reklama

ovulácia, plodné dni

bombulka , 23. 12. 2007 - 19:45

reklama

mam taku otazku, hovori sa, ze plodne dni a nasledne ovulacia sa prejavuju priesvitnym hlienom, ktory vyzera ako bielok. u mna ho vsak od septembra akosi nevidim, mam len celkovy pocit mokra a je to skor az vodnate. chceli by sme s manzelom babatko, preto mam teraz obavy, ci by to mohlo signalizovat, ze nemam ovulaciu. snazime sa treti cyklus, zatial nic, viem, ze to je este malo, ale radsej sa chcem spytat a nieco s tym robit, ako kazdy mesiac sklamane vytahovat vlozky. kolegyna, ktora ma deti, povedala, ze ona ziadny hlien nemala, ale ona je taka bajkarka, takze sa radsej chcem spytat. dakujem :-)


reklama


reklama

-, Ne, 23. 12. 2007 - 20:06

No tak já ti nevíííím...(giggle)
Ale nie, myslím, že sa tým nemusíš zaťažovať, pocit "mokra" tiež poznám a myslím, že ovulácia je sprevádzaná aj týmto javom- veď hľa na moje (sun) . U mňa je ovulácia ešte horšia ako PMS- výkyvy nálady, výtok, chuť sa milovať, chute na jedlá, žravosť, nervozita, strašné vlasy a pleť,... revem aj pri reklame(giggle) Juj, ten OS /ovulačný syndróm(giggle) /:-P
Ale moc sa na "to" nesústreďte, príde to samo:-)
Držím pršteky(y) (y) (y)

LENKA26, Po, 14. 01. 2008 - 18:52

ahojte ja som sa teraz prvy krat pokusila otehotniet ale nieje to tak jednoduche ako si to clovek mysli do teraz sme s manzelom davali pozor jak blazni a teraz ked uz mozme tak to nejda ale nevzdavam sa posledne roky som si kontrolovala menzes mam ho pravidelny aj ten priesvitny hlien mavam ale ake ine priznaky su este ze ovulujem.(sun)

Mira-Mária, Ne, 23. 12. 2007 - 20:20

Meraj si bazálnu teplotu, pár mesiacov si znač do menštruačného kalendára a hneď budeš vedieť, ktorý "mokrý" pocit je ten pravý. Pri pravidelných mesiačikoch a poznaní vlastného tela ani teplomer nebudeš potrebovať. Každá zdravá žena má tieto sprievodné javy, len baby nepoznajú samé seba a potom to vyzerá a lá "jedna baba povedala"...

bombulka, Ne, 23. 12. 2007 - 21:05

dakujem, mna skor trapi to, ze predtym som ten ovulacny hlien, ktory sa popisuje ako bielok mala, teraz ale uz nie, preto sa bojim, ci to, ze ho uz teraz nemam, znamena, ze u mna neprebieha ovulacia, alebo inak povedane, ci je na otehotnenie nevyhnutne, aby sa taky hlien vyskytoval. dik:-)

lydusha (bez overenia), Ne, 23. 12. 2007 - 22:50

Odporucam nesledovat hlieny, nemerat teplotu a milovat sa ked mate obaja chut....nie prilis casto ale ani malo....a hlavne klud.....a vlastne ani ten nemusi byt...kamoska otehotnela v najvacsom frmole ked stavali....taaaakze si aj ja z nej beriem priklad a snaaaaaad sa nam este zadari :-*

Nikiqiki, Št, 26. 11. 2009 - 17:16

(y) (y) (y) (y)

raketka, Ut, 25. 12. 2007 - 09:18

ahojte takyto isty problem mam aj ja, mam jedno dieta a otehotnela som tak ze som ani nevedela a to uz som bola v 2mesiaci ked som to zistila, a teraz tak strasne chceme druhe babenko, ze mi vyslovene zacalo z toho sibat,tiez som si merala teplotu, vydrzalo mi to asi mesiac(rofl) ,a naozaj cim viac to clovek chce, tym sa to nedari, takze ako povedali ostatne baby, netreba na to mysliet, a musime tomu nechat volny priebeh, ked sa ta ma stat, stane sa to;-) ,zelam vela stastia..

Kačena, St, 26. 12. 2007 - 17:36

Ahoj. Je ťažké chápať ak ti každý vraví aby si na TO nemyslela-viem to z vlastnej skúsenosti.Po dvoch potratoch som konečne otehotnela-a môžem povedať že tá veta ktorú som počula toľko krát-liezla mi statočne na city- "...NETREBA NA TO MYSLIET A ONO TO PRíDE SAMO..." má niečo do seba...Totižto po tom druhom potrate ked mi už nebolo všetko jedno som sa rozhodla že si dám spraviť zuby a potom pôjdem k nejakému odborníkovi.Ako to dopadlo?Teraz chodím bez dvoch predných zubov...Ked som mala isť brúsiť tie "zvyšné" zuby tak na teh. teste sa ukázali tie dva čarovné čiarky....Tým ti len chcem povedať že ťa úple chápem,ale ver že ak sa na TO nebudeš sústrediť príde to samo.....Drž sa a až sa ukážu tie dva čiarky tak daj vedieť!

kellynkaNZ, St, 10. 06. 2009 - 17:13

ahojte všetci!ako vidim tu už nebol riadne dlho niekto prihlaseni.....,no neva skusim šťastie!my sa s priatelom pokušame o babatko skoro rok,žial bez uspešne.mam aj nepravidelnu menštruaciu,takže vypočitať si plodne dni asi nieje možne.....No počula som aj tu vetu aspon milion krat nesmieš na to mysieť,ale to sa lahko povie tomu kto už tym prešiel....no asi budem musieť skočiť lekarovi na vyšetrenie.Znama tiež nevedela otehotieň,lekar jej predpisal nejake tabletky na tri mesiace a hned na prvy mesiac otehotnela....držim vam všetkym palce(sun)

-, St, 10. 06. 2009 - 17:46

kellynka, nemusíš sa báť a skús lekára. Možno je tam naozaj iba nejaká prkotina ktorú vyliečia nejaké tabletky a pre ňu nemôžete otehotnieť. Držte sa a daj vedieť:-)
(prípadne si založ nový blog:-) , aby si mala istotu že to bude volakto čítať:-) )

kellynkaNZ, Pi, 12. 06. 2009 - 16:57

ahojakira,no dufam že to bude len nejaka maličkosť.....!Jasne ze dam vedieť ked sa zadari,to bud prve.......a ked nie tak sa aspoň trochu posťažujem.no skor by som bola za to prve:-)

glloria17, Št, 11. 06. 2009 - 12:42

kellynka,ja som včera bola u lekárky,predpísala mi duphaston na otehotnenie a kys.listovú a po dvoch mesiacoch,ked sa nezadarí,mám prísť.tiež neznášam tu vety a nemyslení na to,lebo ja na to myslím každý deň.a môžem hocičo robiť,vždy mi myšlienky ubiehajú.ale musím byť trpezlivá.držím ti palce.

kellynkaNZ, Pi, 12. 06. 2009 - 16:52

ahoj,najprv asi budem musieť absolvovať nejake vyšetrenia kym mi niečo predpíše že?trochu mam aj strah,ale už nemienim čakať a odkladať navštevu lekara na dalši a dalši mesiac......hned v pondelok tam fršim.dakujem a držim ti aj ja palce aj na nohach....

glloria17, Pi, 12. 06. 2009 - 22:24

dík za to držanie.Mne urobila obvyklú prehliadku,ultrazvuk,všetko je o.k.Ale ja mám už 37 rokov,tak ten duphaston mi dala preto,aby sa maternica pripravila ako postieľka na prijatie plodu.A tá kyselina sa teraz dáva každej,je dôležitá.Teraz mám dostať krámy a na tretí deň mám ísť na krv,to mi bude zisťovať hormony.Moja kámoška,v mmojom veku,sa tiež pokúšala,dostala teiž duphaston,ale to už bola tehotná,nevedela o tom,začala krvácať,ale nie z lieku,teraz je v nemocnici a zvýšili jej duphaston,je to aj na udržanie plodu,a vraj je to dobrý liek.tak uvidíme.

kellynkaNZ, So, 13. 06. 2009 - 18:16

nemaš za čo!ale ved si ešte v najlepšich rokoch.neviem o tych liekoch vela,ale ked pomožu tak prečo ich neuživať.....a hlavne ked ide o vytužene dieťatko.no nie?dufam že to s tou tvojou kamoškou dobre dopadne aj s babätkom.ja sa pak ozvem ako som dopadla....!

glloria17, Po, 10. 08. 2009 - 11:14

tak kellynka,vyšlo to!som tehotná!ako pokračuješ ty?

brmbolcek, Ne, 16. 08. 2009 - 09:28

Aj ja gratulujem!!! (sun)
Som tu nova, este sa nepozname, este len teraz som zacala navstevovat stranky tohto typu, kedze sme sa s manzelom zacali pred mesiacom (na svadobnej ceste) pokusat o babatko. Mala som akurat plodne dni, mysleli sme si, ze vsetko pojde ako po masle, ze vsak som vysadila antikoncepciu (uzivala som 6 rokov od 18-tky Femoden) a kazdy tvrdil, ze po vysadeni urcite hned otehotniem... Ale - vcera prisli kramy a prvy pokus tym padom nevysiel :-( Ale ako to tu tak citam, zistujem, ze to vobec neni take jednoduche ako sme si s muzom mysleli...
Citam tu o kyselinach listovych - naozaj to zabera? Alebo mam este pockat, kym sa mi organizmus po tych liekoch trochu precisti?
Poradte, babulky!!!
P.S.: Ani ja nezastavam frazu - NEMYSLI NA TO...

sofinka, Pi, 21. 08. 2009 - 17:59

ahoj brmbolček,tak ja som uživala tiež tu kyselinu listovu presnejšie calibrum baby plan,ktory ju obsahuje.žial nezabralo ani to.nemysli nato sa lahko povie človeku ktory tuži po babatku....aj my sa snažime no zatial bezuspešne....;-( tak ti držim palčeky(y)

glloria17, So, 22. 08. 2009 - 17:23

kyselina listová nie je na otehotnenie,ale pre dobrý vývin dieťatka.ale aj tak držím palce.skôr ten duphaston.(hug)

maffina, Ut, 13. 10. 2009 - 20:48

ahoj Glloria17, zaujal ma tvoj prispevok, gratulujem k babätku, ktoré sa má určite dobre v tvojom brušku. ja mam 34 rokov, som vydata nie dlho, a asi od júna počítam plodné dni:-) citam že mas 37 rokov a chcem sa spytat, či si dlho chcela otehotniet a ci ti niečo špecialne robili alebo len nasadili duphaston?
ja som sa zatial nepytala gynekologičky, lebo si myslim, že od júna nie je taka dlha doba, kedže šance otehotnieť v jednom cykle sú nie moc vysoke.a nechcem hned bezat za lekarmi.....(hug)

maffina, Ut, 13. 10. 2009 - 20:45

ahoj, zaujal ma tvoj prispevok, gratulujem k babätku, ktoré sa má určite dobre v tvojom brušku. ja mam 34 rokov, som vydata nie dlho, a asi od júna počítam plodné dni:-) citam že mas 37 rokov a chcem sa spytat, či si dlho chcela otehotniet a ci ti niečo špecialne robili alebo len nasadili duphaston?
ja som sa zatial nepytala gynekologičky, lebo si myslim, že od júna nie je taka dlha doba, kedže šance otehotnieť v jednom cykle sú nie moc vysoke.a nechcem hned bezat za lekarmi.....(hug)

glloria17, Ne, 01. 11. 2009 - 22:35

ahoj,maffina,dakujem za gratuláciu.už som začala 6.mesiac a neviem sa dočkať.kým som otehotnela, prešiel rok.lenže mne ,ked sme sa rozhodli otehotnieť,začali zdravotné problémy a to som bola dovtedy stále zdravá.najprv mi zistila gynekologičky, ked som dva mesiace po sebe dostala menštruáciu, že mám ureaplazmu.tak sme sa museli preliečiť.ked sme zas mohli začať robiť na bábätku,tak mi gyndoška povedala, že ked sa to nepodarí po dvoch mesiacoch,zvážime další postup.a po dvoch mesiacoch som dostala zápal obličky a trvalo 5 mesiacov, kým som sa z toho dostala.podstúpila som dve operácie(najprv hydronefroza, potom odstránenie obličky).a ked som po dvoch mesiacoch po operácií prišla zas na gyndu,že čo teraz, tak mi dala ten duphaston a povedala, že môžme začať robiť a ked sa nepodarí po dvoch mesiacoch ,tak ma pošle za nejakým dr.Hermannom a ten sa na mňa pozrie, je to odborník na neplodnosť a vraj sa nemám báť, lebo dnes je hrozne veľa možmostí, ako pomôcť ženám,tak som sa nebála.ale menštráciu som už nedostala.otehotnela som.možno mi to dovtedy telo nedovolilo, organizmus mal problém, ale kedby som bola otehotnela pred operáciou, tak som mohla mať dosť veľké problémy.&príroda si to zariadila tak, že asi toto bol dôvod, že sa nám nedarilo.tak moja cesta k vytúženému tretiemu bábätku bola pre mňa hrozne dlhá a nečudujem sa mamičkám, ktoré chcú otehotnieť a myslia na to stále.ja som mala vždy plnú hlavu toho a nepomáhali reči, že na to nemám myslieť.proste,nedalo sa.ale našťastie,nakoniec to vyšlo.tak držím palce aj tebe.ked bude čas,tak to vyjde.

glloria17, Ne, 01. 11. 2009 - 22:39

ešte mi napadlo o tých plodných dňoch.ja som si písala do takého kalendára,ktorý som dostala od gydošky,13 až deň do menštruácie,akú mám teploty v pošve, ráno o šiestej,predtým,ako som vstala z postele, tak som si odmerala teplotu a ked bola 37 a viac, tak to bol vraj plodný deň.ale mali sme mať sex ráno aj večer,toto mi odporučila gyndoška.ale toto na povel ma prestalo baviť.tak som po čase prestala teplotu merať.

lienocka27, St, 29. 06. 2011 - 15:59

Ahojte. Mne lekar tiez predpisal duphaston aj clostilbegyt lebo tiez sa s priatelom pokusame uz dlhu dobu a babo a nedari sa nam tak som zvedava ci to pomoze. davali sme aj krv na imunologicke vysetranie a to dopadlo ok.Prvu davku tabletiek som brala minuly mesiac po jednej tabletke.Ak neotehotnejem (co niesom aj ked my meska menzes asi 3 dni lebo sa nijak zvlastne necitim)tak mam na druhy mesiac davku zvysit na 2 tabletky a ak ani potom neotehotneje tak treti mam brat po 3 tablety.Tak som zvedava aj ked uz prestavam tomu verit,skor som uz s toho zufala lebo strasne po babetku tuzim a kazdy mesiac som sklamana.Stale na to myslim ...neda sa nemysliet na nieco po com strasne tuzite.AJ ja som tu vetu pocula milion kraaaaaaT "NESMIES NA TO MYSLIET A ONO TO PRIDE " ale to sa nedaaaaaa nemysliet na to...;-(

renata111, Ne, 12. 07. 2009 - 11:44

Ahoj asi ti zopakujem otrepanu frazu ale naozaj nezufaj ja mam 16 rocnu dceru a dlho bola jedinacik lekari mi tvrdili ze uz nemozem otehotniet a aj tak to vraj nemam sancu vynosit ale mylili sa moje druhe slniecko ma uz 18 mesiacov a teraz sa prvy cyklus pokusame o dalsie drzim ti palce(flower) (blush) (blush)

anjel46, Št, 24. 06. 2010 - 15:19

ahoj kellynkaNZ,tiez som to stale pocuvala,a aj pocuvam a strasne mi to lezie na nervy.uz skusam vsetko mozne.tiez mam nepravidelnu menstruaciu.aj u lekara som bola a ten mi poveda ze mam v sebe testosteron a progesteron a preto sa mi to nedari.:-( :-(

teresa, St, 26. 12. 2007 - 19:24

mne meranie teploty pomohlo asi najviac spoznat svoje telo, a zistila som podla nej ze ovulujem uplne inokedy nez som si myslela. pomohol asi aj drobny lekarsky zakrok, a po roku a pol snazenia sa konecne zadarilo :-). nas drobecek by sa mal narodit v auguste. pozri stranku www.merenibt.cz, mne pomohla lepšie pochopit vysledky merania. drzim ti veeelmi palce. pa pa pa(flower)

Adinka, Ne, 06. 01. 2008 - 17:37

Ahoj, môžeš mať aj prechodne zmenený stav hormónov. Ja uvažujem o kúpe toho prístroja čo meria zo slín, čo a ako, ale aj namiesto antikoncepcie. Aby som to vedela presne, a nemusela brať tabletky. A keĎ bude tretie, aby som vedela, či je všetko OK, lebo som tiež tretie potratila zrejme kvôli malému množstvo progesterónu.
Zatiaľ sa to naučím ovplyvňovať bylinkami a stravou, ale to ešte bude dlho trvať, kým sa mi podarí záskať potrebné informácie a skúsenosti.
Tak držím palce.

bombulka, Ne, 06. 01. 2008 - 22:09

ahoj, tiez si myslim, ze to bude zmena hladiny nejakeho hormonu, vo stvrtok idem k lekarovi na preventivnu, tak sa ho na to spytam a dufam, ze mi urobi aj hormonalny profil, ze ma neodbije len tak. mala som totiz problemy s prolaktinom, nedostala som menzes skoro rok, asi pred styrmi rokmi a vtedy mi lekarka povedala, ze to netreba upravovat liekmi, kedze som este vtedy dieta nechcela a ze ak budem chciet otehotniet, da sa to pekne nastartovat liekmi. ale potom som menzes dostala a odvtedy mam cyklus ukazkovo pravidelny so vsetkymi zmenami, ktore maju byt. az teraz, ked sme sa zacali snazit, sa to nejako rozkolisalo. napadlo ma, ci to nebude tym, ze "ideme na to", ale nebrala som to ako osudovu vec, proste nejako dramaticky, tak neviem. nie som velmi nadsena z toho, ze by mi mal lekar nasadit hormony a aj ja by som bola radsej, keby sa to dalo ovplyvnit prirodnymi preparatmi alebo dokonca stravou. nevedela by si mi ohladom tychto veci poradit? velmi pekne dakujem :-)

kamilka22381, Po, 07. 01. 2008 - 00:40

ahojte. mám tiež taký problém ako barborka. tiež som otehotnela prvýkrát ako 20 r. a ani neviem ako, ale teraz sa s manželom pokúšame o druhé dieťa a nedarí sa to. máme 26 a pokúšame sa už vyše 1 roka s prestávkami a posledne je to 5 mesiacov vkuse a stále nič. zatiaľ to na mňa nedolieha tak, že pri každej menštruácii plačem, ale už ma to vážne začína trápiť. každá kamarátka na okolí už má bábo a ja nič. jedine keď vidím tie malé stvoreniatka, tak mi je do plaču.

Adinka, Po, 07. 01. 2008 - 20:31

Ešte nemám vlastné skúsenosti, len s ana to chystám. ALe skús knihu Alternativa estrogenu - Stále více žen hledá alternativu k syntetickým hormonům a jejich nebezpečným vedlejším účinkům. Kniha přnáší informace o tom, jak rostlinně progesteronová terapie může ženám zajistit bezpečnou, přirozenou úlevu od mnoha problémů plynoucích z jejich hormonální deficience.

http://www.elegenda.sk/knihy/zdravie-a-medicina/alternativna-medicina/r…

a ešte Zdravá žena - http://knihy.doktorka.cz/zdrava-zena/ - :

Po přečtení této knihy budete vědět:
# Jak účinná může být psychoterapie při odstraňování pocitu úzkosti, které jsou skrytou příčinou zdravotních potíží jako endometrióza (výskyt ložisek tkáně podobných děložní sliznici na netypických místech, zpravidla v pánvi - pozn. překladatele) nebo benigní děložní nádorky.
# Které léčivé potraviny mohou minimalizovat obtíže jako menstruační bolesti, méně závažné vaginální infekce a nevolnosti.
# Jak používat akupresuru k léčbě běžných poruch rovnováhy energie v těle, které vedou k obtížím jako je zánět močového měchýře nebo ranní nevolnost.
# Kdy vyhledat chiropraktickou léčbu, abyste zlepšila stav svého svalstva a kosterního systému a zmírnila tak řadu zdravotních obtíží od artrózy až po menstruační potíže.
# Jak si vyrobit bylinné přípravky k léčbě mnoha nepříjemných potíží, včetně kolísavé hladiny hormonů během menopauzy a vedlejších účinků konvenční rakovinné terapie.
# Ve kterých případech je vhodné použít hloubkovou akupunkturní léčbu ke znovunastolení energetické rovnováhy v těle, než se projeví ve formě zdravotních problémů jako je zánět pochvy nebo bulky v prsu.
# Jak používat jednoduché relaxační techniky jako je kontrolované dýchání nebo meditace, abyste zvýšila svoji odolnost k chorobám jako je osteoporóza nebo rakovina.
# Kdy je nejlepší použít homeopatické preparáty, aby vám ulevily při běžných obtížích v těhotenství, menopauze a při mnoha dalších stavech.
# Jak správně cvičit pro zmírnění bolestí a obtíží při artróze nebo menstruačních obtížích.

Kolektiv odborníků přírodní medicíny spolu s Rebeccou Papas
Nakladatelství Pragma

bambuca, Št, 07. 02. 2008 - 09:47

Dobrý deň, prosím Vás, kto mi pomôže? Potrebovala by som zistiť adresu pána Eugena Jonáša, ktorý vypočítava plodné dni, kedy je vhdný čas na počatie zdravého dieťatka. V sobotu som prekonala missed abortus, teraz nesmiem otehotnieť 6 mes. a samozrjme mám strach ako to bude s dalším tehotenstvom. Veľmi pekne dakujem. prosím, kto mi pomôže sa s ním skontaktovať. dakujem veľmi pekne

nielen žienka domáca, Št, 07. 02. 2008 - 10:20

Dr.Jonáš Eugen
Zákostolská 7
941 45 Veľká Maňa

www.centrum.jonas.com
035/6595127

bambuca, Št, 07. 02. 2008 - 17:37

Ahoj kaktus, neviem kto si, ale patrí ti moje obrovské ďakujem(sun) . Dúfam, že pán Dr. bude reagovať na môj list a že mi pomôže. Ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem(flower)

-, Št, 07. 02. 2008 - 18:26

Kto to vlastne je ten Jonáš??

gumimaci, Št, 07. 02. 2008 - 23:05

Ahoj, tak vam drzim palce, aby sa vam to podarilo co najskor... my sme boli tiez " neuspesny", tak sme sklamany, a utesujeme sa tym, ze mame este cas...
(flower)

Janka P, Št, 07. 02. 2008 - 23:48

Ahojte, pisem vam ohladom tych ovulacnych dni. Nevadi ze sa ti zmenil vytok, to este neznamena, že nemas plodne dni. Asi sa ti len zmenila hladina hormonov, môze byt na pričine aj zmena životospravy či stres. Nedaj sa odradit :-) a na take maličkosti sa nezameriavaj. Snažte sa dalej, ono to pride v ten pravy čas. Poznam jednu, ktora ma počas ovulačnych dni dokonca krvave vytoky a ani to jej nebranilo otehotiet. Môj nazor je, že u každej ženy je to individualne. (y) Držim prsty

bambuca, Pi, 08. 02. 2008 - 14:39

(sun) Ahojte, o Dr. Jonášovi a jeho úspechoch som čítala v rôznych časopisoch. On je držiteľom patentu-metódy plánovaného rodičovstva,ktorý je medzinárodne uznávaný odborník v tejto oblasti. Nejakou metódou vypočítava vhodný čas pre počatie zdravého dieťaťa. Tak dúfam, že mi pomôže!!! a že ďalšie tehotenstvo sa skončí úspešne. Držím Vám všetkým budúcim mamičkám palce, a už nám otáva len dúfať a a ako sa hovorí- nádej zomiera posledná, a že naše(heart) bude mať pre koho tĺcť - no samozrejme okrem manžela - hahaha:-D

teresa, Pi, 08. 02. 2008 - 15:06

ahojte, najspolahlivejsia metoda ako zistit ovulaciu sa pre mna ukazali ovulacne testy z lekarne. pocula som aj taky nazor, ze je to blbost, ale mne to v kombinacii s meranim teploty pomahalo, aspon si to myslim :-D je to dost drahe, jeden stoji od 80 korun vyssie, a je jednorazovy. v jednom cykle spotrebujete viac testov. ale ak sa dlhsie snazite a ste bezradne, tak ako som bola ja urcite sa oplati....:-) ak to spojite s meranim teplotky, tak po dvoch troch cykloch uz presne budete vediet, kedy mate zacat testovat, a nemozte sa netrafit:-)
drzim palce vsetkym cakatelkam na //(sun)

nerozhodna, Po, 03. 03. 2008 - 13:53

ahojte neviem ci sa to tu moze pisat ale najlacnejsie su ovulacne testy z www. lacnetesty
teraz ich akurat testujem :-) (kombinovane. 12 ovu testov a 2 tehu testy), ale este chcem upozornit, ze nefunguju tak ako tehotenske.... nepouziva sa 1 ranny moc a tiez neni vyhra vidiet slabu 2// treba ich vidiet rovnako silne.... az vtedy to znamena blziacu sa ovulaciu

suhlasim so snazilkami, ktorym sa nedari na to nemysliet patrim medzi Vas..... myslim na otehotnenie a babatko denne 24 hodin.....

vsetkym drzim palce

Kuschel, Št, 06. 03. 2008 - 17:23

Kočky, pýtala som sa v lekárni na testy na ovulaciu. A predstavte si, že existuje jeden, čo sa dá určiť ovulácia so slín. Stojí 139 sk a môže sa použiť opakovane. Ak chcete, zistím o tom zázraku viacej.

nerozhodna, Št, 13. 03. 2008 - 10:46

aj ten zo slin som mala... podla mna nic moc.... ukazuje to papradie hocikedy..... ale niektore babule si to chvalia.....

bombulka, Ne, 16. 03. 2008 - 00:18

ja mam tiez ten mikroskop, ktory ma urcit ovulaciu zo slin, ale tiez mi ukazuje papradie hocikedy. zamerne so preto skusila pozorovat sliny viackrat za sebou a vzdy to bolo ine, raz vobec nic, o patnast minut krasne papradie, no neviem. a ukazovalo mi vzorove papradie aj vtedy, ked mi lekar potvrdil, ze neprebehla ovulacia...takze velmi by som sa na tento zazrak nespoliehala. chcela by som sa zaroven aj opytat, ci nemate niekto skusenost s cystami na vajecniku. lekar mi teraz oznamil, ze mam cystu z toho, ze neprebehla ovulacia a teda z folikulu, ktory nepraskol, vznikla cysta. ostala som neprijemne prekvapena, pretoze som nikdy memala podobne problemy a aj smutna. lekar mi este davnejsie hovoril, ze za ucelom zistenia, ci mam ovulaciu, si mam merat bazalnu teplotu. povedala som mu, ze krivky nevyzeraj bohvieako a on mi na to len tak povedal, no, tak neovulujete. co mate dalej? a pritom vie, ze sa snazime o babatko, teraz ta cysta, aj problemy, ktore som popisovala vyssie...nepozdava sa mi ten jeho pristup, viem, ze cysty su vraj bezne, ale predsa, len tak medzi recou povedat, ze nemam ovulaciu a nezapodievat sa tym...bojim sa, ze teraz, ked mam este aj tu cystu, uz to vobec nepojde, mozno prehanam, ale mam z toho strach a hlavne sa bojim, aby nieco nezanedbal lekar, pripada mi, ze ked clovek nemal aspon pat potratov alebo nejaku vaznu chorobu, nema chut s nim "stracat" cas. nevedeli by ste mi poradit, na co si dat pozor? a ako je to s cystami pri snahe otehotniet? dakujem :-)

Hanny, Ne, 16. 03. 2008 - 10:19

AhojBombulka,
Nieco podobne prezivam aj ja.Cystu mi zistila doktorka az po mojej naliehavej prosbe,ze ma nieco tlaci pri lavom vajecniku.Tak nasadila nejake injekcii.Po 2 tyzdnoch cysta praskla.Pocas tych dvoch tyzdnoch co som chodila k nej na injekcie sme sa viackrat rozpravali o tom,ze sa mi nedari otehotniet a tak ma poslala narozne vysetrenia.Takiisto aj manzel musel ist na spermogram.Zatial nemame vsetky vysetrenia za sebou,takze este stale neviem co a ako.
Skus vymenit gynekologa.(sun)

nerozhodna, Po, 17. 03. 2008 - 14:34

presne ako hovori Hanny - vymen gynekologa...... ona je kopa slusnych a citlivych DR... ved ide o tovoje zdravie a o tvoju tuzbu po babatku :-)

bombulka, Po, 17. 03. 2008 - 23:02

ahoj hanny, ked sa mozem opytat, na ake vysetrenia ta tvoj lekar poslal? ja som si minule doslova vydupkala a dotlacila som ho do vysetreni na chlamydie, trichomoniazu, mykoplazmy, HPV, herpes genitalis apod., vsetko som nastastie mala negativne :-) dnes som bola na usg kontrole, cysta tam uz nebola, teda sa vstrebala :-) doktor sa naduval ako moriak, ako keby to bola jeho veeelka zasluha... pytala som sa ho ale, co dalej, pretoze sa obavam, ze rovnaku cystu som mala aj pominule mesiace, kedze som mala podobne pobolievanie a teda sa obavam, ze ani vtedy nedoslo k ovulacii a ci sa to teda nebude opakovat, resp. co s tym dalej, sledovat to, alebo overit, ci dochadza k ovulacii. povedal mi, ze sa s tym neda nic robit, ked sa mi robia cysty z folikulu. na moje naliehanie mi nakoniec povedal, ze na to sice su lieky, ale nepodavaju sa ambulantne, ale az pri umelom oplodneni. no, tak neviem, fakt na to nic nie je, to uz podla neho mam rovno skocit na umele? nemate s tym niekto skusenosti? a este by som vas poprosila o odporucenie nejakeho fakt normalneho lekara, pri ktorom sa nebudem citit ako posahana hysterka, ked sa chcem nieco opytat. dakujem :-))

bombulka, Po, 17. 03. 2008 - 23:04

este som zabudla dolezitu informaciu, som z KE :-)

LENKA26, Ne, 06. 04. 2008 - 13:53

(heart) (heart) (heart) ahojte.tak uz je april a stale nic.uz od decembra sa snazime a nic.vsak viete o com hovorim hadam sa to raz podari.rozmyslala som aj nad Jonasom viem ze jeho vypocet je na99% uspesny ale dufam ze sa mi to podari aj bez toho vsak uvidim.kde sa tu na nete da pozriet alebo presne vypocitat plodne dni?NA mambaby.je tiez ale chcela by som aj nejaky iny vyskusat.:-) (heart) (heart) (heart)

renka, Ne, 06. 04. 2008 - 14:21

...skús pozrieť WANDA.sk je tam možnosť urobiť si menštruačný kaledárik a označuje aj plodné dni...ale či je to presné? nezaručujem:-P ...

Ingriška, St, 23. 09. 2009 - 21:16

ahojte , uz je asi neskoro , ale neda mi to vpisat sem , ten kaldendarik na wande je onicom , ma stacit si merat teplotu v konecniku kazde rano pred tym nez vstanes z postele , najvyssia teplota = plodne dni.B-]

Ingriška, St, 23. 09. 2009 - 21:19

ahojte , uz je asi neskoro , ale neda mi to vpisat sem , ten kaldendarik na wande je onicom , ma stacit si merat teplotu v konecniku kazde rano pred tym nez vstanes z postele , najvyssia teplota = plodne dni.B-]

Ajkak, Pi, 18. 04. 2008 - 11:19

Ahoj. Ja som hlien mávala a mávam a vždy si pomyslím, že teraz mám plodné dni. Ale nikdy som to nejak extra nesledovala a ani som sa podľa toho neriadila, keď som chcela otehotnieť. Pretože menzes mávam totálne hala-bala. raz po 4 týždňoch, inokedy po 5-6-7. Ako kedy. A keď sme chceli bábätko, jednoducho sme začali pracovať a otehotnela som a to som si myslela, že už mám po plodných dňoch. Ale tak začali sme - muža predsa nebudem stresovať a ani samu seba, že už nemám plodné dni. No a ... do 2 týždňov som otehotnela. Ale sexovali sme veru častejšie ako inokedy :-))) Tak ti držíííím palce (y)

Tatiana881, Ut, 22. 04. 2008 - 15:42

babušky a tym hlienom myslíte že môže byť biely výtok?? ja mám mať teraz ovuláciu a mam dosť husty biely výtok..je to normalne?? dakujem

lali, Po, 28. 04. 2008 - 21:58

ahojte vospolok:-) to ohladne toho hlienu by zaujimalo aj mna,...ci je v poriadku aj ked je husty biely(blush) .moj gynekolog mi povedal, ze je to ok,...ale ak mate nejake ine infosky, sup sem s nimi.
my sa pokusame o babatko cca5rokov, po kope vysetreni(mna aj priatela), zakrokoch a radach sme stale na bode mrazu.vsade nam hovoria, ze nevidia nikde ziaden problem, ale....je mne je uz z toho fakt dost ;-( :-( ;-( ...poradte ak sa este DAAA!!! please.........

bettty, Ut, 29. 04. 2008 - 09:04

Ahoj.
niekde som čítala, že sa stal taký prípad, že manželia nemohli mať spolu deti, no z iným partnerom ano. Viem, že to nie je nič potešujúce. A skúšali ste umelé oplodnenie???

lali, Ut, 29. 04. 2008 - 21:55

umele este nie, doteraz sa na nas pokusali robit vseliake pokusy ale kedze vsetko bolo neuspesne, ideme na umele oplodnenie.stoji to kopec penazi,....ale dufam ze to vyjde.

martina36, St, 25. 03. 2009 - 17:13

ahojt viem ze je to neskoro ale vsimla som si otazku . tak ked mozem tak poviem co som citala ja . no ten hlien ked je uz bieli a husty tak plodne dni su uz prec ,ale ked ho ms ciry a sa ti zda ze sa ti natahuje tak vtedy by mali byt plodne dni ale pise sa ze od zaciattku mrchz na 14 den.CAUKY.:-)

Nikiqiki, Št, 26. 11. 2009 - 17:30

Ahojte, snáď nie veľmi neskoro... no, hustý biely hlien, bez zápachu a prímesí, rovnako konzistentný je normálny. Je to totiž tzv.hlienová zátka, ktorá počas ovulácie uvoľní krček maternice (má pred tým ochrannú funkciu), odplaví sa a uvoľní cestu spermiám. Takže, mať ho, je normálne. Musí byť však "čistý,bez prímesí". Papa(heart)

mamakatka, Ut, 29. 04. 2008 - 11:03

no ja mam tiez iba taky vytok ked mam plodne dni, to je uplne v poriadku, ten bielkovy som snad nikdy nemala. A neboj, aj s takyto hlienom su deticky, ja uz mam dve :)

astrosofia, St, 30. 04. 2008 - 13:39

Baby neblbnite, ten vytok moze byt fakt takmer akykolvek - priesvitny, belavy, tekuty, hlienovity, takmer ziadny atd. Dolezite je, aby ste mali skutocne chut sa milovat, vnimali, ze dieta je vlastne pozehnanie ale hlavne... nesexujte len preto, ze CHCETE DIETA, tak to nefunguje! Dietako pride kedy ma. A ak dlho nechodi a nie je zjavna pricina, ktoru by slo odstranit, tak hladajte tu skrytu. Napriklad aj pomocou atrologie (info: astrosofia@centrum.sk).

lali, St, 30. 04. 2008 - 22:54

kebyze to je take jednoduche ako pises, tak..... ale nie vsetko potrebuje cas, a hlavne ked ten cas sa cim dalej tym viac a viac skracuje.

astrosofia, St, 30. 04. 2008 - 23:15

No ved prave, ze sa skracuje. Pozri, pohlavne bunky su haploidne (cize akoby polovicne)a ich spojenim vznika zygota, co je diploidna bunka, tak ako ostatne bunky v tele. To podla mna znamena, ze pri pocati davas polovicnu informaciu a muz tiez iba polovicnu. Ale ked velmi CHCES (!) - davas viac nez polovicne info! Skusit treba podla mna preto skor spravit "krok spät" a v dusicke len tak tisko skromne pozvat dietatko k sebe. A uvidis, ze pride.

Adinka, Pi, 02. 05. 2008 - 18:13

Niekedy zvykne pomôcť aj MOjžišovej metóda. KEĎ už nič iné, aspoň spevní chrbticu a panvové dno :) (sun) (flower)

Gently Soul, Ut, 23. 09. 2008 - 12:10

Ahojte, dievčence. Čítam, že nebudem prvá, ktorá má problémy otehotnieť.
S manželom sa snažíme už niekoľko mesiacov ale stále nič.
Možno je to tým, že sa na to až moc sústreďujeme a hlavne on. Raz už ženatý bol a niekoľko rokov sa im neporadilo ani umelé oplodnenie, on je zdravý, ale cítim na ňom stále ten strach, že ani teraz sa to nepodarí. A vždy keď dostanem menzes tak je smutný aj keď vraví, že nie. Ale už ho poznám dosť dobre.
Problémy s menštruáciou nemám. Cyklus mám pravidelný. Je pravda, že som nikdy predtým ovuláciu nesledovala, či už meraním teploty alebo nejak inak. Až v poslednej dobe sledujem biely výtok a mierne bolesti v podbrušku.
S meraním teploty nemám nejak trpezlivosť a premýšľam, že si kúpim v lekárni test na zistenie ovulácie.
Ak s tým máte nejaké skúsenosti rada sa nechám poučiť a poradiť si. Díky(blush)

-, St, 24. 09. 2008 - 13:43

asi neporadím, bábätko k nám prišlo akosi spontánne, na prvý pokus- ale vážne že pokus, uvedomele si, že plodíme dieťa(giggle) Také pekné dieťa ako jeho otec a múdre po mame;-) (rofl)
Ovuláciu ako píšem- proste jednoznačne cítim, keď začnú plodné dni , cítim vlhko, ale keď príde ovulácia, priam tečiem(blush)
Ale to som nechcela- ja len- držím palčeky(y) (y) (y)

Gently Soul, St, 24. 09. 2008 - 15:40

:-D Vravíš, že tečieš? Tak ja mám takýto pocit dva razy do mesiace a je to vôbec možné?(blush)

ramzesa, St, 01. 10. 2008 - 07:56

je to mozne. Niekedy moze mat zena v jenom cykle dva vrcholy hlienu,ale az na druhykrat dojde k ovulacii... ale aj pred menzesom niektore zeny maju zvyseny vytok ajked su to neplodne dni.Ale myslim,ze nie je az taky vodnaty...

kamilka22381, Ut, 30. 09. 2008 - 15:14

ahoj, ja už som písala, že chceme bábo a nedarí sa nám. skúšali sme to dlho a potom mi to už nedalo a šla som k lekárovi a robil mi hormonálne testy. prišiel na to, že mám niečo so štítnou žľazou. takže sa teraz liečim a nemám poňatia, kedy sa to podarí. máme už 7 ročného syna a ten sa nám podaril na prvý šup.
chcem len povedať, aby si išla k lekárovi a veľa šťastia(heart)

ramzesa, St, 01. 10. 2008 - 07:51

Ja si meriam BT uz asi 15 mesiac, takze by som Ti mohla poradit. Mne velmi pomohla stranka www.lpp.sk, objednala som si z nej aj knizku, kde je popisana symptotermalna metoda.
V skratke:teplotu si merias cely jeden cyklus (staci az po skonceni silneho krvacania ak merias v posve ak v ustach tak aj pocas celeho cyklu) vzdy na rovnakom mieste, v rovnakom case, tym istym teplomerom (digitalny,ortutovy,je jedno ale cely cyklus ten jeden). Teplotu si zapisujes do tabulky,ale staci aj stvorcekovy papier,kde si vyznacis teploty a dni. Odporuca sa spat minimalne 6 hodin pred meranim,ale ak zena vstava k babatku alebo musela vstat kvoly niecomu inemu,tak staci aj jednohodinovy odpocinok na lozku,len je to dobre si vyznacit,ak by vysla velmi odlisna teplota. Vsetky nepravidelnosti je dobre si znacit, iny cas merania, zmena teplomeru a pod. Ja som si merala BT aj pocas kojenia a dost som v noci vstavala,ale vysli mi pekne krivky. A vyhodnotenie? V tej knizke,co som spominala su vselijake typy kriviek, aj rozne situacie,ale to skor na urcenie neplodnych dni. Plodne dni su uz na zaciatku objavenia sa hlienu,aj menej plodneho, kvoly zivotnosti spermii. A este dva dni po ovulacii,ale najplodnejsie su v den pred vzostupom teploty a knizka uvadza,ze pre niektore pary je najplodnejsie rano prvej zvysenej teploty po ovulacii.
Pozeram,ze v skratke (rofl) a nejak som sa rozpisala, snad sa to bude dat pochopit, mensie drobca ma odtahuje od PC... tak snad mi nieco neuslo alebo som neskomolila (blush) ... vela stastia pri snazilkovani...
PS: a co sa tyka hlienu - www.Billings.sk - a medzi knihami najdes aj oskenovanu ucebnicu,nevedela som ju dostat v originali v knihkupectve uz,ale mali jednoduchsiu brozurku aj s peknymi obrazkami... nazov si teraz nespomeniem,myslim,ze je zelena a ma taky mensi stvorcovy rozmer... v urcovani typu hlienu mi velmi pomohla...

Gently Soul, St, 01. 10. 2008 - 20:40

Ramzesa tak ty si poklad, v skratke si to celkom dobre vysvetlila :-D
Ďakujem ešte raz pozriem tie stránky.

Gently Soul, Ut, 07. 10. 2008 - 22:20

Tak dievčatá, našla som stránku, kde si môžete vyrátať plodné dni. Je to niečo ako od Dr. Jonáša.
Síce je stránka písaná po anglicky, ale myslím, že budete každá vedieť vložiť údaje do kalkulačky.
Stránka je :
http://lunarium.co.uk/jonas.php

Inak musím povedať, že som bola po mojom výpočte naozaj prekvapená.:-O
Podľa toho výpočtu mi vyšlo, že mám plodné dni úplne inak ako som si myslela, alebo teda ako sa to normálne ráta, podľa toho koľko ti trvá cyklus.
Tak to skúste a som zvedavá či sa nám niečo podarí.(y) (sun)

zuicka83, Po, 02. 03. 2009 - 13:18

ahoj gently, skušala som otvotiť tu stranku ale akosik sa mi to nedari, otvorila sa mi len podobna.a ešte už maš s tym skusenost?zadarilo sa vam podla toho?(sun)

helus72, Po, 10. 08. 2009 - 17:30

Na tej stránke už nie je ten voľneprístupný kalendár pre výpočet počatia, takže už to tam asi nenájdeš....skúste ovulačné testy z lekárne;-)

simplemente maria, Ut, 07. 10. 2008 - 23:13

Dievčence, sestra mi poslal link na centrum, kde vypocitaju plodne dni (aste aj s poznamkou, kedy sa moze splodit dievca a kedy chlapec). Dal si urobit svoj graf, ale ten tu nebudem davat, tak som zvedava, ci to vyjde ;-).
je to www.gnostik.szm.sk , tak ak by to niektorej pomohlo - informacii nikdy nie je dost..(y)
SMaria
animacentrum(sun)

laurita00, Št, 23. 10. 2008 - 10:33

(flower) Dievcata, mavate pocas ovulacie aj krvavy vytok?? :-O Je to normalne za za posledny rok, mam 26rokov, pocas ovulacie krvacam. Predtym som ani nevedela ze mam ovulaciu. Niekedy dokonca podobne ako cez menzes, trva to 3 - 5 dni. Ked chcem otehotniet, mam intenzivnejsie skusat pocas , ci pred krvacanim? Lekar mi na to predpisal hormony v injekcnej forme AGOLOLLIN,bez akehokolvek vysetrenia hladiny hormonov, nakoniec som si to ani nedala pichnut. Mate s podobnym problemom niektora skusenost? (sun)

kamilka22381, Ne, 16. 11. 2008 - 16:35

on ťa vôbec nevyšetril? tak to by som išla ku inému gynekológovi, aspoň po radu. nemám s týmto skúsenosti, ale ja by som to riešila takto. a čo sa týka toho otehotnenia, skúšala by som to hocikedy, v noci, cez deň, začiatkom cyklu, v prostriedku, na konci, prosto stále a všade(giggle)

laurita00, Št, 23. 10. 2008 - 10:38

Oprava: AGOFOLLIN:-)

bettty, Št, 23. 10. 2008 - 11:42

Ja som otehotnela tesne po menštruácií.(sun)

KOHUTIK LU, Št, 15. 01. 2009 - 15:07

AHOJTE
MAM TAKY PROBLEM AKO VSETKY
TUZIM PO DIETATKU UZ 4 ROKY POTRATILA SOM A STALE NIC
DALA SOM SI ,,ZIADOST,,U DR JONASA TAK UVIDIME DRZIM VAM VSETKYM PRSTY
JE SMUTNE ZE TIE CO CHCEME NEMAMA A TIE CO NECHCU BABATKO MAJU
DRZIM PRSTY
(flower) (flower) (flower)

Wanda, Pi, 16. 01. 2009 - 00:31

mám otazku na tie plodné dni. všimla som si ten spomýnaný výtok-hlien a na druhý deň som sa milovala na ostro. mohli to byť tie moje plodné dni? mohla by som otehotnieť? teraz je od toho dňa 9 deň mala som dostáť menzes ale zatial nič. tak čakám(clap)

Kika49, Št, 19. 02. 2009 - 17:22

Ahojte s priatelom sa snazime o babo uz pol roka a stale nic.najprv som chcela ist k lekarovi a aj s nim ale kedze jeho mama robi na porodnici tak mi odporucila este cakat.vraj je prilis skoro na take veci a poradila mi aby som na to nemyslela.ale ako sa to da ked aj jeho sestra cakaju uz druhe a vsetky kamosky okolo mna uz maju babo alebo su v "tom"a my stale nic.:-( uz aj priatel stale s napatim caka kedy mu poviem ze som v tom.tak a to je moj problem

manny, Št, 19. 02. 2009 - 18:24

Kika49 a čo keby ste prestali tomu venovať až takú pozornosť? V tom je totiž váš problém.Veľmi sa snžíte a myslíte na to príliš intenzívne.Preto sa vám nedarí.Tiež sme boli dlho ako vy,robila som si test snáď každý týžden.Napokon som to nechala tak,prestali sme o tom stále kecať,ztamerala som sa na niečo iné a bolo to.Podarilo sa.Tak ja radím zamerajte svoju pozornosť inam,a babo príde.Držím palce:-)

martina36, St, 25. 03. 2009 - 17:19

CAUKY TIEZ SA SNAZIEM Z MANZELOM O BEBI ALE SA NEDARY ASI 4 MESIAC NO MAM DVE DETI.MOZE TO BYT PROBLEM KED SOM MALA OBIDVE DETI NA CISARKY, DOKTOR POVEDAL ZE MAM ZRASTY MOZE TO MAT NIECO SPOLOCNE S TYM ZE NEMOZEM OTEHOTNIET , ALEBO JE TO AJ VEKO MAM 36 . DIKY ZA ODPOVEDE.

laali, Po, 07. 09. 2009 - 16:17

Ahoj, že sa nedarí tretie baby môže súvisieť aj s vekom-menej vajíčok a menej kvalitných a tiež u partnera-menej kvalitné spermie. Ale 4 mesiace ešte nič neznamenaju.Pozor na životosprávu, psych.pohodu, stravu. Ak sa nepodarí do 6mes.-vzhľadom k veku by som konzultovala gynekologa, prip.antisterilnu poradňu, neradno podceniť, bo každý mesiac je dobrý.

lenkaq, Ne, 05. 04. 2009 - 20:21

Ahoj ja mam teraz take male stresy...prvykrat som teraz mala pomer...mam otazku...nepamatam si z toho vela...tak napr...ak by mi nepretrhol panensku blanu ale nahodou by sa do mna urobil...mozem otehotniet???... a chcem dodat ze som mala posledny den menstruacie a prezervativ nemal..prosim vysvetli mi to..dakujem

Moni14, Ne, 05. 04. 2009 - 22:09

Jak bol v tebe a nepretrhol blanu a urobil sa do teba??? Myslim ze som to nepochopila. Dievca moje, ale ak chces zit pohlavnym zivotom tak si HNED ZAJDI KU GYNEKOLOGOVY nech ti predpise ANTIKONCEPCIU!!!! A najskor sa treba informovat a az potom konat!!!!! Nemas sa zaco hanbyt pred gynekologom a ist na poradu k nemu. A pokial mas nechraneny styk, tak otehotniet mozes.

nofretete, Ut, 16. 02. 2010 - 11:50

moni14 aj to je možné, ak je blana veľmi pružná, nemusí sa pretrhnúť. Na pôrodnej sále sa stretáva aj s tým, že žena ide rodiť a hymen je prakticky neporušený. roztrhá sa až pri pôrode.

aveeva, Pi, 28. 08. 2009 - 18:55

Caute.Tak vidim že nemam len sama problém s otehotnenim.S manželom sa o to pokúšame už dlhší čas.A chcem sa spýtať:nemôže mať na to vpliv, že manžel užíva voliake lieky? a nemôžu mať tie lieky vplyv aj na dieťa?Teda v prípade že sa raz zadarí.Poradte

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama