reklama

Cestovanie s malým dieťaťom

sabynecka , 21. 12. 2014 - 15:45

reklama

Žienky...idem sa s pýtať, či len ja som taká pohodlná/lenivá/"presmradená" :-D alebo aký prívlastok si mám dať....keď nechcem chodiť s malými deťmi na dlhé návštevy...?
Dlhé, myslím niekoľkodňové....Ide o to, že svokrovci bývajú od nás cca 85km. Takže riešime návštevy u nich tak, že každý 3-4. týždeň ideme ku nim na celý víkend (od piatku do nedele večera). No a muž nevie pochopiť, že tam nechcem chodiť na dlhšie (napr. v lete cez dovolenku alebo cez nejaké sviatky). Skrátka - máme malé dieťa(1,5roka), druhé sa narodí o pár týždňov. No a keď tam cestujeme už len na ten víkend, tak pre dieťa potrebujem zbaliť xy kusov oblečenia a iných vecí a to teda nehovorím, koľko toho potrebujem pre dieťa na týždeň....A druhá vec, že tam jednoducho nemám také pohodlie s dieťaťom, ako mám doma. Tam musím na neho dávať pozor 2x tak ako doma. Doma už viem, kde čo môže urobiť, kde čo vystrája a tam ho človek nemôže na pol minúty stratiť z očí...Ďalšia vec - vždy prvú noc na novom mieste zle spí a potom aj prvú noc doma.Teraz, keď už má 1,5 roka, je to trošku jednoduchšie ako s bábätkom v starostlivosti o neho, ale aj tak, najlepšie pohodlie mám s dieťaťom dome, keď viem, kde čo mám a všetko mám jednoduchšie....A už vôbec si to neviem prestaviť o nejaký čas s dvoma deťmi....Ešte ten víkend sa dá vydržať, ale na dlhšie ma to oberá o sily a vôbec to nie je o tom, že si tam idem oddýchnuť.
Moji rodičia bývajú od nás cca 25km, čiže tam ideme sem-tam na návštevu, na 2-3 hodiny a nespíme tam, lebo ako píšem, s dieťaťom je to komplikované, lebo potrebuje xy vecí.
Je to napísané chaoticky, ale dúfam, že ste pochopili, čo som asi chcela povedať.....a tak sa pýtam, či radi cestujete na dlhšie mimo domu s malými deťmi?


reklama


reklama

anjeli, Ne, 21. 12. 2014 - 17:09

My sme to mali podobne zaužívané i keď svokra bývala od nás len 40 km :-). Na jednej strane to bolo úmorné trepať sa vlakom s cestovnou taškou, kočíkom a dvomi deťmi, na strane druhej keď sme boli u svokry, ona sa rada zapojila do starostlivosti o deti, takže pomáhala, veď sú to jej vnúčatá. Takže mne odpadlo varenie a tak trochu som bola odbremenená od materinských povinností. Na strane druhej si to vyberalo daň v podobe menšieho pohodlia, nevedela som si hockedy ľahnúť a oddýchnuť, zariadiť si deň podľa seba a pod. To, že som sa aj ja dobre nevyspala na cudzom mieste, ani nespomínam, ale zas spánkový deficit som potom dohnala doma.
Ale chápala som aj manželovu potrebu byť so svojimi rodičmi, stráviť s nimi čas.
Deti odrástli a my sme ich tam začali voziť na prázdniny na pár dní. Vyhovuje to obom stranám, my sme len pár hodín na návšteve, porozprávame sa a potom si svokrovci /či skôr svokra/, urobí s deťmi plány podľa nich. Ja sa doma zregenerujem, decká si to užijú a aj svokra má dušu na mieste.

lua, Po, 22. 12. 2014 - 07:14

tak víkend 2-3 dni mi nevadili, horšie bolo, keď sme prerábali a boli sme preč skoro mesiac, na striedačku, skoro u celej rodiny, s ročným dieťaťom. Ale potom to už bolo v pohode. Najhoršie je to vybaľovanie ale ja sa rada všelikade ,,túlam,, takže mne také malé výlety nevadili. Nebrala som to ako záťaž, že nemám svoje pohodlie. Je jasné, že doma je doma, ale to obdobie aj tak rýchlo prešlo, a teraz mám kludu a pohodlia až až.

gueva, Po, 22. 12. 2014 - 10:16

No tak do tohoto som si ja nikdy kecať nedala ani si nedám. Radšej pôjdem aj 200 km trebárs o tretej ráno domov ako niekde prespať z hocijakej oslavy, návštevy. A niekoľkodňové návštevy ani neorganizujem ani sa ich nezúčastňujem. Chvalabohu. Minulý rok som kúpila dieťati knihu o etikete a slušnom správaní a tam sa píše, že slušná návšteva odíde do dvoch hodín, aby hostiteľa neobťažovala. :-) Keď som mala malé dieťa, ktoré chodilo cez obed spávať, nerobilo mi problém sa zdvihnúť na oslave a ísť s ním domov dať ho spať. Nebrala som ho ani na oslavu 50ky, lebo by som nemala z toho ani ja nič ani ono. Oslávenkyňa sa síce ofučala, ale mne bolo decko prvoradé. A prvoradé je mi aj vlastné pohodlie. Čiže ja chodím aj prijímam len návštevy bez prespania.

Iwa, Po, 22. 12. 2014 - 10:30

Áno, chápem Ťa (hug) (hug) (hug) My chodievame k mojim rodičom a fakt si neoodýchnem, skôr sa ešte viac namakám, lebo všeličo treba porobiť okolo domu, čo oni už nevládzu. Niekedy je aj dosť hustá atmosféra medzi mnou a otcom (niekedy ma aj brat vytočí)... keby to bolo len na mne, tak sú návštevy inakšej frekvencie a dĺžky.
Ale ja som mala so starými rodičmi veľmi dobré vzťahy. Naši junáci majú len jedných starkých, lebo manželovi rodičia už nežijú, a preto ich nechcem o tie krásne chvíle so starkými pripraviť. Chodíme tak často ako sa dá, aj na týždeň, každé prázdniny... obaja majú už 68 rokov, otec zdravotné problémy... nebudú tu večne. Teraz ideme od 26.12. do 4.1. - 10 dní im bude hádam dosť, mne teda určite :-D Dospelí vedia udržiavať vzťah aj cez telefón/mail, ale deti potrebujú fyzickú prítomnosť. Bojím sa Silvestra, vlani to dopadlo katastrofálne, tak premýšľam už mesiac, akú zábavu vymyslieť deťom a starému otcovi, aby sme sa nezožrali :-P

eva m, Po, 22. 12. 2014 - 14:35

ked bola nasa dcera mala, byvali sme od svokrovcov 200 km (uz sa prestahovali do nasho mesta). Chodievali sme k nim niekedy na vikend, alebo na par dni a ja som veru ziadne haldy veci nebrala. Len najnutnejsie - par kuskov oblecenia, plienky, nejake hracky. Ved u svokry sa dalo oprat, v obchode kupit, tak naco vlacit pol domacnosti?
Chapem, ze je tym naruseny tvoj komfort, ale zas chapem aj druhu stranu. Stari rodicia chcu byt s vnucatom, pestovat vztah, tesit sa. A rovnako to moze utuzovat vztah s tebou. Mat v rodine dobre vztahy je na nezaplatenie. Takze nejaky ten kompromis by to chcelo, mozno polavit zo svojho komfortu, prisposobit sa... Obojstranne.
Eva (sun)

Ariesa, Po, 22. 12. 2014 - 14:42

ako je clovek zvyknuty. Nerada mailujem, nerada telefonujem ... ale stretnutia mam velmi rada. Drobec je odmalicka zvyknuty na chaty, rodinne stretka ci vylety. Nema problem zaspat kdekolvek a ak sa mne aj pritrafi nepohodlnejsia postel ako je ta moja NAJdoma, dianie a spolocnost, mi to vynahradi. Na stedry den sa na noc dovali i brat i drobcov otec, este sice neviem, ako sa ulozime spat, ale nejak to pojde :-D . Na Silvestra ideme s inou zostavou na 4 noci na chatu, tam to s postelami tiez bude na knap, co rok, to je deti viac :-) .

sabynecka, je to na tebe. mam kamaratov a aj rodinu, s ktorymi sme sa prestali stretavat, ked sa im narodili deti, lebo ich nejdes nikam na stretko dotiahnut a potom mi tiez nevyhovuju navstevy, ked dieta presedi cely den v aute, pretoze sa zdrzime na dve hodky, zdvorilo pokonverzuje a obzrie si okolie z okna obyvacky ...

pekne sviaty zelam (flower)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama