reklama

Mýliť sa je ľudské

Pridal/a balalajka dňa 20. 02. 2013 - 06:10

reklama

Cestou života človeka sprevádza zopár omylov.
Niektoré sú ľahkého charakteru ( kto povedal, že biele ponožky nepatria do sandálok?) a niektoré priam životne dôležitého ( ten chlap sa URČITE zmení!).
Niektoré chyby robíme neustále ( ešte jeden zákusok, ešte tento bombónik a od ZAJTRA budem držať sú super diétu, čo ňou schudla kamoška 14kíl) a niektoré nám stačili skúsiť raz za život ( ble ble šampanské na vodku).
Sranda je ... či skôr trpká príchuť skutočnosti na ktorej nič do smiechu nie je? ... že vo väčšine prípadov si poradiť nedáme. Veď kto sú tí samozvaní radcovia, čo nám bohorovno tvrdia, že modrý sveter nám“ ide“ najlepšie ( ja si myslím, že modrá robí moju pleť sinavou) a červený prameň vo vlasoch mi svedčí ( pane Bože, dvaja ľudia sa za mnou otočili!). Však áno.
MY vieme najlepšie každá osobne čo je dobré a čo nie je dobré pre ktorú, kam chceme ísť a kde budeme šťastné.
A v tomto momente vyťahujem vetu z filmu Autá – „Ty nevieš čo chceš. Luigi vie čo chceš.“
V živote sa fakt taký Luigi sem tam priplichtí a poradí. Keď je múdry, tak na náš odpor ... že tadiaľ cesta nevedie ... sa len usmeje a nechá si svoj názor pre seba, aby sme ( som) ho mohla vytiahnuť po cca 15tich rokoch a zaspomínať si ... Boooože, ten/tá/tí mali pravdu. Ako to mohli vedieť?
S láskou si spomínam na mojich matikárov. Možno preto, lebo matika mi šla, ale v poväčšine, že všetci ( počnúc od základky po vyšku) boli veľké osobnosti so svojimi muchami, ktoré som si vážila.
S najväčšou láskou spomínam na matikára na strednej. Toľko sradny čo sme si užili, keď sme vyrušovali a on po nás hádzal kriedy ( v lepšom prípade), klasickým umocňovaním ( na há na ká na pé) a hlavne životnými názormi. Pred prvým polročným vysvedčením si sadol s notesom, perom a začal túto nemilú činnosť robiť aj on.
„ Jarka, čo chcete v živote študovať?“
„ Tlmočníctvo.“
„ Blbosť.“
„ Lenka a vy?“
„ Žurnalistiku.“
„ Zas blbosť, toto budú ekonómky ako vyšité.“
" Nie jeeeeee."
Pred maturitách ( obe sme maturovali s ním z matiky) sa s úsmevom pýtal, či sme zmenili názor. Prihlášky skutočne šli na ekonomickú a síce sme si plnili aj náš sem z prvej triedy a dali prihlášky na jazykovú a žurnalistiku, ale skutočnosť dopadla inak ...
Prečo to teraz píšem?
Do dňa učiteľov ďaleko ... v deň žien či matiek ho ťažko spomínať....
Včera mi cez cestu prešiel pán, ktorý mi živo pripomenul môjho matikára. Od konca strednej som ho nestretla. Škoda. Sú to už roky. A ja som mu nikdy nepovedala, že ten jeho názor som si veľmi cenila. A ja som sa veľmi mýlila.
Tak veľmi .... a nielen raz.


reklama

reklama

Kamila, St, 20. 02. 2013 - 09:20

Joj áno, naše krásne omyly. Koľko, že ich bolo? (giggle) Aj zopár múdrych srievodcov. Ešte, že môžeme prehlásiť, že sa všetko zlé je na niečo dobré a ďalej sa učíme na vlastných chybách. :-D

adus, St, 20. 02. 2013 - 09:45

Lenka, prišla si mi "do rany" týmto článočkom - dnes ráno ma totiž "osvietilo" (áno, občas sa mi aj také stáva B-] ). Chcela som navrhnúť - dôkazov, že dám, čo vedia celkom slušne narábať s písmenkami a slovíčkami tu máme v tých našich spoločných románoch dosť - aby sme si tu vytvorili taký nejaký Naničmankovský Dekameron.
Teda - nemuselo by sa to brať úplne doslova - obsah a zameranie "príbehov" by bol úúúplne voľný, nech si každá vyberie podľa srdca svojho - ale mali by to byť práve také príbehy, ako je tento tvoj - nezáleží, či veselé, či smutné, ale hlavne ľudské, od srdca, písané nie preto, že autor hľadá radu či pomoc (takých tu máme plné vrecia), ale jednoducho pre potešenie svoje a tých ostatných.
No a Kami by nám tu mohla na to vytvoriť aj novú rubriku - s názvom ako som hore spomenula - Naničmamkovský Dekameron. Tak ako sme sa zvykli hlásiť v románoch na pokračovanie, aj tu by sa vždy niektorá zahlásila, že na druhý deň pridá nejaká ten svoj príbeh ... a tak by nám tu každý deň pribudlo niečo zaujímavé ...

Asi to idem hneď hodiť aj do diskusie ....

Kamila, St, 20. 02. 2013 - 10:16

Skvelé a plánujeme aj súťaž s odbornou porotou a peknými cenami o naj blog, tak to môžeme spojiť.

lienka, St, 20. 02. 2013 - 10:41

mamamaťa, nenazvala by som to chybou
si dobrá ekonómka a zároveň vieš narábať aj s písmenkami, možno neškolene, ale tak od srdca (heart) (heart)

balalajka, St, 20. 02. 2013 - 11:08

Šeckých silno objímam a ďakujem.
Do dekameronu sa hlásim ... idem k susedovom dvihnúť ruku.

Kamila, St, 20. 02. 2013 - 11:20

Lenocka, len ozaj netusim, kedy ty pri svojom pracovnom vytazeni stihnes napisat svoj roman, do dochodku mas barz daleko.

balalajka, St, 20. 02. 2013 - 11:28

(rofl) (rofl) (rofl) na predčasný asi v 34 nemôžem, čo?

Kamila, St, 20. 02. 2013 - 11:44

No ne, to len musis zarobit vela penazi,aby si si nasla ludi, co budu robit za teba a ty prides raz do tyzdna do roboty na poradu. (giggle) Medzi tym bude pisat romany. (sun)

adus, St, 20. 02. 2013 - 11:57

ty - a toto bars dobryx napad - tusim aj ja nad takym pouvazujem ;-)

balalajka, St, 20. 02. 2013 - 12:06

Adus, na ktorej strane barikády chceš byť? :-D :-D :-D
A to nie dobrý nápad. Ja mám tak dobrý pocit, keď sa poctivo narobím, bolí ma celý človek. Také to "nimranie" v duši a dávanie na papier ... na to treba málo času, bo potom sa nimrem moc.

adus, St, 20. 02. 2013 - 12:10

Noo, ja som teraz myslela na to, že aj ja by som chcela mať ľudí čo by za mňa robili a ja by som len raz do týždňa na tú poradu ....
Inak, s tou poslednou vetou súhlasím ....
A na ktorej strane barikády??? Ja radšej na žiadnej ... barikády, to je boj - to ja radšej diplomaciu a vyjednávanie ;-)

Kamila, St, 20. 02. 2013 - 12:40

ok, tak este chvilu tazko pracuj aby si mala co najviac inspiracii na roman.

púpavienka, St, 20. 02. 2013 - 12:55

pekné, neviem, ale ja som pred pár dňami spomínala na našu učiteľku, neskôr riadeľku na základnej škole, ako sme prišli za ňou ako SZM-aci a povedali že chceme hrať divadlo a ona povedala - deti moje, aj ked ste sa už rozbehli po svete, ale aj tak vás budem režirovať a pomôžem Vám a hrali sme ochotnícke divadlo a chodili počas zimy hrať po dedinach.
No táto pani učiteľka je už v inom domove a tak iba virtuálne - dakujeeem (heart)

eva m, St, 20. 02. 2013 - 12:59

mily, uteseny clanocek :-) , sa tu tak nad nim usmievam :-)
myslim, Lenka, ze na tej zurnalistike by si tiez nepohorela :-)
a dumam tu nad tymi mojimi ucitelmi a omylmi - dobrymi ci nie...
vlastne tiez spominam v dobrom...
vsetko ma vari v nasom zivote svoje miesto...
Eva (sun)

balalajka, St, 20. 02. 2013 - 14:54

Eviku, ja ti ďakujem za vieru v moje písanie :-D . Keď sa tak ale na to po čase pozerám, tak je to dobre ako to je.
Ono, kvalitných novinárov je ako šafránu a vlastne napísať aj článok "o niečom či niekom" je málo. Viac ide investigatívna novinárčina, senzácie a bulvár. Tam sú peniažky. To sa predáva!
Je smutné, že sa na úspešných ľudí, ktorí dosiahnu niečo v svojom živote vlastnou snahou, šikovnosťou, vytrvalosťou nejak zabúda. A vlastne akoby ani neboli pre spoločnosť nejak "zaujímaví", tak sa o nich ani vlastne nepíše.
Viem, že by som bola inde ... úplne inde ... a mne je dobre tam kde som a už sa v tom nejdem nimrať :-D .

magic, Št, 21. 02. 2013 - 23:32

To vies, tym zaujimavym ludom, co nieco skutocne dokazali, nikdy nevybehol prsnik na zurke.

balalajka, Pi, 22. 02. 2013 - 06:39

Zabudla si upresniť ... "náhodou" a "sklamalo oblečenie" a "ostala prekvapená".
Ja som vždy rozčarovaná, ako žena s výstrihom pod pupok bez podprsenky ostane prekvapená, že sa fotografom podarilo urobiť také foto. :-D

manny, St, 20. 02. 2013 - 16:20

Veľmi chcem niečo zaujímavé napísať a furt neviem čo. Len premýšľam,kde som mala a mohola byť vlastne ja? A kde som a či som správne atď :-D
Si mi hlavu ochrobákovala (rofl) :-P

balalajka, St, 20. 02. 2013 - 17:13

Verím ... samé lienočky tam máš na nej :-* :-D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama