reklama

Zvyšné žĺtka

eva m , 10. 09. 2012 - 21:11

reklama

Dievčatá, poraďte, ako využiť zvyšných 10 žĺtkov? Podotýkam, nie na pečenie ;-)
Eva (sun)

Pozrite si aj


reklama


reklama

púpavienka, Po, 10. 09. 2012 - 21:23

Daj ich spapať psovi alebo mačke, alebo zapeč tekvicu podľa môjho receptu a tam išli 3 tak ich strojnásob. ;-)
Ešte ma napadlo, vymiešaj ich s cukrom a ja by som sa veru poriadne zalizovala, to môžem ešte aj teraz. Ja by som do toho pridala nejakú smotanu a bolo by to niečo ako krém.
Vaječný či iný likér môžeš tiež urobiť, jej ako veľa ma toho napadá.
Ja by som si upiekla dobre linecké koláčiky. (sun)

eva m, Po, 10. 09. 2012 - 21:27

jasne. Cliffko dostane - na zdravu srst :-) , ale desat je desat (giggle)
s cukrom mam veru rada, ale to sa velmi s mojou "zdravou stravou" nezhoduje ;-)
nuz a tu tekvicku veru skusim :-)
ale zajtra budem mat zasa 10 zltkov navyse, tak co s nimi? ;-) tot ma caka par dni, zltka sa mi nahromadia :-D
Eva (sun)

Ariesa, Po, 10. 09. 2012 - 21:44

masku na vlasy, pohladaj volaku, zltka tam idu urcite ... a moze to byt aj 10-denna vlasova kura B-]

eva m, Po, 10. 09. 2012 - 21:53

vidis, aj to je skvely napad (y)
Eva (sun)

linda999, Po, 10. 09. 2012 - 22:45

Evi pozor na domace masky so zltkami a olejmi, ak mas farbene a melirovane vlasy. Varovala ma velmi dobra kadernicka pred tymto, tieto silne zabaly sa velmi zazeru do porezneho vlasu a mozu sposobit velku zmenu kvality, vlasy mozu byt mastne, tazke a to sa tazko naprava.

eva m, Po, 10. 09. 2012 - 22:47

fiha... jasne, mam farbene, vsak ako inac - v mém věku (giggle)
takze radsej masku len na licka :-)
Eva (sun)

linda999, Po, 10. 09. 2012 - 22:49

pripadne na telicko ;-)

simplemente maria, Po, 10. 09. 2012 - 22:26

a este pletovu masku alebo na telo, ked ta tvoj mily s nou poriadne ponatiera.... budes mu hodvaaaabna....
(giggle)

eva m, Po, 10. 09. 2012 - 22:37

no ked si predstavim to zaschnute zltko na mne, tak to nejak hodvabna predstava nie je :-D :-D
Eva (sun)

simplemente maria, Po, 10. 09. 2012 - 22:40

Evicka, ale sak do pletovych aj telovych masiek ide okrem zltka aj nejaký ten olej a ine vonave prisady.
A keby si bola len od zltka, tak by si ta po par hodinach osupal, a tak pod.... atd...
joj, ci si malo poeticka :-(

eva m, Po, 10. 09. 2012 - 22:49

no dobre, idem lovit poetiku :-D - kde sa to hlada? ;-)
Eva (sun)

simplemente maria, Po, 10. 09. 2012 - 22:51

ta na gooooogli , ne?
alebo potom vo vlastnej fantazii ;-) (sun)

pastellka, Po, 10. 09. 2012 - 22:37

co takto zamrazit? neskusala som ale pocula som o tom:)

eva m, Po, 10. 09. 2012 - 22:38

neviem, ci sa da zltko mrazit, este som nepocula... mate niekto skusenost?
Eva (sun)

pastellka, Ut, 11. 09. 2012 - 11:34

ano ano, tam som to presne citala:) keby mam moznost a vacsiu mraznicku, vyskusam urcite, uz som mrazila kadeco ;-)

FaFrNoK, Ut, 11. 09. 2012 - 12:31

V minulosti boli obavy, že pri konzumácii vajec a iných potravín bohatých na cholesterol dochádza k zvyšovaniu hladiny cholesterolu v krvi, teda aj vyššiemu riziku srdcových ochorení. Vo väčšine prípadov však cholesterol zo stravy nevplýva na cholesterol v krvi natoľko ako množstvo a druh skonzumovaného tuku, s výnimkou niektorých osôb, ktoré sú na vyšší príjem cholesterolu citlivé. Súčasné dôkazy naznačujú, že konzumácia vajec, ako súčasť zdravo vyváženej stravy, u väčšiny ľudí nevplýva významne na zvýšenie cholesterolu v krvi. Výživové štúdie prípadov postihnutých srdcovým ochorením nezistili žiadnu súvislosť s pravidelnou konzumáciou vajec (až do šesť kusov vajec za týždeň), dokonca ani u ľudí, u ktorých už predtým bola zaznamenaná vysoká hladina cholesterolu.

balalajka, Ut, 11. 09. 2012 - 13:41

MAJONEZUUUUUU. Veeeeeeľa majonézy (rofl) (rofl) (rofl) . A potom urob hranolky a prídeme na stretko (rofl) (rofl) (rofl)

mariajana, Ut, 11. 09. 2012 - 16:21

Evi, keby ste ich chceli nejako konzumovať, pozor na salmonelózu. Majka mala kedysi salmonenózu z vajíčok. Sestričky na infekčonm na Kramároch mi vtedy hovorili, že oni by v živote surové vajíčko ani vajíčko na näkko nedali do úst. I keď v dnešnej dobe už je nebezpečné každé druhé jedlo... :-) :-) (giggle) (giggle) (sun) (sun)

lydusha (bez overenia), Ut, 11. 09. 2012 - 16:37

Salmonelozu mozes dostat aj zo zle telepne upravenej hydiny alebo z dosky na ktorej si pred tym porcovala kura...to je vacsia pravdepodobnost ako dostat salmonelu z vajca. Mimochodom salmonela moze byt aj v mliecnych vyrobkoch a dokonca neter ju dostala zo sunaru (kedysi pred rokmi).

linda999, Ut, 11. 09. 2012 - 20:43

a co som bola prekvapena - salmoneloza moze byt aj v cokolade - tabulkovej a nasla sa nedavno v cajoch, ale tak ak sa zaleje sacok vodou nad 60 stupnov, nemalo by sa nic stat.
Ale ta cokolada ma prekvapila,myslela som, ze len ta klasika je nebezpecna: vajcia, hydina, salaty a podobne.

Iwa, St, 12. 09. 2012 - 00:22

(y) ja som mala salmonelu z ryb a nebola obalovana.

motylik, Ut, 11. 09. 2012 - 18:18

Napriek všetkému by som si surové žĺtka dala a to veľmi rada, mňaaaaam.... Evuľka ak ich nestihneš minúť, hlásim sa :-)

eva m, Ut, 11. 09. 2012 - 20:28

vyzera, ze ich este budem mat navyse, podelim sa :-)
Eva (sun)

motylik, St, 12. 09. 2012 - 11:09

sa teším (clap) napíšeš mi ked to bude aktuálne?

eva m, St, 12. 09. 2012 - 21:23

aj hned :-)
Eva (sun)

motylik, Št, 13. 09. 2012 - 11:33

fúha, nestíham.... mám teraz poobednú, takže môžem len doobeda a to si v práci.... tak v nedeľu?

eva m, Št, 13. 09. 2012 - 17:05

zavolame si, ok?
Eva (sun)

púpavienka, Ut, 11. 09. 2012 - 20:59

Evka a čo robíš s bielkami? Ja by som si surový žltok s cukrom tak rada dala aj takú fajnu tatarku z domácej majonézy. Jaaaj aj hranolky, aj mačacie očka aj dobrý žltkový koláčik ;-) aj ajajaaaaj (sun)

eva m, Ut, 11. 09. 2012 - 21:44

bielka maju specialne vyuzitie :-)
Eva (sun)

Erkočka, Ut, 11. 09. 2012 - 22:43

a to som chcela aj ja vedieť, že kde zmizli bielka. a myslela som si ´, že máš super sliepky, ktoré znášajú len žĺtka (giggle)

púpavienka, St, 12. 09. 2012 - 07:51

Erkočka 100 bodov (clap) (clap) (clap)

Iwa, St, 12. 09. 2012 - 00:25

Keby boli uvarene, tak pomazanku -maslo, cesnak, zltka, prip. horcica.
Ja by som si s cukrom dalaaaaa / uz viem, co budem zajtra maskrtit :-*

Erkočka, St, 12. 09. 2012 - 00:35

mňam, vajcová pomazánka, taká dobrá doma robené.

púpavienka, St, 12. 09. 2012 - 07:54

jej, ved žltka idú aj do jemných omáčok na zjemnenie chutí a ja by som siurobila super praženicu, žltkovú - to musí byť fajnové, alebo jednoducho ich hiť do nejakého vývaru a budú uvarené žltka, či stratené v polievke a to by išlo v pohode zmraziť a potom na nejakú pomázanku.
(giggle) Ja skoro vôbec nevarím, prečo mi robíte také chute teda si robíme také chute? ;-(

eva m, St, 12. 09. 2012 - 21:23

dakujem dievcata, vidim, ze moje zltka najdu vsestranne vyuzitie :-)
Eva (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama