reklama

Prosím o radu

julita , 25. 01. 2014 - 14:42

reklama

Dievčence pomôžte dobrou radou. Téma zdravotníctva a chorôb mi nie je až tak vzdialená, ale keď sa týka mňa a mojej rodiny, som v koncoch. Mám 7 ročného vnuka, ktorému sa na chodidlách blízko palcov zo spodnej strany urobili - kurie oká, otlaky, bradavice - vyberte si, lebo čo lekár, to iný názov. Od leta skúšame všelijaké náplasti, kúpele, máčanie, škrabanie a čo ja viem ešte čo, ale nič nepomáha. Obraciam sa preto o pomoc, či niektorá nepozná nejaký babský recept na túto pliagu, lebo nič nepomáha, žiadna chémia, aj topánky, ktoré mu to spôsobili, už skončili v peci ústredného kúrenia, / podotýkam, že neboli od číňanov, ale z kamenného obchodu B..a, nestáli málo, predpokladali sme, že nejde o šmejd, ale dobrú topánku, no zrejme chlapcovi nezapasovali /. Už začína mať problémy s chôdzou, ale pred chirurgickým zákrokom by sme chceli skúsiť aj niečo menej drastické a radikálne. PROSÍM PORAĎTE . Ďakujem .


reklama


reklama

mihula, So, 25. 01. 2014 - 18:35

Ahoj,ja som mala presne taky isty problem.Tiez neviem,co to bolo,ale asi bradavica.Poradili mi v lekarni Duofilm a natierala som si to na chodidle 2x denne.Nechala som si to zaschnut 5minut a po dvoch tyzdnoch sa to vyluplo same.A mala som to dost hlboko v kozi.Kedze som to mala na chodidle,nebala som sa to natierat hrubsie.Vsak skus a mozno to pomoze.

n.e.l.i.n.k.a, So, 25. 01. 2014 - 20:26

"A praktická skúsenosť dokazuje, že aj banánovú šupu možno vhodne využiť.
Skúste si, napríklad, pri poštípaní komármi postihnuté miesta potrieť vnútornou časťou banánovej šupy. Zredukuje to opuch a svrbenie. Ak máte bradavice, ktoré vám prekážajú, vyrežte zo šupy štvorcek, priložte ho vnútornou stranou na bradavicu a upevnite leukoplastom alebo chirurgickou páskou. Po niekoľkonásobnom použití šupy bradavica odumrie. Takže banány sú skutočne všeliekom"
http://dolezite.sk/old/Pozoruhodne_vlastnosti_bananov_.html#ixzz1ab3tRg…

Akurat pred 2 dnami som videla dokument, kde cestovatelovi vyprskli palive papricky do oci a strasne ho stipali, domorodkyna vzala bananovu supku a vnutornou stranou mu potrela oci. Prestali svrbiet a on sa cudoval. Ja tiez :-)

gueva, So, 25. 01. 2014 - 20:30

ja som bola na vybratí, nie je to taká hrôza ako sa zdá. Odvtedy mám pokoj. Nebojte sa toho.

Kalea, So, 25. 01. 2014 - 21:09

Neviem poradiť babský recept, len som chcela tiež napísať, že v detstve mi bradavicu z chodidla vyrezali, predtým ju skúšali odstrániť dusíkom, ale vždy sa vrátila, no a ak by tie babské recepty náhodou nezabrali, nemusíte sa obávať ani toho vyrezania, hlavná vec, nech sa toho malý už zbaví, držím palce.
Mojej dcére zabralo proti bradavici na nohe toto. Neviem, či sem môžem dať link, snáď môžem:
http://www.prozdravi.cz/bradavicnik-wartner-na-nohy.html

Iwa, Ne, 26. 01. 2014 - 00:12

Bylinka, ktorá pomáha na bradavice je lastovičník väčší, teda šťava - žltooranžové mlieko, ktoré vyteká zo stoniek. Ale preštudujte si v atlase liečivých rastlín presný spôsob použitia, lebo je jedovatý. Je dostať aj tinktúru v bylinkových obchodoch. Ako prevenciu dajte malému urobiť vložky do topánok na mieru, alebo ho zoberte k ortopédovi, ktorý mu ich môže predpísať. Ak by to boli otlaky, tak ich môže mať aj z toho, že má inak formovanú nožičku (plochú? nejaaké vybočenie?).

zeg, Ne, 26. 01. 2014 - 09:27

Moj syn ma celiakiu od 9 rokov, tesne predtym, ked mu ju diagnostikovali, tak mal problemy s aftami a kutikmi na ustach, na prstoch na rukach mal take vyrastky/bradavice a tiez kurie oka na nohach. Na kurie oka mu pomohli bezne naplaste, ale s tymi vyrastkami na rukach sme chodili na kozne - lekarka ako pricinu vyhodnotila slabu imunitu, co sa prejavuje aj na kozi. Kratko na to mu diagnostikovali anemiu a nasledne celiakiu a potravinove alergie. Presli sme na bezlepkovu dietu a casom tieto kozne prejavy uplne ustupili, obcas ma len kutiky.

Takze skus si odpovedat aj na otazku, aky je celkovy zdravotny stav vnuka, ci nema aj ine problemy ci choroby napriklad anemiu, alergie a podobne. Ak ma, treba zacat ich riesit.

Skus pozriet aj tento clanok - na konci sa zmienuju presne aj o tej imunite, ktoru som spominala.

http://www.badatel.sk/kpm/bradavice-kurie-oko-priciny-typy-odstranenie-…

Terr, Št, 03. 04. 2014 - 12:40

Malý mával kútiky od dvoch rokov a vždy to bolo extrémne. Nikedy až tak, že nemohol papať. Vyskušali sme naozaj všetko z lekárne aj "od babičky", ale jediná vec, ktorá zabrala naozaj na sto percent bola až masť s propolisom. Teraz mu ju dávam hneď ako sa objaví najmenší náznak a malý už nevie, čo to kútiky sú. (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama