reklama

Antibiotika či bez nich?

Kamila , 15. 02. 2017 - 17:17

reklama

To čo sa postupne "prevaľovalo" medzi spolužiakmi v Tinkinej triede dorazilo aj k nám. Asi chrípka, viróza?, začínajúca rovno dráždivým kašlom a horúčkami. Čo som z diaľky zachytila všetko so zdlhavým priebehom.

Našu doktorku sa snažím obchádzať, aj tak od nej odchádzam, len s tým čo som deve dávala dovtedy. Ale na štvrtý deň pretrvávajúcich horúčiek a kašľa sme sa k nej už vybrali. Návšteva mala štandartný priebeh, dýchanie čisté, hrdlo trochu začervenalé, horné dutiny boli ok, kašel suchý, to na antibiotíká nevyzerá, ale pre istotou nás poslala na CRP.

Keď som poobede došla s výsledkami, vraj aj to mierne zvýšené CRP zopovedalo viróze, až na štvordňové horúčky. Pre istotu predpísala antibiotíka, ak by bola teplota aj piaty deň, akákoľvek zvýšená. Ale, že cmúľacie antibiotika, ak zoženieme,  môžeme nasadiť aj kombinovať.

Piaty deň ráno sa dcéra zobudila, len s teplotou do 38°C, potom klesla na normál. Už som sa tešila, že to uhráme bez antibiotik. Ale okolo obeda znova stúpla teplota nad 38, vzdala som to a ako sme sa dohodli s lekárkou, začala som dcére dávať antibiotika. Prírodné prípravky jej dávam už do soboty. Verím, že už bude lepšie, len kašeľ sa zhoršuje, naozaj veľmi dráždivý. Tuším, idem naštudovať prípravu Tymianového sirupu.

Dievčatá, aké sú vaše skúsenosti? Stretli ste sa s podobným priebehom. Naša doktorka sa ozaj snaží ozaj minimalizoavť antibiotika, súhlasím s ňou. Len toto je ani prišiť ani zaplatať ... Ono keď väčšie či menšie dieťa preleží väčšinu dňa to už nie až taká sranda. Ale aspoň sme si pozreli všetky filmy Kung Fu Pandy. Zistila, som, že to taký osobnostný rozvoj riešia.  Stačí veriť. Môžeš byť kým, len chceš a najlešpie Buď sám sebou. Úsmev Dievčatá, aké liečivé filmy funguju u vás? Mášu už Tinka vyhlásila za obohranú.


reklama


reklama

dasa_, St, 15. 02. 2017 - 18:16

ja sa vyjadrím len ku filmom - po období rozprávok, keď vždy jedna bežala opakovane do zblbnutia, tak prišlo obdobie komedií. Najskôr celá séria Taxi, taxi.... tuším sú 4 diely. A potom prišlo obdobie Drž hubu. Gerard Depardiu a Jean Reno. Dnes už len nostalgicky spomínam. Syn síce nemá v izbe telku, ale načo by mu bola, keď má pripojenie a velký monitor... už si sám pozerá.

to je taký skôr chlapčenský výber

eva m, St, 15. 02. 2017 - 19:02

my sme si tym teraz presli vsetci styria, najprv Evicka, potom Samko, potom ja, posledny manzel. Vsetci bez antibiotik. S detmi som bola u lekarky, atb nedala, len nieco od kasla, teploty a tak. Muz a ja sme u dr. ani neboli, nakupili sme si od kasla a teploty a kurirovali sme sa sami. Ja popritom aj do roboty chodila. Tak to moj muz zhodnotil, ze mne nic nebolo Veľký úsmev , chory bol len on. To mam za to, ze si neviem lahnut a poctivo vylezat...

Kamila, St, 15. 02. 2017 - 19:24

Ako dlho u vas pretrvavali teploty?

dasa_, St, 15. 02. 2017 - 20:12

u nás toto postihlo chlapov a manžel horúčkoval od soboty do štvrtka. Potom sme to nezvládli a dali atb. Kašle ešte po jeden a pol týždni.

Kamila, St, 15. 02. 2017 - 20:38

Tinka horuckuje tiez od soboty, piaty den, zajtra je stvrtok,Mrkám  a kasel sa zhorsuje, len stale suchy dusivy.

Kamila, St, 15. 02. 2017 - 22:14

Hlásim, že na dusivý záchvat kašla pomohlo mlieko s medom a maslom a Banány v čokoláde. Chichocem sa Plus sme si naordinovali Večný príbeh. Pohoda

dasa_, St, 15. 02. 2017 - 22:49

aj u nás zaberala táto kombinácia

eva m, St, 15. 02. 2017 - 20:36

deti 3-4 dni, my dospeli ani neviem, ale asi kratsie

Evka1223, St, 15. 02. 2017 - 21:50

Horúčka je obranný mechanizmus organizmu, pokiaľ nie je dlhšie ako 5 dní za sebou 39°C je to v podstate ok. V tele sú neželaní hostia, s ktorými vlastné bunky bojujú....tí parchanti sa nedajú, veď chcú žiť, tak domáce osadenstvo má perné chvíle - bráni si svoje výsostné územie.....a je z toho teplo! Treba týmto svojim bojovníkom napomáhať všemožnými prírodnými postupmi: pokoj-teplo-tekutiny, zábaly....a ležať. Každú virózu treba vyležať. Ak to trvá dlhšie a stav sa aj napriek pomoci nezlepšuje, to už chce fakt lekára a aj antibiotiká. Homeopatiká na akútne stavy neovláda každý, chce to aspoň kurz alebo dákeho skúseného po rukeÚsmev Pokiaľ nie sú antibiotiká podávané niekoľkokrát ročne a často zbytočne, dá sa to prežiť. Tieto "zázračné pirule" rozmaznávajú domácich bojovníkov a tým sa potom už nechce bojovať. Sú zmätení. Pirule poupratujú bojisko, poničia, čo sa dá - často aj prepotrebné domáce osadenstvo a zostane po nich hnačka, bolesti žalúdka, vyrážky,... (viac na príbalových letákoch).  Takže netreba svojich bojovníkov rozmaznávať ale podporovať a posilňovať = prevencia.....neustále.... zvlášť v období zimy....no aj napriek tomu všetkému nás občas môže prevalcovať prevaha vírusov. Holt keď ich je veľa a zo všetkých strán Smútok

Kto nebol dávno chorý a nemal horúčky, neznamená, že je zdravý....je to skôr znamenie, že má vypnutý obranný mechanizmus. Horúčka je fakt avízo obrany, že je a bojuje. Výnimku tvoria otužilci a zdravo žijúci jedinci. Tam horúčka nenabehne z dôvodu, že odolná a silná obrana vyfliaska neželaných hostí skôr, než jej nastanú straty vo vlastných radoch a teplo Chichocem sa.

 

balalajka, Št, 16. 02. 2017 - 06:36

Krásne si to napísala ÁnoÁnoÁno

Kamila, Št, 16. 02. 2017 - 10:46

Ďakujem za vyčerpávajce info. Priznávam po 4,5 dni s horúčkami som to vzdala. Od prvého dňa som je dávala aj dračiu krv, prírodné antibiotika, možno to chcelo viac času... Ale zase u Tinky sú to len tretie antibiotika za jej 11 rokov, ta už čo už .... Len musím probiotika pridavat dlhodobejsie. Asi najdôležitejšia pri tom všetko je pohoda lesná . Úsmev Vyzerá, že aj nejaké alergie budeme riešiť, vyrážky na rukách z paradajok, cistrusov a ktoviečoho všetkého ju už zlostia ...

balalajka, Št, 16. 02. 2017 - 06:48

Skoré uzdravenie prajem.

My vždy máme zúžené priedušky, ATB ani nepomáhajú, skôr salbutamol na predpis, potom sa to rýchlo zlepšuje, ale kašeľ treba "dokašľať" teda aj 2 týždne ešte trvá. Bylinkové preparáty na radu doktorky už nedávam - decko je alergik,  zhoršovali priebeh choroby.

U nás bola radosť preveliká cez víkend z Garfielda 2. To ti bolo srandy - keď boli malí, tak to išlo dokola, ale nepamätali si to už. Škoda, že ja som všetky repliky ovládala naspamäť Hambím sa ... "nohaviceeeeee" Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev... Inak, nám vyhovuje všetko - aj reklama a programy o varení tuším Chichocem sa ... Kobra, Rex ... všetko dobré Veľký úsmev ... už čakám, že aj Sex v meste budú sledovať, ak neprídem včas k TV Vyplazený jazyk.

dasa_, Št, 16. 02. 2017 - 07:56

Dodnes si pamätám repliky u Toma A Jeryho. Napríklad Potrava pre psa, potrava pre mačku, potrava pre psa..... sme doma v našej komunikácii použili naposledy včera. Išlo o účty...

A oni si to vôbec alebo vôbec nepamätajú.

Jaaj a rozbíjačov aut, teda kobru dáme občas aj teraz. Z nostalgie ....

U nás sa podľa programu, ktorý nabiehal po zapnutí dalo jasne určiť, kto telku vypínal Discovery, syn, športové programy manžel :)

balalajka, Št, 16. 02. 2017 - 08:03

Môj Andrej vlastne môže byť rád, že neni Semir Veľký úsmev ... to bývali časy!

dasa_, Št, 16. 02. 2017 - 08:11

Veľký úsmevChichocem saVeľký úsmev

na všeličom sú tie naše deti odkojene Veľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, Št, 16. 02. 2017 - 08:18

A ešte mohol byť Alexander (Dumas) Vyplazený jazyk.

Iwa, Št, 16. 02. 2017 - 14:27

Nájsť vnútorný mier!... z Kung-fu pandy 2 Áno  Mladší mi tu radí, že Mustang je dobrý, tiež Hugo a jeho veľký objav, Modrý tiger, možno Jumanji, Balto (o psíkovi), Jastrabia žena, Galoše šťastia (možno). Alebo všetky diely o princezne Fantagiro Úsmev

Antibiotiká sú niekedy fajn. Minulý týždeň som na tretí deň zvolila medzi  atb a ibalginom predsa len tie atb, po 7 rokoch... horúčky som síce nemala, ale zápal dutín poriadny, polka hlavy ma bolela... Ale tiež sa drahý tváril, že keď neležím, tak mi asi nič nie je a až keď som začala odmietať kávu, tak skonštatoval, že som asi fakt chorá Pohoda

Tak sa liečte. Starší máva tak, že hroúčky po 3 dňoch ustanú, a potom sa vrátia, tiež mi to nikto nevie vysvetliť.

Kamila, Št, 16. 02. 2017 - 15:28

Ďakujem za zaujimave tipy na filmy.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama