reklama

moja dcera velky anjel

laska19911 , 07. 07. 2010 - 09:29

reklama

(hug) (rofl) ahojte mamicky:)

Moja dcerka sa vola sandra narodila sa mi predcastne v 29.tyzdny mala 1200gramov a 38centimetrov.prve dni zivota jej lekari nedavali ziadnu sancu na prezitie bola velmi nezreli novorodenec bolav inkubatore skoro jeden mesiac,bola i na podpornej ventilacii aby mohla lepsie dychat.ma teras problemi s krvnim obrazom musime chodit na cvicenia aj na ocka do trencina.teras ma 3500gramov a 41centimetrov.schopilasa a to sarata bojovala ako aj ja modlili sme sa za nu preto sme ju nazvali anielom lebo bojuje zo vsetkim co sa jej postavi do cesti neboji sa keby ste ju teras videli teras zive dieta a to ma len 2 a pol mesiaca ak je tu taka mamicka prosim nech sa mi ozve

dakujem(hug)


reklama


reklama

ronika, St, 07. 07. 2010 - 10:31

veľkej bojovníčke držím palčeky(y) (heart) (flower)

mnnaaauuu, St, 07. 07. 2010 - 10:32

Ahoj. Tak to sa pekne vzchopila, ja mám synčeka Adamka, narodil sa v 28. týždni, mal 1050 gramov a 37 cm....
teraz bude mať o mesiac dva roky, má 85 cm a 13,5 kg, takže tiež pekne vyrástol Problémy ma iba s plucami, ked je veľmi horúco, alebo fuka vietor, tak sa mu zle dýchal. v inkubátore bol skoro dva mesiace a na podpoernej ventilácii asi tri týždne, dosť dlho. Železa v krvi mal dlllllllho málo, ale paradoxne, zlepšilo sa mu to, ked mse prestali dávať maltofer... a prešli sme na príkrmy.
Také detičky su zlaté, aj ked trocha rozmaznané (giggle) nikdy sme nemali to srdce nechať ho plakať dlhšie ako desať sekúnd.. áno, teraz už hej, lebo pomalý nám prechádza cez rozum(giggle) (giggle) (giggle)

Janulienka, St, 07. 07. 2010 - 12:17

Aj moja dcérka sa narodila predčasne, mala 1700 g. Tiež to bolo do 1 roka samá neurológia, kardiológia, očné, cvičenie. Teraz je z nej nádherná 8 ročná slečna. Sandre držíme palčeky(sun)

lejdy, St, 07. 07. 2010 - 20:12

veľa šťastia(y) (sun) (hug) (flower)

dvojcata a ja, Št, 08. 07. 2010 - 07:22

mne sa narodili dvojcata v 30 tt. Maly mal 1260g, mala 1060, boli na antibiotikach, dva mesiace v inkubaroti, bola som na nich sama, same vysetrenia a bolo toho dost. Ale zvladli sme vsetko, aj kontroli, aj operacie. Teraz maju 4,5 roka, problemy ako vsetky ostatne deticky, ja ich rozmaznavam, nahradny tatik drzi disciplinu a riesime kazdodenne problemy. Tiez im moc sanci nedavali, preplakala som prvych desat dni , ked nevedeli ci preziju, ale modlila som sa . Moje modlitby boli vyslisane a deticky su zdrave, zlate a robia mi velmi velku radost.
Tvoja malinka je velka bojovnicka, tes sa, riad sa lekarmi, dolezite je nic nezanedbat a uvidis malinka ti porastie ako z vody. Hlavne vela zdravia a lasky prajeme mamine (heart)

laska19911, Št, 08. 07. 2010 - 10:49

ahoj (rofl)

takze ties boli ako take male kuriatka vsak mi je to luto ze take deti maju operacie a hlavne tie vase ale vidite zvladli to a ziju aj s tim co maju nebojte sa stali pri vas vsetki anieli strazni co su na tomto svete aja vam prajem vela lasky a stastia aja vam to prajem s uprimneho srdca(heart)

matam, Št, 08. 07. 2010 - 10:56

Ahoj nasa dcerka Julia sa narodila v 30. tt. mala 1020g (spadla vahou az na 910g) a 35 cm. Aj ked prve dni jej zivota boli naozaj kriticke ziaden lekar ani nepripustil ze by to nemala prezit... aj ked mala silne krvacanie do mozgu...
Teraz bude mat 2 roky. Kvoli krvacaniu do mozgu chodime stale na neuro... a zrejme budeme uz navzdy... a kedze mala pred nedavnom operovane ocka tak aj na ocne. Inak je tiez ako kazde ine dieta a nikto kto to o nej nevie by uz nepovedal co vsetko ma za sebou (heart)
Drzim tvojmu anjelikovi palce!!!(hug)

Mirci, Pi, 09. 07. 2010 - 09:45

Ahojte Maminky,mam na vas taku prozbu,mojej sestre sa narodilo tretie dieta, dcerka Laura v dvatsiatom siedmom tyzdni 950g a 37cm v stredu 14 jula bude mat nasa malinka dva tyzdne a zatial statocne bojuje v Novych Zamkoch,na treti den zivota mala vypadok dychania tak jej zaviedli plucnu ventilaciu ktoru potrebovala len jeden den od vtedy dycha sama uz ani infuziu nedostava papa iba mliecko,sestra sa pitala na jej neurologicky stav,lekar povedal,ze zatial je to na dobrej ceste,ale nic nevie zarucit,ze ukaze az cas ako to cele dopadne,ale dufame a verime,ze to dobre dopadne,ja som sa vlastne chcela spitat uz od skusenych mamiciek ktore uz prezili takyto zly sen,ze do kedy je taketo malinke stvorenie ohrozene ohladom krvacania do mozgu a ci sa to zisti hned,alebo az neskorsie a ci to lekari hned povedia rodicom,dakujem vam za odpovede a ked si najdem cas tak vam napisem cely jej pribeh,ale moje dve deticky ma uz nenechaju pisat:-) ,drzim palce kazdej jednej mamicke ktoru postihol podobny osud.

matam, Pi, 09. 07. 2010 - 10:30

Mirci
krvacanie do mozgu u predcasne narodenych deti nastava vacsinou v prvych dnoch po narodeni. Ak nenastane v tychto prvych dnoch je velka pravdepodobnost ze sa uz neobjavi. Vo vacsine pripadov na to lekari pridu hned lebo vsetkym predcasniatkam sa automaticky robi UTZ mozgu. Aj ked... my sme prave ten specificky pripad ktorym na krvacanie do mozgu prisli dost neskoro - az po mesiaci od narodenia - aj ked samotni lekari nam povedali ze muselo nastat v tych prvych dnoch...
Samozrejme lekari rodicov oboznamuju s aktualnym stavom pri kazdej "navsteve" (aspon u nas to tak bolo)takze taku zavaznu diagnozu ako je krvacanie do mozgu rodicom oznamuju ihned.
Este chcem napisat ze pri krvacani do mozgu I. a II. stupna vo velkej vacsine nedochadza k zavaznejsim trvalym komplikaciam a velmi casto sa vstrebava (dopomaha tomu napr. cvicenie vojtovky...). Pri krvacani III. stupna (ktore mala aj nasa dcerka) je neurologicka prognoza velmi neista. No a najhorsi je IV. stupen...
Lekari velmi neradi takto skoro odpovedaju na otazky prognoz extremne predcasne narodenych deti... ale podla toho co pises je neterka velmi sikovna a naozaj na dobrej ceste :-)
Veeeeelmi Laurinke drzim paste a tebe a hlavne tvojej sestre prajem vela sil... z vlastnej skusenosti viem ze ich bude potrebovat.
Keby sestra chcela mozem vam poslat "kontakt" na stranku kde si aj ja pisem s maminami extremne predcasne narodenych deti - co mi v tych hroznych zaciatkoch naozaj moooooooooooooc pomohlo... baby mi v mnohych pripadoch vedeli poradit este lepsie ako lekari kedze to prezili na vlastnej kozi + velmi mi pomohli psychicky(heart)

mnnaaauuu, Pi, 09. 07. 2010 - 13:03

aj ja by som chcela takú stránku :)

môžeš posalť

a k tomu krvaácániu do mozgu, drobec mal krvácanie 2. stupna a keby nemám sesternicu sestričku, tak o tom ani neviem, lekiárka mi to spomenula tak medzi rečou, že už sa pomaličky vstrebaáva to krváacanie...

matam, Pi, 09. 07. 2010 - 13:52

tak s tou informovanostou vo "vasej" nemocnici asi nie je nic moc...
nam kym sme boli na JISke tiez vzdy podavali len take kratke info - kedze ten stav sa aj tak vzdy pomaly z hodiny na hodinu menil... ale nikdy nam nic nezamlcali
neskor ked uz bola na oddeleni - nas vzdy rano po vizite cakala dr. alebo primar - povedali nam aktualnu vahu co sa s malou dialo kym sme tam nemohli byt a co sa bude diat v nasledujucich chvilach popytali sme sa co nas zaujimalo...
ja som naschval pisala aj o tej zavaznosti (stupnoch) krvacania - lebo v ziadnom pripade som nechcela nejako zlahcovat tuto diagnozu ale I. a II. st. sa naozaj skoro vzdy vstrebu kym "stihne narobit nejake problemy"...

mnnaaauuu, Pi, 09. 07. 2010 - 20:22

no, tiež ma to vtedy zarazilo. ked mse chceli hovoriť s lekármi, tak sme muslei vystihnúť tuchvíľu po vizite, nikto neprišiel anič nepovedal sám od seba, na váhu sme sa pýtali sestričiek, viac povedať nesmeli....na JIS-ke sme pobudli väčšinu času, až týžden pred prepustením sme boli v normálnej izbe, vždy, kd sa s malým nieo pohlo, prestal dýchať:-( nemal rád zmeny

laska19911, So, 31. 07. 2010 - 19:02

ahoj a kde si lezala v nemocnici ja v tn ostatne hovorili ze tam je fajn ale opak bol pravdov celu ma tam donicili bolela ma strasne lava noha a hovorili to prejde nebojte sa zle ma vicistili po porode mala som tam aj strasni cajrajt mohla som zomriet vies co to bolo pre mna asi nie to ma mrzi ze tvoj syncek prestal dychat nebojsa pomodlim sa za teba aj tvojho maleho prosimta nevies co maju tieto predcastne narodene deti narok?a inak sa mas ako moja zastie ako z vody je krasna a silna bojuje stale a to sa mi na tichto deti paci bojuju ako vladzu a to sa rata ako sto percentne(rofl) h neboj sa ti nic tvoj syn sa zmeni ako sa clovek meni den co den noc com noc a ked uveris tak sa zazrak stane cim skor tak sa maj a drzte sa mi vasa laska19911 mam vas moc rada aj ked vas nepoznam nazivo papik (heart) :-P :-* tak este ras a obymam vas mackom puf(hug) (rofl) (flower) (flower)

Mirci, Pi, 09. 07. 2010 - 12:43

Dakujem ti matam za rychlu odpoved,trocha si ma ukludnila to je uzasne citit aj nieco ine ako ten strach,ze co prinesie dalsi den alebo aj hodina,hovorila som sestre,ze som vam pisala, ona je este v nemocnici uz treti tyzden,po cisarskom sa jej zahnisala rana tak este stale bojuje sama zo sebou,ale aspon je z malickou Laurou,poprosime ta o ten kontakt,ked uz bude doma tak by bola rada keby sa tam mohla pripojit,ja som si nikdy nemyslela,ze nasu rodinu moze taketo nieco postihnut,teraz si tak clovek povie ,ze naozaj na nicom inom nezalezi,len aby zdravie bolo,velmi vam drzime palce a zelame vam velmi vela sil do zivota(heart) (hug)

Mirci, Pi, 09. 07. 2010 - 12:56

A este nieco matam,je mi to naozaj velmi luto,ze tvoje dievcatko muselo vsetko tak hrozne prezit,kde je tu spravodlivost,ja sa stale pitam,ze preco,ale nikto mi nedava odpoved,aj ked to nie priamo mna postihlo,naozaj to velmi prezivam a velmi ma to boli a hnevam sa na cely svet,ze sa taketo veci deju,zelam ti aby si naozaj uz len stastie a radost citila,a uz konciiim,lebo budem plakat(hug)

matam, Pi, 09. 07. 2010 - 14:08

Dakujem. Nooo pravdupovediac ja som predcasne narodenie mojej dcerky znasala velmi velmi zle - mozno este horsie ako baby ktore rodili skor ako ja... Aj ja som sa stale dookola pytala preco??? Preco sa to stalo? Preco moje dieta? Obvinovala som sa za to... Ale tym sa nic nezmeni...
Zkontaktovat sa s maminami predcasniatok som navrhla preto ze naozaj len ten kto tym presiel si to dokaze uplne predstavit... To samozrejme neznamena ze nemozes byt sestre oporou - prave naopak urcite ta teraz velmi potrebuje!!!
Dufam ze tu mozem napisat tie stranky ktore pomohli mne:
Hlavne moja naj stranka - modrykonik.sk - v casti "babatka" je tema "extremni nedonosenci"
babyklokanci.cz - na tejto stranke je napr. "brozurka" s pribehmi predcasne narodenych deticiek
nedoklubko.cz alebo cpapik.cz
(heart) (heart) (heart) (heart)
Prajem sestre nech sa da po sekcii rychlo do poriadku a malickej nech sa vyhybaju vsetky komplikacie a nech uz je len a len lepsie!!!
(hug) (hug) (hug) (hug)

MarikaM, So, 31. 07. 2010 - 21:15

Mám 14 ročnú dcérku, ktorú som si adoptovala ako 12 mesačnú. Narodila sa v 30 týždni, mala 1900 gr., pretože jej matka si nevšímala svoje tehotenstvo bola 3,5 mesiaca v inkubátore. Nikdy ju nevidela, nepriložila k prsníku. Brala som si ju z detsk. domova ako 12 mesačnú s váhou 6340 gr. Bola som na materskej 2 roky a okrem ortopédie, rehabilitície (vojtova metóda), očné, kardio, pľúcne, alergo,endokrinológie.... som musela stihať aj staršiu dcérku, ktorá mala 7 rokov. Prekonala 5-6 x zápaľ pľúc, 8 operáciu na ušká, niekoľko epi záchvatoch (epi nepotvrdené). Rom som ju učila jesť tuhú stravu. Je to 151 cm introvertka, krásne, štíhle dievčatko, ktoré má snáď už všetky choroby a diagnózy vyčerpané na dlhé roky. Je zdravá, rastie do krásy, múdrosti...čo ma s ňou čaká nevedno, ale všetko prešlo... všetko chce čas.

lubcaturcanova, Št, 08. 05. 2014 - 16:07

ahoj mne sa narodilo teraz take dietatko ked budes mat cas a chut tak sa mi ozvi prosim rada by som sa s tebou poradila ked budes moct...

Evelyn246, Ut, 03. 06. 2014 - 21:07

Ja som sa tiež narodila predčsne-v 28 týždni. Vraj šance na prezitie boli minimálne. Mala dom okolo 38cm a vážila som asi 890g. Momentálne meriam 178 a vážkm 54kg. Dieťatko sa dá do poriadku vo väčšine prípadov, tak ako ja a mnoho ďalších ❤️❤️❤️

lucia k., So, 17. 01. 2015 - 22:09

Ahojte. Aj mam sa narodil syncek v 27.tyzdni. Po 2 mesiacoch nas pustili z nemocnice,rada by som bola v kontakte s podobnymi mamickami aby sme sa mohli radiť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama