reklama

Bude to chlapček alebo dievčatko?

Tangy , 17. 10. 2010 - 12:32

reklama

Nedavno sme boli na 3D a lekar mi potvrdil, ze budeme mat ... (zatial neprezradzame ;-) ). Uz od prvej chvile, co som zistila, ze som tehotna, som si inu moznost ani nepripustala, skratka som to vedela. A pri prvom dietatku rovnako, hned od zaciatku tehotnosti som vedela, ze budeme mat chlapceka. Neviem, ci mamina taketo nieco vyciti, ci je to len intuicia alebo nejaka skryta vnutorna tuzba, ale u mna zatial v oboch pripadoch nesklamala. Ako ste na tom vy, ostatne NM? Tusili ste, co budete mat alebo ste boli prekvapene (heart) ?


reklama


reklama

annie, Ne, 17. 10. 2010 - 12:40

Ja som si pri prvom synovi bola na 100% istá od začiatku že to bude chlapec, tiež to neviem vysvetliť. Druhé som veľmi chcela dievčatko, od začiatku som nemala žiadny pocit. Keď som bola na rozhraní 2.-3.mesiaca tak zomrel svokor. Od tej chvíle som dieťa v duchu začala volať "Tomáš". Tiež to neviem vysvetliť. Pri druhom som do poslednej chvíle dúfala, že doktor povie "máte dievčatko" ale nestalo sa. Viac detí zatiaľ nemám ;-)

eva m, Ne, 17. 10. 2010 - 12:44

uz som o tom pisala vo fidorkinej teme o testoch na urcovanie pohlavia. Pri oboch detoch som podvedome tusila pohlavie a trafila som sa:-) .
Eva (sun)

Martina79, Ne, 17. 10. 2010 - 12:58

Pri prvom som aj ja vedela hneď, že to bude chlapec. Nezmýlila som sa.;-) Teraz čakám druhé, priala som si dievčatko. Ale vyzerá to tak, že to zase bude chlapec... Aj keď som to v podvedomí tušila.... Ale myšlienkam nerozkážeš.... Už dvakrát mi na sone potvrdili chlapca, ale aj tak som odložila také pekné ružové nohavice do skrine, čo ak....:-D

marikat, Ne, 17. 10. 2010 - 16:12

pri prvom som tusila, ze to bude chlapec a druhe sme si velmi zelali dievcatko priam sme na nom pracovali, ale do poslednej chvile sme nevedeli, pretoze bolo stale otocene tak, ze pohlavie nebolo vidiet a lekari nam nechceli davat mylne info. tak sme to mali ako prekvapenie,a naozaj to bolo dievcatko(sun)

novacka, Ne, 17. 10. 2010 - 16:27

Ja som naozaj hned vedela ze bude chlapec a pocas celeho tehotenstva som ho aj oslovovala chlapcenskym mnenom.

matam, Ne, 17. 10. 2010 - 17:45

Aj ja som vedela ze budeme mat dievcatko a volala som ju uz v brusku Lilinka (heart) uz na uplnom zaciatku tehotenstva ked ju manzel oslovoval ako chlapca "nadavala" som mu ze ju "myli" (giggle)

Tangy, Ne, 17. 10. 2010 - 17:51

(clap) ale je to zaujimave, ze to maminky takto vycitia.

georgina, Ne, 17. 10. 2010 - 18:01

Vždy som bola presvedčená, že budem mať dve deti - chlapca a dievča. Trvalo mi to síce skoro dvadsať rokov - ale mám ich :-) ;-).

Pri oboch deťoch som od začiatku tehotenstva nejako (tiež neviem, ako) vedela, aké majú pohlavie.
Pri synovi som však na otázku lekára pri sono vyšetrení, či to chcem vedieť aj oficiálne, odpovedala: "Nie, netreba, necháme sa prekvapiť - podstatné je, aby dieťa bolo zdravé." Takže potvrdenie mojho pocitu sme vedeli, až keď sa syn narodil.

Pri dcérke sa ma nik nepýtal, či chcem vedieť - bola som totiž na amniocentéze a súčasťou každej výslednej správy je aj určenie pohlavie dieťaťa s presnosťou 100%.
Paradoxne, práve pri pri písaní mojej správy sa stala chyba a tak podľa nej bola naša bambuľka chlapec. Pani doktorka však uviedla nesprávne iba jeden údaj z troch. No a ja - ťažký detailista - som pátrala a pýtala sa, čo sú to za zmätky, keď ja viem, že čakám dievčatko.
Bolo z toho zo strany lekárov a sestričiek trochu čudovania sa, potom trochu overovania, potom veľa ospravedlňovania - a nakoniec aj veľa smiechu :-) ;-).

SYLVUSH, Ne, 17. 10. 2010 - 19:18

tiež som už v začiatkoch tehotenstva vedela, že prvé bude dievčatko a druhé synček, nuž neviem ako som to vedela, ale vedela som to, žeby podvedomie?

lubmar, Ne, 17. 10. 2010 - 20:09

ja som pri prvom bola presvedčená,že to bude dievčatko aj na sone mi to potvrdili.Pri pôrode zaznelo:Máte syna...skoro som odpadla.Ale vcelku mi to bolo jedno,lebo to bolo naše prvé:-) Pri druhom mi srdce našepkávalo,že to bude dievčatko,podvedomie že chlapec.A bol chlapecB-] Pri treťom som si už ani netrúfala dúfať žeby sme už konečne mohli mať dievčatko aj keď okolie ma presviedčalo,že to bude 100% dievka.A opäť bol syn(giggle) (giggle) (giggle) Dcéra mi asi nebola súdená:-| :-P B-]

Tangy, Ne, 17. 10. 2010 - 20:15

A mozno este aj dievcatko bude, ci nie? :-D

lubmar, Ne, 17. 10. 2010 - 20:22

tak dúfam,že už niéééé!;-) ;-) (giggle) (giggle) traja galgani:-D :-D mi stačia.Keď už nič iné tak sa aspoň cítim ako "požehnaná medzi mužmi":-P dvaja z nich sú práve v puberte,občas mi dávajú riadne zabraťB-]Najmladší má 18 mes.,je to také naše(sun) :-)

fidorka, Ne, 17. 10. 2010 - 20:27

Aj mňa sa snažili všetci z okolia presvedčiť po prvom synovi,že budem mať dcéru,nepočúvali,keď som im tvrdila,že budeme mať chlapca,pri všetkých štyroch som to jednoducho vedela a nepresvedčil ma ani lekár (giggle) .
A zaujímavé je aj to,že nikdy som nevedela vymyslieť dievčenské meno,veľmi sa mi páči Eliška,ale ani ma nenapadlo,že by som ju mala,vždy som mala chlapčenské meno ako prvé a nevedela som si iné ani predstaviť.B-] (sun)

nielen žienka domáca, Ne, 17. 10. 2010 - 22:02

Pri prvom som pohlavie do konca tehu nevedela a predsa vedela... ze to bude chlapec - a BOL (sun)

Pri druhej mi doktor dost skoro povedal, ze babizna. Tam som nemala tusenie. Aj ked som obcas rozmyslala, ze ake to bude, ked budeme mat dvoch chalaniskov... A potom zas parik... A mame PARIK (flower)

apple, Ne, 17. 10. 2010 - 22:23

Ako som sa prvý krát dozvedela, že som tehotná, všetkým som vravela, že to bude Dávidko, a máme Dávidka Vendelínka...ale narodil sa choručký, tak som si nadávala, že som nevravela, to známe klišé:"je to jedno čo to bude, hlavne nech je to zdravé"...teraz som to spočiatku tak vravela, že je to jedno, ale boli sme tento víkend na Muránskom hrade a všetci sa zapisovali do pamätnej knihy, nejak podvedome nevedome som napísala apple+veronika...tak som zvedavá(blush) (heart)

annie, Po, 18. 10. 2010 - 07:32

tak ty tu chodíš po okolí a ani sa nezastavíš? ;-)

apple, Po, 18. 10. 2010 - 08:46

mali sme babskú jazdu(7kamarátok+fazuľka v brušku)v Telgárte, tak sme si spravili výletík, ale sú tam zavádzajúce tabule, že 60minútova turistika na hrad, houby, tam nám trvala cesta hore 2,5hodiny a späť 1,5(rofl)
neviem, či ideš do Jasnej, ale tam sa snáď v sobotu ukážem:-* (flower)

annie, Po, 18. 10. 2010 - 09:09

do Jasnej nemôžem....mám 4 mesačné bábo, ale na budúci rok sa mi snáď podarí (sun)

apple, Po, 18. 10. 2010 - 09:16

tak na budúci rok by som chcela ísť i ja s miminkom, tak sa teším(clap) (flower)

jana140280, Po, 18. 10. 2010 - 09:49

Keď som bola prvýkrát tehotná, tak som nejak podvedome čakala chlapčeka, snáď aj preto lebo z mužovej strany boli samí chlapci po celej rodine a keď mi lekár na sono oznámil, že je to dievčatko tak som skoro skolabovala od toľkého prekvapenia...bola tam vtedy so Mňou aj moja mamina a Tá sa lekára pre istotu 3x opýtala, že či naozaj dievčatko...

Teraz som tehotná druhýkrát a moje druhé tehotenstvo sa dosť líši od prvého, tak snáď aj preto som si namýšľala, že to bude isto chlapec, že všetko je také iné a tak...aj lekár mi na sone povedal, že to vyzerá na chlapčeka, priateľ bol presvedčený na 1 000 000 %, že je to chlapček
a keď Nám neskôr lekár na 3D povedal, že je to dievčatko, tak to nevedel rozdýchať asi 3 dn...

Mne to bolo vždy úplne jedno...či chlapec alebo dievčatko, hlavne nech je bábinko zdravé...

adus, Po, 18. 10. 2010 - 10:04

Ja som vedela u všetkých troch - ale nikdy som sa ani len nesnažila to vopred zistiť - že by som sa napríklad na ultrazvuku pýtala lekára alebo tak.

lastovička, Ut, 19. 10. 2010 - 09:00

ja som vôbec netušila, len sestrička, ked počúvala srdiečko povedala, že to bude baba, podľa pohybov, že je lenivá, to je aj teraz (giggle) , a neskôr to potvrdili aj na sone, mne to bolo v podstate jedno, muž chcel chlapca a nakoniec sme mali babu a je super!!!!

Tangy, Št, 21. 10. 2010 - 08:59

(clap) Ja ked som bola na 3D v prvom tehotenstve, pan doktor ani nemal poriadne zapnuty "pristroj" a uz mi oznamoval, ze to bude chlapcek :-D .

bambuliena7, Št, 16. 01. 2014 - 20:09

prvy krat som vedela ze bude dievcatko mate pravdu intuicia zeny dakedy vedia co budu mat mne vraveli chlapec a ja som vedela ze nie chcem dievcatko tak bude dievcatko a bolo a teraz som druhy krat tehotna a teraz chcem velmi chlapceka uz ho volam dlho aj po mene a on si len tak kopka ako futbalista teraz citim ze bude chlapec lebo ho chcem a verim ze budem mat aj syna aj vam mamicky prajem aby ste mali to co chcete a samozrejme zdrave :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama