reklama

Nízky krvný tlak

dulka , 23. 05. 2013 - 20:07

reklama

Prosím Vás, ak máte niektorá skúsenosti s nízkym krvným tlakom, viete mi poradiť nejaké prírodné liečivá? Ďakujem :-) .


reklama


reklama

Iwa, Št, 23. 05. 2013 - 22:02

Mám nízky tlak odjakživa, už som si zvykla :-) Mala som ho aj vtedy, keď som mávala tanečné tréningy v súbore 3x týždenne. Jeden čas som pila čaj na zvýšenie tlaku (niečo takéto http://www.kouzlo-bylin.cz/bylinne-caje-a-smesi/bylinny-caj-na-zvyseni-…), ale nejaké extra výrazné účinky som nevidela. Pomohla rada lekárky, že si mám dať ráno dobrú kávu a večer pohár červeného vína. Aj v tehotenstve som mala veľmi nízky tlak, tiež som mala od lekára doporučenú 1 kávu denne. Ja som mala kvôli nízkemu tlaku problém zaspať. Teraz si dávam cez deň zelený čaj, po ňom sa cítim lepšie a aj tlak mám v norme. Rannú kávu nevynechávam, ale pohár červeného si veru pravidelne večer nedávm ;-)
Tlak sa mi zvýšil, keď som začala užívať antikoncepciu - teda mám normálny. Predtým som málokedy mávala vrchný nad 100...

dulka, Št, 23. 05. 2013 - 22:19

Ďakujem, Iwa :-) . Ja sa to pýtam kvôli dcére, tak jej radšej to víno "ordinovať" nebudem (giggle) . Niekedy máva - hlavne ráno, keď sa prudšie postaví z postele závrate. Viem, že musí dodržiavať pitný režim, jesť pravidelne, to všetko dodržiava. Ten čaj vyskúšam :-) .

lua, Pi, 24. 05. 2013 - 08:57

ja som tiež mala veľmi nízky tlak, a hlavne v tehotenstve, raz mi sestrička ledva namerala 70/50, začala som sa viac hýbať, piť tekutiny,hlavne vodu, pravidelne sa zastavím a zhlboka dýcham, nech sa mi ,,prekrví mozog,, káva, víno nič nezaberalo a ja jem eešte aj veľa cesnaku, ale začala som sa aj zdravšie stravovať a asi po roku ssa mi tlak upravil, teraz mám ideálny a skoro každý deň si dám za lyžičku medu so zázvorom, pijem rôzne bylinkové čaje, závrate mávam aj teraz ale už nie také hrozné. Ja som skúšala všetko možné a niečo asi zabralo. Ale všetko to bolo na prírodnej báze. Začala som chodiť aj k homeopatičke. Ona mi vždy namieša niečo na mieru a to užívam.

dulka, Pi, 24. 05. 2013 - 09:11

Ďakujem Ludkaa. Tekutín pije dosť, aj pohybu má myslím dosť. Zázvor zvyšuje tlak? Tak ten by tiež mohla skúsiť.
Ja mám taký pocit, že som tu niekde raz čítala niečo ohľadne nejakých semien ktoré zvyšujú krvný tlak, ale neviem už kto to písal.

Ariesa, Pi, 24. 05. 2013 - 09:28

mozno chia semienka. obsahuju vela vlakniny, upravuju vstrebavanie, takze aj vstrebavanie cukru - aj kolisanie jeho hladiny moze za "mziky" pred ocami. povzbudzujuci ucinok to malo na mna asi ako kava. je skor vhodne davat si ich doobedu, alebo priebezne po dusku pit cely den. nikdy som ich nebravala pravidelne a dlhodobo, tak neviem ci nejak vyrazne upravuju tlak. ja s nim nemam ziadne problemy, neviem posudit.

dulka, Pi, 24. 05. 2013 - 10:35

Áno Ariesa, ďakujem (y) , chia semienka to boli :-)

lýdia k (bez overenia), Pi, 24. 05. 2013 - 10:00

dulka (sun) sa mi zdá ,ale nie som si istá ,že to Lydusha písala o tých semenách ...skús sa jej spýtať

dulka, Pi, 24. 05. 2013 - 10:36

Ďakujem Lýdia, Ariesa mi už pripomenula, boli to chia semená :-)

Lea, Pi, 24. 05. 2013 - 10:53

Z byliniek pomáha rozmarín, čaj alebo pridávať do jedál, používa sa aj vylúhovaný vo víne, to by asi nebolo pre dcérku, minerálky s vyšším obsahom sodíka, viacej soliť, dostatok tekutín. Možno by bolo vhodné aj zistiť, či má dostatok železa v krvi.

lienka1404, Pi, 24. 05. 2013 - 11:56

Aj ja mám nízky tlak, a jediné čo mi ako-tak zaberá, je zelený čaj (káva by možno zabrala tiež, ale tú ja nepijem,lebo mi za prvé nechutí, a za druhé ma z nej bolí žalúdok a mám z nej strašné búšenie srdca). Pohár vína večer mi tiež doktor poradil, ale keďže posledné 4 roky som stále buď tehotná alebo kojím, toto nepraktizujem :-) Rozhodujúci je pitný režim - ozaj aspoň tých 2,5 litra denne - najlepšie čistej vody a v kombinácii s tým zeleným čajom. No a potom pohyb na čerstvom vzduchu. (aspoň u mňa - len tak pohyb nestačí - napr. doma si zacvičiť - to viac zaberie obyčajná prechádzka, ale skrátka vonku na vzduchu). Tak aspoň toto zaberá u mňa. Samozerjme sú situácie, kedy je aj toto málo (napr. v tehotenstve mi nepomáhalo nič - to som bežne odpadávala hlavne keď boli vonku horúčavy). No ale inak je to viac menej o tom že si človek zvykol. Napr. nevstávať prudko (lebo inak mám hneď tmu pred očami), prestala som sa kúpať (lebo ja milujem horúcu vodu, a potom som z tej horúcej vane nevedela vyliezť, čo ma tak motalo (blush) ) a radšej sa sprchujem (lebo vo zvislej polohe tá horúca voda na mňa až tak nepôsobí). A keď cítim, že na mňa idú mdloby, viem že si mám okamžite čupnúť a hlavu skloniť čo najviac medzi kolená, a pokiaľ možno čo najskôr sa poriadne napiť - kľudne aj pol litra naraz. Inak tie semienka čo sa tu spomínali ma tiež zaujali, tak som sa na to teraz pozerala, ale tu
http://semidichia.altervista.org/sk/checose.php
píšu, že pri nízkom tlaku sa majú užívať zvlášť opatrne, a s pozorným kontrolovaním tlaku, lebo oni tlak práveže dosť znižujú! Tak neviem. Toto asi skúšať nebudem. Inak s cesnakom musím tiež opatrne - hoci napr. cesnačku milujem, doprajem si ju iba ak sa cítim v pohode :-)
Tak som ti asi veľmi neporadila. No sama neviem čo viac by sa na nízky tlak dalo robiť.

dulka, Ne, 26. 05. 2013 - 22:45

Lienka, ďakujem, tak chia semienka skúšať radšej nebudem (sun)

de-ni, Pi, 24. 05. 2013 - 13:16

Tiež mám nízky tlak, starým tlakomerom mi nevedela sestrička koľko krát ani odmerať.
Ja pokukujem po tomto
http://www.epam.sk/epam-50-ml/product=77&productname=.html
nemám ešte vyskúšané, len kamarátka užívala od Epamu síce na iný problém, ale pochvaľovala si. A ďalšia užíva len krátko, aby posúdila.

dulka, Ne, 26. 05. 2013 - 22:46

Dievčatá, ďakujem Vám za Vaše rady a skúsenosti :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama