reklama

Tŕpnutie ruky

desina40 , 02. 08. 2010 - 11:38

reklama

Pekný deň. Asi treti den mam v pravej ruke mravčenie, viete také , ako ked si niekde buchnete lakeť a potom vam mravči v celej ruke. Napr. pri umývaní riadu cítim, že neviem tou rukou riadne pritlačiť. Stáva sa vám to? No asi zajtra navštívim lekárku. Sestra ma naplašila upchatou cievou, ja predpokladám chrbticu.. tak či tak, k lekárke sa vobec neteším.:-(


reklama


reklama

anita, Po, 02. 08. 2010 - 12:07

A nebola si náhodou niekde v prievane? Ja už druhý týždeň užívam lieky, bolela ma tiež pravá ruka a to tak, že mi z nej vypadávali od bolesti veci. Môj stav zhoršovala i moja práca (celý deň za PC). Myslela som si, že lieky nezabrali, ale teraz na začiatku druhého týždňa ich užívania je to výrazne lepšie. Takže mal lekár pravdu, bolo to od ventilátora, ktorý som si neprezieravo natočila na chrbticu :-( plus stále zaťaženie pravej ruky prácou na PC.

desina40, Po, 02. 08. 2010 - 12:15

no namoj veru, anita, prvý den po dovolenke som mala v práci 12 hod. za chrbatom ventilator. Ja si tiež najviac namáham ruky pri robote, aj ked nie pc, ale manualne..ale zajtra idem k doktorke na 100pro.

anita, Po, 02. 08. 2010 - 12:26

Mne lekár napísal Mydocalm 150 a prášok Flectore (aspoň myslím, že som uvidla správny názov toho prášku). Ruka ma bolela tak, že som si ju musela prekladať druhou rukou z myšky na klávesnicu. V piatok som si vzala dovču, že pôjdem k lekárovi znovu, no a ráno mi bolo výrazne lepšie, takže som k nemu už nešla. Lieky ešte užívam, chcem to tento týždeň s nimi dobojovať.
Dúfam, že ti doktorka pomôže a prajem skoré uzdravenie.

krtkovci, St, 04. 08. 2010 - 18:06

Ahoj,
nechcem strašiť ani kuvikať.ale.... Ignorovala som tŕpnutie prstov. Ruku som si "vytriasla" a pracovala ďalej. Až jedného pekného dňa som sa zobudila s úplne "nefunkčnou" rukou. Liečba je a bude dlhodobá, možno, žiaľ aj s trvalými následkami. Prievanom, ventilátorom, ťažkou prácou som si to "našetrila". Nie je to ani upachatá cieva, ani pricvaknutý nerv - je to súbeh všetkého možného čo sa tuším dalo nájsť....
Prosím ťa, upaľuj lekárke, vezmi knižku, časopis - ten poldeň čakania ťa nezabije, ale môžeš sa vyhnúť horšiemu, ako sa na prvý pohľad zdá.
Držím palčeky /teda na zdravej ruke/(y)

slovenka, Ut, 03. 08. 2010 - 11:43

Desina40 Ja som tiež mala mravenčenie bolesti prstov v noci som sa budila na bolesť kolegyne mi poradili neurologa vyšetril mňa a mám karpalny turel zužujú sa cievy alebo zhrubujú najčastejšie to majú ženy za PC aspoň mi to tak povedal že vraj je to stereotypom mám si rozmyslieť operáciu niektoré vravia že sa im to vrátilo niektoré že majú pokoj že ich nič nebolí a operácia trvá chvíľku.(flower)

motylik, Ut, 03. 08. 2010 - 20:54

Slovenka tie problémy sa po operácii zvyknú väčšinou vrátiť. Treba to riešiť väčšou elasticitou ciev. Na to je dobrý Tachyonizovaný silica gel, ktorý je dobrý okrem toho aj na hocijaké pevné a mäkké tkanivo (čiže nechty, vlasy, zuby, kosti, predchádza osteoporóze, koxatróze, spevnuje kosti, spojivové tkanivo medzi kĺbami atď.).

motylik, Št, 05. 08. 2010 - 12:25

No a ešte som si spomenula, že pani s takýmto problémom používala popri Tach. silica geli aj tachyonizované nátepníky (y) :-)

Bagetka70, Po, 11. 07. 2011 - 21:43

Ahoj vsetci.Tiez obcas mavam trpnutie oboch ruk od laktov sprevadzane s miernym busenim srdca.Ja osobne to pripisujem depresiam,stresom.Co myslite Vy?

Bagetka70, Po, 11. 07. 2011 - 21:44

Ahoj vsetci.Tiez obcas mavam trpnutie oboch ruk od laktov sprevadzane s miernym busenim srdca.Ja osobne to pripisujem depresiam,stresom.Co myslite Vy?

Maja 37, Ut, 20. 09. 2011 - 13:54

Ahojte!Aj ja mám podobný problém s pravou rukou,tŕpnutie prstov sa ešte ako tak zniesť dá ale tá nočná bolesť je veľká.Najprv mi prsty stŕpnu a potom ma pália ,taktiež aj dlaň a vystreľuje mi to do lakťa.Každý večer pri televízore stláčam prstami malú gumenú loptičku.Niekedy(sun) to pomôže inokedy vôbec.

desina40, Ut, 20. 09. 2011 - 16:24

Maja 37, odpoved ti dá len lekár...toto je už rok starý prispevok, ale napišem ako som dopadla. Bola som u neurologa, ktorý mi robil vyšetrenie elektroneviemaké (giggle) a potvrdil syndrom karpálneho tunela. Chodila som na rehabilitáciu, cca 10 krát elektroliečba, možem povedať, že odvtedy mám s rukou pokoj. Zatial žiadne mravčenie. A dúfam, že sa už neobjaví....Takže radim lekára. Pekný deň (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama