reklama

Naprávač kostí

Pridal/a ivvetta dňa 21. 07. 2010 - 09:27

reklama

Ahojte dievčatá,
mám k Vám prosbu. Môžte sa vyjadriť, či niektorá z vás má skúsenosti ľudovo povedané s naprávačom kostí? Mna strašne boleli kríže, mala som problém sa zohnúť, sadnúť a podobne. Brala som tabletky, čo mi predpísal lekár. Bolesti neustúpali. Preto ma manžel zobral, k "naprávačovi kotí". Ten keď ma zbadal, povedal, že tak zničenú chrbticu nevidel. Keď mi ju dával do poriadku, plakala som ako malé decko;-( . Na druhý den mi bolo ešte horšie. Po dvoch dnoch bolesť trocha ustupuje, ale neviem, či mi ešte nezhoršil stav:-( . Má z vás niektorá skúsenosti?
Poradte mi prosím.


reklama

reklama

lydusha (bez overenia), St, 21. 07. 2010 - 09:32

Na toto pozor...a velky pozor...
Krize mohli boliet zo zapalu....okolo celej chrbtice mas nervy a ked ti niekto do toho babre, moze narobit viac skody ako uzitku...chrbticu likvidujeme cely zivot, nepsravne drzanie tela, zle sedenie, zla postel, zle rozlozenie zataze...stavce si zvyknu v urcitej polohe a potom pride napravac a nasilu ti ich vrati tam kam podla neho patria...o par dni mas vsetko nazad a s ovela horsimi pocitmi...Toto by som zverila do ruk naozaj ludom co to aj vedia. V prvom rade lekarom, ktory urcia diagnozu a v druhom rade liecitelom ale dat sa napravat len tak lary fary- to teda nie. Ak bolest neustupila po par dnoc- comu sa ani nedivim- chrbtica je zaklad celeho tela, je to OS....tak si to mala povedat lekarovi....
teraz uz len dufat, ze ti ten napravac neublizil.

vločka, St, 21. 07. 2010 - 11:16

presne tak, plne súhlasím....

betana, St, 21. 07. 2010 - 10:49

nuz, su vraj liecitelia, ktori ovladaju tahy, ake poznaju aj lekari, ale moj ujo, vyborny rehabilitacny lekar vravi, ze je to obrovske riziko a moze to viac poskodit ako pomoct. na napravacov by som si dala bacha.

ja_hodka (bez overenia), St, 21. 07. 2010 - 10:52

Osobnu skusenost nemam, ale moj muz bol u liecitela - masera po tom, co ho lekari klasicky vybavili "liekmi" (oblbovakmi bolesti), samozrejme pricina sa tym neostranila a problem pretrvaval, nakoniec sme diagnozu zodnotili ako nezmysel. Tento clovek mu pomohol, vysvetlil mu, ze problem nikdy nemava iba mechanicky charakter (ako tvrdili lekari), vysvetlil mu nieco o jednotlivych castiach chrbtice a ich spojeni s jednotlivymu organmi, nieco o energetickych centrach atd...Cize alternativa ku klasickej medicine. V podstate to iste, co som mu uz vysvetlovala aj ja, tento cloviecik mu to ale aj rozmasiroval, tiez tam cosi "skocilo" na svoje miesto, tiez trvalo cca. 3-4 dni, kym sa to upokojilo a bolesti uplne ustupili. Naviac ho prekvapil tym, ako na zaklade tohto problemu odhalil aj niektore zdanlivo vobec nesuvisiace problemy uplne ineho charakteru (naprikled niektore zablokovane emocie...atd..zaujimave vecicky) Napravac kosti znie ako od Hitchcocka :-) Ale pokial si natrafila na cloveka, ktory tomu rozumie, tak by malo byt dobre.

alionuska, St, 21. 07. 2010 - 11:50

ja si ako malá pamatám, že sme chodili s našimi a dedkom do Skýcova, tam žila jedna takáto pani. Všetkých tam dala do laty a vysmiati sme sli domov. Nasi jej doverovali, nikdy sa nic nestalo, ale ja osobne by som sa nikdy nedala do ruk takemuto cloveku. Skusit masaže, bazen, cviky na chrbticu, mozno je tam vaznejší problém, absolvovať RTG, CT, neurologa. Chrbtica je potvora, urcite to neprejde za 2,3 dni.

viktory, St, 21. 07. 2010 - 14:27

iwetta, poznám, ako to dokáže bolieť. U žiadneho naprávača som nikdy nebola, lebo som lenivá vybaviť si takúto navštevu. Kríže môžu bolieť aj z maternice (zapálené úpony, ktoré držia maternicu a vtedy nepomáha ani liek, ako mi kedysi vysvetlil jeden lekár, nielen z chrbtice. Tú má asi "zničenú" každý. Chodila som však cvičiť kalanetiku a pilates, tam som sa naučila "držať brucho a chrbát", odvtedy nemám problémy. Snáď len teraz, keď bolo veľmi teplo a ja som sa hodila do ľadového bazéna, cítila som trošku bolesť. Ale ak by som aj išla na takúto návštevu, liečiteľ by musel mať vééééľmi dobré referencie.

ivvetta, St, 21. 07. 2010 - 15:59

victory,
dva týždne som brala antibiotika na zápal maternice. Gynekológ si najprv tiež myslel, že bolesti mám zo zápalu maternice. Ale teraz si myslí, že tam bude blok. Odporučil ma ortopédovi, ale môj manžel mi vybavil liečiteľa. Tak neviem, asi som spravila chybu.

viktory, Št, 22. 07. 2010 - 10:28

mňa takéto bolesti chytali minimálne 3x do roka pred menštruáciou. Kľačiačky som vysávala, nedalo sa mi ani pohnúť. U mňa to bolo jasné, že to bolo z maternice, lebo teraz už takéto ťažkosti nemávam. Ale môže to byť aj zaseknutý alebo prechladnutý nerv medzi krížovými a driekovými stavcami. Nechcem robiť reklamu, ale je dostať v lekárni Algasan gel, je výborný a u nás doma sa používa na takéto bolesti. Fakt po ňom nastane úľava. Najlepšie je natrieť si ho na bolestivé miesto na noc. Iné gély mám vyskúšané, ale žiadny nie je taký dobrý. A tento nie je ani drahý. Skús, možno Ti to aspoň trocha pomôže.

klodik, St, 21. 07. 2010 - 18:18

skúsenosť máme a výbornú...zas cez Filipa...

Filip bol u liečiteľa-chiropraktika, ktorý je fakt dobrý.Pozrel ho a zistil, že okrem troch stavcov mal všetky úplne "rozhádzané" a dosť sa čudoval, že Filip neodpadáva, že sa vlastne cíti fajn. Filip /13 rokov/ bol na tom s chrbticou asi tak, že ortopéd sa mu pri kontrole vyhrážal korzetom- má kyfoskoliózu plus Scheyemana/neviem ako sa to píše/je to už extrémne zakrivenie chrbtice kedy sa toto už rieši niekedy aj operačne.To podľa lekárov.

No dve návštevy u tohto chiropraktika mu stav chrbtice výrazne zlepšili.Naša detská lekaŕka sa nevedela naňho vynadívať ako krásne sa mu stav zlepšil.Inak išiel tam s ním manžel na základe vynikajúcich referencií ktoré tento pán má- pomohol mnohým, ochránil mnohých pacientov pred operáciou...

Filip keď ho vnímal ako tento pán pracuje hneď zhodnotil, že má podobnú energiu ako liečiteľka ku ktorej sme chodili s inou diagnózou a že on má takú energiu, že keď človeka masíruje takmer sa ho ani nedotýka, vraj keby sa človeka priamo dotkol svojou energiou by mohol veľmi ublížiť.

A ako píše ja_hodka problémy s chrbticou nemajú len mechanický pôvod.Pri prvej návšteve mu chiropraktik povedal: ty sa pre všetko veľmi trápiš, veľa vecí si berieš na svoje plecia...keď tam išiel po druhýkrát bol Filip vysporiadaný s mnohými problémami ktoré si dovtedy veľmi pripúšťal...keď ho dotyčný pán uvidel hneď mu povedal: waaau ty si urobil obrovský pokrok a aj na chrbtici ti to hneď vidno...

Len si treba vyberať na základe referencií a ešte čo sa mne páči je to, že on normálne bežne ľudí ktorým pomáha posiela nech sa idú dať po liečbe uňho pozrieť lekáŕom-aby im urobili kontrolné vyšetrenia...Toto sa mne veľmi ráta, vie že má dar ľuďom pomáhať, vie s tým pracovať a neskrýva sa pred klasickou medicínou...

a ešte taká pikoška na záver- jeden pán tohto chiropraktika požiadal či by nepomohol jeho otcovi, ktorý má rakovinu kostí- hej my laici si myslíme, že liečiteľ ako liečiteľ-lieči všetko.Ale on sa hneď ohradil, že on rakovinu nikdy nelieči- nemôže ju liečiť, akonáhle sa ocitne v prítomnosti človeka ktorý má rakovinu má obrovské problémy s rukami- vystreľujú mu, neposlúchajú, proste sa s ním žačne diať niečo čo mu bráni pomáhať onkologikým pacientom...

kefara, St, 21. 07. 2010 - 21:48

Bola som u istej liečiteľky s problémom A.

Pani najprv každému napraví chrbticu - dosť dramatickým spôsobom:-O a potom sa venuje ostatným problémom.

Problém A nevyriešila, ale môj ťažkoskúšaný chrbátik kancelárskej krysy si prišiel na svoje (y) ;-) (sun)

Valéria Števová, Po, 21. 10. 2013 - 23:18

ahoj
prosim ťa nemohla by si mi na mail valeriastevo@gmail.com napisať kontakt na toho chiropraktika ktory pomohol Filipovi? ďakujem za ochotu

veľmi by si mi pomohla (sun)

mojkotiger, Ut, 03. 12. 2013 - 09:11

Ak by som mohla poprosit kontakt na pana,ktory pomohol Filipkovi Dakujem

aleg, Št, 22. 07. 2010 - 10:52

Mňa pred pár rokmi naprával doktor- ortopéd. Naprávanie ma nebolelo, ale pár dní ma bolel celý chrbát ako keby ma riadne vymlátili. A za dva dni ma seklo, lebo :"Teraz sa pár dní šetrite" bolo pri troch deťoch dosť nereálne a keď som sa zohla a zdvíhala dcéru, tak som myslela, že sa už viac ani nepostavím.
Odvtedy sa snažím radšej trochu cvičiť a občas som chodila na masáže. A deti sú už trochu väčšie, takže nevláčim stále niekoho na rukách, tak je to už lepšie.

števo, Po, 19. 09. 2011 - 20:47

Pozdravujem Vás,píšem Vám z Kysúc a veľmi by som Vás chcel poprosiť či by ste mi neposlala adresu, telefónne číslo toho liečiteľa chiropraktika. Môj otec má dlhodobo problémy s chrbticou a Váš článok ma zaujal. Veľmi pekne ďakujem.

venezia11, Ne, 17. 02. 2013 - 22:28

Prosim Vas mohli by ste mi poradit toho pana co vyliecil Vasho syna,ja mam dost velke problemy s chrbticou a tabletky mi moc ,,nechutia,,.
Vopred dakujem.Alena S.

Maros738, Št, 21. 03. 2013 - 22:32

Prosim vas mohli by ste mi ho poradit aj mne. Sam uz probremi s chrbticou riesim 2 roky a tabletky mi uz tiez nechudia. Dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama