reklama

Opaľovanie bábätiek

meryrous , 15. 07. 2010 - 19:35

reklama

Dnes tak ako každý deň som sa vybrala s malým na prechádzku, ale kvôli neznesiteľným horúčavam chodievam teraz vonku okolo deviatej ráno, vtedy je ešte celkom príjemne. A keďže buntošíme od šiestej, akurát nám to vychádza na dopoludňajší spánok ;-). A tak malý v krátkom bodíčku so šatkou na hlave, ja klasika trištrťáky a tričko, vyzbrojení čajíkom a vodou pre mňa, sme vyrazili. Snažím sa kočíkovať v tieni, čo sa mi z polovice aj darí, hlavne kvôli malému ale aj sebe. Mám taký zvyk - hneď ako zaspí zakryť ho plienkou, aby naňho (sun) nepieklo a zbytočne sa mu neprehrievalo telíčko(sama poznám na sebe, že ináč ho vnímam, keď som v pohybe, ako keď zaspím na ležadle). A hoci sa neopaľujem, občas vážne prídem domov nielen spotená, ale aj mierne chytená :-D.

Brázdiac mestom som videli aj mamičky s deťmi, ktoré nemohli mať viac ako rôčik, vyvalené v kočiarikoch spali pri terase, pri ktorých zatiaľ mamičky kávičkovali. Deti boli na môj vkus priveľmi opálené :-O - akoby práve prišli z Tuniska a niektoré pobehovali naokolo jak splašené, bez akejkoľvek prikrývky na hlave :-O o desiatej, čo už zo mňa až tieklo, taká som bola spotená :-|. Neviem ako vy, ale toto počasie nie veľmi dobre zvládam, JA - dospelá žena, už nehovoriac o mojom malom synčekovi, ktorý je z neho nervózny ;-(, horúčavy sú občas vážne na nervy :-(. Netvrdím, že som proti slniečku, chodíme sa totiž okolo piatej poobede vyblázniť do záhradky na hojdačku, keď je to vonku znesiteľne a užívame si slniečka dosýtosti :-P. Ale až taký risk, nedopatrením spôsobiť prehriatie, či úpal malému dieťaťu, by som si ja osobne na zodpovednosť nechcela zobrať.

Aký je na to váš názor??? Opaľujete či skôr chránite svojich najmenších pred (sun) a horúčavami???


reklama


reklama

petronela, Št, 15. 07. 2010 - 20:02

(sun) no tak my chodíme tiež von doobeda okolo 9.30 a max do 11.00, tá horúčava je úplne k nevydržaniu, byt "zadebňujem" proti vpádu slniečka, ale aj tak teplota v byte stúpa. Poobede chodíme von okolo 17stej niekedy až 18stej hodiny. Drobec je v kočíku naľahko a prikryrý plienkou, aby naňho nesvietilo slniečko:-) . Keďže má len 2,5 mesiaca, tak žiadne slnenie a to dodržiavam (y).

meryrous, Št, 15. 07. 2010 - 20:20

môj k tomu sniečko ešte vôbec nemusí, jak naňho svieti, tak vreští jak zjašený, ale ku večeru ho postupne trošku učím... veď na slnenie majú dosť času (giggle)

ivusa, Št, 15. 07. 2010 - 20:17

syncek ma necele 3 tyzdne a tiez, plienocka, body a cez kociarik prehodena plienka. dcerka ma rocik, davam jej plienocku, body saticku na hlavku, alebo klobucik. ked spi tiez prikryjem jej stranu kociara plienkou, inak sedi v tieni pod strieskou. to slnko sa mi zda silne uz pre dospeleho, nieto pre malinke deticky. (sun)

meryrous, Št, 15. 07. 2010 - 20:23

veď práve, dospelým zakazujú sa vystavovať na slnku a nieto ešte deťom, veď mňa zvykne svrbieť pokožka, keď ma kúsok chytí, malý by to znášal horšie...

lia6, Št, 15. 07. 2010 - 20:25

Robila som to presne tak, ako Petronela...žiadne slnenie sme nepropagovali asi tak do troch rokov...jasné, že som ho nedržala zamknutého doma...už keď chodil, tak som ho obliekala ľahúčko do bieleho, natrela krémom číslo 50-siat...na piesku sme vyhľadávali tieň a nie len na ňom...teraz má štyri roky a môžem povedať, že terajší víkend bol prvý, čo bol viac na slnku-holatý v bazéne...bol tam celý deň-no samozrejme, že nie stále...nechali sme ho tak na hodinku, potom do tieňa a tak sme to striedali a krém 50-ku používame stále...keďže má alergiu na slnko, tak slabší ani nemôžme...aj moja svokra chcela, keď sa malí narodil, aby som ho vystavila na slnko-veď tak robili aj oni...iba som jej povedala, že ja to tak robiť nebudem a dodržala som to...podľa mňa to robíš dobre(sun)

meryrous, Št, 15. 07. 2010 - 20:36

"aj moja svokra chcela, keď sa malí narodil, aby som ho vystavila na slnko-veď tak robili aj oni...iba som jej povedala, že ja to tak robiť nebudem a dodržala som to"

lia presne toto vraveli aj mne, že nech si malý zvyká, veď to nemôže len tak... bola som proti a aj som a stojím si za svojim!!! doba sa zmenila a žiaľ vo viacerých veciach... ale veď my sme rodičia, je to na nás (flower) (sun)

ja_hodka (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 10:47

Kratky pobyt na slniecku je pre male deti vhodny. Pomocou slnecneho ziarenia sa v pokozke tvori vitamin D. A pravda je aj to, ze deticky treba pomalicky a postupne na slnko zvykat. Ak to nerobime, co je potom prekvapujuce na tom, ak niekto deti masti od roka 50-kou faktorom a uzkostlivo chrani pred slnkom (samozrejme, nalezito im to aj okomentuju - ake je slnko nebezpecne), prve, co sa stane, ked sa k nemu slnecne luce dostanu je, ze chyti alergiu.

kp, Pi, 16. 07. 2010 - 14:36

pre male deti ano, ale pre babatka "no way" do jedneho roku

ja_hodka (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 17:07

aj pre babatka do 1 roka. Napriklad v linke, ktoru uvadzam nizsie, to odporuca ista pediatricka, rovnako to odporucila nam nasa pediatricka a cela rada dalsich. Samozrejme, ide o par minut na slnku pre malicke babatka a postupne navykanie. Tieto extremne opatrenia tipu "no way" vedu len k nezmyselnym alergiam, uzkostlivosti, precitlivelosti - ale kazdy si v konecnom dosledku urobi po svojom. (sun)

kp, Ne, 18. 07. 2010 - 23:42

lenze to no way neznamena, ze k babatku sa slnecne luce nedostanu- ziarenie prenika i oblakmi, ked je zamracene, luce sa lamu, odrazaju a pod., takze i pod stromom v tieni sa dostanu k babatku- a to je to, co mu do jedneho roku uplne staci, nepamatam si uz presne cisla, ale to jedno je 30% ziarenia, to druhe 20% ...(flower) a nedam tam to slnko(giggle)

Lusky, So, 17. 07. 2010 - 14:06

jahodka, súhlas (y) (y) (y)

petronela, Pi, 16. 07. 2010 - 11:06

(sun) no neviem, malého priamemu slnku nevystavujem, ja sama mám alergiu na slnko ... a aj doktorka mi povedala, že zatial má na priame slnečné lúče dosť času ... vitamín D sa k nemu dostane aj cez plienocku, ktorú mu prehadzujem cez nožičky, ktoré má nahaté :-)

ja_hodka (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 11:16

dostane. Ja som mala na mysi extremnu ochranu pred slnkom - teda ziadne vystavovanie na slnko, iba tien a vysoke ochranne faktory(mimochodom plne chemie - neviem co je horsie). Ja som malu nechavala par minut ako male babatko (tiez som prehodila plienku), po par mesiacoch som tie intervaly pomalicky predlzovala a nechavala som ju aj holu (narodila sa v aprili), teraz ma 2 roky, na slnku sa kludne hra, dbam, aby mala dostatok tekutin, ochladzuje sa v mori, alebo v bazene, kremy s vysokymi faktormi nepouzivam, ak ide na slniecko iba na kratko, nekremujeme vobec - nema ziadnu alergiu, ma zdravu farbu, najlepsou ochranou je vlastna pigmentacia, nikdy nebola cervena od slnka - proste opatrne, pomalicky, s mierou, ale slniecko urcite ano. Nie je to nas nepriatel. Naopak.

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 12:09

ja_hodka extrémnu ochranu pred slnkom som nemala na mysli, ani my sa slniečku nevyhýbame, postupne si naň zvykáme, okrem vigantolu je veľmi prospešné... len vravím, že keď zaspí v kočiariku radšej ho prikývam plienkou, aby ho nespálilo... mňa len zarazili priveľmi opálené detičky, lebo si myslím, že až taký extrém nie je zdravý a pre malé deti vhodný

ja_hodka (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 17:17

Tu (Spanielsko) sa napriklad babatkam vitamin D vobec nedoplna umelo.

Ariesa, Pi, 16. 07. 2010 - 11:38

rano a vecer sme aj my chodili von, cez obed sa bud spalo alebo sme boli pod stromami. ono leto uz nebyva take kriticke, nosy sme si opiekli hned na jar :-P . drobec - modrooky blondak, ma lepsiu pokozku ako ja, hnedooka povodne hnedovlasa(ale pehava, asi preto ma opaluje do cervena). on byva hnedy. ked mal kratke vlasy, nosil vzdy satku-piratku alebo klobucik, teraz ma polodlhe vlasy a mam odsledovane, ze mu hlavu zakryvat nemusim ako nakratko ostrihanym chlapcom. kremujem co najmenej, ma extremne citlivu pokozku na kozmetiku(a uz vyssie som spominala, ze skor specie mna a risko je este uplne v pohode, nie je nutne ho kremovat, pokial nie sme von par hodin cez obed).

co sa tyka znasania tepla - na to je vyborne otuzovanie. ludia, ktori sa dobre vyrovnaju so zimou, sa lepsie vyrovnaju i teplom. netreba sa bat, ze teplo budete znasat horsie, lebo ste trenovani na chlad - trenovane je telo na vsetky zmeny teploty. (y)

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 12:16

Ariesa, myslím, že teraz tieto horúčavy sú až až, len otvorím vchodové dvere a to ešte ani nestojím vonku a už ma zaleje sparnotou presýtený horúci vzduch, ono by sa lepšie dýchalo keby kus popršalo...
a čo sa otužovania týka, na tom pracujeme, len zisťujem, že v poslednom čase mi nechce malý vonku spinkať, skôr dnu, máme uteplené, tak sa teplo dnu tak nedostane, udržuje nám to príjemný chládok...

mnnaaauuu, Pi, 16. 07. 2010 - 12:22

Tiež chodíme vonku ráno a potom až okolo štvrtej piatej. Aj potom svieti dosť silné slnko, natriem adamka opaľovacím krémom pre deti. Keďže má skoro dva roky, nevystavujem ho obednému slniečku. večer sa skryť nedá - nechce kočiarik :) Síce je opálený , ale pekne dohneda, nikdy nebol dočervena, ale to má po mne. Ja sa tiež rýchlo a bezbolestne opálim(giggle) (giggle) On bol hnedý už v máji (giggle)

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 12:29

Radka to máš super, lenže ja mám bledšiu pokožku, mňa keď aj síce len mierne opáli, vždy na začiatku dočervena :-(, hnedne mi to veľmi pomaly, našťastie malý je v tomto po ockovi a chytá ho pekne dohnedúčka, aj keď zatiaľ len jemnúčko, žiadne začervenanie som nepostrehla, veď má ešte dosť času (giggle) (giggle) a tiež sme na slniečku len max do 10-tej rána a poobede až od piatej :-)

katarínak, Pi, 16. 07. 2010 - 12:52

Dieťa absolútne chránim,cez obed nevychádzame, v žiadnom prípade ani na kúpalisko, až tak po druhej-tretej.Faktory používam 50.Cez deň som dávala malú spať,vyliezali sme až podvečer.Ja sa slniečka strašne bojím,nie je nič horšie ako prehriatie či úpal.A ja tiež nezvyknem ležať a opalovať sa.Kamoške som raz volala-že čo robíš? A ona mi na to-chytám rakovinu (že sa ako opaľuje).

katarínak, Pi, 16. 07. 2010 - 12:54

ono kedysi,keď boli naše mamy mladšie a mi sme boli krpane,slnko nebolo také agresívne,ani rakoviny nebolo toľko, ozónová diera,globálne otepľovanie...také hrúzy nepoznali.Teraz myslím treba byť opatrnejší.

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 13:29

katarína som podobného názoru a v tomto máš pravdu (y)
plne súhlasím (clap) (clap) (clap)

Ariesa, Pi, 16. 07. 2010 - 13:54

Nesuhlasim, aj staroveki egyptania, indiani v amerike aj ine narody trpeli nadormi, v minulosti sa aj leukemia a ine choroby oznacovali jednotne ako suchoty, chudokrvnost, demoni a pod. Kedze u nas momentalne nezomieraju ludia na podvyzivu ci v boji, je menej prac. smrtelnych urazov - tak na nieco sa proste umriet "musi". A uz sa to da aj zdiagnostikovat, prip. liecit. Nevyvraciam fakt, ze tych chorob a ich vyskyt je velky alebo ze rastie ... Ale tak ziadnu paniku ;-)

lydusha (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 15:59

Podla mna to slnko bolo presne take iste ako dnes, len sa o tom tolko nehovorilo;-)

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 20:14

Lydus nesúhlasím, podľa mňa je slnko oveľa nebezpečnejšie ako kedysi, už len z narušenia ozónových vstiev, ale zato si môžeme ľudia my sami... veď každému "treba" auto, výfukové plyny nevdychujeme len my, či naše deti, idú aj do ovzdušia... atď., mnoho vecí sa robí, čo idú proti prírode a tak to aj vyzerá...

ja_hodka (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 14:03

Ariesa, (y)

ja_hodka (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 14:04

Okrem toho, to najhorsie, co mozme pre nase deti urobit, je naockovat im strach. Zo slnka, z ozonovych dier, z rakoviny....a tak rozne.

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 20:13

Inak tu nikto nikomu nechce očkovať strach, ale... veď dospelých vkuse upozorňujú, že medzi 11-15 na slnku nemajú byť vôbec a aby sa nezabúdali natierať krémami, aby to nepodceňovali... rakovina kože nie je strašiakom, ale skôr faktom...
A k tomu, detská pokožka je predsa tenšia a náchylnejšia, nič netreba preháňať, ale deti aj chrániť... ešte raz, nehovorím o prehnanej ochrane... že striktne žiadne slnko, ale... si myslím, že obmedzenia musia byť...

katarínak, Pi, 16. 07. 2010 - 14:10

hm,tie ozónové diery ale poprieť nemôžeš.a choroby,ktoré si vymenovala, predsa nie sú zo slnka.

lydusha (bez overenia), Pi, 16. 07. 2010 - 15:58

Nuz ja som nanicmama...Lucia bola ako ciganka od mala. Do istej miery som ju pred slnkom chranila, satka na hlavu,neskor aj slnecne okuliare ale u nasich na dvore mala bazenik a tam sa rachala cele dni...odkedy vedela aspon lozit.
Ma tmavu pokozku, ciganka je aj v zime, spalena bola prvykrat minuly rok ked neodhadla silu jarneho greckeho slnka, nenatrela sa a vydala sa na prechadzku po plazi...
Inak suhlas s jahodkou- vitamin d je velmi osozny, cez vysoky faktor sa ku pokozke ani nedostane a ked detska pokozka okusi slnecne luce je z toho jedine alergicka reakcia ako vysita...
Nic netreba prehanat a je to v pohode...
Ozonove diery nie su take strasiaky ako sa prezentuju na prvy pohlad....a aj rakovina koze je "len" stav mysle a toho ako sa celkovo clovek naladi....

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 20:12

Lydus z toho čo ja viem, opaľovacie krémy nezabraňujú opáleniu pokožky, len ju chránia pred nežiaducimi ÚV lúčmi, ktoré sú nebezpečné, obzvlášť okolo obeda, opáli ťa predsa tak či onak

lia6, Pi, 16. 07. 2010 - 20:34

Aj nám kožná vravela, že chránia pred nežiadúcimi UV lúčmi...ak malého nenatriem, alebo ho natriem "len" 30-kou, tak má takú alergiu, až strach-normálne má "šmyrgeľ" na pokožke...a to ho priamemu slnku nevystavujem:-| žeby som ho nechala sa trápiť s vyrážkami, aby sa doškrabal do krvy? ja nikoho presviedčať nechcem-no myslím, že kto má alergické deti, tak si ich bude chrániť...ja viem, treba ich postupne zvykať-ale ako, keď jemu robí problém aj "slnko" v tieni? Tak poraďťe;-) (sun)

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 21:08

lia v tomto ti ja nepradím, ale tu nejde ani tak o "slnko" v tieni - tieň síce obmedzuje intenzitu slnečného žiarenia, ale fyzika sa oklamať nedá... a aj do tieňa sa predsa dostane určité množstvo odrazeného ÚV žiarenia... teda myslím že si dobre pamätám fakty o odraze, lome či rozptyle žiarenia :-D

lia6, Pi, 16. 07. 2010 - 21:20

Myslím, že tu sa ani poradiť nedá...ale ja som skôr reagovala na to, že sa tu píše, že je to chemikália(krém), ktorú deťom natierame na pokožku...ja naozaj, keď malého natriem napríklad tou 30-kou, tak po vychádzke na slnku(v tieni)vyzerá hrozne...a ešte by som chcela podotknúť, že to má tmavšiu pokožku, ako ja...nás napríklad mama tiež nenatierala vôbec, a už asi 5 rokov mám takú alergiu na slnko, že pokiaľ si nedám 50-ku, a keď prídem domov z prechádzky a nenatriem sa upokojujúcim mliekom, tak vyzerám hrozne-všetko ma svrbí, samé vyrážky, celá červená...takže si myslím, že to asi nebude len o tom, zvykaní si na slnko(sun)

Ariesa, Pi, 16. 07. 2010 - 22:05

moj syn mal od tretieho mesiaca diagnostikovany atopicky ekzem, co znamena, ze v lete vyrazne zhorsenie - alergia na slnko, a v zime to iste - alergia na chlad. pokozka reaguje zle, ak je zle travenie. tenke crevo je dlhanske, koza je najvacsim organom na tele.

prestali sme s mastami od koznej, prestali sme pit kravske mlieko, nepouzivam kozmetiku na krpca, umyvam ho len 2-3x do tyzdna a bez mydla. ekzemu sme sa zbavili, ma omnoho lepsiu pokozku ako ja. ziadny ekzem, ani alergia ani smirgel na lickach, kolienkach, ruckach, celom hrudniku ... ako od 3 do 18 mesiacov ( v 18tich mes. som si povedala dost a zacala som bez masti a liekov, zacala som rozmyslat a menit). len zmenou zivotneho stylu. zenske verte si. nie je to lahke, riesila som aj epilepticke zachvaty s nim ... skuste nieco zmenit. citlivo, nic nepokazite. priroda, slnko, vzduch, voda ... to nie su strasiaci.

mnnaaauuu, Pi, 16. 07. 2010 - 22:07

Ahoj, troška od témy, ale... Aj môj syn má atopický ekzém - pýtala som sa kožnej a tvrdila mi, že kravské mlieko ho nezhoršuje, no aj napriek tomu sa mi zdal opak. Tak sme zas na Nutilone. Ale zhoršuje ekzém aj slnko? To som naozaj nevedela. Len mi nešlo do hlavy, prečo je celý "krupičkový" a bodkovaný:
Napísala by si mi mail? :-P ak máš čas?Čo ešte tak veľmi pomohlo?
Díky

Ariesa, Pi, 16. 07. 2010 - 22:55

moj syn nemal nikdy zistenu alergiu alebo neznasanlivost na mlieko, lepok, pele, slnko ... nic. a pritom pokozka ukazovala nieco ine. od babatka. ekzem nie je choroba ale priznak. navonok sa ukazuju veci, ktore sa deju vo vnutri. najviac ma iritovalo, ze mi lekari vraveli, ze je zdravy, len ma ekzem. neliecitelne. ;-)

mozno tu najdes moje prispevky o soli, bahne, nepouzivani kozmetiky, filtrovani vody, piti kozieho mlieka alebo ine nahrady kravskeho mlieka.

rada odpisem podrobnejsie neskor, akurat teraz balim a net budem mat len cez mobil. kludne skus zacat s tym malom, co som uviedla v II. odstavci. tato starostlivost nie je drahsia, a treba zaimprovizovat. co zabralo na riska nemusi zabrat na prvykrat u vas. ja to viacmenej kombinujem, neviem "co presne pomaha". funguje to spolu a je to dobre. takze od alergie na slnko a atopickemu ekzemu s hormonalnymi mastami sme nabehli na zdravu pokozku. asi 2 mesiace to trvalo, kym som si bola ista, ze to nie je prechodne zlepsenie ako velakrat predtym. od 18. mesiacov je to uz 2.5 roka ... zhorsenie bolo len v skolke - drsna scervenana pokozka na rukach a opuchnute prsty, lebo ho nutili umyvat si ruky antibakterialnym mydlom a pit mlieko. vyriesili sme.

mnohe z tych veci som zacala pouzivat na sebe. hlavne, co sa tyka kozmetiky. kym si rano oholim nohy, umyjem si tvar morskym bahnom a necham chvilu posobit. dnes som sa napriklad po tejto "maske" zabudla natriet kremom. a ak sa natriem zo zvyku, tak len takym obycajnym. uz vobec nepotrebujem drahe kremy na problematicku plet, uz ani nepotrebujem osetrit stahujucu sa plet po kupeli. plet plni svoju ochrannu funkciu sama.

lia6, So, 17. 07. 2010 - 08:31

U nás sa krémy iné(len na slnko)nepoužívajú(blush) a nemá ani ekzém...iba mu nerobí dobre slnko...vonku chodíme tak často, ako sa dá-na túry, hrady, hory...bicykel má vonku aj keď je chladnejšie počasie-od dr., to máme zakázané...žeprí to nerobí dobre astmatikom...my sme ale prišli nato, že takéto "vyvetranie" či už na bicykli, alebo na túre mu pomôže...bohudík je to díte, ktoré keď niekde "položím", tak tam nebude nečinne sedieť-aj včera sme boli vonku a hrali sme futbal...to keby môj gynekológ vedel, tak ma asi zamaškrtí:-P myslím si, že náš životný štýl je na "dobrej" ceste...napriek tomu, mu to slnko dobre nerobí-asi sa všetko len tak upraviť nedá;-) a ja radšej malého budem cez leto natierať 50-kou krémom, ako by som do neho mala pchať nejaké lieky(sun)

mnnaaauuu, So, 17. 07. 2010 - 20:15

Ved aj mna to hnevá, už traja lekári povedali, ž e nemá žiadnu alergiu, a j napriek tomu po mlieku býva "bodkovaný a šmirglový", tak isto aj po slnku, minule zjedol tri viničky, neviem či to mohlo byť tým,ale tiež sa mu to strašne zhoršilo. Dávam do kúpeľa iba olej Balneum Hermal plus a po kúpelk Lpobase. Hormonálne masťe aj tak už prestali zamerať

lia6, Pi, 16. 07. 2010 - 22:11

Ja viem, že zmena životného štýlu je vec dobrá-máme osobnú skúsenosť! Malý mával príšerné hnačky, črevné príhody, astmu, zníženú imunitu, alergiu na slnko...keď som sa o neho bála a dodržovala všetko, čo nariadila dr., tak to bolo ešte horšie:-( zmenila som prístup...či už môj pohľad na tieto "choroby", alebo stravu-i keď stravu sme ani moc meniť nemuseli...stravujeme sa zdravo! To skôr svokrovcom treba vysvetľovať, že malému netreba mastné, vysmážané, slanina a pod! Všetko sme prekonali-intolerancia na laktózu(hnačky)stagnuje, črevné príhody zmizli, imunita sa posilnila, astmu-tak na to máme už len bábatkovskú dávku a vyzerá to tak, že sa z toho dostane úplne...ale čo s tou alergiou na slnko, tak to fakt neviem:-( čo by som ešte mala podľa Teba zmeniť?(sun)

akalenkak67, Pi, 16. 07. 2010 - 20:24

Dcéra chodí s malou vnučkou vonku až podvečer a vonku ju má až do tmy.Mne sa to zdá zavčasu opalovať 5 mesačné bábo.Ostatné deti počas týchto dní sedia v bazéne.A cez velký úpek sa tiež ťahajú dnu.

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 20:57

aj mne sa to zdá predčasné, malé detičky tptiž ešte nemajú vybudovanú prirodzenú ochranu proti nežiaducemu ÚV žiareniu

novacka, Pi, 16. 07. 2010 - 20:48

Ahoj Meryrous, ja maleho natieram 50-tkou ale teda musim priznat ze viacmenej ho drzim v tieni.Ale napriek tomu moj maly vyzera ako trochu opaleny a asi to je preto, ze clovek celkom nezabrani tomu slniecku aby nanho nesvietilo a taktiez asi aj teply vetrik ho trochu pohladil:-) Ja si myslim, ze vsetkeho s mierou, ale uplne zabranovat babetku byt na slniecku tiez asi nie je zdrave.

meryrous, Pi, 16. 07. 2010 - 20:53

ahoj novacka, robim to presne tak isto, aj môj maličký je už chytený, v slniečku mu netreba brániť, si myslím, že rozhodujúci je práve čas, kedy a ako dlho na ňom je, a jasné že aká taká ochrana byť musí...

Lusky, So, 17. 07. 2010 - 14:14

Súhlasím s Jahodkou a Lyduš, my máme veľmi radi slnko a samozrejme, že dodržiavame aj čas od 11.00 do 15.00 nehodíme vonku. Keď bol môj malý v kočiariku a spal, každý deň som ho vystavila na 15 min. na slniečko kvôli vitamínu D. Ja slnko beriem ako zdroj pozitívnej energie a zdravia, nie ako strašiaka, čo pred ním treba utekať. Jasné, že všetko s mierou, aj sa natierať, aj byť na slnku primerane veku, aj pokožke.(sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun)

lydusha (bez overenia), So, 17. 07. 2010 - 14:27

(y) (y) (y) (y) (y)

julietta, Ne, 06. 10. 2013 - 19:34

Do 2 rokov by sa deti namali vôbec opaľovať. Samozrejme vyslovene ich skrývať pred slnkom ich však tiež netreba. Ak musia byť už dlhšie na slnku tak opaľovací krém s totálnym blokom alebo ešte lepšie- celé plavky s UV ochranou(radšej značkové s istým účinkom ako lacnejšia čina bez). Za každú cenu v detstve zabrániť spáleniu kože, to je pre vznik melanomu v buducnosti tá najlepšia podpora

gastanko2016, Ut, 19. 07. 2016 - 20:16

ja sa snažím chodiť s malým von keď už slnko nie je také ostré a počas horúcich dní ho vždy dobre natriem detským opaľovacím krémom. Ale slnku sa úplne vyhnúť nedá, keď sme napríklad na kúpalisku. Na ihrisko s ním tiež idem až k večeru, keď už nie je taký úpek.

gabona1, Ut, 13. 09. 2016 - 13:26

Ahojte, ja malého tiež natieram vysokým faktorom, nosíme na hlave klobúčik a na kúpalisku máme celé plavky s dlhým rukávom a po kolienka. Podľa mňa je ešte maličký, mal 1 rok. Budúci rok ho už plánujem trošku odkryť, ale určite budeme mať kvalitný krém z lekárne.

macka444, Pi, 23. 09. 2016 - 11:47

Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor. V októbri chceme ísť s mužom a s deťmi na dovolenku...mám ani nie mesačné bábetko, myslíte, že mu nič nehrozí? Veľmi sa bojím..s takým malým dieťaťom som este na dovolenke nebola...ale potrebujem ju momentálne ako soľ...bola by som rada ak by ste mi dali nejaké cenné rady ohľadom starostlivosti o batoľa na dovolenke..možno nejaké typy na krémik a podobné nevyhnutné veci pre batoľatko.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama