reklama

Sporák

Mária , 25. 02. 2007 - 20:53

reklama

Možno mi niektorá z Vás poradí.
Nevieme sa z polovičkou dohodnút. Chceme si kúpit nový sporák, lenže problém je v tom, že sa nemůžeme dohodnúř, či vstavaný, alebo klasický.
Kto máte skúsenosti so vstavaným spotrebičom, prosím vyjadrite sa. Mne sa páči dizajnovo.
Manžel to vidí tak, že sporák stačí, netreba prerábat linku. ROzdiel nevidí. Boli sme sa pozrieř v obchodoch, zdá sa mi, že tie sporáky majú tie klasické rúry akési menšie, ako je to z plechmi? Páči sa mi predstava, že upečiem naraz viac plechov, alebo m)so a koláč.
Aké máte skúsenosti so značkami?


reklama


reklama

Kamila, Ne, 25. 02. 2007 - 21:00

Mária, prehodila som tvoj dotaz do diskusných tém, tu sa viac hodí.
Ja mám vstavané spotrebiče, jednu z ich nevýhod vidím v tom, že máš na šporáku menej priestoru na hrnce, buď na šírku, alebo alebo hĺbku, podľa toho, kde budeš mať ovládanie. Pozor pri ovládaní z boku, švagriná sa bojí, že si popáli brucho, je to dosť blízko. So značkou ťažko radiť dobré sú aj Mory, ale aj Wirphool , Elektrolux ... Ja som vyberala varnú dosku Bosch,lebo sa mi páčil dizajn, chcela som jednoduchú mriežku. Ale od začiatku mi na nej nefunguje celkom piezoelektrické zapaľovanie, a ani poistka. Rúru mám Wirphool a s tou som spokojná.

Anaj, Ne, 25. 02. 2007 - 23:12

Ahoj Mária. Ja si "užívam" varnú dosku a rúru značky Mora cca 10 rokov s maximálnou spokojnosťou. Hlavne spoločné pečenie mäsa, koláča... mi vyhovuje. Šetrí to čas. Koľko ho ušetríš si uvedomíš napr.počas vianočných príprav, keď vyberáš 4 plechy naraz.
Nech si vyberieš čokoľvek, daj si pozor, či sú súčasťou vybavenia plechy. Keď ich budeš kupovať osobitne, často sa stáva, že nesedia rozmery a potom vymieňaš aj 3 krát.

Jarmila, Po, 26. 02. 2007 - 08:50

Veľmi zatiaľ neporadím, my sme doteraz bývali vždy v prenajatom, a tom som bola rada, že niečo je. Teraz sme si síce kupovali sporák, ale second hand, a vybrali sme veľký. Tu sa často používajú. Vrch má 4plynové horáky a 2elektrické platne, a rúra, vojde tam aj celé jahňa.
Pridala som sa k diskusii hlavne preto, že rada trošku snívam. A moja vysnívaná predstava sporáku je .. v strede kuchyne, a hned vedľa odkladací priestor a "odsávač" nad tým. Zatiaľ som to videla skôr len v zahraničí a keď na Slovensku, tak to bolo nekresťansky drahé. Záleží to samozrejme aj od dispozičného riešenia kuchyne a nielen financií.
Budem sa vytešovať aspoň z predstavy budúceho sporáka a rozmýšľať s Máriou aké to bude a aký.

eifelovka, Po, 26. 02. 2007 - 09:35

My mame vstavany sporak, takze sporak a varice su sice nad sebou ale oddelene.. znacka je REX (neviem, ci je to aj u nas, zijem v Italy), mozes v nom naraz piect myslim 4 ci 5 plechov, ma to uz rozne funkcie na rozmrazovanie, pecenie viac zo spodu, alebo z vrchu, ci rovnomerne, na viac plechov tam je "vrtula", ktora rozhana teply vzduch.. som naozaj spokojna, dokonca ma viac bavi varit a piect v rure ako na normalnych varicoch.. inac co sa tyka podla vstavaneho spotrebicu, jedna vec je ze je to fakt dizajnovo pekne, ale ja v tom vidim vyhodu aj v tom,ze ti nic nepada medzi linku a sporak a ked varis neprska to do skary.. takto to vsetko pekne len utries dookola.. a ako na manzela? No, varit budes predsa ty, tak ty by si sa mala citit co najpohodlnejsie nie? :-)

zuzča, Po, 26. 02. 2007 - 10:00

Ahoj Mária,

ja osobne mám vstavanú rúru, myslím, že teplovzdušnú značky Whirpool a som s ňou veľmi spokojná. Bolo k nej aj príslušenstvo, t. z. tri plechy, samozrejme mriežka a mne sa podarilo kúpiť plech v obchode, ktorý mi tiež sedí a dá sa pekne zasunúť do koľajničiek. Naozaj oceníš možnosť pečenia viacerých vecí naraz. Momentálne sa zamýšlam nad vhodnou varnou doskou s dotykovým ovládaním, tiež vstavanou. Je to pre mňa ideálne riešenie, keďže naša kuchyňa je celkom maličká. Nespomínaš, či máš doma plyn alebo len elektrinu. My máme len elektrinu, tieto sú trošku drahšie a záleží aj na tom, či chceš kúpiť varnú dosku, ktorú budeš ovládať z trúby, alebo na samostatné ovládanie. Dúfam, že správne vyberiete a budete spokojní.

z

Childuska, Po, 26. 02. 2007 - 20:42

Nuz ja mam vstavany varny panel plynovy zn. ardo, z cierneho skla - pri cisteni hresim takmer vzdy. lebo vzdy su tam smuhy. Mam ho vsadeny do rohu L kuchyne, a je to cira blbost, pretoze za nim mam nevyuzite miesto, pretoze vsetko co tam bolo, bolo vzdy za dva dni spinave a oprskane napr. od oleja.
Paci sa mi vsak, teraz by som si skor vybrala variant pat horakov.
Ruru mam tiez tej istej znacky, v antikovom vyhotoveni, fajn - je sikovna, na tri plechy, ma vela funkcii, no jedna jej chyba a to detska poistka.
Okolo varneho panelu mam nainstalovanu zabranu proti stiahnutiu hrncov, na rure su manualne hodinky, ktorymi sa navoluje cas pecenia - a kedze je to maly gombik, nedari sa ju zapnut detom. Naozaj mi chyba na nej len detska poistka.
Nech si uz vyberies akukolvek, casom budes tiez chvalit ako vybornu:-D, drzim paste pri vybere;-)

Ivet, Št, 05. 04. 2007 - 20:41

Ahoj,
ja mam sklokeramiku Electrolux a tiez som hresila pri cisteni, xixi...
ale uz nie:-) nasla som si "techniku", mozno pomoze aj Tebe...
1 lyzicka bieleho kremu Cif, rozotriem a posucham drsnou stranou namocenej spongie, ked je spina prec, nahrubo stiahnem vypranou spongiou, dam kvapocku Cifu na riad (taky tmavo-zeleny dishwash, ci jak ma na flaske), napenim, pretierem dosku, stiahnem penu vypranou spongiou a uz len utriem (ziadne lestenie) kuchynskou papierovou utierkou - osvedcili sa mi DenkMit - nepustaju chlpky a super saju...cisty cas aj s pranim spongie cca 30 sekund:-) a je ako nova:-)
predpokladam, ze to funguje aj s inymi znackami rovnakych druhov cistiacich, ale ja pouzivam len tieto a je na nich, ze su na sklokeramicke dosky, tak som ine ani nehladala a ani neviem mena....nebolo to myslene ako reklama...!!!...len recept:-)

Gitka S, Ut, 27. 02. 2007 - 09:30

Baby, otvorili ste mi oči, ja mám starý sporák zn. Mora, ktorý ma min. 25 rokov a doteraz som sa vytešovala, akú mám dobrú rúru, je el. a výborne pečie , ale bohužiaľ len jeden plech, hore mám 4 pl. horáky, tušila som že sú už aj lepšie rúry, ale to je bomba, 3 plechy naraz to musí byť fantastické, vymenila som všetky el. spotrebiče a teraz hurá presvedčiť muža, že potrebujem súrne nový sporák, dokiaľ nevymením ani spať nebudem.Tak šupom babenky, potrebujem viac informácii, počula som , že keramická platňa sa zle čistí, a čo je lepšie teplovzdušná alebo el. rúra? Mária a keď môžem povedať tiež by som brala radšej nevstavaný sporák, je príjemnejšie variť bez stiesnených podmienok.

eifelovka, Ut, 27. 02. 2007 - 10:20

Nechapem tu poznamku o "stiesnenych podmienkach" ako si to myslela? Ja mam vstavany a nevymenila by som to za nic... dali sme ho na take miesto aby bolo dost miesta na pripravu jedla mimo a aj ked varis a vyhoda je, ze ti to neprska na stenu a vsetko naokolo vycistis uplne bez problemov...

Gitka S, Ut, 27. 02. 2007 - 14:10

Takže to prská dookola? Neviem si to predstaviť, ale možno máš pravdu.Len ja by som brala aspoň jednu stranu voľnú, ale každá sme ináč zvyknutá.

eifelovka, Ut, 27. 02. 2007 - 15:35

Asi som sa zle vyjadrila, ja mam nad "vstavanou trubou" varice a ked varim tak je jasne, ze sem tam olej vyprskne naokolo... takze ked to mam vsetko vstavane, tak sa to jednoduchsie umyje (teraz myslim na tie varice), ked nie je vstavane (ako napriklad maju rodicia) tak vzdy tam mamine do tej skary medzi linkou (teda doskou a sporakom s varicmi) padne chnapka, ci utierka, ci tam len jednoducho napada prach atd atd.. takze mne sa to paci aj z tohto dovodu...

eifelovka, Ut, 27. 02. 2007 - 15:48

Gitka, pridavam ti minifotku toho mojho vstavaneho sporaku, ma moznost pecenia 4 plechov a to "spliechanie" naokolo bolo ohladom nevstavanych varicov.. dufam,ze takto sa lepsie vyjadrim aj ked z tej minifotecky toho asi moc nevidno :-| (y)

-, So, 22. 09. 2007 - 20:02

waw, máš úžasnú kuchynskú linku!!!

Childuska, Ut, 27. 02. 2007 - 19:42

Zaujimava oranzova kuchyna... nemas cele foto?(y)

Gitka S, Ut, 27. 02. 2007 - 20:16

Božinku ten je krásny a vyzerá tak novo, ale ja musím dať sporák už len na to staré miesto, a tie 4 plechy......, veď na Vianoce by som piekla 4x rýchlejšie. Tak ten si určite zaobstarám, len musím chvíľku vydržať, aby to môj muž strávil.

Naja, Št, 01. 03. 2007 - 16:56

Ahojky.Neviem ti poradiť či vstavaný alebo normálny sporák.Len z vlastnej skusenosti ti neodporucam značku INDESIT.Tento sporak sme za dva mesiace reklamovali tri krát a až po vratení do predajne nám bolo povedané že je to najviac reklamovaná značka.Kúpili sme si Gorenie a som s nim spokojná.Ja len aby ste sa vyhli tým nepríjemným reklamáciam.

Mária, So, 03. 03. 2007 - 19:09

mery:-}
Babenky vdaka za informacie, vidim, že sa rozprúdila živá debata.
Celý týžde¨nemám čas sem kuknút, zajtra idem na oslavu a ešte dopekám
zatia ahojček

Zuzana, Po, 05. 03. 2007 - 14:40

Maria,
ja mam ...boze to je uz 9 rokov, vstavany sporak...teda ruru a extra vstavanu varnu dosku znacky NARDI a nelutujem, som absolutne spokojna, urcite by som ani dizajnovo ani prakticky nemenila, plechy nie su problem, stare polozis na mriezku a mozes dat aj take zasuvacie, ale to budes mat vo vybave...peciem 4 plechy naraz a adokonca mi nerobi problem piect naraz v teplovzduske kurca na kapuste a babovku a nenasiaknu vonou....;-)

Gitka S, Po, 24. 09. 2007 - 08:30

Ja chcem iba sa posťažovať, že som sa k novému sporáku nedostala, ale moja drahá sestrička si kúpila novučky sporák a aspoň ku nej sa chodim vytešovať ako pečie všetko naraz.

siza, Po, 24. 09. 2007 - 14:19

Vianoce su sice relativne daleko, ale prave preto zacni spievat ody na sporak uz teraz, mozno to Tvoja polovicka lahsie stravi a prekvapenie bude pod stromcekom;-) ;-) ;-)
Pekny den:-}

Unbelami (bez overenia), Po, 24. 09. 2007 - 14:25

To aby pan predseda nechal vysoky kmen aby sa pod stromcek ten sporak lahko zmestil :-D

Gitka S, St, 26. 09. 2007 - 12:39

Apropo, čo za predseda, veď stromček nosí Ježiško ,alebo žeby som sa mýlila ???

Unbelami (bez overenia), St, 26. 09. 2007 - 13:14

Apropo som myslel toho s velkym M, toho co sa niekedy zivitelom rodony zove, toho co ho Pan Boh stvoril prveho, lebo zacal od nuly. Jesitu, despotu, nemravnika, egoistu a svinu. :-D
Gitka, cest vynimkam, ved sme vsetci rovnaki a ja som modry :-D. Toto pochopi len dlhobobi clen klubu ;-)

Gitka S, Po, 24. 09. 2007 - 08:31

Teda keď to po sebe čítam, to ako keby písal Lazslo Komárom.

Gitka S, St, 26. 09. 2007 - 09:47

Čiže to znamená, že si radšej budem pýtať nejaké perličky pod stromček tie sa tam šupnu raz dva a nemusí byť ani vysoký kmeň stromčeka, a cenové by to možno bolo na stejno:-D :-D :-D

evika, St, 26. 09. 2007 - 09:51

Tá kuchynská linka je úžasná...! Ja budem mať čoskoro také stoličky v "jedálni" /cháp vyhradený kútik/ a tak isto je taká aj sedačka v obyvke /cháp yhradená miestnosť/ . my sme tiež takí veselí farební...:-D :-D :-D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama