrela som ho s ňou nakoľko sme stále boli pod dohľadom lekárky, ktorá až po dvoch týždňoch nato nám povedala tiež že je to atopický ekzém. Super!!! Povedala, že ho mám natierať masťou s rybím olejom, tou ktorou sa natierajú bábätkám riťky.Kombinácia zo začiatku bola s kortikoidnou masťou.Ustupovať to začalo, a až vtedy som skúsila mastičku od bylinkárky.... super vec, lebo očividne ekzém ustupoval. Od vtedy som u lekárky s ním nebola a akonáhle sa mu objavia príznaky ekzému natrem masťou od nej a je super. Mimochodom presne povedala, na čo je alergický z potravín. Boli to jahody, ríbezle a čokoláda.

Liliana, So, 02. 02. 2008 - 19:50

ahojte. Môj syn má 7 rokov, a atopický ekzém máme v potlačenej fáze.... ako 6 mesačný dostal ekzém. Najprv to boli len vyrážky preto nás lekári upodozrievali, že máme svrab. Každý týždeň aj dva razy sme chodili po kožných lekároch, a vždy nám dali nejakú inú masť, iný púder, iné sirupy čo nás stálo neúnosne veľa peňazí, a tým, že bol malý ešte malý ani nemohol kadečo užívať - to všetko bolo v období od jesene do jari. Na jar to ustúpilo ale na ďalšiu jeseň znova a ešte väčšom rozsahu, to znamená, že všetky tie vyrážky sa nám zliali do veľkých bordových svrbiacich kolies. Mal to na stehnách, chrbte brušku predlaktiach, na krku v popazuší... no proste všade... opäť sme chodili len neúspešne po lekároch. Nakoniec nám poradili - mimochodom dovtedy som neverila na bylinkárov - jednu bylinkárku, ku ktorej sme sa rozhodli ísť aj napriek väčšej vzdialenosti. Tá prešla virgulou popred malého od piet po hlavu.... a len tá ako prvá po dvoch rokoch liečby povedala diagnozu atopický ekzém. Dala nám robenú bylinkovú masť - a nechcela ani žiadne peniaze. Nenatrela som ho s ňou nakoľko sme stále boli pod dohľadom lekárky, ktorá až po dvoch týždňoch nato nám povedala tiež že je to atopický ekzém. Super!!! Povedala, že ho mám natierať masťou s rybím olejom, tou ktorou sa natierajú bábätkám riťky.Kombinácia zo začiatku bola s kortikoidnou masťou.Ustupovať to začalo, a až vtedy som skúsila mastičku od bylinkárky.... super vec, lebo očividne ekzém ustupoval. Od vtedy som u lekárky s ním nebola a akonáhle sa mu objavia príznaky ekzému natrem masťou od nej a je super. Mimochodom presne povedala, na čo je alergický z potravín. Boli to jahody, ríbezle a čokoláda.

zuzu19, Št, 14. 02. 2008 - 14:09

ahojte maminy som tu prvy krat mam pol rocnu dcerku a som zufala.Mam aj 15rocneho syna.MAla je samy lisaj na cielku na lickach dnes som nasla aj na laktoch.Uz mame asi 5 mast a je to stale horsie neviem co mam robit už som si dnes aj poplakala.Prosim vas poradte mi co mam malej na to davat.Mam olej Balneum kupem ju každy druhy den mam ju menej kupat cim ju mam natierat.Syn nemal vživote takyto problem,pijeme Sunar može to byt aj ztoho.Je usmiate stastne babetko a ja jej neviem pomoct prosim poradte mi.Dakujem vopred;-( ;-(

Elenka, Št, 21. 02. 2008 - 09:10

Ahojte, Liliana, mohla by si mi prosím dať kontakt na tú bylinkárku? Môj syn začal mať problémy s ekzémom až v puberte a viem z viacerých zdrojov, že vhodnými bylinkami sa tieto problémy dajú úspešne "zažehnať". ďakujem(y) (y) (y)

ciana, Pi, 13. 02. 2009 - 14:27

Dobrý deň!
Momentalne som v situácií ,že ma zaujíma všetko o liečení a nežiaducich vplyvoch na kožné ochorenie at.exzem.Pred nedávnom som zistila ,že mojej 10ročnej dcere sa objavuje at.exzem ,mám podozrenie na tuto kož.reakciu ,no zatial sme ešte nenavštivili kož.lekára.Chcem sa spýtať či je možné aby sa at.exzem mohol prejaviť v priebe rokov života a nie len od narodenia ,či pol roka dieťaťa.Neviem si vysvetliť z čoho sa tento exzem mohol u mojej už -až10roč.dcerky objaviť.Oblečenie nosí 100%bavlna,udržujem doma čisto a poriadok ,len snad si myslím že by jej mohli škodiť čokolady a mlieč.výrobky.Ak máte niekto skusenosti ,že by vaše dieťa do určiteho veku nemalo at.exzem a neskor v školskom veku sa prejavil ,rada uvítam váš názor.

Ariesa, Pi, 13. 02. 2009 - 21:51

ahoj, mne sa ekzem prejavil asi okolo 18tky? nepamatam dobre. podrazdena pokozka na zapastiach, laktoch a na krku. cervene flaky, hrubsia a nepruzna pokozka, akoby sa supala a hlavne to svrbelooo. na koznom som opatovane dostavala hormonalne maste a obcas aj tabletky proti alergickym reakciam - inak, alergiu mi nezistili ziadnu. po asi dvoch rokoch sa ekzem vyparil tak ako prisiel. proste zmizol a viac ho nebolo. nemala som vypate obdobie, ani zmeny ... neprisli sme na to "preco".

moje dieta je odmalinka ekzematik, no uz som mudrejsia - bez masti. akurat tak indulona. riesim to nahradou mlieka, radsej cosi ine ako cokoladku a najlepsie malo soli a korenia.

vela zdaru.

brestik, Št, 26. 02. 2009 - 13:39

Ahoj Nm.Uz aj nas trapi daky exzem.Po kortikoidovej masti sa to tiez nezlepsuje.Liliana,prosim ak mozes posli mi kontakt na tu babku bylinkarku.Dakujem:-)

wanesska, Ne, 01. 03. 2009 - 15:52

ahojte mamičky mi sa tiež trápime s atopickym exémom začal sa nám prejavovať už v prvom mesiaci to som ešte nevedela čo to je myslela som si že som zase niečo zjedla kyslé (lebo som kojila) a ona sa mi z toho vyhádzala no ako bežal čas prejavovalo sa to každý druhy či tretí týždeň lekár mi povedal,že to nič nieje a že to prejde a dal mi rybaciu masť ktorú som používala len krátko neskôr som zašla za nim zas,tak mi povedal aby som to natierala sudokrémom,(to je na opareninky na zadoček)chvíľu bolo dobre pekne sa to vysušilo a uhladilo no o týždeň sme mohli bojovať zase,tak som za nim zase zašla a už mi predpísal fenistil kvapky a calcium masť no to nezaberalo tak som sa rozhodla pre kožnú no ta mi povedala že to je atopicky exém s poznámkou že s toho môže ale nemusí vyrasť a predpísala nám fucicort je to návykovy krém,tak mi odporučila použivať ho v malom množstve raz za tri týždne no poviem vám natrela som jej to ráno a večer a mali sme pokoj teraz samozrejme dávame pozor čo papáme a ked sa nám niečo objavy tak natrieme a mame pokoj(sun)

brestik, Po, 02. 03. 2009 - 20:04

CHcem sa opytat, ci naozaj z kojenia takto sa dieta moze vyhadzat cize takto prejavit alergicku reakciu.Ved my papame len mliecko a kojime sa a AE mame.Uz sme boli aj v nemocnici pretoze sa to ozaj zhorsilo.A ake jedlo tada vyhadzovalo vase deti najviac?(sun)

Ariesa, Po, 02. 03. 2009 - 21:52

ked som kojila dobijala som si energiu mliekom ci kakaom. bolo to rychle, osviezilo ma i zasytilo, doplnila som i tekutiny. prcek ma od mala ekzem. neviem, ci nie je mozne, ze by sa mu mojou stravou-pitim mlieka, nedostavali drazdive latky do organizmu.

brestik, Ut, 03. 03. 2009 - 08:07

my sme vcera prisli z nemocnice a dnes mozeme naspet,pretoze do rana je maly na tom rovnako ako predtym.Tak rozmyslam co som zjedla,popripade ci nema reakciu na nejaky praci prasok.

fagotka01, Ne, 31. 05. 2009 - 15:37

ahojte tiez sme sa trapili stymto exzemom.chodili sme po roznych koznych a skusali rozne maste.az raz nam poradili malu kupat v repiku osvecovat jej to biolampou a doktorka nam
predpisala antibiotikovu mast BACTROBAN na potieranie.je to fakt dobra mast.malej exzem zmizol a uz sa ani nevratil

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama