reklama

Prírodná medicína - odhlieňovanie

Pridal/a motylik dňa 29. 12. 2007 - 19:54

reklama

Ja by som všetkým naničmamám odporučila:
Pri respiračných ochoreniach sú domáce recepty výborné (napr. medová cibuľa a ďalšie), aj aromalampy a ostatné vecičky na rýchlu a lokálnu úľavu.
Ale tie problémy sa budú stále vracať, tak ešte treba vyčistiť ako som spomínala celé telo. Potrebné je odstrániť jedy z tela, očistiť krv (pečeň, obličky detto), zvýšiť imunitu, odstrániť hlieny, zmeniť stravovanie (aspoň čiastočne, inak sa telo zase rýchlo zanesie).

Jedy z tela sa najlepšie vyplavujú dostatočným pitným režimom. Nie je samozrejme od veci okrem čistej vody piť čistiace čaje, ktorých je na trhu veľa druhov – jednobylinné aj kombinované. Ale tiež ich treba piť s mierou, veľmi nekombinovať, radšej opatrne.
Výborné čistiace čase sú napr. harmanček, mäta (žalúdok, hrdlo, na kašeľ), žihľava (na pečeň a krv) a ďalšie. Určite ich každá pozná veľa.

Dobrá kombinácia je napr. aj:
20 g kvetov rumančeka, 20 g mäty piepornej, 10 g vňate rebríčka obyčajného, 10 g zemežlče menšej, 10 g koreňa horca. Dve lyžice zmesi sparíme vriacou vodou. Prikryté necháme vylúhovať 10 až 15 minút, potom precedíme. Čaj pijeme nesladený po jedle.

S minerálkami tiež opatrne počas celého života, na pravidelné pitie sa odporúčajú „ľahšie“ minerálky, s malým alebo žiadnym obsahom minerálov (Dobrá voda, Lucka ...).
Tie liečivé minerálky sa majú používať naozaj len niekedy, tak ako liek. Vyhráva ten, kto má doma namontovaný filter na čistenie vody. Ak si takú vodu navyše ešte aj energeticky nabije (spôsobov je viac), má doma živú vodu ako z horskej studničky (z vodovodu tečie mŕtva voda).

Výrazným posunom v čistení sú bylinkové nálevy použité ako klystír, tým sa vyčistia a odhlienia črevá, ale osobne si to neviem dosť dobre predstaviť u detí. Aj to chce svoju mieru.

Dobrá je akupresúra (ak nie rovno akupunktúra) a mala by sa týkať celého meridiánu hrubého čreva, pľúc, obličiek a pečene. Keď nič iné aspoň z času na čas premasírovať plochu (plosku) chodidla, na ktorom sú v malom merítku všetky dôležité orgány v tele. Nesmierne dôležité je aj správne dýchanie (pozri knihu o jóge napr.), nemá byť plytké a rýchle, ale hlboké a bránicou.

Na posilnenie imunity si stačí kúpiť niečo aj v lekárni, dajú sa kúpiť kvalitné veci bez chémie, alebo trebárs výrobky v Afrabio.

Komu sa chce, môže použiť aj túto zmes (rozpúšťa hlieny a uvoľňuje kŕče):
25 g šípok, 25 g lipového kvetu, 15 g pomarančovej kôry, 15 g kvetov bazy čiernej. Zmes sparíme vriacou vodou (jedna kopcovitá lyžica na ¼ vody). Prikryté necháme 10 min vylúhovať. Precedíme a osladíme. Pijeme 2 až 3-krát denne, pokiaľ možno horúce.

Keď je dieťa choré a má opuchnuté lymfatické uzliny, môže mu pomôcť aj tento čaj:
30 g listov orecha, 30 g haluchovky vodnej, 30 g zádušníka brečtanovitého, 330 g potočnice lekárskej, 30 g lyžičníka lekárskeho. Tri lyžice zmesi sparíme vriacou vodou a 10 min necháme vylúhovať, potom precedíme. Čaj dávame deťom piť pomaly, rozdelený počas dňa.

Na priedušky je dobrá kombinácia jablčného octu a medu. Uvoľňujú svlastvo priedušiek a uľahčujú rozpúšťanie hlienu:
2 lyžičky jablčného octu a 1 lyžičku medu zmiešame s ¼ l vody a pijeme trikrát denne jeden pohár. Túto kúru robíme pri problémoch s dýchacími cestami najmenej tri mesiace.

Rôznych receptov na čistenie, odhlieňovanie a zvyšovanie imunity je veľmi veľa, dala som vám iba zopár príkladov. Je na vás, čo si vyberiete. Ale čo treba najviac zdôrazniť, je správne stravovanie. Človek by mal mať neustále vhodné zloženie vnútorného prostredia kvôli bakteriálnej flóre.
Mať v strave veľa vlákniny, minerálov, vitamínov. Čo najmenej živočíšnych bielkovín, sladidiel (hlavne rafinovaného cukru), konzervačných prostriedkov, tukov, bielej múky, chemických prísad atď (to sa všade stále omieľa do omrzenia, bohužiaľ väčšinou naprázdno).

S múčnymi a mliečnymi výrobkami treba zaobchádzať tiež opatrne, zahlieňujú viac ako si myslíte. Keď už mliečny výrobok, tak radšej kysnutý, „sladké“ mlieko je najhoršie. Keby ľudia vedeli, aký alergén je pre nich kravské mlieko, snažili by sa určite viac nahradiť ho niečím iným (napr. sójovým – pravým, nie náhražkou, vápnik strukovinami – napr. v šošovici je vápnika viac ako v mlieku a je lepšie vstrebateľný).

Táto téma je veľmi dlhá a mohla by som pri nej sedieť aj dlhé týždne - stále by bolo čo písať.

Kto chce, môže seba aj svojich blízkych detoxikovať, odhlieňovať a liečiť aj rýchlejším a pohodlnejším spôsobom. Píšem o tom v ďalšom príspevku.


reklama

reklama

lydusha (bez overenia), So, 29. 12. 2007 - 20:07

Motylik ty si to normalne napisala prave pre mna....
Ja som takaaaaaa choraaaaa a spolavaaaaaaaa ...... "adi deviem poriadde hovorit, adi dychat a dechuti bi adi jest:-O "
Pijem vela cajov, sladim menej a medom a potim sa ako somar v kufri a idem si ta skopcit do wordu a vytlacit....v klude precitat....
dakujem ze si sa tejto teme povenovala
cmuk

Elena, So, 29. 12. 2007 - 21:10

Motýlik, aj pre mňa. Pred sviatkami som bola príšerne sopľavá a kýchavá, to mi prešlo, ale všetko mi sedí na prieduškách, nič nejde von. Kúpila som si sirup, aj tabletky mám, nič nepomáha, ale Ty si mi prišla priam do rany, hneď skúsim Tvoje odporučenie. Dúfam, že tento Tvoj príspevok nie je posledný, priam som ho zhltala a teším sa na ďalšie Tvoje rady a odporúčania...(clap) (heart) (flower) (sun) :-*

motylik, So, 29. 12. 2007 - 21:28

Tak vám prajem babenky čo najrýchlejšie uzdravenie. Pravdupovediac musela som si tieto veci oprášiť a občas nazrieť do nejakej mojej knihy, lebo ja už tieto metódy dávno nepoužívam (no tie domáce recepty asi tak 2x do roka max.). Kvôli mojej zaneprázdnenosti ;-( a lenivosti :-O používam už dva roky tachyonizované produkty, aj na prevenciu. Písala som o tom nižšie.

Elena, So, 29. 12. 2007 - 21:41

Vidíš moja, mám dosť rokov a ešte som o tachyonizovaných produktoch nepočula. Ten nasledujúci príspevok som si prečítala na jeden nádych, veľmi ma to zaujalo, len by ma zaujímalo, kde ich zohnať...;-) (flower) (sun)

Mira-Mária, Ne, 30. 12. 2007 - 09:42

Motýlik, ďakujem, to je konečne to orechové, čo nás všetky zaujme... veľmi by som prosila kombináciu byliniek na čajovú pitnú kúru pri prekyslení organizmu spôsobeným najmä denným príjmom sladkosti a pravdepodobne to má aj priamy súvis so zhoršením stavu pohyblivosti mojich kĺbov v zimnom období "vďaka" dedičnej reumatickej artridíde - ktorej by som rada predchádzala aspoň čajíčkovaním a tak posunula nevyhnutné do vyššieho veku. Snáď zloženie zmesi bude u nás dostupné, na rozdiel od tých rias. Vopred ďakujem(flower)

motylik, Po, 31. 12. 2007 - 18:12

Zlatko vedela by som ti poradiť v tomto. Ale musela by som kuknúť nejaké múdre knihy. Ja to riešim tak (lebo tiež som jinová - ľúbim sladké a občas neodolám), že si dám jednu či dve tabletky živočíšneho uhlia (Carbosorb) a je po probléme. Ale ak ho nemáš poruke, daj echo, pozriem ti teda tie bylinky. (sun) (sun) (sun)

Mira-Mária, Po, 31. 12. 2007 - 18:19

no toto... a to ako? ... mám po ruke, iste... a to mám denne, alebo ako... sú z toho škaredé čierne zuby... a máš zlatko času dosť, kukať do tých múdrych kníh... čo roky humpľujem sa tak rýchlobylinkovou kúrou nenapraví...hlavne, že budem vedieť ako na to presne- nie som detailista, ale toľko viem, že presný pomer byliniek pomáha a opak škodí. ĎAKUJEM!

motylik, Ut, 01. 01. 2008 - 12:13

Denne nie, len práve vtedy, keď máš prekyslený žalúdok, záhu. Čierne zúbky máš vtedy, keď máš na nich povlak - plak. To je výborný tester na to, ako dôkladne máš umyté hryzadlá. Knižky som ešte nestihla pozrieť, lebo každý deň odpisujem niekomu na otázky (alebo polemizujem), ale si v poradí ...:-P ;-)
Snažím sa každému poradiť čím skôr.

Mira-Mária, Ut, 01. 01. 2008 - 12:56

Nikdy som nemala problémy s pálením záhy a nepýtam sa na bylinkovú zmes na zvýšenú aktivitu žalúdočnej kyseliny. Ďakujem, ešte stále môžem aj klince pojesť, snáď žiaľ- ale so žalúdkom nemám problém. Pýtala som sa na komplexné očistenie prekysleného organizmu v súvislosti s dlhodobým konzumom sladkého. Zúbky mám tetraciklínovo žlté od mala požívaním neúmerného množstva antibiotík proti neustálym angínam.A na knižky si daj čas, uži si novoročnú pohodu, ja mám času dosť. Ď

svetlana (bez overenia), Ut, 01. 01. 2008 - 17:38

Citrusove stavy (pomaranc, citron, grapefruit) su vraj tiez zasadite, pomahaju precistit a odkyslit organizmus.
najlepsie nezakyslovat, resp. striedmo :-)

motylik, Po, 28. 01. 2008 - 20:53

Ahoj nemohla som nájsť toto miesto, kde si sa pýtala na prekyslený organizmus, až teraz vdaka vyhladavaču (dakujem Kamilka, už viem ako na to :-* ) - mohla som to použiť aj skôr. Nečítala som tie dalšie príspevky, ale už vieš, ako na to, spomenul to niekto medzitým? Ak ešte nevieš ako na to, napíš mi rovno na meil cez kontakt, napíšem na túto tému prípadne aj viac.

Jarmila, Po, 31. 12. 2007 - 11:45

Motýlik, veľmi dobrý článok...
ak môžem dodať, mám dobré skúsenosti aj s bylinkou "lipkavec" na čistenie krvi, a často sa tiež odporúča na tento účel...
A na hlieny, ako si napísala, to je celý komplex, hlieny sú len prejav...
Veľmi dobrý je však priamo na hlieny zabudnutý, či zabúdaný "zázvor" alebo ako sa volá korenie našich starých materí ďumbier.
Pri nádche, či chrípke, alebo pri uvoľnení veľmi pomáha horúce mlieko s medom a zázvorom... Ako si však písala, mlieko tiež nie je vždy ideálne.
Výborná je aj zázvorová voda.... do pohára s vodou dať zázvor, nechať odstáť a vypiť.
Na slovensku dostať prevažne sušený zázvor, hoci sem tam už aj čerstvý. Tu dostaneme čerstvý zázvor celý rok, používame ten. A ak nie som ja lenivá, tak sa snažím ráno nastrúhať trochu zázvoru do pohára s vodou, môže sa primiešať lyžička medu, nechať aspoň 10 minút odstáť a vypiť...najlepšie na prázdny žalúdok...Takáto pochúťka riedi hlieny, čistí a medík dodáva atb.

svetlana (bez overenia), Po, 31. 12. 2007 - 13:22

alternativa k tomu mlieku - staci nechat luhovat kusok (ja to ani nestruham) cersteho zazvora v horucej vode, ked teplota klesne doliat citronovu stavu + prip. med. len pozor na silu toho napoja, zazvor je velmi silne korenie, mne to raz vecer nie velmi dobre padlo. Skor mam radsej teplu vodu len s citronom.

So zazvorom je skvely ovocny mix napr.:
- pomaranc (odstavit na obycajnom rucnom citrusovom odstavovaci), jablko, zazvor, cele zmixovat al. odstavit. - - moze byt to cele aj s mrkvou, bud zmixovanou, al. odstavenou. prip. cervenou odstavenou cervenou repou, to skor odstavenou.

Jarmila, Po, 31. 12. 2007 - 13:40

to máš pravdu, hlavne čerstvý zázvor..je silný..no treba si odskúšať koľko asi človek môže a znesie...a potom niekedy to nemusí "sadnúť"...
Čerstvý zázvor my používame takmer do každého vareného jedla, hlavne do polievok, a jedál so šťavou...stačí kúsok, ošúpať, dať variť celé, a potom vyhodiť.
Mne napr. nevyhovuje kombinácia čaj s materinej dúšky a v tom med...môj žalúdok proti tomu protestuje a hneď to ide von...a vôbec nechápem..pretože každé zvlášť, alebo v inej kombinácii mi vôbec nerobí problém..

motylik, Po, 31. 12. 2007 - 18:13

To je výborný typ, ďakujem, už som na to natrafila, ale medzitým zabudla. Je určite ešte veľa veľa rôznych účinných spôsob, ja som len také, čo som si narýchlo pospomínala. Napr. nespomenula som cibuľu, cesnak a ďalšie domáce zaručené, ale predpokladám že takéto základné každý vie aj sám.

Mira-Mária, Po, 31. 12. 2007 - 18:24

a viete babenky, že zázvor, alias Ďumbier je silné afrodiziakum a už starý egypťania ním liečili impotenciu? Odkedy ho tajne pridávam do mäsových omáčok - trošku, ale často;-) - má ten môj, na mňa väčšiu chuť(blush) (y)

lydusha (bez overenia), Po, 31. 12. 2007 - 18:34

a mne fifinka slubila recept na dumbierniky, fnuuuuuuk
to je dobre vediet ze je to.... to....afrodiziakum (giggle) do masovej omacky vraviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis?hmmmmmmmmmmmmmm

motylik, Ut, 01. 01. 2008 - 12:08

Ja potrebujem pre môjho muža skôr antiafrodiziakum.(rofl) (rofl) (rofl)

motylik, So, 05. 01. 2008 - 17:36

Ak chceš afrodiziakum tak môžeš aj petržlen a muškátový oriešok.

mamika, Po, 31. 12. 2007 - 18:55

no povedz, že afrodiziakum.......a obchody sú už zatvorené. hm hm hm!!!!Neva zajtra kúpim za košík!!!(rofl) (giggle) :-D

Mira-Mária, Po, 31. 12. 2007 - 19:17

zajtra nekúpiš, ale keď pojdeš kupovať, tak čerstvý... a ber sexuálnu dovolenku(y) (rofl) (rofl)

lydusha (bez overenia), Po, 31. 12. 2007 - 19:28

hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a minule mali v kauflande zlacneny cerstvy , z 89,90 na smiesne 4 korunkyyyyyyyyyy:-O :-D

elin, Ut, 01. 01. 2008 - 21:18

No zázvorový čaj s citrónom a medom používame často, najmä pri prechladnutí a celú zimu ako prevenciu, ale že funguje ako afrodiziakum, to som netušila... :-D

mamika, So, 05. 01. 2008 - 19:18

elin, Ty si to nezbadala?! ojojoj, takže to nebude pravda?
Tak načo som kúpila čerstvý zázvor?!

svetlana (bez overenia), So, 05. 01. 2008 - 19:24

:-) lepsie sa spytat: zbadal to niekto ? :-D
To by si toho zazvoru musela zjest na kila .... asi, neviem :-)
mne to tiez nic nehovori (a to mam malilinky kusok zazvoru takmer kazdy den), ale mozno citlivejsie jedince :-D

Kamila, So, 05. 01. 2008 - 23:32

Minulý týždeň som prvýkrat videla zázvor naživo, lúpe sa to, alebo len umyje a strúha?

svetlana (bez overenia), Ne, 06. 01. 2008 - 19:43

na varenie supem, do odstavavaca nesupem.

Adinka, Ne, 06. 01. 2008 - 17:03

Moja kamoška išla raz spraviť radosť kamarátovi, a vedela že má rád zázvor. Išla do obchodu, kúpila fenikel a presvedčila aj prdavačky, že to bude iste to .. a hrdo zaplatila. POtom bolo na vizite veselosti :o)))
Ja mám rada ájurvédske čajíky so zázvorom. Mám ho nasušený, a podľa potreby si vždy roztlčiem v mažiariku.
Zvyknem ho piť s mliekom, lebo aj keď podľa tjto védy :) zahlieňuje, v týchto čajoch má nezastupiteľnú úlohu, pretože mení charakter korenín a zjemńuje ich pôsobenie na žalúdok /aj celý organizmus. Neviem presne, ako je to u zázvora, ale napríklad kardamon samotný ochladzuje organizmus - ale v spojení s mliekom ohrieva. Fenikel zas s mlieko ochladzuje a bez neho zahrieva (giggle)
A tu jeden recept na afrodiziakálny čajík /s mliekom a medom by sa mal .. aby nedráždil až príliš - najmä žalúdok ;-) teda.

Kardamon, škoricu, koriander, klinčeky, zázvor, aníz, fenikel, trochu korenia a vanilku /ak máme/ roztlčieme jemne v mažiariku a necháme prevrieť. Môže sa aj pár minút, ale ja mám radšej jemnejší, tak nechám len prevrieť, scedím, a popíjam s medom a mliekom, alebo kúskom smotany. - sladkej :-D
mňam.

svetlana (bez overenia), Ne, 06. 01. 2008 - 19:54

my si robime podobny, ale casto nedavame kompletne korenie (to inak dostat kupit v cajovniach ako zmes), staci fenikel, kardamon, kusok celej skorice, 1 klincek. Nechat povarit, idstavit, vyluhovat cierny caj, doliat mliekom (voci vode v pomere az 1:1), osladit medom.
Ale tiez by som povedala - velky pozor na mnozstvo korenia voci objemu vody - ked sa to urobi silne, tak je to veru silnejsie (a ovela) ako najsilnejsia kava. Zvlast ked si to date v cajovni, tak to je poriadny ozembuch ... :-)

Jeden nas znamy palestinec robi taky bezny (jeho malicke deti to miluju :-)) iba s feniklom (1 caj. lyzicka) a karadmonom (2 tobolky) + 2-3 saciky cierneho caju + 4caj. lyz. cukru al. medu a po 3dl vody a mlieka. na konci to necha este cele raz zovriet a odstat. To je take jemnejsie a jemu to vzdy vyjde uplne dokonalo :-)

Adinka, Ne, 06. 01. 2008 - 20:51

Veru :) v čajovni som to skoro ani nevypila .. napríklad Vitálna žena .. j na mňa príliš vitálna .. bez mlieka :) V celku ja pijem slabšie čaje, čierny ani nemám, iba zelené, a oolong, a tak. Som zvyknutá, lebo toho viac pijem. Kamaráti ale vravia vraj to mám slabé. Ale šak ja chcem fajnotu .. a nie krk vypáliť, ani horčinu nepopíjať. :) NO. Ale veDˇkaždý ako mu chutí. KeĎ budem mať raz tu aj čajovničku, budem robiť slabšie ... Tak.

svetlana (bez overenia), Ne, 06. 01. 2008 - 21:20

ja zas zvladne dooost vela, ked uz droga, tak poriadna :-) to potom lezi prilepene k stolicke a usmievam sa. ale doma to varim vascinou pre manzela, takze slabsie.

este dodavam - namiesto mlieka sa da pouzit v pohode smotana, ja to tak robim, ked ma manzel nevidi :-) Tej ale potom menej ako mlieka. A smotana ma vraj uplne ine ucinky ako mlieko, vraj ani nezahlienuje.

Adinka, Po, 07. 01. 2008 - 21:17

Áno. V Rakúsku sme mali fajnú Bio smotanu. to bola chuť ! :) Aj tam čo je antropozofický lekár, tak babke mlieko zakázal, ale smotanu môže. /trochu .. samozrejme nie litrík (giggle) /

Ariesa, Ne, 06. 01. 2008 - 22:33

hm ja len tak odveci tych cajikov :) ... filter na vodu sposobuje aj odfiltrovanie zeleza ktore sa bezne v nasej fajnovej chlorovanej vode vyskytuje a ludia co aj pouzivali filtre sa ich zbavili kvoli nedostatku zeleza v organizme ... ci je to len blud? ci ozaj tak? kto by mi vedel odpovedat ...

svetlana (bez overenia), Po, 14. 01. 2008 - 21:51

neviem, neviem, Ariesa, poniektori vitariani piju destilku :-)
a tvrdia, ze vo vode su len anorganicke mineraly, kt. sa aj tak dobre nevstrebavaju ... ak vobec. ale bez to tak, ze JPP ;-)

motylik, Po, 21. 01. 2008 - 19:17

áno Svetlanka, je to tak, ako píšeš, platí to nielen o železe, ale aj o iných stopových prvkoch obsiahnutých v minerálkach. o minerálkach by sa tiež dal napísať dosť dlhý článoček.

svetlana (bez overenia), Po, 14. 01. 2008 - 21:55

tak este k zazvoru - ja som cez vikend experimentovala...
Cosi ako "tonik": stava z jedneho pomaranca + polovice limetky, al. citronu. jemno do toho nastruhat kusok zazvoru, fakt len kusocek, treba skusit. este som to zmixovala mixerom, aby to bolo uplne homogenne a doplnila sodovkou do cc 3dl. Po takom pohari som ja takmer rovanko "napita" ako po pol deci vina. Co je u mna dost ;-)

svetlana (bez overenia), Po, 14. 01. 2008 - 22:14

este ma napada taky kviz, ked sa tu uz tak vo velkom, ze mlieko zahlienuje ..
Davate ho svojim detom ?

Nase deti, len ked si vypytaju .... hlavne, ked niekde sme, tak im manzel kupi kakaoko (on to ma rad) a tak si potom raz za 2-3m (niekedy aj zriedkavejsie) vypytaju aj doma. Inak jedia len jogurty, ked maju chut.

Mira-Mária, Po, 14. 01. 2008 - 22:30

Zrušila som malému fľašu s dudlom a odvtedy mi odmieta piť obligátne ranné a večerné kakao, pije výlučne nesladené čaje, aktuálne bylinkový na nádchu... chutí mu, sám si pýta a napodiv, aj keď je nachladený sekrét má číry a nekašle ako inokedy pri nádche, keď ho pre kašel chceli nadopovať antib. Inak na kravské prešiel až po treťom roku. Dovtedy sušené detské a bez problémov.
... ja som do kávy už dávno vymenila za sojové, jeme viac syrov a kvasených mliečnych produktov.... na tom niečo bude(sun)

svetlana (bez overenia), Po, 14. 01. 2008 - 22:37

do kavy si staci liat tu smotanu ;-)

nase deti mali MM do 2r, odvtedy nic pravidelne ... ale maju radi napr. palacinky. Momenatalne aj 2x tyzdenne na ranajky, robievam z 2dl mlieka, aj na zajtra je uz objednane :-)

a ta voda., to je mylsim len zvyk ... nasa dcera si vypyta vodu aj k jablkovemu dzusu :-D asi sa jej zda sladky ... (ale inak sladkostami ani jeden moc neopovrhnu)

svetlana (bez overenia), Po, 14. 01. 2008 - 22:44

este ma napad k tej kave - o tych "zelenych" napojoch sa zvykne tvrdit, ze zavislaci na kave mozu lahko rpejst na tuto zavislost.
Fakt mozem potvrdit, ked si clovek zmiesa stavu z jedneho pomaranca s malou lyzickou suseneho mladeho jacmena (od vcera si tak kvapkam jednu kvapku konopneho oleja, aby telo vedelo tie cukry pomalsie prijat), tak to teda fakt citit ako dodavku energie!

takze uz mi zostala len "psychicka zavislost" na kave. neviete niekto ako sa toho zbavuje ;-) ?
Nemusi byt uplnne .... ale je to lepsie, ako byvalo, uz som na 1-2 salakch denne. 1 by bola optimum, prip. casom 1 za 2 dni :-)

motylik, Po, 21. 01. 2008 - 19:23

miesto kávy si môžeš robiť meltu alebo nejakú inú náhražku - sú všelijaké kvalitné napr. aj v tých obchodíkoch so zdravou výživou. viem, nie je to ono, ale ked chceš, dá sa to, aj mne to po čase celkom fajne išlo. ked si len predstavím, čo vápnika mi z tela odišlo vdaka káve a zbytočne ...(beer)

svetlana (bez overenia), Po, 21. 01. 2008 - 21:46

vies, ze ja sa teraz stale viac a viac zamyslam preco to voebc pijem, ked mi to v skutocnosti po vypiti vobec, ale vobec nechuti ?????!!! Absolutne hlupy psychicky zvyk !! Napr. robote ... clovek ma pocit, ze by si dal prestavku a co a hlupy napad ho napadne ?! Alebo rano este kym rozlepi oci ... zboznujem, ked nemam rano cas ani tu kavu vypit ;-)
Niekedy mi chuti, ale to by bolo Ok, tak 1-2x d tyzdna.

nielen žienka domáca, Ut, 15. 01. 2008 - 01:36

PRECO STE TAK KATEGORICKY PROTI MLIEKU??? Ja som teda citala, ze pre dospelakov je takmer uplne nanic, ale deticky si z kravskeho mlieka vedia celkom dobre vytazit... My napriklad sme "sojovi" takmer vo vsetkom, ale krpcovi kravské mlieko kupujeme kvoli vapniku, vitaminom a inym veciam.

My sme vegetariani, ale maly ma masko v skolke, u babiek a aj ja mu sem-tam kupim baby sunku alebo baby parky. Inac, vie mi niekto poradit, co by som tak mala malemu kupovat z masovych vyrobkov, ked my jeme len zeleinu a strukoviny? Aby to bolo vyzivne a brusko nezatazujuce...

svetlana (bez overenia), Ut, 15. 01. 2008 - 16:25

:-) na to bude musiet niekto iny odpovedat ... ja proti mlieku v zasade nic nemam, len ho nneoblubujem, t.j. nikdy by som si ho dobrovolne nenaliala a nemam potrebu tak cinit ani vlastnym detom (teraz fakt cisto intuitivny pocit). ale ked si daju s tatom, proti tomu nic nemam ... aj tak je to dost zriedka.

AnkaH., Po, 03. 11. 2014 - 13:40

Dobry den.motýlik,chcem sa spytat ci tymi tachyonizovanymi produktami myslite vyrobky z firmy Energy? Dakujem...potrebovala by som sa poradit o mojom syncekovi. Mozem poprosit mail? Dakujem

motylik, St, 05. 11. 2014 - 20:37

Nie, Anka, to nie je Energy. Energy su dobre vyrobky, ale su frekvencne, cize pri nespravnom spôsobe pouzivania mozu ako kazda frekvencna latka aj ublizit.
To sa pri Tach.produktoch stat nemoze, lebo funguju inak ako vsetko ostatne.
Motylik7 - zavinač - gmail.com

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama