reklama

Denny spanok 10 mesacneho dietata

Romana 116 , 15. 04. 2014 - 10:22

reklama

Ahojte,
mam 10 mesacne dieta, ktore spi celu noc ale cez den doobeda doslovne reve v postielke 20 minut kazdy jeden den kim zaspi :-( vecer so zaspavanim problem nieje vobec. Davam ho spavat kazdy den o 10,00, - vstava rano o 6,30- vidim ze je unavene ale napriek tomu stoji v postielke a reve ako keby ho vrazdili :-( ak zaspi tak uplne vynervovane a vycerpane... a to len na 30 minut :-( desim sa kazdeho doobeda uz spat s nim na posteli je nemozne... nezaspi vobec len po mne lozi a je uplne mrzute a mrnci.. ist von s kocikom aj doobeda a aj poobede nie je pre mna riesenie..
vie mi niekto poradit ako ho naucit zaspat bez placu??
dakujem


reklama


reklama

val, Ut, 15. 04. 2014 - 10:42

ja som svoje cez den davala spat do kocika, vacsinou som chodila von aj 2x denne, mame dvoch psov tak som spojila prijemne s uzitocnym (giggle) ked nebol cas, supla som ich do kocika uspala v izbe, potichucky sa vytratila (giggle) spali tak hodinku(sun)

Romana 116, Ut, 15. 04. 2014 - 10:47

ano, obcas to spravim, ze idem von aj doobeda.. ale vecer padam na hubu ako som unavena lebo chodim aj poobede..
dvakrat do dna ist von nie je pre mna riesenie.. :-( .. potrebujem upratat, navarit, postarat sa aj o seba.. proste bezne veci..

loulou, Ut, 15. 04. 2014 - 11:30

Skús baby šatku - nespravíš síce toľko vecí, ktoré by si chcela - záchod sa umýva alebo dlážka sa s tým zmýva celkom blbo :-D Ale dieťa bude kľudné a Ty môžeš napríklad popolievať kvety, navariť - nie vyprážané, to prská, namaľovať sa a spraviť si vlasy alebo pracovať, ak pracuješ z domu, poprípade vybehnúť na nákup. Mám to odskúšané pri prvom dieťati, tiež nechcela spávať cez deň, šatka pomohla.

Romana 116, Ut, 15. 04. 2014 - 11:44

loulou dakujem.. aj to tu bolo uz.. lenze moj syn ma 12 kg a to je ozaj dost na nostenie

babaroga, Ut, 15. 04. 2014 - 21:36

Dieťatko má zaspávať s pocitom istoty a bezpečie, bez sĺz a plakania, nervovania sa, možno sa tvojmu dieťatku ešte o 10 nechce spať, poznám kopec mamičiek, ktoré chceli umelo vytvoriť bábätku režim a vždy to bolo zo slzami a vreskotom,a mamina bola samozrejme z toho nervózna, ja mám 18 mesačného chlapčeka a nechala som ho nech si sám vytvorí režim, tiež vstáva okolo pol siedmej a chodí spinkať okolo 11, pol 12, podľa toho čo robil doobeda , či sme boli v záhrade alebo len doma, ja ho ešte kojím , tak mu dám dva tri krát pocuckať si a v tom momente zaspí, skús dieťatko dávať spať trochu neskor, bude ti spinkať dlhšie, lebo ono ti v podstate teraz zaspi len z vyčerpania od plaču, navariť a poupratovať môžeš aj o hodinku neskor, držím palce (hug)

Ariesa, Ut, 15. 04. 2014 - 21:55

ahoj, treba sa prisposobovat po troskach, je normalne, ze spanok sa posuva ako je dietatko starsie, uz o nebude doobedny spanok ale obedny, u dvojrocneho poobedny...

a ak teraz na leto bude lozit po luke alebo zacinat behat, spanok sa pravdepodobne predlzi :-)

babaroga (y)

Romana 116, St, 16. 04. 2014 - 20:43

dakujem vam za rady :-)
nedavam ho spat na silu ked nechce samozrejme.. davam ho vtedy ked na nom vidim ze je ozaj uz unaveny.. ked idem von tak to 10 minut spi v kociku takze unaveny urcite je..
ale doma mi zaspat proste nechce, nevie... no neviem skratka..
skusila som aj take, ze nech teda nespi a uvidime.. zaspal pocas obeda v stlicke po tom co bol uz skoro 5 hodin hore, so ci myslim ze vela na take male dieta byt hore.. preniesla som ho do postielky, kde sa tak ci tak do 30 minut zobudil :-( .

mnnaaauuu, St, 16. 04. 2014 - 23:10

Neviem, asi budem škaredá, ale dieťatko sa má vyspať.. nevyspaté dieťatko bude čoraz nervoznejšie a bude spať menej.. neviem, prečo ťa unavuje chodiť dvakrát denne von? asi som nechápavá, ale si na materskej dovolenke, doma, kvôli dieťatku.. upratať sa dá, aj ked je dieťatko zobudené... aj navariť :) alebo hodinku po jeho zaspatí večer niečo porobiť... podstatné je spokojné dieťa a nie uprataná domácnosť

Romana 116, Št, 17. 04. 2014 - 12:45

mnaaauuu.. tu ale vobec nejde o upratanu domacnost..
skratka som sa chcela poradit ako dieta naucit spat nielen v kociku.. ale v postielke...tak znela otazka.
nic viac ani menej. dakujem.

val, Št, 17. 04. 2014 - 13:29

Moje napriklad cez den vobec nechceli spat v postielke, mozno kym boli ozaj malinke, ak si dobre pamatam tak od polroka som ich uspavala v kociku, spali v izbe ale nie v postielke. Bolo dokonca pre mna ovela lahsie ich uspat v kociku

Romana 116, Št, 17. 04. 2014 - 13:36

@val hm, on tam sice zapsi ale aj tak sa za pol hodinu zobudi..
napriklad dnes.. je od 6,30 rano hore, nespal cele doobedie lebo nechcel tak som si povedala ok nespi.. obedoval o 11,30 a to uz zaspaval v stolicke.. dojedol.. dala som ho spat do postielky kde sice s placom za 10 minut zaspal ale za pol hodku bol znova hore.. :-( .. teraz je umrncany zasa iba unaveny ale nespi :-( ... ak by som ho teraz zobrala von, bude :-( plakat v kociku cely cas lebo tam nechce byt a sediet a spat nebude...
ja uz fakt neviem co mam s nim robit.. :-( :-( ak zaspi este dnes tak az okolo 17,00 a to dovtedy bude sa na mna lepit umrncane mrzute dieta ale spat skor nebude...

val, Št, 17. 04. 2014 - 14:25

a nejdu mu zubky? ked je taky nespokojny. Ja mam dve dcery a kazda bola ina, starsia mala rezim ako z knihy a mladsia no pomoc (giggle) S nou bol problem uspat ju vecer. A zase staria mi cca od dvoch rokov nespala cez den vobec, mladsia si aj teraz lahne poobede a to uz ma takmer 9 (giggle)

Romana 116, Št, 17. 04. 2014 - 14:43

Nie nejdu.. Takto bojujeme uz asi 3 mesiace s tymi polhodinovymi spankami. Uz je to dost na nervy..

ja_hodka, Št, 17. 04. 2014 - 14:44

ty chceš proste iba nejaký praktický návod ako naučiť dieťa spať v posieľke, ako tak pozerám :-) Ale také ti nikto nedá. Lebo nič také nie je ani možné, ale ani potrebné. Deculo je každé iné a najlepšie čo sa dá urobiť pre dobro dietka aj vlastné, je nechať čo najviac veci plynúť voľne. Ak spí pol hodinku, tak spí pol hodinku. Čo je na tom. Nervózne je potom možno preto, že si nervózna ty...áno, viem, niektoré maminy keď toto počujú, tak už sa im robia vyrážky, čo sa to toľko všade opakuje...ale je to jednoducho tak :-)
Ak je skutočne naďalej unavené a napriek tomu nespí, tak má na to dôvod a určite to nie je preto, že robí tebe naschvál, aj keď si to snáď každá mama aspoň raz pomyslela...poznáme (giggle) Deti sú veľmi citlivé na veci, ktoré my ani nevnímame, je toho veľa, čo ho môže rozčuľovať. Skúsila by som premiestniť postieľku, alebo ešte lepšie, ľahnúť si s ním a tíško mu spievať, alebo hladkať po chrbátiku. Aj po mne deti lozili kým zaspali, pustila som relaxačnú hudbu a nechala som ich nech lozia, hladkala, ony sa unavili a zaspali. Veľakrát som zaspala aj ja :-)
"desím sa každého doobeda" - toto si myslím, že by mohol byť ten problém. Ale neboj sa, je to úplne normálne, sú možno mamy, ktoré to nikdy takto nepocítili, ale myslím, že väčšina áno. Ale akonáhle si uvedomíš, že vlastne naozaj o nič nejde, tak to prejde. Veci sa jednoducho nebudú vždy vyvíjať tak, ako si človek naplánuje a pri malých deťoch to platí dvojnásobne. Takže ja myslím, že všetko je v norme u vás :-) O chvíľu už nebude ten dopoludňajší spánok potrebovať vôbec. Možno si pospí viac potom poobede. Uvidíš, každopádne nič sa nasilu nedá, on bude spať ako on chce a s tým máločo urobíš.

Romana 116, Št, 17. 04. 2014 - 16:19

Jahodka, velmi mile slova, dakujem :-) ono mas pravdu, odstupom casu mam pocit ze som sa len potrebovala vykrcat a dostat to zo seba a pocut nejaku reakciu :-)

nela88, Št, 17. 04. 2014 - 18:32

a večer v tej postielke zaspí v pohode? možno mu nevyhovuje umiestnenie postieľky

Romana 116, Št, 17. 04. 2014 - 20:34

vecer uplne v pohode, s tym nema ziadny problem, tak to nebude postielkou

mnnaaauuu, Št, 17. 04. 2014 - 18:56

Ja chápem, že nejde len o domácnosť :) ale sber to ako výhodu, ide leto, môj druhý syn napr. v kočíku spať nechcel a vieš koľko som sa natrápila? sedela som doma a pozerala von oknom na krásne slnko, kým on tri hodiny spal :P starší syn spal v kočíku dva a pol roka, naprechádzala som sa, ukludnila pri prechádzke :D nie každé dieťatko chce spať v postielke... :) vyrástol, začal si všímať viac vecí, aj preto môže byť tá zmena... neboooooooj, do osemnástky v kočíku zaspávať nebude :P všetko zlé si premen na pozitívnu vec a bude život krajší :D

babka Betka, Št, 17. 04. 2014 - 20:08

Tak tento "problém" máme aj my..To naše chlápätko spí cez deň 2x po 10 max 20 minút.Či v kočiariku alebo na gauči.Žiaľ, postieľka je teraz pre malého strašiak..keďže sa v spánku točí,zasekol sa,nožičkami a tak sa desí v nej spinkať..Bývame na dedine,malého vyložím a je vonku...necítim,že by bol nejako vynervovaný,idú zúbky a tak to cítime aj my.A že neviem pri malom veľa urobiť? nevadí,navariť,poriadky? to musí manžel sedieť alebo na dvore v kočíku s malým.Nie neriešim veľmi..to čo mi treba urobiť urobím v noci keď malý spinká...alebo zamestnám manžela..-dedka.Pomôže a rád. Malého nestresujeme...sám si určí či chce spinkať..keď už vidím,že hlávku ukladá ,posuniem a spinká.Ale som rada,že v noci spinká dobre..bez prebúdzania spinká do 8 hod...No je to fakt náš 10 mesačný poklad.. (heart)

Romana 116, Št, 17. 04. 2014 - 20:33

v noci spinka uplne super :-) a ani vecer nema ziadny problem sam zaspat v postielke. Napapa sa, ulozim ho do postielky, som s nim v izbe a on si bez problemov zaspi a spi tak do 4. rano, napapa sa a spinka do 6 -6,30.
preto usudzujem ze v postielke problem nieje.
a ano nejde tu len o domacnost :-) to neznamena ze ked som na MD tak nemozem mat chvilku pre seba aspon na to aby som sa osprchovala a dala nejak dokopy :) proste obycajne veci.. nieje problem chodit von s nim aby spal v kociku, len ked von ist nemozem lebo zle pocasie, choroba skratka cokolvek co mi brani ist s nim von,alebo sa mi jednoducho len nechce ako kazdemu obcas, tak uz je tu problem a viem ze cez den bude hotova katastrofa s nim. preto by som bola rada keby vedel spat cez den aj doma..

ja_hodka, Št, 17. 04. 2014 - 22:06

určite že potrebuješ a aj musíš mať chvíľku pre seba. Inak by z teba bola uštvaná mamina. Ale skúsme na chvíľu nebrať ten denný spánok ako tvoju potrebu. Ak večer zaspáva bez problémov v postieľke a cez deň nie, tak možno naozaj potrebuje iný "harmonogram" a ten si určí najlepšie len on sám. Ja by som testla na pár dní také že úplne vylúčiť sledovanie času a venovať sa výlučne len sledovaniu bába, bez ohľadu na hodiny a ustriehnuť tú chvíľu keď je ozaj zrelý na oddych. Trebárs aj stráviť veľa času v posteli s ním, pohrať sa a čakat kedy sám od seba začne javiť známky únavy a potom už len vymojkať do spania :-) Je úplne pochopiteľné, že hľadáš chvíľku pre seba...akoby nie. Nie sme stroje. Ale toto nie je cesta. Tá chvíľa sa vykryštalizuje, keď sa obaja upokojíte a on bude spinkať a ty budeš mať čas pre seba.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama