reklama

Skrátený krček maternice

ninka2008 , 11. 01. 2008 - 13:36

reklama

Ahojte babuldy,
už dávno som nepísala, ale čítam vás stále a sledujem ako sa vám darí. Ja som už v 33tt a zdá sa, že pôrod klope na dvere. Všetko doteraz prebiehalo OK - až na dnešnú poradňu. Pravdupovediac trochu som zostala vyľakaná. Pri bežnej kontrole mi doktorka zistila, že sa mi skracuje krček maternice. Do tehot. knižky mi napísala Cervix 2/3 , uzavretý. Doteraz som tam vždy mala 0 alebo 0/1. Povedala mi, aby som si dávala väčší pozor. Ale ja som dostala obavu, že či to nie je niečo vážnejšie a ona ma nechce len strašiť. Prosím vás aké máte s tým skúsenosti. Je to nebezpečné? Ja chodím každý deň na prechádzky so psom - sem tam na nejaký ten kopček a obzvlášť teraz sa často zadýcham už pri ľahkom teréne, nemôže to byť aj z toho? Niekedy cítim ako mi stvrdne trochu brucho a musím zastať, aby sa uvoľnilo (stáva sa mi to aj pri vysávaní). Kedy vám začalo tvrdnúť brucho. No proste som z toho naľakaná, poraďte.


reklama


reklama

motylik, Pi, 11. 01. 2008 - 17:47

Myslím si, že keby to bolo niečo vážne, tak by ťa na to lekárka upozornila. Tie problémy, ktoré spomínaš, máva veľa tehotných. dá sa povedať, že si na tom ešte dobre dovtedy, kým ti lekárka neprikáže kľudový režim, príp. iba ležať, nohy vyložené ...:-( Asi stačí sa len trochu viac šetriť, zdá sa že to mala na mysli. neboj, bude to OK. (sun) (sun) (sun) maj sa krásne, užívaj si najkrajšie obdobie svojho života. (heart)

ninka2008, Pi, 11. 01. 2008 - 19:58

Ahoj motylik,
dakujem za povzbudenie. Ja viem ze to mavaju aj horsie a uprimne tie baby obdivujem, že to zvládajú. Mne 8 mesiacov nič nebolo, vždy som chodila od doktorky vyškerená, ale teraz som sa fakt zľakla. Asi práve preto, že doteraz som žiadny problém nemala. Hlavne, že je naša princezna v poriadku. Uz má vyše 1,5 kg a kopká ako divá. Zvlášť dnes, to aby som vedela, ze je OK.
(sun)

siza, St, 16. 01. 2008 - 15:12

Neboj sa - je to OK. Mne tvrdlo brucho od 19 týždňa:-( , takže ja som nasadila naozaj kľudový režim. Problémy som s tým mala pri všetkých troch - a oveľa, oveľa horšie, ako Ty, takže hlavu hore. Ale naozaj sa netreba prepínať - počúvaj svoje telo a všetko bude v poriadku. Hlavne žiadne stresy, lebo - z vlastnej skúsenosti - to všetko len zhoršujú.
To tvrdnutie brucha je v Tvojom stave normálne, maternica sa pripravuje na pôrod, aby to šlo potom ľahšie. Aj to krátenie krčka je vcelku normálne, pokiaľ sa neotváraš.
Takže hlavu hore, veľa oddychuj, nestresuj sa a vychutnávaj posledné týždne s babatkom v brušku. (rofl)

Pekny den:-}

Janulda, St, 16. 01. 2008 - 15:55

Neboj, pokiaľ sa neotváraš je všetko na dobrej ceste. Prechádzky ti len pomôžu, čerstvý vzduch a pohyb je počas tehotenstva veľmi dôležitý, nie ako niektoré "knedle" čo sedia doma pri telke...samozrejme ak tehotenstvo nie je rizikové. A ak to nepreháňaš, že nebeháš za psom, ako sa hovorí, že pes venčí teba nie ty psa :-) Ja som bola od 24.týždňa zašívaná, malému sa asi nechcelo byť v brušku...a všetko dobre dopadlo, doktorka mi v 36.týždni vybrala stehy a drobcovi sa pre zmenu nechcelo ísť von. Držím palce, je to nádherné obdobie!

luba1, St, 16. 01. 2008 - 20:27

Ahoj ja si myslim ninka ze by si nemala veľa chodiť,ak máš skráteny krčať , možeš sa začať otvárať.

Janulda, St, 16. 01. 2008 - 20:56

...najlepšie bude ak sa spýtaš vlastnej gynekologičky!!! Ale myslím si, že ani sedieť doma na riti nie je bohviečo. A ty luba si mala podobné problémy?

ninka2008, Št, 17. 01. 2008 - 11:46

Ahojte ďakujem za rady - naozaj si to vážim, lebo som nevedela čo si mam o tom myslieť. Určite je najlepšie opýtať sa gynekologičky, aj som sa jej pýtala a ona povedala, že si mám dávať pozor a neunavovať sa. No ale čo to znamená ja neviem. Podľa mňa presne ako píšete - pre každého niečo iné. Ja ešte stále pracujem /ale nie fyzicky/- sedím veľa za počítačom a tie prechádzky mi doteraz pomáhali - viac menej som si vyvetrala aj hlavu, roztiahla telo a myslím, že aj preto som nejako prudko nepribrala. TAkže tiez nie som z tých čo budu sedieť cele dni pred telkou a vzdychať. Ale zasa ani nechcem ublížiť babatku. Teraz je to naozaj krásne obdobie - aj ked už ma tie kopance začínajú trochu bolieť, už je naše maličké uplný človek, vie si vydobiť svoje miesto a tak sa s ním stále rozprávam a trochu sa pretláčame je to naozaj najkrajšie obdobie aj ked fyzicky najunavnješie. Už sa nan teším, ale zasa kvoli nemu by som nechcela aby sa na mna tešilo aj ono a prislo by skôr. Takze uvidíme čo mi povie doktorka v dalšej poradni bud. piatok -teda či sa to nezhoršilo.

Aly, Ne, 10. 02. 2008 - 16:31

Ahojte baby, som rada ze sa tu rozobera tato teme. Pred par dnami som bola na kontrole u svojej doktory, ktora mi povedala ze musim ist okamzite na PN-ku. Mam vraj skrateny krcok a hrozi predcasny porod. Viete si predstavit moje zdesenie - som len v 24-tom tyzdni tehotenstva. Takze mne ten kludovy rezim prikazala plus nohy hore. Takze teraz som doma, cakaju ma este 3 mesiace, ale pre nase babo to vydrzim. K tomu mi tiez tvrdne brucho, neviem ci je to normalne, niekedy sa mi babo vyduje na par minut, ked sa prevratim na bok tak sa to zlepsi. Obavam sa toho,nechcem aby sa malemu nieco stalo.

luba1, St, 20. 02. 2008 - 22:53

Ali tiež som mala takýto problém od 16týždňa som ležala z nohami hore v nemocnici, 4mesiace:-( .Porod som mala asi 36 týždni.Chalan je v poriadku má 2,5r(y) (y) ,je trošku rozpišťaný,ale to bývaju aj donosené deti. Veľa sme chodili na všeliake kontroly či sa dobre vivíja.Je ho plný dom(rofl) (rofl) ,má veľa energie.Je to veľmi ťažké,ale vydrž to čo najdlhšie ,oplatí sa to .Tá radosť zo zdravého dieťatka sa nedá ničim nahradiť(sun) (sun) .Napíš ako to zvládaťe.Držím pršteky!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama