Kamila | Orechovo-tvarohový koláč bez múky
Recept s fotopostupom na výborný orechový koláč, bez múky a s minimom cukru, iného. Testujem ako sa dá piecť bez múky, klasického cukru a dokonca vrámci delenej stravy. Je to celkom výzva.
Korpus: | ||
8 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
220 | gramov | orechy |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | med |
3 | kusov | žĺtok |
Dokončenie: | ||
50 | gramov | čokoláda 80% |
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátku prišľaháme žĺtky a na záver pridáme k vyšľahaným vajíčkam mleté orechy zmiešané s 1/2 prášku do pečiva., zľahka premiešame a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Po upečení, necháme chvíľu postáť, dáme dole papier na pečenie, otočím korpusu späť (opatrne) a necháme vychladnúť.
Tvarohová náplň:
Šľahačkovú smotanu uvaríme so žĺtkami, 1PL medu, za stáleho miešania, najlepšie vo vodnom kúpeli na redšiu kašu. necháme vychladnúť.
Mascarpone premiešame s tvarohom a 1PL medu do hladkého krému a na záver primiešame vychladenú šľahačku so žĺtkami. Krém rozotrieme na korpus.
Na vrch dáme strúhanú čokoládu s vysokým percentom kakaa, alebo posypeme kakaom a necháme aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.
Ďalšie recepty
No tento sa vďaka môjmu experimentovaniu, podaril na tretí pokus, bo nejaký cukor vajíčka potrebujú aby držali tvar. Moje preklepy, na tie som expert.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to krásne testovanie...poznám to a preto veľmi držím palce. Tento sa Ti vydaril na jednotku A vydaril sa Ti aj ten preklep "mostana"...ja trúba som si najprv myslela, že je to nejaký nový druh smotany , nuž aj to sa stáva starej gazdinej...za úsmev to stálo