reklama

kasel, kasel a kasel.... :(

slniecko2007 , 20. 11. 2012 - 15:21

reklama

mamicky, neviete mi poradit nejaky ,,prirodny,, recept na odstranenie alebo aspon utlmenie kaslu u 9 mesacneho babatka?? uz ju to drzi vyse tyzdna, a vcera sa k tomu pridali aj trosku sopliky a dnes rano aj zvysena teplota. lekarka mi na to povedala iba kamilkovy caj a od teploty a bolesti paracetamol pre deti vo forme siupu. povedala, ze dcerka je este prilis malicka na nejake silnejsie lieky od kaslu. ale ja mam pocit, ze sa jej to zhorsuje, kasle cudatko male aj v noci, a budi sa na to s placom ;-(
je pravda, ze dnes som si vsimla, ze sa jej prerezal novy zubok, ale skor pripisujem teplotu ku chorobe ako k zubku, lebo doteraz pri ziadnom zubku horucku nemala, aot uz ich ma 8. neviete mi poradit nejake recepty ,,starych mam,, na prechladenie u takeho drobca?? (heart)


reklama


reklama

Kamila, Ut, 20. 11. 2012 - 16:46

Skus Sinupret kvapky, alebo sa pytaj na Nasivin sirup,alebo Hedelix vsetky su na prirodnej baze, len sa pytaj v lekarni, ci su vhodne pre tvoje dieta, ale mam pocit, ze ano. So Sinupretom mam dobre skusenosti je aj na zahlieneny nostek aj na vykaslavanie, nasivin je v podobnom zlozeni, len asi vo forme sirupu. A este je homeopaticky Stodal na kasel.

Ariesa, Ut, 20. 11. 2012 - 17:27

u 9 mes. dietatka by som neskusala bylinky na vlastnu past. Ale co u nas platilo: materske mlieko do nosa, slana voda do nosa, hrdla(rozprasovac, ci nosny sprej), kupel v slanej vode a prieduskove maste. Sinupret aj drobcovi pomahal na hlieny. Ked sa budil v noci s kaslom, pomohol pred spanim Fenistil - kvapky. Odpuchli sliznice a nedrazdili.

mnnaaauuu, Ut, 20. 11. 2012 - 18:42

Na suchý dráždivý kašeľ u nás parádne zaberá majoránkový čaj, normálne zaleješ kusok majoránky a po chvíľke precedíš, na vlhkejší kašeľ zas cibuľový čaj - zaleješ celú cibulu na cca 20 minút .)

Nám úžasne pomáha aj Stodal,a le to skôr vtedy, ked stihnem kašeľ podchytiť hned, ako začne.. Je to síce homeopatický liek, no vhodný aj pre minideti :D

Lea, Ut, 20. 11. 2012 - 19:24

u mojho syna zaberali Priessnitzove obklady : vreckovku namočiť do studenej vody (ale nie ľadovej, takej bežnej izbovej teploty), vyžmýkať, priložiť na hrudník, prekryť igelitom, na to prekryť suchou bavlnenou plienkou a uložiť spinkať
iná varianta obkladu - nakvapkať bravčovú/husaciu/jazvečiu/medvediu masť na bavlnenú plienku alebo vreckovku, priložiť na hrudník, na to igelit, prekryť suchou plienkou - toto pomáhalo najmä pri suchom dráždivom kašli
a uložiť dieťatko vo zvýšenej polohe, napr. podložiť nohy postieľky

slniecko2007, Ut, 20. 11. 2012 - 20:52

dakujem pekne za vase rady, lenze neviem neviem, ci spominane lieky zozeniem, doteraz sa mi len maloco z toho, co poznam so Slovenska, podarilo zohnat aj tu v Grecku.. :-| preto som sa pytala na tie domace veci, ani som tak nemala na mysli tie bylinky, ale skor tie obklady alebo tie cibulove caje. no ale kedze malickej dnes cely den neklesla teplota, zajtra rano ideme k lekarke, pre istotu a sa jej opytam teda, ci tu existuje nejaky dobry liek na prirodnej baze. ale este raz vam vsetkym dakujem! (sun)

Kamila, Ut, 20. 11. 2012 - 22:14

Homeopatika by si mohla zohnat, tie vyrabaju francuzi.

mar1ka, Ut, 20. 11. 2012 - 21:33

no neviem, my sme alergici , ale mne detská neodporúčala kamilkový čaj, že práve ten zahlieňuje.ani na naparovanie ho nepoužívame.niečo s morskou vodou tam v lekárňach nemáte? to je šetrná liečba. držím palce , nech je malá rýchlo OK.

akalenkak67, Ut, 20. 11. 2012 - 23:36

Kamilkový a lipový čaj naozaj zahlienujú.To mi vysvetlila už nejedna lekárka.Mojim deťom ked boli malé najviac pomáhali tie zábaly z husacej masti.Vyššie pod hlavou a vlhká osuška na postielke kôli lahšiemu dýchaniu.Rôzne kvapky som sa bála podávať.

dasa_, St, 21. 11. 2012 - 08:09

citujem z blogu lekára o zahlieňovaní http://liptak.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=283794&bk=29237

"Zvyšuje mlieko tvorbu hlienov? Mlieko zvyšuje tvorbu hlienov, zahlieňuje a tým pôsobí ako liek expektorancium, tzn. pôsobí podporovaním prirodzeného očisťovacieho mechanizmu priedušiek. Je veľmi prospešné zvýšiť príjem mlieka pri akútnych respiračných ochoreniach. Z ďalších domácich liekov je odporúčaný zázvorový a cibuľový čaj. Z byliniek Izop lekársky alebo rôzne balené bylinkové pľúcne a prieduškové čajové zmesi. "

Ariesa, St, 21. 11. 2012 - 09:27

uf, tak to som velmi prekvapena(teraz nepisem o materskom, ale o mlieku v beznom jedalnicku). zo skusenosti viem, ze akonahle zacnu u drobca problemy s dychanim - alebo akakolvek choroba, mlieko ju len zhorsi. ked mlieko vyradim z jedalnicka, tak sa mu ulavi. nema potvrdene ani aler. ani intoleranciu. ale mam to odskusane a dieta mi po tychto opatreniach nie je chore dlhsie ako tyzden a takmer vsetko mu prechadza len vhodnou stravou a setrenim bez liekov. lekara navstevujeme samozrejme, lebo ja do krku nevidim a neviem posudit zavaznost.

a lieky su skor na zriedenie toho hlienu a ulahcenie vykasliavania, ci nie? hlienu sa treba zbavit, nie si ho pestovat.

iste - nie som lekar, len vyjadrujem uprimny udiv :-O a volako sa to prieci s mojimi skusenostami. no kazdy mozme reagovat inak. zaujimavy link.

u dietata, ktore je kojene materske mlieko je k dobru, to ani neriesim, matkina imunita reaguje na bacily, ktore sa okolo nich dvoch motaju (y)

dasa_, St, 21. 11. 2012 - 10:33

no, priznam sa, ze som o tom este niekde citala. Vraj tie hlieny su prave na to dobre, aby obalili "bacily", čo škodia v dychacom trakte a tie sa lahsie dostali von z tela. Lebo ked su prec, tak telo s nimi nemusi bojovať.
No to iný názor. Zároveň ale tak trochu podporuje staré liečebné prostriedky, keď sa na úporný kašeľ dávalo horúce mlieko s medom, alebo maslom. Ja tak liečievam dodnes a je pravda, že úporný kašeľ potom poľaví. Aj keď po pravde, dĺžku liečenia som nikdy nesledovala.

A pokiaľ tu bolo spomínané, že aj bylinkové čaje zahlieňujú, tak je to potom to isté. V bledomodrom.

Ariesa, St, 21. 11. 2012 - 10:43

vidis, mlieko s medom, maslom, cesnakom ... som vytesnila

takze:

- suchy kasel: mlieko s medom
- vykasliavanie hlienu: majorankovy caj (majoranka nezahlienuje, ta uvolnuje / riedi hlien)

ved my sa raz dopatrame (y) :-)
ale pre babatko ani jeden sposob vhodny. tak aspon na zalozenie do domacej lekarnicky. myslim, ze bylinky som davala az starsiemu dietku, ktore behalo v lete po vonku a nemalo ziadne prejavy alergie na travy a stromy.

dasa_, St, 21. 11. 2012 - 10:47

ja síce iba špekulujem, lebo bábo už nemám, ale majoránkového čaju, slabého, by som sa až tak veľmi nebála. Asi ani cibuľového. Ve´d aj menším deťom sa dáva napríklad kmínový čaj na bruško. A sama lekárka radila tuším kamilkový

blancagon, St, 21. 11. 2012 - 09:06

Mne kázala doktorka namočiť vatu do oleja,priložiť na hrdielko a zamotať niečím,napr.šatkou,kojiť každú chvílu,lebo mliečko uzdravuje a do nošteka Libenar,to sú nosné kvapky.Miestnosť kde spí riadne zvlhčovať.

slniecko2007, St, 21. 11. 2012 - 16:16

tak dnes lekarka pozrela hrdlo a ma ho chudacik, zapalene, aj mandle ma zvacsene a cervene a ma cervene az v uskach, trosku. predpisala nam Ceclor, je to taky ruzovy prasok vo flaske, ktory sa rozriedi s vodou na akoby kvapky, a to ma brat 2x denne. je to antibiotikum, co niesom moc nadsena, ale na druhej strane, verim, ze jej to skor zaberie a ulavi sa jej od bolsti hrdla. povedala som lekarke aj ohladom tych homeopatik, a predpisala nam na kasel sirup, len nepamatam si meno, budem ho mat doma az zajtra, ktory je na prirodnej baze. ohladom caju, som jej vravela, ze jej robim ten kamilkovy, a povedala, ze jej ho mozem kludne robit dalej, najlepsie vecer pred spanim, bude to mat aj ukludnujuci ucinok, ta kamilka. no a samozrejme, odsavat nostek, co je pre nasu malicku slecnu htova pohroma, ked tu odsavacku vidi v mojch rukach. ale musime, musime, lebo vcerajsia noc bola jedna z najhorsich doposial, takmer vobec sme nespali, malicka sa vkuse budila, plakala a to aj ked som si ju vzala k sebe do postele! jo a este do nosteka mame Frezy Mar, je to sprej s morskou solou. tak sme prisli z lekarne poriadne nabaleny a ideme sa liecit. lekarka ale spominala, ze je to virus, ze je teraz strasne vela deti takisto chorych, a ze do 4-5 dni jej to ustupi...
ten majorankovy caj, to mozem zaliat tu normalne susenu majoranku, co pouzivam na varenie?? by som jej to vecer urobila namiesto tej kamilky, taky slabsi odvar.

mnnaaauuu, St, 21. 11. 2012 - 20:19

jasné, normáílne sušenú majoránku :D

dasa_, St, 21. 11. 2012 - 17:18

teraz som si spomenula, že keď bol junior malý, tak sme prišli na to, že naozaj treba odsávať, odsávať a odsávať. Aby tie hlieny z nosa nestekali na priedušky. Najskôr sme používali hadičkovú odsávačku, ale potom sme sa odhodlali na vysávačovú a bolo to super. Maly aj sám pýtal odsať.

Danielka28, Ut, 27. 11. 2012 - 15:42

Ja používam na kašeľ sirup Hedelix - veľmi dobre zaberá, napríklad keď ho dám malej pred spaním v noci sa na kašeľ nebudí a prespí ju takmer celú. Je vhodný úplne od malička a je na prírodnej báze, takže sa nemusíš báť nejakých vedľajších účinkov. A samozrejme veľa, veľa piť a hrdielko upokojí aj lyžička medu, navyše chutí.

mnnaaauuu, Ut, 27. 11. 2012 - 18:50

Nám hedelix nikdy nepomohol

slniecko2007, Ut, 27. 11. 2012 - 20:15

tak my momentalne davame dcerke Mucosolvan pre deti, uz je v podstate zdravucka, len stale trosku kasle, a pri kasle je pocut, ze ma hlieny. cize skor na odkaslavanie, berie ho sice iba 2.den teraz, tazko povedat, ci pomaha, uvidime... ten sirup na prirodnej baze, co nam predpisala lekarka ako prvy, - Ociniotin, ten nepomohol takmer vobec.. myslim, ze v dcerkinom pripade uz bolo neskoro na tie prirodne lieky, tie podla mna asi skor zaberaju na zaciaktu choroby, ked este mas sancu to zastavit, kym to prepukne.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama