reklama

herpes - moj udel?

Pridal/a athina dňa 25. 10. 2007 - 20:28

reklama

pravidelne sa mi robia herpesy na perax, najskor sa urobi maly, ten zmyzne za 2 dni, ale potom sa spravi taky, ze je na celu hornu peru, boli to a vyzeram ako by som dostala "po papuli"
mate nejaky osvedceny recept, aby som aspon zmiernila prejav?


reklama

reklama

stefanka, Št, 25. 10. 2007 - 20:58

Athina,
o herpes Ti mozem napisat ze aj mna zerie uz cely zivot tato pliaga a pomoc na to neni ale najlepsie pomoze ZOVIRAX ktory dostanes v lekarni.
Je to taka malicka tuba s kremom ktory si das na herpes hned ked vyskoci a vela to pomoze. Nacisto to vyschne.
Je to dost drahe ale to je iste. Uz som skusala po svete vela kremov ale tento je NUMERO UNO.
Ked to raz dostanes tak to je s Tebou. Moj manzel to nikdy nemal a ani to odo mna nedostal. Ja ked len vidim niekoho na ulici s herpes tak to tak isto dostanem.

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 17:02

presne to je moj pripad, priatel nic a ja furt!

zuzka5, Pi, 01. 02. 2008 - 19:33

Existuje výborný homeopatický liek-RHUS Toxico.../neviem, co/9 alebo 6. Mám to odskúšané na sebe aj rodine. Hneď, ako začnem cítiť svrbenie na pere, vezmem 5 guličiek a nechám v ústach rozpustiť. Zopakujem 3-4x denne. Stojí okolo 70 SK. A je fakt veľmi dobrý

slniecko19, Ut, 29. 04. 2008 - 16:40

ucinna je aj mast Oparstop (teda aspon v mojom pripade som nasla nieco konecne ucinne na moj herpes, na ktory nic take ako zovirax, herpesin a podobne neucinkuje). Je potrebne ju naniest vo faze, ked citis svrbenie na pere, vtedy je najucinnejsia. Je vyrobena z hadieho jedu, slovensky vyrobok stoji cca 100,- - 120,- Sk a dostal dokonca cestne uznanie Zlata incheba.

street441, Po, 15. 09. 2008 - 18:27

prosiiim vas velmiii peknee kto mi poradiii dakyy osvedceny liek na herpes?ja som vyskusal snad vsetko mozne aj nemoznee aby som sa toho zbavil a nic stacii zee do mn zafuka vietor chitim anginuu aleboo si to dako preniesiem alebo zacnem na to mysliet uz mam herpes a keby ze len na peree alee aj vysie od perii alebo vedla nosa pouzil som opar stop herpesin kadiake roztokyyy kadiake mastickyy a nic a vraviaa ze herpesin jeee dobrii na to ze ekd citis herpes tak si to treba natriet a nevitvori sa herpes a nicc aj tak sa vitvorii uzz ma to ozaj prestavaaa bavit a s herpesom vizeraa clovek horsie nez zlee sa aj bojim vijst na ulicuuu a mavam ho dost castoo hadam aj dva krat do dvoch mesaicov alee v lete som mal obdobiee ked som ho nemal hadam aj tri mesaiceeee som si myslel ze ma to preslo alebo coo a prisiel som s chorvatskaa a tri herpsi naraz hroznee nieco prosiiim cakam na radu...dakujem;-(

motylik, Po, 15. 09. 2008 - 22:48

V tejto téme je popísaného o herpese dosť na to, aby si si mohol vybrať a skúsiť. Neskúšal si ešte nič, ani z domácich spôsobov ani z lekárne? Zvnútra si podpor imunitu, to každopádne, keď mávaš problémy ako si popísal.

street441, Ut, 16. 09. 2008 - 19:13

a akoo si ju mam podporit?

motylik, Št, 18. 09. 2008 - 22:25

to je úplne jednoduché. stačí správna životospráva + pokojná myseľ (ne-stressing)+ nejaký prostriedok na zvýšenie imunity, môže byť aj Imudol z lekárne. Sú aj prírodné domáce prostriedky všeobecne známe (cesnak, cibuľa, bylinky), doplnila by som to B-kom, kvasnice, príp. Pangamin, Pyridoxin.
Toto je ľahko riešiteľný problémik, za chvíľu si v poriadku. Ak budeš mať nejaký horší problém, poriešime tiež (sun) (flower)

semtham, St, 02. 04. 2008 - 21:50

wes co ece pomaha ked citis že sa ti zacin robit herpes taq si zober kocku ladu a prilož si na usta cez sacok alebo cez nejaqu vreckovku aby to nebolo priložene priamo na usta...ale taq iba 15 min pretože potom si možes spalit usta a budes mat cele zosucňsene ...a alebo použi masticku herpesin je lacnejsia ako zovirax a ma rovnake ucinky ...ja s herpesmy bojujem stale,,,,:-) a ece pomaha da sa powedat že liek imunal vyber dve flasticky a bude sa ti robit menej krat a ked ten herpes už mas taq si normalne potri herpes tym roztokom imunal....

Mira-Mária, Št, 25. 10. 2007 - 22:29

Athina, žiadne drahé hlúpe krémiky z lekárne nekupuj. Roky už od mala ma toto trápi a tiež mám aktuálne pery oliate. Že ho mám práve tretí deň a nie je ako karfiol vďačím tomu, že okamžite -ak pocítiš svrbenie a šteklenie a aj mierne nalievanie pery- pritlač si tam osminku čerstvo rozrezaného citrónu a až do "vypálenia" ho tam drž hoc celý večer pri pozeraní telky. Pozor, odrež kúsok o potrebnej veľkosti, aby sa ti to podľa možností neopieralo o zdravý zvyšok pier, pretože postreky na šupke ti môžu celý problémik iba zhoršiť. A následne to ošetrujem takto: druhý až ten deň kým to praskne, natierať krycím makeupom na mastnú pleť- aj na noc- stačí bodka, pekne ho vysušuje.... prasknutý potom už len priebežne zvlhčovať včelím voskom alebo kvalitným balzamom na pery(osvedčený mám s medom), ale len toľko aby nemokval. Vyzerá to ako hotová veda a strpčuje to život, ale tento spôsob mám roky osvedčený a aj keď nelikviduje opar, skracuje jeho liečbu z dvoch dýždňov na päť až sedem dní, podľa toho ako rýchlo zakročíš na začiatku jeho tvorenia. Laikom sa to môže zdať smiešne, ale papajte a bozkávajte sa, keď praskáte zaživa dokrvava ako poloprepečený stejk a stavy trápnosti napiť sa verejne v reštike zo skla... blahoželajte si ak tento problém nemáte. Ešte pozor!-nebozkávať deti, ani intímne partnera- je to prenosné. Apropó, medík môžte natierať miesto leskov celý rok, ak nie ste alergické, nádherne zaobľuje pery a predlžuje ich vláčnosť do vysokého veku;-)

tanka, Pi, 26. 10. 2007 - 08:33

Mira-Mária, nejde skôr o to snažiť sa aby herpes nepraskol? Pretože akonáhle praskne, tak vodička čo z neho vytečie rozširuje hepres ďalej. Ja som hrozne náchylná na herpes, na ústach ho mám skoro každý mesiac, a pri každom prechladnutí ho mám aj na nose. Aj teraz som sa cez víkend doliečila z herpesu na ústach a v utorok ráno som ho už mala na nose /ale teraz vlastne prechladnutá nie som, možno stresy? .../ Mne dosť pomáha masť Herpesin a obyčajný Infadolan.

svetlana (bez overenia), Št, 25. 10. 2007 - 22:29

jedna diskusia:

EZO: "Ked "stretnem" cloveka s herpesom, najskor sa ho spytam ci ho mava casto a potom mu poviem, ze ma nulku."
Keď stretnete môjho muža, ktorý mával herpes predtým, ako zväčšej miery zmenil stravu, tak mu nevravte, že má nulku. Čumel by ako blázon :-) Je totiz A1 :-)
Odkedy zaradil 36 hodín lačnenia týždenne, herpes sa "zľakol" a zmizol :-)

Mira-Mária, Št, 25. 10. 2007 - 22:33

Zlatá...ale ja nie som veru na lačnenie;-)
...tiež som A1 ( aspoň v niečom budem navždy jednotka:-D )

svetlana (bez overenia), Št, 25. 10. 2007 - 22:37

to bol nazor neznamej pre athinu, ty mas predsa osvedcenu kuru ! ;-)
ja nulu a bez herpesu.

rosa (bez overenia), Pi, 26. 10. 2007 - 12:54

to akože fakt všetky A1 mávajú herpes? lebo aj ja ho mávam :-}

r.r.

renka, Pi, 26. 10. 2007 - 13:02

ahoj Rosa, založíme klub herpesových A1:-O :-P

rosa (bez overenia), Pi, 26. 10. 2007 - 13:20

no, ja som vcelku v poslednej dobe v pohode, tu je dostať jeden fytoterapeutický krém a mi veľmi pomáha...ale klub kludne môžeme ;-) r.r.

-, Pi, 26. 10. 2007 - 16:25

čo je to A1? Rh pozitív alebo negatív? Alebo to s tým nesúvisí? Ja som A+ a tiež mávam vyliate pery. Nakúpim si drahé krémiky a vyrobím všelijaké "babské recepty" a čím viac si to "paprem", tým horšie to je. Inak čary z Oriflamu čajovníkový olej- (na všetko)- vysuší vyrážku, "horúčku" aj herpes a pre rýchly, pekný úsmev dá do poriadku pery hojivý zázrak. Podotýkam, Oriflame nerobím, nepropagujem, ale tieto dve veci u nás nesmú chýbať!

Ale stále vás mám rada!(blush):-D

motylik, So, 02. 02. 2008 - 22:33

To sa asi nedá zovšeobecňovať, ja som A1 a v živote som herpes nemala. A o zvyšení imunity a požieraní B-čiek ste náhodou neuvažovali? :-*

Mira-Mária, So, 02. 02. 2008 - 22:48

zvyšujeme, požierame - furt ho máme:-D máš lepší nápad?

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 17:05

ta nula bol manzel ci krvna skupina? :)))))))))

Mira-Mária, Št, 25. 10. 2007 - 22:40

Ja som tiež baba zvedavá a viac dám na babské osvedčené na vlastnom tele odskúšané, ale aj tak som otvorená novotám... najmä ak po čase zavanie vietor aj z tvojej strany Muška Svetluška;-)

svetlana (bez overenia), Št, 25. 10. 2007 - 22:56

post lieci takmer vsetko to nie je ziadna novinka. teda vraj. som len v stadiu viery (ale verim), snad nebude nutne vo velkom pouzit :-)

nazeram, nazeram, ci tu nie je nejaka zaujimava tema a herpes ma zaujal najviac, lebo som nan nahodne pred pol hodinou "odinadial" preklikla.

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 17:06

moj dnes nabral rozmery presahuju unosnu mieru :((((( uz ho mam takmer pod nosom

renka, Št, 25. 10. 2007 - 23:31

Mávam herpes dosť často (tiež som A1):-P ...po mnohých rokoch skúšania gélikov a mastičiek (Duvira gel, Zovirax a pod....)mi najviac pomáha dávať si hneď od prvých príznakoch Propolis tinktúru a na vysušenie- hlavne na noc- zubnú pastu... a MM medík používam,keď mám veľmi vysušené pery a fakt je to malý zázrak...inak celkovo používam med ako sladidlo miesto cukru ( čaje,šaláty ...).

-, Pi, 26. 10. 2007 - 16:31

Propolis sú vlastne včelie ... rozpustené v alkohole, viete?:-P Ja som mala pred 7? rokmi absces na mandliach a z toho sa mi vyhodila celá pusa- naozaj celá!:-O Bol to vlastne dôkaz vážnej choroby a tak nezaberalo nič- až na propolis tinktúru. Takže odo mňa (y) . Pastu nemusím, ale med je opäť moja záležitosť- masáž pier s kefkou a 20 min. sladký zábal- a potom sladké maškrtenie:-D Pusu mám ako bábätko- červenučkú, mäkučkú, pekné plné pery a sladké sliny ;-) :-D

Ale stále vás mám rada!(blush):-D

Mira-Mária, Št, 25. 10. 2007 - 23:40

Renka, som rada, že zástankýň prírodného liečenia -aj papania -je nás viac... s propolisom radšej neskúšam... a zubná pasta sa v noci olúpe, na rozdiel od make-upu... ale dobrý typ(y)
.. normálne začínam o tej krvnej skupine rozmýšľať, či niečo na tom nebude, nakoľko spôsob stravovania podľa krvných skupín je už vedecky potvrdený fakt:-/

renka, Pi, 26. 10. 2007 - 00:00

prečo nie propolis? kvôli alergii?

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 17:10

ja neviem aku mam krvnu skupinu, ale kedze obaja rodicia maju AB tak asi mam aj ja ci nie?

beruška, So, 27. 10. 2007 - 21:36

Nemusíš mať , lebo v tvojom prípade, ked majú obaja rodičia AB, tak ty môžeš mať A, B a AB.
A len tak na okraj: Ja mám krvnú skupinu A, obidve deti 0 a celých 12 rokov som si myslela, že môj muž má 0, veď mi to sám povedal! Dokonca keď mala naša staršia dcérka po narodení zdravotné problémy, bol pripravený darovať jej krv, veď ju majú rovnakú... A keď prišo do reči :"po kom tie baby sú" (obidve sa podobajú viac na mňa), tak nezabudol podotknúť, že krv majú aj tak jeho!;-) Pred tromi rokmi mu však v cieve objavili krvnú zrazeninu, a vtedy sa dozvedel, že on nemá 0 ale skupinu B! :-O
To bol zmätok. Otcom som si bola istá, a tak prvé čo mi napadlo, bolo že mi tie deti v pôrodnici vymenili!:-O Ale obidve? :-/
Ešteže máme internet! Tam som zistila, že naše deti môžu mať skupinu A,B,AB a aj 0. Tá úľava... Sú naše!

athina, Ne, 28. 10. 2007 - 12:07

no tak to je sila :) ale ak mam spravne info, tak sa za zistenie krvnej skupiny plati nie? ked ti to nerobia v ramci predoperacnyx priprav.

renka, Ne, 28. 10. 2007 - 12:19

krvnú skupinu Ti zistia aj pri tehotenstve...jedno z prvých vyšerení krvy...kvôli možným komplikáciám s pozitívnym alebo negatívnym Rh faktorom...

athina, Ne, 28. 10. 2007 - 12:31

no, ale hadam neotehotniem aby som vedela krvnu skupinu :))))))))) sak nejak to nepotrebujem nutne vediet

renka, Ne, 28. 10. 2007 - 17:20

O.K...ja len tak pre info:-P ...inak moja 13-ročná dcéra ma otravuje, že akú má krvnú skupinu, pretože jedna múdra pani učiteľka im povedala, že všetkým deťom pri narodení zisťujú aj krvnú skupinu...a ja keď som mala doma zdravotné karty a teraz od najmenšieho správu o novorodencovi pre detskú lekárku, tak tam určite tento údaj nebolB-]

athina, Po, 29. 10. 2007 - 13:55

ucitelka ma ako vidim aktualne info :)

reinita, Po, 05. 11. 2007 - 16:47

chod raz na transfuzku darovat krv, aj ked ti ju nevezmu zistia ti krvnu skupina a urobia krvny obraz a zadarmo...aj pomozes ak ti zo dve deci vezmu pre niekoho ineho :)

athina, Ut, 06. 11. 2007 - 18:21

co si, ja sa ihly bojim ako cert svätenej vody! naposledy, ked mi brali krv to skoncilo tak, ze som odpadla a roztrepala hlavu, tak teraz mam taku krasnu 5 cm jazvu nad lavym okom :)

Mira-Mária, Pi, 26. 10. 2007 - 08:52

RENKA, presne tak- som alergička, ale viem, že propolis je všeliek, ak pravda nespôsobuje alergiu. Moja máti to máva na perách aj vnútri nosovej sliznice a jediné čo jej pomáha je propolisová masť(y)
TANKA, preto ten citrón a make-up, aby nepraskol. Ešte som ho nemala inde ako na perách a praská až posledné dni občas iba preto, že ja som kecálek a rehotajko a nedokážem mať pusu zavretú ani keď je oliata. A správne si podotkla, herpes je vlastne vírus vyprovokovaný stressom z choroby, ale vyskočí nevhod aj napr. pred skúškami či konkurzom do práce... u mňa to vždy fungovalo najmä po myšlienke: len aby mi teraz nevyskočil herpes:-D :-D ako aj teraz pred mojim opätovným odchodom do zahraničia;-)

tanka, Pi, 26. 10. 2007 - 09:03

Tak teda vyskúšam tvoj recept na ten môj nádherný boľavý nos, lebo už ma hrozne štve, že sa nemôžem nosu ani dotknúť nieto ešte vysmrkať, lebo to hrozne bolí :-(

renka, Pi, 26. 10. 2007 - 12:40

máš pravdu, aj u mňa to tak funguje (nie sme my dve fakt nejaká vzdialená a nepoznaná rodina?:-O :-D )...keď som sa prvý krat vydávala, tak sa mi spravil herpes cez pol pusy:-O :-/ a ja v svadobnom eforickom ošiali som si odtrhla chrastu ( dodnes si pamätám tú šialenú bolesť)...dala krycí krém a rúž, len aby mi ten hnusák nepokazil sadobné foto(blush) :-P

Eva.N, Pi, 26. 10. 2007 - 12:16

Hmm...mám dve deti, a obaja mávajú herpes.. aj vtedy im dávam bočku na pery a do dnešného dňa som herpes od nich nechytila. To je vec imunity. Na perách mala herpes moja mama, moji obaja bratia aj sestra, ja som čistá. Ale ďakujem bohu, že ma netrápi. Stačí mi, keď vidím, čo to dokáže narobiť na perách mojich detí. A na jeho dlhotrvajúce pretrvávanie má negatívny vplyv stres, prechladnutie a strava. No ak ho raz človek dostane-už sa ho nezbaví...bohužiaľ. Deti si na večer na herpes natrú zubnú pastu. Pomáha a neolupuje sa, lebo pekne uschne. Najlepšie zaberá pasta, ktorá obsahuje bylinky, napr. AB herbal. S ňou máme najlepšie výsledky. Ukludní svrbenie a usuší. Skúste, či pomôže aj niektorej z vás.

renka, Pi, 26. 10. 2007 - 12:42

...potvrdzujem, pomáha a neolupuje sa...dokonca niekedy ráno je ju problém vôbec zmyť z chrastičiek:-/

-, Pi, 26. 10. 2007 - 16:35

...tak práve pre toto pastu ee. Oškrabávanie dosť bolí, keď sa chrastička odškrabne- môžem začať liečiť znovu a s pastou na perách chodiť predsa nebudem...:-/

Ale stále vás mám rada!(blush):-D

Elenka, Pi, 26. 10. 2007 - 14:37

Tiež som mávala herpes každú chvíľu, ale moja pani doktorka mi "pichla" gamaglobulín a odvtedy som herpes nemala (sú to už asi štyri roky). Skúste to, vraj to zaberá u všetkých.(y)

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 17:16

a kolko to ..... s tym komplikovanym nazvom stalo?

eifelovka, Pi, 26. 10. 2007 - 17:17

Cafky baby, herpes som mavala uz od malicka a tiez sa mi vyhodil vzdy pri kazdom strese v skole, pri mensturacii ci pri nejakom vysileni.. teraz uz herpes tolko nemavam, ale zas mam za to pravidelne afty.. takze prast ako uhod, ale myslim si, ze je to o imunite.. a tiez nemam "nulku" :-D Ale.. ja som pred par tyzdnami vyskusala take tie priesvitne nalepovacie naplasti a musim povedat baby, ze to fakt funguje.. nesvrbelo, nebolelo, mozete dokonca dat pusu (aj ked ja som to neriskovala) zakryje to ten herpes a vylieci sa to rychlejsie ako normalne.. teraz si nepamatam presne ako sa ta znacka volala ale dostanete to v pohode v lekarni :-)

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 22:52

asi to aj vela stoji co? ale vazne zabralo? tak je super -musim vyskusat - aj ked pri mojej pravidelnosti herpesov by som asi zbankrotovala

zuzka5, Pi, 01. 02. 2008 - 19:40

Dnes som to videla v lekárni- stojí to 280 SK

renka, Pi, 26. 10. 2007 - 19:34

afty pre zmenu u nás "obľubuje"môj syn...osvedčená propolis tinktúra a teraz nedávno som niekde čítala, že na afty je dobre vyplachovať pusu vodou so sódou bicarbonou a tak to kombinujeme...

athina, Pi, 26. 10. 2007 - 22:52

a co na to synator? navzpiera sa?

renka, So, 27. 10. 2007 - 14:21

nie, pretože ho pusa tak bolí, že nemôže ani jesť:-O a to je u neho v tomto veku žravosti-15.5 roka niečo nepredstaviteľné, nejaká dietka alebo kašovitá strava:-P

-, So, 27. 10. 2007 - 10:06

Compeed náplasť na opar 15ks 266,1 Sk
Výrobca: Johnson&Johnson

Ale stále vás mám rada!(blush):-D

klička, So, 27. 10. 2007 - 10:14

Tiež mám herpes od malička (jediná v celej rodine) a veru som už rezignovala. Čo som skúšala, nič nepomohlo-môj herpes potrebuje 10 dní a hotovo. :-( Ale teda musím povedať, že našťastie už to nie je, čo bývalo za mlada. :-D

Rybka, Ne, 28. 10. 2007 - 08:22

Ahojte dievčatá, hlási sa ďalšia "herpesová". Ja som tiež všetko už vyskúšala. Herpes som zdedila po oboch rodičoch, ale horšie to bolo kým som bola malá. To sa mi vyhodil najskôr na hornej pere, potom sa rozlial až k nosu, potom na spodnej pere a až k brade. Teraz ho mávam už zriedkavejšie buď na perách al. priamo v nose a to je priam nepríjemné keď mám ešte aj nádchu. Tie náplaste Compeed sa mi vôbec neosvedčili iba som bola z toho nervózna.

lydusha (bez overenia), Ne, 28. 10. 2007 - 15:09

Kto mal raz v zivote herpes, tak ho bude mat cely zivot, pretoze ta potvora co herpes sposobuje nam zije v krvi....kamoskinmu manzelovi museli identifikovat presny druh virusu a vymyslet mu nan protilatky, pretoze jemu sa rozsiroval smerom na nos a k ociam a hrozilo mu ze oslepne....takze ak s tym mate take velke problemy urcite by lekarska veda vedela pomoct aj vam....
Mojmu drahemu zabera obycajny herpesin a mne propolisova tinktura pokial je to este v zarodku

♥♥♥

lydusha (bez overenia), Ne, 28. 10. 2007 - 15:09

Kto mal raz v zivote herpes, tak ho bude mat cely zivot, pretoze ta potvora co herpes sposobuje nam zije v krvi....kamoskinmu manzelovi museli identifikovat presny druh virusu a vymyslet mu nan protilatky, pretoze jemu sa rozsiroval smerom na nos a k ociam a hrozilo mu ze oslepne....takze ak s tym mate take velke problemy urcite by lekarska veda vedela pomoct aj vam....
Mojmu drahemu zabera obycajny herpesin a mne propolisova tinktura pokial je to este v zarodku

♥♥♥

eifelovka, St, 31. 10. 2007 - 16:41

Nezije nam v krvi, ale je schovana v mozgu ako informacia.. tento virus moze mat v sebe aj ten, kto v zivote nemal herpes :-D len jeho imunita mu nikdy nedovolila prejavit sa navonok... a viete preco sa nedokaze herpes naozaj liecit? Lebo ked je vase telo oslabene, je tato "informacia" herpesu vyslana na povrch a je to len okamih kym sa prejavi.. to je presne to ze sa zacne ukazovat pluzgierik.. lenze v tom okamihu ako je to uz o pluzgierikoch, herpes ako taky je uz naspat ulozeny v nervovej sustave a pripraveny znovu na dalsie oslabenie.. "horucka" na puse uz je len prejav, nie je to samotny virus... pre tento kratky casovy prejav, ktory sa vlastne neda odchytit, kedy ten virus vyrazi na povrch nie je schopnost herpes liecit tak, aby sa zarazilo vyvoju pluzgierika :-( je to tak laicky napisane ale proste sme "odrovnane" :-o

athina, St, 31. 10. 2007 - 18:03

no, tak v tomto pripade sa musim zmierit s tym, ze herpesu sa nezbavim. jedine v co dufam, je ze ked sa raz budem vydavat, herpes sa mi nespravi :)

Elenka, Ut, 30. 10. 2007 - 09:02

Pre Athinu - ten gamaglobulín skutočne zabral na štyri roky - odvtedy sa mi prvý herpes objavil až po vyoperovaní sleziny (čo znižuje imunitu). Neplatila som nič, takže to bolo veľmi výhodné, pretože mastičky na herpes sú dosť finančne náročné, najmä pri jeho častom opakovaní (ja som mala novú ozdobu takmer každý týždeň - jeden sa zahojil a druhý pribudol...)

athina, Ut, 30. 10. 2007 - 09:27

ved to je prave to, ze masticky len vela stoja a nic z toho, ja to natieram - ak vobec - hojivym zazrakom z Oriflame, ma to rovnaky ucinok ako hocijaka ina masticka

tanka, Ut, 30. 10. 2007 - 10:40

ja mám tiež hojivý zázrak, ale je to vlastne len obyčajný infadolan, ibaže zbytočne predražený. Ale ako krém na pusu celkom ujde :-)

athina, Ut, 30. 10. 2007 - 11:05

ja si myslim, ze najlepsie veci su tie najjednoduxsie

Elenka, Ut, 30. 10. 2007 - 11:18

s tým môžem len súhlasiť. Môj manžel má na herpes osvedčenú klasiku - zubnú pastu s obsahom flóru.

tanka, St, 31. 10. 2007 - 09:40

Tak a znova som si objavila nový herpes :-( už tretí za tri týždne. Najprv na hornej prere, ešte je vidno, že tam niečo bolo, potom na nose, ešte mám stále zbytky chrasty, a teraz na dolnej pere :-( :-(

Elenka, ten gamaglobulín mi doktorka pichne na požiadanie? Čo to vlastne je?

Elenka, St, 31. 10. 2007 - 14:45

Gamaglobulín je bielkovinová zložka krvného séra obsahujúca protilátky. Mal by posilniť tvoju imunitu. Mne doktorka sama pri opakovaných herpesoch (chodila som na B12 a pod.) navrhla, že mi ho pichne. Vraj s tým má dobré skúsenosti. Neviem však, aký presný druh gamaglobulínu to bol (myslím, že ich je viac druhov), ale doktor by to mal vedieť. Neplatila som za to nič, ale bolo to už dosť dávno, takže neviem, či ho poisťovňa stále uhrádza.

athina, St, 31. 10. 2007 - 16:31

hm, to by som mala aj ja vyskusat. moj sa zmenil uz iba na krvavu xrastu, ktora s obrovskou radostou prasne a znova sa urobi- co moze byt lepsie :)

simplemente maria, Ne, 03. 02. 2008 - 21:19

Kocky, "herpesove spolutrpitelky",
vsimli ste si, kedy sa vam a kde herpes spravi?
Na spodnej pere sa herpes zvykne vyhodit pri dlhodobom strese (unave), a spolu s nedostatkom spanku a este ked je k tomu nevhodne stravovanie - herpes je na svete. Na spodnej pere sa prejavuje najma stav hrubeho creva.
Na hornej pere sa zvykne herpes "vyklut" ked sa dobre rozculite - a ako som vypozorovala - tak skoro na 100%, ked sa rozculite tesne po jedne. Vtedy sa zvykne seknut zlcnik. Niekedy je to aj ked vam z nervozity nechce stravit.
Kutiky su ina "sorta" - tie sa spravia, ked mate rozhaseny zaludok a slezinu.
Ja som tiez bola sami herpes. Vyskusala som nejake bylinkove tinkturi, ale vrchol bol jeden pripravok. Povodne som ho vobec nechcela uzivat na herpesy, akoze sa budem detoxikovat..(giggle) Kedze som si nasadila maximalne davky, tak ma to po dvoch tyzdnoch takmer zlozilo. Vyhodilo sa mi asi pat herpesov:-O , ale nechovali sa "standardne" - len navreli, ale nehnisali. Po tyzdnovej prestavke som zacala novu trojtyzdnovku s nizsim davkovanim a vsetky zmyzli. Od vtedy uz herpesy nemam(rofl) (rofl)(y)
pretrpela som nejake tri tyzdne, ale stalo to za to.:-) :-) (y) (y) (y)

nielen žienka domáca, Ut, 05. 02. 2008 - 08:26

Tak a je to tu!!! Ked som predvcerom citala tento clanok, gratulovala som si, ze uz tak kraaaasne dlho som herpes nemala a juchuuu! Je tu v plnej krase. Na hornej pere - mozbyt z rozculenia, kedze sa rozculujem stale :-P Niekto tu pisal, ze len co vidi niekoho s herpesom, tak ho sto percentne chyti aj on. Tak mne to zjavne plati aj tak, ze vidim len napisane to slovo na obrazovke...
S nadejou som si precitala clanok este raz, ale... vsetko spominane okrem propolisu som skusala a propolis neviem, co je. Dnes idem s malym na kontrolu a spytam sa na gamaglobulin (je to vtipne, mam s mojim synom rovnaku doktorku...), ale v dnesnej dobe nieco zdravotnicke zadarmo??? Tomu neverim.
Spomenie si este niekto na nejaku osvedcenu radu???

p.s. aj ja mam A+, nieco na tom bude ;-)

renka, Ut, 05. 02. 2008 - 10:28

...neviem,či som to vyššie spomínala...nechce sa mi to znova čítať...ale naposledy, keď ma herpes navštívil, tak som skúsila hneď pro prvom svrbení prikladať kocku ľadu (niekde som to čítala) a potom aplikovať ten propolis (je to tinktúra-spýtaj sa v lekárni) alebo tea tree olejček-ja som to kombinovala...herpes trval kratšie a hlavne nebol taký veľký a mokvavý ako zvyčajne...

nielen žienka domáca, Ut, 05. 02. 2008 - 08:30

Inak, moja matka A - herpesy mava pravidelne, otec nulka - nemava, muz B - nemava, kamarat AB - nemava... inych ludi neviem, ale je to zaujimave, ze zas sa potvrdzuje to A-cko. A z mojich pozorovani - zeny mavaju herpesy ovela castejsie ako muzi. A to sa este 100 pro zeny skryvaju doma a muzi sa takymi malickostami netrapia a aj tak malokedy vidiet muza s herpesom, nie?

eifelovka, Ut, 05. 02. 2008 - 09:01

Ja som A + a mavam, polovicka je uplne to iste a v zivote herpes nemal.. tak ti neviem (giggle)

tanka, Ut, 05. 02. 2008 - 12:09

Ja som A+ a mávam herpes. Moje dietky sú 0-ky, a tiež májavú herpes. Priatel je 0-ka a nemáva herpes. Súvislosť s krvnými skupinami je hlúposť.

-, Ut, 05. 02. 2008 - 16:40

A ja konečne viem, o akej krvnej skupine sa hovorí!!!
Vôbec som netušila, čo je to A1:-P
A teraz- aj ja mám A+ a pusa sa mi vyleje pri fakt vážnom ochorení /horúčka/ alebo /dáááávne skúsenosti(rofl) / pri každej prvej puse s iným chlapcom(giggle)
Drahého bývalá mala tiež takýto problém /vždy jak mala nového frajera, malá to po celej tvári! (ju som poznala skôr, ako drahého:-P )/ - už je vydatá a pusu má peknú, žeby A+? Tak atentát naplánujem, keď bude nedostatok A+(rofl) A pre istotu budem verná- rýchlo by ma prekukli(rofl)

nielen žienka domáca, Ut, 05. 02. 2008 - 18:38

Mava niekto herpes a nie je ani A, ani 0?

klokanka, Po, 15. 09. 2008 - 23:15

ja, a som B.

nielen žienka domáca, St, 06. 02. 2008 - 12:00

Btw, bola som u obvodnej, pytala som sa na gamaglobulin a poslala ma na infekcne, ze tam mi s tym skor nieco urobia. A ze ziaden gamaglobulin nie je v jej kompetencii mi podat.

Ale neviem, kedy tam pojdem, maleho na infekcne brat nechcem, znie to dost odstrasujuco. Vcera som liecbu herpesu vzala do svojich ruk, vyskusala VSETKY recepty naraz... a dnes mam krasnu mokvajucu ranu az po nos :-|

Mne sa rokmi osvedcila nejaka hneda masticka z lekarne, ale stoji tak cca 300 Sk a vystaci tak presne na jeden herpik a to sa mi zda fakt hrozne vela. Radsej to vydrzim so zubnou pastou.

Inak, maleho boškávam jedna radost s herpikmi uz od malinka a nechytil to. A ani jeden frajer to odo mna nikdy nechytil a to som v puberte mala kazdy mesiac vyhadzanu pusu.

Myslim, ze imunitu mam vybornu, hoci som vyrastala na sunare, malokedy byvam chora a ak aj chytim nejake sople (od maleho, predtym cca 5-6 rokov nic), ani neviem, ze som chora, normalne fachcim dalej. Vobec nepoznam nadchu, prechladnutie a pod, ked clovek nevladze vstat z postele a podobne. Cize si myslim, ze mam imunitu vo vynikajucom stave a predsa mavam herpes niekolkokrat do roka. Takze podla mna to spolu nesuvisi. Malokto v mojom okoli byva taky zdravy ako ja. (clap) (chcela som si zaklopat, ale takeho smajla nemam, tak si aspon zatlieskam)

eifelovka, St, 06. 02. 2008 - 12:05

Ja by som to bozkavanie trosku na chvilu "odlozila".. ono by to totiz mohlo byt pre to male mimco doooost blbe, keby to dostal a myslim si, ze to nie je sranda s tym riskovat.. poznam babu, ktora tiez nikdy nedostala herpes a potom dostala raz, bola postipana od komarov, tak sa krasne samozrejme skrabala a skoncila v nemocnici s herpesom po tele a polovicke tvare.. mesacny pobyt v nemocnici a este dalsie 2 mesiace na ksichtiku naaaadherny flak.. ja by som tie bozky neriskovala, maly to vydrzi.. okrem toho je to predsa neprijemne aj pre teba a mozes si to takto rozniest..

Mira-Mária, St, 06. 02. 2008 - 12:09

Herpes už na bábo možno preniesla, je ale otázkou času a imunity kedy a či sa vôbec prejaví. Bozkávať s herpíkom sa nesmie!!!

eifelovka, St, 06. 02. 2008 - 12:12

Ja som citala, ze virus herpesu maju viacmenej vsetci ulozeny v mozgu ako informaciu.. len u niekoho sa neprejavi nikdy, u niekoho casto a u niekoho obcas.. ja som sa naposledy vcelku "pobavila" na jednom kamaratovi mojej polovicky, ktoreho nejako nemusim a ktory mava herpes casto, ked mal genialny napad pri sexe "bozkavat" frajerku uuuuplne vsade a za dva dni dotycna bola na gynde s herpesom na intimnych castiach tela.. jej mi bolo luto, o nom som si pomyslela svoje :-P bozinku ale som zlaaaa (blush)

tanka, St, 06. 02. 2008 - 12:25

A tá frajerka je už načisto blbá? /pardon/ Ve´d ked vidím, že má chlap plnú pusu herpesu, tak si ho predsa nepustím dole. Si môžu pogratulovať aj on aj ona.

Ja som veľmi opatrná ke´d mám ja herpes, alebo dietky. U nás každý má svoj vlastný uterák, svoj vlastný pohár, ak sa dotknem náhodou pusy /šak ono to aj svrbí/ okamžite si letím umyť ruky, ve´d si to môžem preniesť hocikde po tváry, aj do očí, to vedia aj moje deti. A v žiadnom prípade mi deti vtedy nesmú kradnúť jedlo z taniera. Proste som opatrná. malá aj jeden krpec mali raz herpetickú angínu /odtvedy už majú len herpesy na puse, ale človek nikdy nevie/, vonku na puse aj vpuse na mandliach a na podnebí mali pluzgieriky, opuchnutí boli, krvou naliate dasienka, chúdence moje. Ke´d som vzala malú 2 týždne po vyliečení, že po´d skúsime už umyť zúbky, len som jemne prešla kefkou po zúbkoch, už sa jej s pusy valila krv, tak mala ešte naliate ´dasná. S herpesom to nie sranda, kaktus na tvojom mieste by som si rozmyslela, či budem s takým mokvavým "strašiakom" malého boškancovať.

eifelovka, St, 06. 02. 2008 - 12:32

A robis dobre (y) Frajerka bola vtedy "mladunka" a toto bol jej prvy sexulany chlap.. poznajuc ho predpokladam, ze ju velmi dlho ubezpecoval, ze sa jej NIC nestane (giggle) ale mas pravdu, mozu si pogratulovat (giggle) Ja ked len som pocula, ze sa s nou bozkaval, tak som na neho kukla a hovorim "to s tym hepresom co mas na puse?" a on hrdinsky ze jasneeee.. predpokladam, ze v zivote nepocul o herpesoch na genitaliach, ale priala by som ho vtedy jemu (giggle) Herpes je riadne potvora.. aaaa Kaktus, kup si PANGAMIN, uz som to tu spominala v nejakej inej diskusii, su to pivne kvasnice, B vitamin, pomoze ti na ten herpes.. myslim, ze viac je o nom pisane v diskusii o teplej kvasnicovej natierke B-]

nielen žienka domáca, St, 06. 02. 2008 - 13:03

Mne to s tym "ústovym" a genitalnym herpesom nejde do hlavy. Vola sa to tak isto, ale ved to su dve rozne choroby nie??? To sa len tak moze prenasat z barsjakeho organu na barsjaky iny???

Ja som teda fakt blba, mne by to tiez asi neprislo divne... Esteze som nikdy nemala priatela, co by maval herpesy... (blush)

A este - herpes a zimnica - aky je medzi tym rozdiel? Ak to nie je to iste, je aj zimnica nakazliva? A opar? To uz je zas daco tretie? A afty??? Mam v tom zjavne chaos. :-P

tanka, St, 06. 02. 2008 - 13:13

herpes - zima - opar - afty je to isté, aspoň podľa mňa. Ja už potom od tohto rozlišujem len kútik /na ústach, ke´d ma bolí a mám ho puknutý, nepoznám jeho špecifický názov/ A áno môžeš si to rozniesť po celom tele, hlavne na sliznice v nose, očiach, tam "dole" a tak ...... A ešte partner, aj keď to nemáva, stačí mala pusa na tvoju herpesovú pusu, potom pusa na nejakú inú sliznicu na tvojom tele, a je dosť veľká pravdepodobnosť, že v najbližšom čase navšíviš pani doktorku na gynde

eifelovka, St, 06. 02. 2008 - 13:32

Tanka ma pravdu v tom, ze herpesy sa jednoduchsie prenasaju na sliznicu, lebo tam staci, aby si mala trosku nejaku trhlinku a je pravdepodobne, ze sa to prejavi.. oni tie herpesy maju rozne delenia, asi podla toho kde sa mozu vyskytovat.. slovo "zima" nepoznam, afta je "krater" v ustach na vnutornej casti cize na sliznici (ale aj tato sa moze prejavit a objavit na inych uz spominanych miestach, ale len na slizniciach) Inac ako prenos moze byt aj to, ze sa napijes s rovnakeho pohara s niekym kto ma herpes... takze ani ziadne pouzivanie rovnakych poharov, ci olizovanie lyziciek malemu !!! Na taketo veci pozor.. Inac kutik je rovnaky herpes ako ktorykolvek iny herpes na perach a myslim, ze ich oznacuju ako HSV1, kdezto herpes prejavujuci sa na genitaliach je typ 2.. co je tam odlisne neviem a dufam, ze to ani nebudem musiet nikdy zistovat B-]

nielen žienka domáca, St, 06. 02. 2008 - 12:31

To som nevedela, zas ako neprehanam to, nebozkavam ho na usta, myslela som to tak, ze na hlavicku som mu dala pusku alebo tak. Ale ak je tak, ako vravite, obmedzim to.
Ale ja som pocula len tolko, ze su "herpesovi" a "neherpesovi" a ked to odo mna nedostane raz, tak uz nikdy...

eifelovka, St, 06. 02. 2008 - 12:34

Herpes mozes dostat aj na lico, na ruku.. proste nielen na perach.. tak opatrne.. a ano je pravda, ze niekto herpes nedostane nikdy, napriklad moja polovicka este nikdy herpes nemala B-]

henka, St, 06. 02. 2008 - 18:03

no téda!!! moj drahý má Ačko a máva herpes, ja som Béčko a v živote som také nemala :-O On sa vždy nadopuje Bévitamínmi -ale nadopuje, proste si dáva po 10 pirúl -ve´d čo je navyše sa vyciká a neužíva to dlhodobo, lebo po takom dopingu má o tri dni po herpese. Detičky moje to zatiaľ nemali, len afty v puse...tie naj zaberá alpa na tyčinke do uší a vytrieť -to staršia a tí menší majú fialovú vodičku z lekárne
Inak ten gamaglobulín...to bude asi dobrá vec, len na to treba známosť a úplatok B-]

nielen žienka domáca, St, 13. 02. 2008 - 20:06

Opat raz nacnem tuto temu. Tak ta herpesova chrasticka sa mi cela odlupovala - ako klasicka chrasta, tak ked mi to uz liezlo na nervy - cele som to odtrhla. Netiekla mi krv ani nic. Uz dva dni som mala len taky ruzovy flak a dnes zas citim, ze sa mi na tom istom mieste robi zase. Ja ani nemavam az tak problemy s tym, ze by to mokvalo, je to vlastne dost suche (skor mi to zacne mokvat, ked sa s tym silou-mocou snazim nieco urobit a piplem sa v tom - alpou alebo tym citronom a pod). Takze neviem, ci je to ten klasicky herpes alebo "zima", ale kedze buduci week nastupujem do prace, nechcem tam prist s opuchnutymi ustami. Rychla pomoc - co ked sa herpes vrati??? Mam zas podstupit tu istu liecbu??? Myslite, ze nieco pokazim, ked si tam teraz rychlo dam zubnu pastu?

nielen žienka domáca, St, 13. 02. 2008 - 20:11

Este mi napadlo - mam v jazyku nausnicu, asi by som ju mala vymacat v alpe - aj ta moze byt nositelom virusu, nie? Zubnu kefku som uz vyhodila a kupila novu... asi budem musiet kupit zas...

eifelovka, Št, 14. 02. 2008 - 09:51

Ja som si na herpes nikdy alpu nedavala a aj so zubnou pastou som rychlo prestala, ved to ti vsetko zaschne, stale si to olizujes a viac si ublizis.. Kup si v lekarni Pangamin (to su B-vitaminy - su to klasicke pivne kvasnice) a zacni to uzivat aspon pocas 1-2 mesiacov.. no a ak mas pocit, ze sa ti robi herpes novy, tak zamrazit, vezmi nieco z mraznicky a priloz si to na peru na 10 minut, malo by zabrat.. no a ak nie, tak si daj poradit masticku, je to urcite lepsie nez alpa a zubna pasta.. ak trvas na alpe, tak si kup propolis, to je lepsie, viac vysusuje a ma liecive ucinky, alpa je alkohol, to ta len bude stipat.. tot moje skusenosti B-]

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama