reklama

očkovanie MMR a autizmus

mariana78 , 20. 06. 2010 - 21:42

reklama

Dobry den maminy, pred nedavnom som sa stretla s kamaratkou kt.ma 2,5 rocneho syna s podozrenim autizmu. Spomínala mi ze do roka a pol bol uplne v pohode, rozpraval, ale po narodeni dcerky sa zmenil, prestal rozpravat a ma iste priznaky autizmu. Chcela som sa opytat ci aj vy ste zaznamenila zemny u vasich deti v tomto obdobi. Citala som si totiz enormne vela clankov aj cudzojazycnych v kt. sa pise o povinnej vakci na slovensku MMR -mums rubeola osipky (ockovanie medzi 15 - 18 mes.dietata)kt vraj sposobuje autizmus. Tiez by som chcela vediet co si o tom myslite.


reklama


reklama

akalenkak67, Po, 21. 06. 2010 - 00:06

Ja neviem.Hodne sa teraz rozpráva o škodlivosti očkovaní.Ja som mala očkované všetky deti a očkujú sa aj vnučky.Doma máme 11-ročnú autistickú dcéru.Ona nerozpráva od narodenia.Nikde nie je potvrdené,že autizmus je z injekcií.A autizmus akotaký,sa nedá jednoznačne určiť u maličkých detí.Kým našej dcére stanovili autizmus,prešli sme všeličím.Konečnú diagnozu stanovili,až ked mala 9 a pol roka.Ak kamarátkin chlapec rozprával a zrazu prestal,to musí mať aj iné príčiny.Prečo má niekto autistické dieťa,to nevedia ani lekári.Ja som sa očkovaniu nevyhýbala.Ved osýpky niekedy zabíjali celé rodiny.A /je to len môj názor/.Ak je niekto autista,je ním od narodenia.Autizmus sa nedá určiť velmi maličkým deťom.

petusa, Po, 21. 06. 2010 - 08:27

(y)

manof, So, 28. 05. 2011 - 01:14

Dr. Russell L. Blaylock:
"Vakcíny, vývoj nervového systému a poruchy autistického spektra -
Nebezpečí nadměrného očkování během vývoje mozku: vztah k poruchám autistického spektra (ASD)"

1. časť: http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-vyvoj-nervoveho-systemu-a-p…
2. časť: http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-vyvoj-nervoveho-systemu-a-p…
3. časť: http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-vyvoj-nervoveho-systemu-a-p…
4. časť: http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-vyvoj-nervoveho-systemu-a-p…

manof, Po, 03. 01. 2011 - 10:31

Prípad podvodu dánskeho výskumníka autizmu Dr. Poula Thorsena na bode mrazu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/pripad-podvodu-danskeho-vyskumnika-…

To je spoluautor tej štúdie, ktorou sa oháňajú aj naši očkovací odborníci tvrdiac, že bol vedecky dokázaný nesúvis autizmu s očkovaním. Teraz sa ukazuje, že to bol čistý podvod.

fidorka, So, 11. 09. 2010 - 14:41

žiadne peniaze sveta nevrátia dieťaťu zdravie...

manof, Ne, 12. 09. 2010 - 21:47

Svätá pravda, ale ak už to dieťa je zdravotne postihnuté, lepšie sa to znáša s dostatkom peňazí, než na mizine...

akalenkak67, Po, 21. 06. 2010 - 00:13

Odborné informácie k témam, ktoré najčastejšie uvádza Iniciatíva ...môže očkovani spôsobiť autizmus?
Nahod si tieto názvy do google.Nájdeš tam vela odpovedí na túto problematiku očkovanie-autizmus.(flower) (flower)

klodik, Po, 21. 06. 2010 - 07:35

Určite je to téma na zamyslenie sa...vynikajúca stránka na zamyslenie sa k danej téme a témam podobným je www.badatel.sk

mata6, Po, 21. 06. 2010 - 17:28

Môjmu synovi tiez zistili autizmus vo veku 2,5 roka, v piatich ho dali ako aspergera. Tiež som čítala všeličo o očkovaní a poznám mamy autistov, ktoré videli, že dieťa sa zmenilo po očkovaní. Ja som bola chorá v tehotenstve aj som mala tazky pôrod, takze u nas tažko povedať. Podla mna by očkovanie malo byť dobrovoľné, sú krajiny v ktorých sa deti do troch rokov nesmú očkovať vôbec.

luja, St, 07. 07. 2010 - 10:46

My máme tiež podozrenie u nášho synčeka na autizmus. Chcem povedať že príčiny autizmu sú rôzne,nedá sa jednoznačne povedať. Náš Jakubko bol od narodenia trochu iný, plačlivý, viacej dráždivý, zle reagoval na zmeny, ale pozeral do očí, smial sa na všetkom čo sme mu ukazovali, na každej fotke vyškerený. Mysleli sme že bude asi rozmaznaný. No asi tak od roka sa to zmenilo. Prestal pozerať do očí, prestal komunikovať, nehrá sa s inými deťmi, vôbec ho nezaujímajú iní ľudia. tak sme ho najskôr nedali zaočkovať dlho sme sa rozhodovali a poviem Vám že okolo toho 15mesiaca sa to aj tak začalo zhoršovať a bolo to evidentné takže mnohé mamičky si to môžu spájať aj s očkovaním. No ked dieťa sa zmení z úplne normálneho komunikujúceho, do očí pozerajúceho, hravého zo dna na den po očkovaní, tak najpravdepodobnejšia príčina bude to očkovanie. Ja si myslím že tak ako každý autista je iný, tak sú rôzne aj tie príčiny. U nás to bude tiež tehotenstvom, bolo rizikové, a myslím že aj žltačka k tomu prispela. želám všetkým veľa radosti s Vašimi detičkami lebo sú fakt originálne . My sa tiež tešíme z každého aj ked malého pokroku a dúfam že raz objavia liek na túto zákernú chorobu. Najhoršie na tom je že človek sa od narodenia teší že má zdravé dieťa a potom sa to zmení ;-(

brona, Ne, 25. 07. 2010 - 08:15

ťažko generalizovať, hoci naozaj nesmierne veľa publikáciíhovorí o tom, ako očkovanie spôsobuje.... Príčin zrejme bude viacero. Ak už sa niuečo také stalo, treba nachádzať riešenia daného stavu /hoci aj príčiny ako podnet na ich odstránenie sú zaujímave/ Je veľa publikácií, ktoré autizmus podmieňujú ako súvisiaci s metabolickou poruchou /následné látky v organizme spôsobujúce poškodenie, ktoré je v záťaži- čo je aj očkovanie natoľko extrémne, že.../ Veľa štúdií poukazuje už aj na to, ako bezlepková strava výrazne zmenila autistické správanie v prospech vývoja dieťaťa... Jedni hladajúci rodičia sú aj tu:
http://robin.mokranovci.net/

motylik, Ut, 03. 08. 2010 - 19:22

Nečítala som síce príbeh Mokráňovcov, ale určite Broňa čo píšeš je pravda. Bola som svedkom zázračných uzdravení aj čo sa týka autizmu, schizofrénie a iných psychických ochorení a liečenie pritom prebiehalo na základe očisty tela (a neskôr aj mysle). Je to časovo i inak náročné ako pre rodičov, tak aj pre terapeuta, ale potešiteľné je, že sa to dá (clap) (sun)

jurkra, Ne, 27. 02. 2011 - 16:54

Ahoj Motylik,
Clanok o ktorom pises som sice necitala, ale neviem ci mozeme hovorit o uzdraveni autizmu. Autizmus je mozne pristupom k jedincovi a terapiami zmiernit, ale nie je mozne sa ho zbavit. Nechcela by som davat rodicom s Autistami nadeje, ale tesi ma, ze su ludia, ktori to beru pozitivne, pretoze to je pri praci s autistami velmi dolezite.

motylik, Ne, 27. 02. 2011 - 19:53

Jurkra to je zložitejšie a generalizovať sa v tomto prípade určite nedá. Lebo nie je autizmus ako autizmus. Označenie je pre lekárov škatuľka, kde môžu zaradiť všetko čo môže túto poruchu len pripomínať :-)

akalenkak67, Ne, 25. 07. 2010 - 16:08

Prečítala som si aj tento príspevok o hladajúcich rodičoch.Ono to ide.Lenže mi máme tvrdohlavú autistku.Takže robí len to,čo ona uzná za vhodné.V škole má výbornú pani učitelku.Aj pani učitelka už konštatovala,že dcérka je tvrdý oriešok.Takže žiadne učenie,ani len posunkovej reči.Uvidíme,čas všetko ukáže.Hlavne,že je zdravá.Robí pokroky,ale v smere,ako chce ona.Do školy chodí na 4hodiny týždenne.
A že sa narodila taká,aká je,pod to sa naozaj mohlo podpísať všeličo.V tom istom čase,len z pár dnovým rozdielom sa mojej susede narodil chlapec.Tá istá diagnoza,ako naša malá.A nie sme ani príbuzní,ani rodina.
Kládli sme si otázku.žeby vzduchom?Príčin môže byť vela.Snád veda na niečo príde.Ked tápajú,vznikajú rôzne dohady.Ale nič nie je dokázané.

mata6, Po, 26. 07. 2010 - 09:16

V každom prípade si myslím, že očkovanie by malo byť dobrovoľné. Tiež majú Danka preočkovať, mi hovorila homeopatka, ku ktorej chodíme, tiež má syna autistu, že na západe je autizmus kontraindikácia očkovania. Som to povedala detskej lekárke ma odbila, že je to povinné aj pre autistov. Kamarátku zase poslala za neurologičkou, či ho môže zaočkovať. Ešte sa skúsim dohodnúť s detskou psychiatričkou a uvidíme. Ale asi ho zaočkujú...
Dokázané nie je, že očkovanie môže spôsobiť autizmus, ale ani vyvrátené to nie je... Tak si vyberme

manof, St, 28. 07. 2010 - 00:46

Ako som už uviedol vyššie, ono to dokázané je. A nielen uvedenými štúdiami a štúdiou Dr. Andrewa Wakefielda, ale aj 28 ďalšími štúdiami.

Tých 28 štúdií nájdete v zozname v tomto článku:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/04/10/wakefield…

Treba zbehnúť približne do polky článku.

Ak niekto tvrdí, že nie je dokázaná súvislosť očkovania s autizmom, tak je buď ignorant, alebo pro-očkovací zaslepenec, alebo nesleduje novinky v obore.

Čo sa týka očkovania, môžete predsa legálne odmietnuť. Jediné, čo Vám hrozí, sú naťahovačky s RÚVZ. Ale v zásade sa to dá zvládnuť. Viď Právnické okienko: http://www.sloboda-v-ockovani.sk/pravo/
a tam hlavne seriál "Ako na RÚVZ"

brona, St, 28. 07. 2010 - 07:58

Samozrejme, že máš právo odmietnuť. V zákone je právna zodpovednosť vyvodzovaná, len ak nezaočkované dieťa dostane ochorenie , proti ktorému ste ho nezaočkovali.
Mám priateľku, ktorá po dohode s lekárom odmietla všetky očkovania okrem tetanu, DMO. Dieťa má zdravé. Celkom. No sociálna pracovníčka ju bola opakovane kontrolovať, v akých pomeroch dieťa žije, lebo pediater nahlásil zanedbanie povinnej základnej zdravotnej starostlivosti. Návštevy prežilio, nebolo čo vytknúť, uzavreté. V prípade, že malý ochorie na niektorú z nezaočkovaných chorôb, hrozí jej podanie za ohorzenie zdravia maloletého . Tak je to u nás. V iných krajinách je to inak.

manof, So, 31. 07. 2010 - 11:56

V akom zákone? Ja o takom neviem.

Podľa mňa za ohrozenie zdravia dieťaťa nesie rodič zodpovednosť jedine ak je dieťa očividne vážne choré (vyžaduje lekársky zásah) a rodič to ignoruje. Netýka sa samozrejme nádchy, odretého kolena a podobných banalít.

Ale očkovanie s tým nemá vôbec nič do činenia. Toto je podľa mňa fáma, ak teda nepoviete, ktorý zákon, paragraf, odsek presne ohovorí o tom.

brona, So, 31. 07. 2010 - 12:17

Mala som to u seba, kedže som sa tým zaoberala/moje deti nie sú očkované proti všetkému štátom nariadenemu- teraz už je iný zákon, ako ked mi ich maličké chceli očkovať stoj čo stoj/, bohužiaľ som prisla o svoje pC údaje /vrátane kontaktov a ulož. info/ ale neverím, že sa to nedá zistiť. Bol to zákon o ochrane zdravia, viac si nepamätám, ale vyplývalo z neho, /mala som právny výklad/ že ak dieťa nedám zaočkovať na "povinné" predpísané očkovanie a ono ochorie na dAnú chorobu, je to preukázateĽNé vedomé ZANEDBANIE STAROSTLIVOSTI sorry caps a môžem byť zaˇn postihovaná. zaujímalo ma to, pretože moje deti som očkovať nedovolila /iba niečo, aj to ovela neskor ako je predpis/ a tak sa ma to týkalo. teraz sa tým budem zaoberat, ak to bude aktuálne, ale verím, že nebude. Možno máte pravdu a zmeny v zákone urobili tento spominany neplatnym.

manof, Ne, 01. 08. 2010 - 01:05

Ak máte na mysli zákon č. 355/2007 Z.z., tak tam je neočkovanie klasifikované len ako priestupok s max. pokutou 10.000,- Sk. Nič iné ten zákon o neočkovaní nepíše, aspoň ja som v ňom nič iné nenašiel.

brona, Ne, 01. 08. 2010 - 08:04

Je mi ľúto, že som nepresná, obvykle uvádzam veci presne. Nemyslela som pokutu /ja som neočkovala a pokutu som nedostala, ani sa mi ňou nikto nevyhrážal /. Ja som mala v PC znenie zákona a výklad, ktorý vravel o zanedbávaní povinnej starostlivosti o maloleté dieťa a o ohrození zdravia. Očkovanie v ňom nebolo priamo spomenuté. Výklad právnika ale vravel, že ak dieťa ochorie na chorobu, na ktorrú štát očkovanie vyžaduje a ja som ho odmietla, jedná sa o potvrdenie zanedbania povinnej starostlivosti- nielen preukázateľné, ale vedomé, lebo systém dieťa chcel preventívne "chrániť" a ja som sa postavila medzi systém a "ochranu".Samozrejme, že táto diskusia nemá zmysel ani váhu bez čísla zákona a jeho výkladu a keďže ich už nemám a momentálne sa ani týmto nezaoberám, nemám snahu dostať sa k daným informáciám. Vaša snaha o osvetu je osviežujúca a páči sa mi presnosť , systematickosť a jasnosť. Ja som sa do debaty zapojila z iného dôvodu / očkovanie som prežúvala pred šiestimi rokmi na stretnutiach s ľuďmi z pôrodných domov v zahraničí/ - jednoducho sa zaoberám deťmi s dys- kami, hyperaktivitou, autizmom, DMO a rôznymi inými, ktoré v rámci ZŠ " robia problémy " učiteľom a nevedia čo s nimi. A neraz som sa stretla s tým, že autizmus je istý druh špecifickej metabolickej poruchy/správanie je len prejav/ a to očkovanie- záťaž už zaťaženého organizmu- môže riadne vyostriť. Takže navonok sa zdá, že očkovanie spôsobuje...Ale ono môže byť len spúšťač. Samozrejme, som za osvetu o očkovaní, elbo to, čo spôsobuje či spústa, môže byť horšie ako to, pred čím má chrániť.

manof, Ut, 03. 08. 2010 - 09:31

No dobre, metabolická porucha, ale očkovanie ju môže buď vyvolať, alebo zhoršiť. A to, že okrem očkovania spolupôsobila aj nejaká genetická predispozícia nie je žiadnou výhovorkou, lebo keby nie očkovania, tak by sa tá predispozícia neprejavila.

Čo sa týka toho výkladu, tak ten je nezáväzný a v zásade ho môžete ignorovať. Zanedbaním starostlivosti by bolo úmyselné zanedbávanie alebo ľahostajnosť. Lenže keď Vy ste nedala dieťa očkovať práve kvôli starostiam o jeho zdravie, tak Vám predsa nikto nemôže dokázať nedbalosť alebo ľahostajnosť. Veď Vaším dôvodom odmietania očkovania je práve dbalosť a neľahostajnosť a teda presný opak toho, čo ten zákon chce postihovať. Čiže takýto výklad si veľavážený pán pro-očkovací právnik môže strčiť za klobúk.

Odhliadnuc od toho: nikto nikdy nedokáže vopred určiť, ako dobre či zle dieťa na očkovanie zareaguje, takže sa nikdy nedá dopredu povedať, či očkovanie narobí viac škody než úžitku alebo opačne. Sú len štatistiky, ale tie sú jednak zmanipulované mizerným hlásením nežiadúcich účinkov (viac k tomu v bode 5 tohto článku: http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/preco-je-dolezita-a-potrebna-slob… ) a aj keby nie, tak hovoria len o priemere, nikdy nie o konkrétnom jednotlivcovi.

Takže ani MÚDr.e hlavy zo ŠÚKL či RÚVZ nemajú šancu správne predpovedať, či by očkovanie Vášmu dieťaťu viac pomohlo než ublížilo alebo naopak. To je doslova lotéria, lebo ľudská neznalosť je v týchto otázkach nesmierna.

Nie je teda fakticky dokázateľné, čo by bolo horšie: či očkovanie alebo neočkovanie. A na tom by sa, myslím, dalo pri prípadnej obhajobe dobre stavať.

mata6, Št, 29. 07. 2010 - 08:40

No tak to je vážne na zamyslenie, že ti ešte prídu aj domov, tie sankcie...:-O :-(

manof, So, 31. 07. 2010 - 11:58

Tie domové prehliadky zo sociálky sú len na podnet lekára, ak tento vyjadrí podozrenie, že to v tej domácnosti bude asi dosť strašné. Ale to už musí byť ozaj dement lekár, aby to urobil.

A s očkovaním to opäť nemá vôbec nič spoločné. Sociálka skontroluje životný štandard, hygienu atď., čo sa dá voľným okom zbežne vidieť, a ide preč.

Žiaden problém.

manof, St, 11. 08. 2010 - 11:04

Komentár Dr. Josepha Mercolu k jeho rozhovoru s Dr. Andrewom Wakefieldom, na ktorý som odkazoval vyššie, máme už aj preložený do slovenčiny:
http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/preco-zdravotnicki-predstavitelia…

Pracuje sa aj na preklade samotného rozhovoru.

Okrem toho, ak by niekto mal pokušenie priplatiť si k MMR očkovaniu za dodatočnú zložku proti ovčím kiahňam (tzn. za vakcínu MMRV namiesto MMR), dobre si to rozmyslite:
http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/kombinovana-vakcina-mmrv-zvysuje-…

K v súčasnosti aktuálnej mediálnej bubline ohľadom osýpok (proti ktorým sa očkuje práve MMR vakcínou):
http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/ad-juznou-europou-a-nemeckom-sa-s…
http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/osypky-ockovanie-proti-osypkam-a-…
http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/ockovanie-pomocne-informacie-pre-…
http://www.sloboda-v-ockovani.sk/news/ad-zabudnute-osypky-sa-hlasia-o-s…
http://rizikaockovania.sk/spravy/udajna_epidemia_osypok_2010.html

jurkra, Ne, 27. 02. 2011 - 17:03

Vplyv vzniku Autizmu po zaockovani MMR vakcinou dokazany oficialne nebol. Su rozne dohady, studie,ako informoval Manof, ale nic oficialne. Pracujem s autistami v UK uz desat rokov a je medzi nimi vela takych, ktori ockovani MMR neboli.
Zaver si musi kazdy rodic vytvorit sam a rozhodnut sa, comu da prednost.

manof, Ne, 08. 05. 2011 - 21:32

Tak to je omyl.

Treba si uvedomiť, že autizmus je súhrn príznakov, ktoré sú spôsobené poškodením mozgu a nervovej sústavy. Toto poškodenie môže byť spôsobené rôznymi spôsobmi a očkovanie je jedným z nich, ale nie jediným.

Viem o štyroch možných dôvodoch poškodenia mozgu skrz očkovanie:
1. ortuť vo vakcínach - už sa nepoužíva, i keď výnimka: Panenza proti prasacej chrípke
2. hliník vo vakcínach - používa sa v čoraz väčšom meradle v množstvách niekoľkonásobne prekračujúcich hranicu toxicity - tomu je možné pomôcť detoxikáciou od hliníka
3. chronická infekcia vakcinačným vírusom osýpok z MMR vakcíny, spôsobujúca zápal čriev (gastroenteritída), z toho vyplývajúci špatný metabolizmus a potom ovplyvnenie mozgu látkami toxickými pre nervovú sústavu (produktmi špatného metabolizmu) - to objavil Dr. Andrew Wakefield a kol.
4. mutagénne fragmenty DNA ľudských buniek pochádzajúcich z umelo potratených detí, použitých na pestovanie vakcinačného vírusu ružienky (súčasť MMR vakcíny), ovčích kiahní či nákazlivej žltačky typu A, prípadne ďalších... - to objavila Dr. Theresa Deisher a kol.:
http://www.slobodavockovani.sk/news/studia-narast-autizmu-koreluje-so-z…

Okrem toho môže byť autizmus spôsobený napr. otravou ortuťou, či už priamo z priemyslu, alebo z morských rýb, ktoré toto znečistenie s obľubou vychytávajú, vírusom ružienky a pár ďalšími spôsobmi.
http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-sposobuje-autizmus-hovori…

Takže dve zásadné námietky:
1. autizmus môže dostať aj úplne neočkované dieťa. Nie je spôsobovaný výlučne očkovaním.
2. autizmus je možné dostať z očkovania rôznymi spôsobmi. Nielen MMR vakcínou.

klodik, Ne, 20. 03. 2011 - 09:04

krásny článok...(y) hlavne ten spôsob vnímania danej problematiky lekárom...to nelietanie z extrému do extrému...

motylik, Ne, 20. 03. 2011 - 23:39

áno, taký rozumný človek :-)

Ludka, So, 28. 05. 2011 - 11:19

Ak moze pridam sa aj ja.Ak sa veci vymyslia,pouzivaju na ucely na ktore sa maju,ale kazda minca ma dve strany a ta druha sa ludom uz nepovie. Ved ktoby aj. Farmaceuticky priemysel je druhy na svete s najvacsimi ziskami. Co vsetko vakciny obsahyju ludia nemaju ani potuchy. Po podani vakcin ochorie a zomrie viac ludi akoked by sa im nepodla ziadna vakcina. A co to znamena??? Dalsie lieky a dalsie zisky. Moja mama sa na odporucanie lekarky dala zaockovat ( ved to su predsa body za vakciny a dalsie peniazky).Vedela,ze keby sme o tom vedeli, tak by sme jej to neschvalili,ale to je stary zakon. Za par dni opuchla a musela do nemocnice a chodievala na infuzie a davali jej dalsie lieky. Takze tu je priklad- peniazky zas urobili viac peniazkov. Choroby z vakcin sa ale nemusia prejavit hned,ved ortut, ci hlinik ....atd posobi v tele dlho, ale to si uz precitajte na www.badatel.sk .Na pravej strane stranky je kratka prezentacia o ckovani. Tam sa pisu veci,ktore sa ludom bohuzial nehovoria.

dda, Št, 02. 06. 2011 - 23:18

budem odpovedať na prvú otázku., My sme jednym z dôkazom, že autizmus môže vzniknúť po MMR-priorix vakcíne. Naša dcéra týždeň po očkovaní sa zmenila zo zdravého dieťaťa postupne na autistické. O 2 roky po vakcíne jej aj bola diagnoza ukončená ako autizmus. Dieťa, ktoré vedelo pár slov, ukazovalo prstom, reagovalo na meno, dávalo "papa" tešilo sa, spinkalo celú noc, nemalo problémy s jedlom atď..sa týždeň po očkovaní zmenilo na úplne iné dieťa s príznakmi autizmu. Všetko čo som vypísala po očkovaní zrazu nevedela a ani nerobila. Takže z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že áno má to súvis s očkovaním. bohužiaľ. Očkovanie zničilo mojej dcére celý život;-(

aditn, Št, 09. 06. 2011 - 21:42

dda, my sme dopadli podobne ... s tým rozdielom, že odo dňa podania vakcíny nastúpili malému nervové záchvaty počas spánku, kedy sa prehýbal do mostíka a strašne kričal, pritom mal otvorené oči a nebolo možné ho zobudiť ... to bol začiatok sprevádzaný horúčkami ... po pár dňoch horúčky prestali, ale záchvaty pretrvávali 7 mesiacov ... je dokázané, že po vakcínach opúcha deťom mozog ... trvá niekoľko dní, kým odpuchne ... lenže za tých niekoľko dní môže dôjsť k takým poškodeniam mozgu, ktoré sú nevratné ... aj u nášho malého došlo k poškodeniu mozgu v centre reči, čo má za následok regres celkového vývoja (nerozpráva vôbec, rozumie minimum základných slov dennej potreby, ale pred očkovaním poznal a vedel povedať niekoľko slov, rozumel, pekne reagoval na podnety z okolia) ... nechali sme mu spraviť špeciálne metabolické vyšetrenia na Kramároch a už 7. týždeň čakáme na výsledky ... nezávisle od toho sme začali s bezlepkovou a bezmliečnou diétou, ktorá detoxikuje organizmus a dokázateľne zlepšuje zdravotný stav autíkov ... už som čítala aj o úplnom vyliečení (týka sa to detí bez mentálnej retardácie) ... sme rozhodnutí bojovať ... zároveň sa chcem opýtať diskutujúcich, či má niekto skúsenosti s týmito diétami ... ďakujem za reakcie

Delli, Pi, 10. 06. 2011 - 10:08

Dopredu sa ospravedlňujem, ale ja som tak naštvaná. Aký iný dôkaz potrebujú kompetentný na to, aby aspoň pripustili, že očkovanie vo veľkom percente má negatívný vplyv na zdravie dieťaťa. Je mi zle, keď poniektorých počujem v médiách "spievať" chválospevy na očkovanie. Fakt je potrebné, aby sa stalo nešťasie v ich rodine a potom sa začnú zaujímať o to, čo sa vo vakcínach nachádza?
Adith, nahlásili ste to aspoň lekárke?

Polárka (bez overenia), Pi, 10. 06. 2011 - 10:30

Delli
predovšetkým tomu veria obyčajný ľudia, ktorí majú to šťastie, že sa nestretli s následkami očkovania (či už v rodine, alebo v rodinách známych). Stačí prelustrovať aj iné témy o očkovaní.

Maminy, som rada, že ste sa ozvali (hug) (hug) (hug)

aditn, Ut, 14. 06. 2011 - 03:15

Samozrejme, Delli. Naša pediatrička nás okamžite poslala za odborníkmi. Lenže naši "odborníci" neuznávajú argumenty namierené voči vedľajším účinkom vakcinácie. Preto sme s mužom na vlastnú päsť zaobstarali dôkazy. Nielen v podobe vyšetrení nášho syna, ale aj v podobe najnovších výskumov tímu odborníkov z radu lekárov, nakoľko lekári uznávajú len odborníkov s rovnakým vzdelaním, ako majú oni sami. Treba si uvedomiť jedno : NAJLEPŠÍM ODBORNÍKOM na ochorenie vlastného dieťaťa JE RODIČ. Mňa nik nepresvedčí, že náš malý nemá autizmus vyvolaný očkovaním priorixom (MMR). Ja som bola s ním od okamihu zaočkovania a rovnako ja som s ním prežívala každú jednu sekundu náhlej reakcie po vakcinácii, následne premenu jeho osobnosti zo dňa na deň na autistickú. Rovnako sama som mu diagnostikovala autizmus (mám na to odborné vzdelanie). U nás na SK, ba ani v krajinách EÚ sa výskumu autizmu nevenuje pozornosť už aj z toho dôvodu, že je tu vysoká lobby farmaceutických spoločností. Všetko je o ziskoch. Američania sa však tejto téme venujú naplno. A to je nádejou pre rodičov chorých detí. Treba len sledovať novinky a reagovať na ne. Som presvedčená o tom, že svojmu dieťaťu dokážem pomôcť. Urobím pre neho prvé aj posledné. A už aj máme prvé výsledky :-)

Polárka (bez overenia), Ut, 14. 06. 2011 - 09:26

Aditn,
som rada, že si napísala svoju skúsenosť, zároveň mi je ľúto, čo sa Vám stalo (hug) (hug) (hug)
Je skutočne ťažké obhájiť pred lekárom niečo podobné. Veľa vedľajších účinkov vakcín lekári nehlásia a potom, a nehlásia ani rodičia. Potom prídu ľudia s protiargumentom o štatistikách, ktoré nemajú takmer žiadnu výpovednú hodnotu. Keďže sa prípady jednoducho nehlásia ;-(

Delli, Ut, 14. 06. 2011 - 13:20

Moja, nemám čo dodať a tvoj prístup je jedinečný. Ak by si potrebovala niečo z praxe ( v tomto prípade z praxe mojej sestry, ktorá je perfektná, ako sa ona postavila k riešeniu tejto situácie), kľudne sa ozvi. Na povzbudenie ti môžem povedať, že Miško je integrovaný do "normálnej školy" a zvláda to s prehľadom, pričom integráciu neodporúčal z našich skvelých odborníkov absolútne nikto.

aditn, Št, 16. 06. 2011 - 01:34

Ahoj, Delli. Vďaka za ponuku. Rada ju využijem. Niet nad rady človeka, ktorý je zainteresovaný do problému. Synovček Miško mal tiež diagnostikovaný autizmus? V akom veku a kým? Mal aj poruchu vývinu reči?
Je to úžasné, že sa dokázal integrovať do kolektívu detí bežnej školy :-) Toto je aj mojím cieľom

Delli, Pi, 10. 06. 2011 - 10:40

Polárka, na tom všetkom ma asi najviac štve tá nadradenosť mnohých lekárov. Prečo by ONI mali počúvať ľudí bez titulu MUDr. (česť vínimkám).
Veď tých prípadov je tak veľa, že už ich oznamovanie príslušným orgánom by bol obrovský krok vpred. Áno, šťastlivci, ktorí si myslia, že očkovanie na ich deťoch nič nezanechalo, veria. Aj ja som bola taká, ale práve pribúdanie chorých detí ma prinútilo sa tám zaoberať. So sestrou máme dokopy päť detí, prechodné následky mali všetci piati, trvalé dvaja.

Polárka (bez overenia), Pi, 10. 06. 2011 - 11:07

Delli,
v prvom rade mnoho lekárov je neinformovaných, mnoho lekárov má rado benefity, ktoré im prináča farmaceutický priemysel, mnoho lekárov dá na mienkotvorných lekárov (podporovaných famrakologickými spoločnosťami), mnoho lekárov by aj nešlo s prúdom, ale sa boja, a XY ďalších činiteľov. Za ďalšie si nie len lekári, ale aj ľudia myslia, že jedine človek s medicínskym vzdelaním vie pochopiť, ako veci fungujú. Vidím to napríklad v oblasti pôrodníctva, kde je pôrod vnímaný, ako jedno veľké riziko poskladané z množstva menších rizík. Každá rodička je potenciálne riziková - vraj. A vraj priebeh pôrodu vôbec nemá vplyv na ďalší život dieťaťa (nič s ničím nesúvisí). Vraj. Nechám na posúdenie každého jedného človeka.

Môj názor je, že sa priemerne inteligetný človek vie zorientovať v dnešnom svete dostupných informácií aj v otázke ne/škodlivosti očkovania.
Avšak problém, na ktorý narážaš tkvie aj v tom, že jak rodičia, tak lekári poväčšinou nežiadúce účinky vakcín NEHLÁSIA na príslušných úradoch. A tak štatistiky idú v ústrety bezpečnosti a neškodlivosti očkovacích látok. Hm..

Delli, Pi, 10. 06. 2011 - 11:18

Tak-tak. Súhlasím. Ja sa snažím aspoň dávať kontakty na www stránky. Nech sa človek zorientuje podľa seba. A vlastne o tom je sloboda v očkovaní. Môj kolega "čaká" bábo, len som mu preposlala info. Rozhodnúť sa musí sám. Veľa ľudí ani netuší, že v očkovaní môže byť problém. Ja vlastne ani nemám potrebu o rizikách očkovania písať na NM ( táto problematika tu už bola neraz, kto chce môže sa oboznámiť), mňa len strašne zasiahlo, že ďalšie zdravé bábo doplatilo na očkovanie a to asi doživotne.

Polárka (bez overenia), Pi, 10. 06. 2011 - 12:55

Delli,
to máš tak. Niekto proste lekárom bezvýhradne verí.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama