reklama

svokra=cert na2

tinka11 , 06. 08. 2008 - 22:34

reklama

existuje niekdo viac zufalý zo svojej svokry ako ja? ak si to naozaj myslis tak si precitaj tieto riadky. zacnem ako v rozpravke pekne od zaciatku.ked som zacala chodit s priatelom svokruske sa to nepacilo lebo som predtym chodila s chalanom ktory bol synom jej kolygyne a ako to uz chodi ta jej navypravala aj nemozne ked som sa rozisla s ex.tak dni plynuli stretavali sme sa potajomky...az som si no neviem ako ziskala svokru na svoju stranu.ale asi takym stylom ze ked som uz knim aj chodievala a nedajboze sme boli zatvoreny v izbe viac ako 5minut uz poslala maleho braska na exkurziu, davala mi vesat zaclony, lebo ona to potrebovala urobit prave vtedy ked som tam bola ja.riady komentovala takym stylom:"ach ja chuderka navsetko som sama moji 3synovia mi nic nepomozu", a to uz som mala ruky v umyvadle...viem ze si zato mozem sama, no pocuvat tie reci dalsich 20minut hotova smrt a to neprehanam,
zobudzanie v nedelu sme mali tak ze buchala kovovou lyzicou o radiator aby mi to hucalo v hlave este 2dni,joj ako ten zvuk neznasam;
tak to boli dennodenne malickosti, no ublizovanie pokracovalo, priatel mal odviest mojich rodicov na dovolenku na stanicu ale mojej svokruske sa to nepacilo i ked som sa snou o tom rozpravala a bolo to dohodnute a hodinu pred oddchodom mi priatel oznamil ze nemoze, ze mama chce ist nakupovat,pritom nikde nesla, ale ani on ani jej vlastny manzel stym nedokazal nic spravit, a toto som jej neodpustila dodnes,
myslim ze by som napisala celu knihu "uzasnych chvil"snou,
a to nehovorim o tom ze najvecsim problemom je ked si chce ich auto poziciat priatel aby prisiel premna doprace alebo zaviezol na stanicu to je hotovy kriz, lebo im minam benzin a ked ju nikto nevozi z prace nebude ani mna,kolkokrat mi bolo zle no radsej som poziadala cudzieho...
no poslednou perlickou bolo ze si priatel kupil auto, a ona to nemoze prezit, najprv mu nadavala,nebavila sa snim.(povedzte mi ako moze existovat clovek matka ktora vlastnemu dietatu nepomoze a zavidimu, nedopraje mu)lebo jej nazor je co nemala ona nebudeme mat ani my.
myslim ze problem je ze ona mala priatela v 19 a teraz si na nom vylieva zlost.:-(
poradte mi ako sa mam k nej chovat, lebo ja sa snou nechcem hadat ja to riesim zatial tak ze sa unich nezastavim aj mesiac pokial si neuvedomi ze mi ublizila, lebo ju toto dost hneva, ked ju nepridem pozriet.
ona ma 43 ja 22 aj priatel a chodime spolu 3,5 roka.
a prezivam to tak ze si kazdy vecer poviem - neberies si ju ale jej syna....
ma niekto podobny vztah so svokrou, inak chcem upozornit, ze mi sa nehadame a ked k nim pridem tak ma obskakuje ale potajomky mi hadze zerave uhliky popod nohy..;-(
prijmem a rady aj jedy na svokry...)))):-D (giggle)


reklama


reklama

mirka11, St, 06. 08. 2008 - 22:46

Tinka 11 budeš musieť ísť do konfliktu a jasne povedať ako jej správanie vnímaš, ináč ťa čaká zaujimavých asi tak štyridsať rokov? Vydržíš?

tinka11, St, 06. 08. 2008 - 22:56

urcite by som to nevydrzala a vo svojom vnutri uz nevydrzim ani den, no strasne sa toho bojim este len sa budeme brat a nechcem nieco pokazit predtym, vies to je tak boja sa jej: jej muz, deti, svokrovci, surodenci, no nieze boja ale kazdy na nu nadava ale nikdy jej nikto nic nepovie do oci...a ona nikoho nepocuva,ked krici tak krici je sebecka a neprima spravanie druhych len svoje, alebo si to tak vysvetli ze jej kazdy ublizuje..
ale budem sa krok pokrociku snazit, nechcem tak dopadnut...
dakujem za radu, pekny vecer;-)

Inca, So, 16. 08. 2008 - 20:02

To je pisane o mojej svokre?:-O

dufinka, St, 06. 08. 2008 - 23:29

inak , ked sa vydas , beries si aj rodinu. To znamena castejsie navstevy a to nehovorim o tom, ked budete mat dieta.
Mam kamaratku, ktora je uz zrela na rozvod, lebo manzel sa jej nezastane a maju len polrocneho chlapceka. Ona je zo svokry zufala a z manzela nemilo prekvapena ako sa obratil na stranu mamicky. Nedaj si zasahovat do sukromia, a vyjasni si veci z priatelom na tuto temu hned na zaciatku. Drzim palce (sun)

Polárka (bez overenia), St, 06. 08. 2008 - 23:37

(y) (y) (y) (y) (y) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)

Natinka, Št, 07. 08. 2008 - 08:30

spravne akokolvek si clovek mysli, ze sa svokre vyhne, tak zrejme nie ak nebyva v inom, vzdialenom meste, alebo krajine. Moja svokra dost pomohla tomu, aby sme sa rozviedli, v zivote sa ma byvaly pred nou nezastal. Ale dnes uz je to ine, o chlapcov sa stara ako dobra babka, no ale co uz ked uz je manzelstvo v keli.
Trvaj na tom, ze si neprajes, aby niektore veci s tebou robila, aby vas riadila, manipulovala a zneprijemnovala vam zivot. A hlavne nestarala sa do vasich zalezitosti. Nepochopila som, byvate u nej? Alebo ina syn? Ak sa da rieste to spolocnym byvanim daleko od nej.

tinka11, Št, 07. 08. 2008 - 20:49

Ahoj dufinka, vtomto mam zatial stastie ze priatel sa ma zastane a vie jej povedat co si mysli,len niekedy to ani nopomoze, najhorsie na tom je ze on si to vsetko uvedomuje aj mi pomaha to ako tak chapat, no aj tak chce zostat aspon docasne u nich byvat - mali by sme cele prizemie pre seba, no ja som jasne odmietla, on ma ma rad a aj tak sa ma niekedy snazi presviedcat, so slovami ze ona by sa urcite zmenila co fakt pochybujem myslim ze by som uz aj svokrovi ponozky zehlila ak by som tam byvala:-D no pre neho to je tazke odist zo svojej dediny od svojich kamaratov....:-(
ale vidim ako mi vsetky radite a aj to tak citim a budem sa snazit viac vyjadrit svoj nazor.pak odpisem ci sme sa so svokrou nepobili(giggle)

Natinka, Pi, 08. 08. 2008 - 08:31

pre neho je tazke odist...a pre teba tazke tam byvat. Ak je v ohrozeni vas vztah, tak by si mal priatel rozmysliet, ci mu rodna dedina stoji za to, aby ta stratil. Lebo pochybujem, ze budes dlho trpiet taketo spravanie a budes chciet byt nestastna.

Polárka (bez overenia), Pi, 08. 08. 2008 - 08:39

preeeesne (y) (y) (y)
a ak mu je prednejsia mamicka, o nic si neprisla... teda prisla, o riesenie komfliktov

Natinka, Pi, 08. 08. 2008 - 08:54

preč ruky od mamičkárov, vieme čo hovoríme, že? Ten tvoj vúl ešte nedostal rozum? Či už si ho vymazala zo života nadobro? Finito?

Polárka (bez overenia), Pi, 08. 08. 2008 - 10:50

natalka
on sa vymazal sam... a vul je slabe slovo... ale nuz co narobim... Jeho vlastny syn neserie. Podla najnovsieho nie je jeho, a ja som, no hadaj co. Debil, keby vedel ratat tak si vypocita. No v podstate som ho vraj okradla o peniaze co mi musel dat (neviem ake, lebo mne nic nedal). A to este som zistila aku mam ja fajnovu kaaamosku. Sa tvarila ako mi ona bude pomahat - samo, ze sa na mna vykaslala, ved nemala cas...
A ked sa jej exos stazoval vzdy mu nastavila ramienko utechy. Sa jej stazoval, ze ci je on vazne taky zly clovek ??? A ona, ze nieee !!! (sak co, len dobry chlap reve na tehotnu zene a chce ju prefackat, no nie ?)

bettty, Pi, 08. 08. 2008 - 10:53

Kde to býva ten tvoj ex??? Zišlo by sa mu naložiť pár na zadok, chlapcovi jednému rozmaznanému.

Polárka (bez overenia), Pi, 08. 08. 2008 - 11:15

betty
v Cechach na striedacku Praha - Marianske Lazne

bettty, Pi, 08. 08. 2008 - 11:31

A to si preboha ako k nemu prišla???:-O

Polárka (bez overenia), Pi, 08. 08. 2008 - 11:34

no to uz je asi jedno vsak :-D :-D :-D ... hlavne, ze som sa ho zbavila (giggle)

bettty, Pi, 08. 08. 2008 - 11:57

Samoška veď by si nestíhala vychovávať 2 deti.

Natinka, Pi, 08. 08. 2008 - 11:44

moj chaby biedny rozumcek sa mi zastavuje..nemam vhodnu nadavku ktoru by som mohla tuna pouzit

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 09:12

www.ribisska.sk POLARKA, nekydaj na svoj vyber, zhadzuješ tým len seba samu a ubližuješ svojmu synovi, lebo tým pádom potieraš jeho celú polku. on vznikol z vás dvoch, vy ste boli prví, vy ste ho splodili. vy prví ste boli u toho, nerob nič čo mu može privodit nejake alergie len preto že neprijmate jeho dušičku tu na zemi. stačí že to robí jeho otec. nerob to aj ty. odpusti, prijmi to čo je dnes. nevracaj sa do minulosti čo by bolo keby bolo. nepomože ti to a len ta to tam zamotava. oka? s laskou ribišška (sun)

Polárka (bez overenia), Št, 14. 08. 2008 - 09:48

nooo keby to bolo take lahke ... niekedy sa proste nedaaa, alebo skor neviem ako na to ?

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 15:12

www.ribisska.sk laska, dobre vieme že ľahká cesta nikam nevedie. a ak si aj zľahčíme, tak sa musíme vrátiť späť a začať odznova :-) . a tam potom vynakladame usilie zbytočne a dvakrat. no a potom musíme vynaložiť úsilie aj na cestu späť a potom sa aj tak vydať po ťažkej ceste, ale ta nam aj ovocie prinesie. najťažšia práca je na sebe samom. ale tá nás aj najdalej posúva. ked si len take lahke priklady zoberieme: cvičenie, učenie sa cudzej reči... na všetko treba trpazlivosť a viera v to, že do čoho sme sa pustili dokážeme. a to tiež neni najlahšie, že? ;-) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun)

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 09:11

www.ribisska.sk NATALIA, všetci su mamičkari a nehovor na polarkin vyber že je vul. neprinaleži ti to a ani polarke.(sun). mamičkari nie su z vlastnej vole. je to dielo ich mamičiek. ved viete. mamičky začínaju superit s ich ženami a priatelkami. neverie sebe a tak neveria svojej vychove a neveria potom vyberu svojich synov. a s tym vymazanim... joj, akoby som vam tu nič nepopísala... je to otec jej dietata, nemože ho vymazavať len preto že ju opustil! najprv bola polarka a jej priatel. milovala sa s nim, žili spolu. zostala s nim tehotna a až potom sa to zmenilo. bud polarka prehliadala nejake znaky a šla dopredu a preto to tak dopadlo, alebo on si neverí a s pomocou vlastnej matky nevie zobrať zodpovednosť za svoj život do vlastnych ruk a toto mu jednoducho vyhovuje. ak su tam aj vplyvy z rodiny a z minulosti, tak s ktoroukolvek ženou si on začne, može to tak isto dopadnuť. ale to sa zistí až časom. POLARKA, nekydaj na svoj vyber, zhadzuješ tým len seba samu a ubližuješ svojmu synovi, lebo tým pádom potieraš jeho celú polku. on vznikol z vás dvoch, vy ste boli prví, vy ste ho splodili. vy prví ste boli u toho, nerob nič čo mu može privodit nejake alergie len preto že neprijmate jeho dušičku tu na zemi. stačí že to robí jeho otec. nerob to aj ty. odpusti, prijmi to čo je dnes. nevracaj sa do minulosti čo by bolo keby bolo. nepomože ti to a len ta to tam zamotava. oka? s laskou ribišška (sun)

Polárka (bez overenia), Št, 14. 08. 2008 - 09:53

prrrr ribiska on mna neopustil !!! nie nie nie ... ja som bola ta co povedla, ze s nim nechce byt, ale dvere k synovi ma vzdy otvorene... on opustil svoje dieta, z trucu ? zo zraneneho ega ? neviem neriesim, dovod nie je podstatny - jednoducho opustil svoje dieta a nechal ho nezabezpecene....
co dodat, hnevam sa ? ano niekedy sa hnevam a velmi... ale snazim sa "HO" neriesit... take sema tam podpichnutie mi ulahci niekedy na dusicke

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 10:29

www.ribisska.sk ani truc, ani ego... zo svojej slabosti. neusporiadal si to so svojou matkou. neukazal jej prrr, toto je už moja parketa a moj priestor. nie tvoj. len tak malo stačí ... a tvoj hnev??? to je bumerang... čo hodíš, to dostaneš. " ked sa ozvena nevráti zmenená, tak sa deje čo sa má... " zuzka smatanova

Polárka (bez overenia), Št, 14. 08. 2008 - 10:45

noo keby to bolo take jednoduche nehnevat sa a odpustit

Natinka, Pi, 15. 08. 2008 - 08:33

ribisska ja som sa len odventilovala tym slovom, viem ze to zmenit nemozem, proste som to spontanne potrebovala pustil von z huby alebo z prstov. Takisto viem akym sposobom takito muzi vznikaju a ze je to chyba matiek. Ale aspon mam zaruceny navod ako svojich synov nevychovat.

ribišška, Pi, 15. 08. 2008 - 17:02

www.ribisska.sk ak si si ista, tak je to super (sun)

Hella, Pi, 15. 08. 2008 - 19:56

Ahojte!
"Zlatú a milovanú" svokru mám aj ja. Ja keď som chodila s mojím teraz už manželom, svokra sa mi od samej radosti išla s prepáčením vopchať do zadku. Poviem Vám pravdu, že som bola nemilo prekvapená hneď po svadbe ako sme sa ku svokrovcom nasťahovali sa svokra otočila o 180 stupňov a ja som sa nestíhala čudovať, ako sa so mňa zo dňa na deň stávala neschopná a neviem ako nevydarená manželka pre jej syna. Stále som ale bola ticho, lebo sme bývali v ich dome, aj keď sme mali všetko zvlášť, stále bola hore a doslova ma bombardovala nejakými poznámkami. Ale ja som to nevzdávala a v duchu dobrej výchovy som si len myslela svoje a nič som nekomentovala, aj keď som preplakala veľa večerov. Prosila som manžela nech jej niečo povie, ale on sa jej asi bál viac ako ja. Po roku sa nám narodil syn a ja som si myslela, že máme najhoršie za sebou, ale to som bola na veľkom omyle. To sa ešte len začal cirkus. Už len to ,že nešla svojmu prvému vnukovi na krst stojí za to zamyslieť sa nad tým všetkým. A to ani nehovorím, že mi vykrikovala, že sa nestarám o dieťa a že chodím labzovať po Bratislave,...,chodila som totiž do 3 ročníka na VŠ a chcela som to dokončiť. Študovala som v noci, spávala som 2-3 hodiny, nevládala som sa pozerať na svet, ale musela som fungovať za každú cenu, lebo keby ma cez deň videla spať so synom, asi by ju porazilo. Až v jeden nádherný deň sa niečo vo mne zlomilo a ja som sa vzpriečila a po najhoršej hádke v mojom živote, som zbalila seba aj syna a odišla som k rodičom. Aj tak si myslím, že som to vydržala dosť dlho, presne 2roky aj 2 mesiace. Keď som sa odsťahovala, žila som v domnení, že bude konečne pokoj, ale to sa zase roztočil kolotoč. Nahovárala môjho muža aby sa so mnou rozviedol ,.... Aj to vyzeralo tak, že sa rozvodu nevyhneme a dnes ani sama neviem ako som to zvládla, asi len vďaka mojej skvelej rodine, ktorá ma podržala v najťažších chvíľach. Muž sa nakoniec nasťahoval k mojim rodičom, nejako aj keď ťažko som mu odpustila, kúpili sme si časom byt, ja som dokončila školu a nebola som u svokrovcov už 4 roky. A žijeme si v pokoji, aj keď občas vidím, že manžela to trápi, ale sám uznal, že s ňou by to jednoducho nešlo. On domov chodí, ale odo mňa to nechce a ja som mu za to veľmi vďačná. A na seba som hrdá, že som si nedala rozbiť rodinu pre niekoho iného. Aj keď musím priznať, že to bolo najťažšie obdobie môjho života, pretože toľko nadávok a urážiek som nikdy v živote nepočula a neskúsila. Teraz som rada, že som skončila školu, mám prácu, nádherného syna a dobrého manžela. Dúfam, že v tomto smere už máme problémy za sebou. (sun)

mirka11, St, 06. 08. 2008 - 23:42

Tak rozoberme si to :
Nepôjdeš do konfliktu, naoko všetko v poriadku, a potláčaný hnev si vyvŕšiš na niekom inom : dieťa, muž,ak si citlivejšia preklopí sa ti to do choroby.Bolesti hlavy, zažívacie problémy, chrbtica, časté virózy. Hádka s mužom, pre každú blbosť. Jeden druhého si prestanete vážiť.

Čo ťa čaká ak svokru vecne upozorníš na jej manipulovanie? Tvoj budúci sa s tebou rozíde? Prestaňe sa svokra s tebou rozprávať?Čoho sa vlastne bojíš?Alebo si obeť a konečne máš svojho tyrana.Tak sa len usiluj obstáť v jej očiach.Ži život ktorý bude riadiť niekto iný.

Mne je jasné, že idálne by bolo si s ňou rozumieť, ale ona jednoducho nedozrela ešte po ľudskej stránke.Tina 11, nedaj sa v manévrovať do situácie ktorá ťa dusí.Nemusíš byť taká ako očakáva okolie. Ak aj spravíš chybný krok no a čo! Máš na to právo.

balalajka, Št, 07. 08. 2008 - 07:13

Tinka, ja ti asi neporadím - ja má super svokru, fakt. Len mi je smutno, že aj také mamy sú, ktoré svojím deťom - synom nedoprajú. Ale fakt sú.
Dievčence ti radia vzoprieť sa. Ja ti poradím tiež niečo podobné. Lebo ako napísala Dufinka, neberieš si len manžela, ale aj jeho rodinu. A občas hlavne rodinu. So všetkými zvykmi, zlozvykmi aj dobrými vecami. Pred svatbou som to tak nevnímala. Hovorila som si, ale veď môj neni ako jeho otec. A prd - presne, ale vďaka Bohu, lebo aj svokra mám dobrého. Len taký model, že skôr u svokrovcov šéfuje žena. U nás sa to prehodilo tiež tak. Konečné slovo má manžel, ale "dokopať" ho k tomu musím ja. Občas je to dosť.:-( . Takže ak sa pozrieš na ich model rodiny, skríž si to s tvojím a čakaj, čo ti život donesie.
Inak, vo filmoch - vyzerá to fakt super ;-) si aj po hube svokra s nevestou dajú. Neviem či by som niekoho prefackávala, ale názor si jednoznačne povedz. Lebo o pár rokov bude aj z teba poddajná nevesta, ktorá bude za svokriným chrbtom peniť. A Mamááá bude v pohode, lebo však vy mate DOBRÝ vzťah, ty sa predsa nesťažuješ ;-) .
Veľa šťastia v živote

Aja1, Št, 07. 08. 2008 - 08:47

No môj svokor tiež zo začiatku ťažko prežíval keď sme si niečo nové kúpili a vždy sa tváril urazene.Naučili sme sa jeho nálady ignorovať a teraz po rokoch mám sa svokrou taký vzťah,že ak príde ona za mnou,tak ona sa mi sťažuje na jej muža(svokra) a ja jej na jej syna(manžela).Ona to následne povie synovi a ten mne takto si vyjasníme koho čo trápi,aj keď občas manžela hnevá že som sa naňho sťažovala svokre.Odbijem ho tým že som to povedala iba svokre a nie nejakej drbne,ktorá to hneď roznesie po celej dedine.
Inak kamarátka má takú svokru,že sa kôli nej dostala k psychológovi a hraničilo to so zrútením sa.Trvalo jej roky kým sa naučila strpieť ju.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 10:11

Tinka, súhlasím s dievčatami vo všetkých bodoch. Neustupuj - slušne, ale dôrazne trvaj na tom, že máš tiež právo na svoj názor a na svoj spôsob života. Je dosť možné, že tvoja budúca svokra sa vám snaží takým čudným spôsobom ušetriť problémy v živote a preto sa vám do všetkého starie. Lenže! Možno si obúchate hlavu, keď sa nebudete riadiť jej radami - ale aj to patrí k životu. Porozprávaj sa najprv so svojim drahým, vyjasnite si sami dvaja, čo kto z vás chce a očakáva od vášho vzájomného vzťahu a ako by to malo vyzerať vo vzťahoch vy - vaši rodičia. A potom, keď budete mať vo veci jasno vy dvaja, predneste to aj pred rodičmi. Zámerne píšem pred rodičmi, lebo aj tvoj priateľ môže mať nejaký problém s tvojimi rodičmi.

A keď nič iné nepomôže - naozaj je jednoduchšie nevysiľovať sa večnými žabo-myšími vojnami a radšej sa odsťahovať aspoň 100 km ďaleko, aby svokrovci nevideli každý deň do vašich hrncov. Návštevy pár krát do roka sa dajú zvládnuť. (flower)

Beata73, Št, 07. 08. 2008 - 11:46

No zaujimava temicka, zvlast pre mna. Ja zazivam nieco podobne, len trochu obratene. Zijem s manzelom a so svojim otcom. Otec ma 72 a riadne muzovi aj mne strpcuje zivot. Hneva sa, ked pre muza varim, ked idem ponho autom na stanicu, lebo prsi a on nema dazdnik atd. Vie zurit az do nepricetnosti a mam pocit, ze niekedy by ma moj vlastny otec utopil aj v lyzicke vody, lebo "nezijem podla jeho predstav". Najradsej by bol, keby som bola vydata za sedliaka, ktory by od svitu do mrku makal na poli a pil s nim, nadaval a co ja viem vsetko, hlavne, ze by isiel z roboty do roboty, lebo to je podstatne v zivote. Takto to uz trva 8 rokov, od kedy som vydata a zacinam mat toho akurat dost. Mam pocit, ze nevladzem a normalne rozmyslam, ze od otca odideme (zatial som vsak nenasla v sebe dost sily, lebo som jedinacik a otca, ktory je navyse tazko telesne postihnuty, nadovsetko napriek tomu lubim). Skusala som mu povedat, ako velmi tym trpim vzdy bolo nachvilu dobre a potom sa vsetko vratilo do starych kolaji. A tak trpim... Mam jedno velke stastie, ze mam muza, co ma naozaj lubi a znasa vsetko to prikorie..., lebo iny by isto davno uz zutekal.

Klaudi, Št, 07. 08. 2008 - 11:53

Tinka, je to tak :berieš si aj rodinu. Dôležité je, aby pri tebe vždy stál tvoj partner - v dobrom a hlavne v zlom. Ak cítiš jeho podporu a oporu vo všetkom čo robíš a hlavne čo sa týka vzťahov s rodinou či už jeho alebo svojou, všetko zvládneš. Ak sa môžeš vyplakať na jeho pleci alebo sa spoločne zasmiať nad absurditami života, všetko zvládneš. Ak budeš chcieť vstúpiť aj do otvoreného konfliktu a máš jeho podporu, všetko zvládneš. Takže tu si polož otázku ešte pred svatbou: Je to taký partner? Stojí pri mne, keď sa mi ubližuje? Obraňuje ma? Je to veľmi dôležité si na túto otázku odpovedať. Či už budeš s rodinou bývať alebo žiť od nej hoci 500 km, bude dobré ak nebudeš na to všetko sama. Lebo inak sa to nedá zvládnuť.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 11:55

(y) (clap)

Beata73, Št, 07. 08. 2008 - 12:07

Tinka, ja som ti uviedla svoj priklad len preto, ze niektore veci sa menia, len tazko a najma ludia. Aj ked je to moj vlastny otec, mam po tych rokoch pocit, ze nezijem, neviem si uzivat vlastnu rodinu, lebo zivot mi otec dost trpcuje. Zvladnut sa to da, som toho prikladom, ale za aku cenu? Mam 35 a pocit, ze vlastne nezijem...

Ake to bude so svokrou, ktora navyse nie je ani pokrvna pribuzna? Dobre si rozmysli, co urobis. Ak budete moct byvat sami, tak navstevy u svokry lahko pretrpis, horsie by to bolo pod jednou strechou...

balalajka, Pi, 08. 08. 2008 - 06:38

Beátka viem čo myslíš - teda dúfam. Treba žiť svoj život, nie taký aký si ho prajú tvoji rodičia. (heart)

noemi, Št, 07. 08. 2008 - 18:09

Ahoj Tinka,ak Ti môžem poradiť na základe vlastnej skúsenosti:"odsťahujte sa hodne ďaleko a začnite život bez rodiny".Ja viem je to kruté,ale na základe vlastných skúseností ti môžem povedať,že to je to najlepšie čo môžete pre seba urobiť.Bývam so svokrom a na materskej som to dopracovala takmer na psychiatriu.Mala som malého drobca a skoro som sa zabila kvôli jednému starému sebeckému človeku čo si zo mňa spravil slúžku.Našťastie mi pomohla jedna dobrá pani psychologička,ale priznám sa ti že svokra nemôžem ani cítiť a to bývame v jednom byte spolu.Je to smutné a nemalo by to tak byť,bola som vychovaná k úcte k človeku,ale je to tak.:-( Ty chceš zobrať matke jej miláčika o ktorého sa ona starala ,ona vychovala a keby nebolo tak dokonalej ženy ako je ona ani by sa nenarodil.Táto vojna sa nedá vyhrať.Držím palce nech Vám to dobre dopadne(y)

tinka11, Št, 07. 08. 2008 - 20:40

ahoj noemi,dakujem za radu, ved aj ja by som sa chcela odstahovat co najdalej, no tych moznosti pre mladych ludi az tak nie,...a inak priatel je na mojej strane vie si ma aj podporit a ubranit,az tak ze nejeden raz mame vynadal, a ohladom toho co si mi povedala ze chcem zobrat matke jej milacika o ktoreho sa ona starala, je pravda je to jej velka ziarlivost ale vies co´je uplne absurdne, ze podla mna ho ona nemiluje,ale prajavuje voci nemu akusi nenavist, ona mu vycita i toho ze sa narodil cisarskym rezom, minule mu povedala ze bol taky lenivy ze nechcel sa narodit prirodzenou cestou, ale chcela som len tolko povedat, ze ona to berie tak, ze ked vie ze on ju nemusi a nema rad, tak chce dosiahnut aby aj mna nemal rad- ale ONA NIKDY NAD NAMI NEVYHRA.mozna ma len privedie na psychiatriu.
inak tiez ti drzim paste tiez to nemas ruzove, tak sa drzkaj a este raz velke DAKUJEM.;-)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 20:59

Tinka, nechcem ťa odrádzať, ani znechucovať, ale... To tvoje ONA NIKDY NAD NAMI NEVYHRÁ je veľmi silné vyhlásenie. Si ešte veľmi mladá a nevieš si asi ani dosť dobre predstaviť, čoho sú niektorí ľudia schopní. Netvrdím, že je tvoja budúca svokra naozajstný čert, ja ju nepooznám a viem len to, čo si tu o nej napísala. Možno to skutočne myslí svojim čudným spôsobom dobre. Ale to je jedno - ide o to, ako to pôsobí na teba. Niektorí ľudia dokážu každodenne kvapnúť druhému do života maličkú kvapku blenu. A robia to tak roky. A potom, ani nevieš ako, je z teba jedna otrávená, zlá, uvrešťaná a nesťastná stvora. Veď vieš - stokrát nič umorilo slona...

Choďte z rodnej dedinky čo najďalej! Mladí to dnes nemajú na ružiach ustlané asi nikde, ale píšeš, že tvoj priateľ ťa má skutočne rád a zastane si ťa. Na druhej strane - ona je jeho mama. A to je pre muža ako medzi dvoma mlynskymi kameňmi. Bude vám lepšie, keď budete sami dvaja niekde od nej preč.... (hug)

Polárka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 23:21

(y) (clap) presne, hlevne ked matka ziarli na synove stastie, niektore matky urobia cokolvek, len aby pokazili stastie svojich deti :-( ;-(
"ja som take nemala - ani ty nebudes"
ach jaj spomienky ma mataju

balalajka, Pi, 08. 08. 2008 - 06:42

(y) (heart) (heart) Pravdu vravíš krásna deva. Sú sú také (po)/s tvory.
Treba si zvážiť bývanie, aby si si nevyčítala, že TOTO ti za podnájomné nestojí.

magic, Pi, 08. 08. 2008 - 09:59

Kedysi sa hovorilo, ze svokra je dobra len ked ta od nej deli aspon desat rychlikovych zastavok. Dnes by som povedala, ze najlepsia je, ked ta od nej deli aspon jeden medzikontinentalny let lietadlom.
ale su vynimky a ja som jedna z nich. ja mam svokru aj mamu len kusok od seba, ale samy zastavaju nazor, ze sa do nas miesat nebudu, aj keby sme moc chceli. proste od nas a nasich hadok ruky prec. vyrieste si sami, co ste si zacali. chvalabohu. byvam na to nastvana, ze sa ma nikto (zensky) nezastane, ale neskor som vzdy rada.

tinka11, Po, 11. 08. 2008 - 11:37

joj tak taketo stastie ma asi malokto a tak ti to naozaj zosrdca prajem, troska si to viem aj predstavit lebo moja mama je taka ako opisujes o tych tvojich, nie ze sa nestara ale necha mi volny priestor a to sa mi paci ze ma respektuje ako cloveka, myslim ze takymto nasim mamam by mali dat nobelove ceny za ich spravanie. no nie?
tak sa maj pekne a fakt si vychutnaj takyto styl slobody. ani netusis o aku velku tarchu si uchranena.papa(flower)

Hany, Pi, 08. 08. 2008 - 10:50

Tinka (heart) , priklanam sa k nazoru, ze sa treba osamostatnit a odist co najdalej, aby Ona nemohla za vami, sekirovat vas, kontrolovat ti hrnce, skrine, prach na policke.... a kooooooooopu dalsich blbosti, ktore by si vymyslela. Never, ze sa velmi zmeni, to nikdy. Ale ked sa budete stretavat raz dva razy do mesiaca na nedelnej navsteve, velmi ublizit nikomu nestihne.:-|
Treba si uvedomit, ze svokra zije svoj vlastny zivot a vy mladi mate zase ten svoj. S plusmi aj minusmi.
Je super, ze tvoj partner ta chape, v tychto veciach treba mat jasno. Rovnako by som si pred svadbou pohovorila aj so svokrou... Samozrejme v buducnosti moze nastat situacia, ze bude stara, chora a bude potrebovat opateru - je jasne, ze to sa neodmieta...
Nedaj sa, nepodlahni ziadnemu presviedcaniu ani slubom, ci od partnera, alebo od jeho matky... budes sa roky trapit, zozierat a napokon to aj tak nedopadne dobre...
Vies, ani s idealnymi svokrovcami nie je spoluzitie nikdy idelane, pretoze uz len generacny rozdiel prinasa iny nazor na zivot... okrem toho, nikdy nemas vlastne sukromie a ver tomu, ze to je pre spolocny zivot veeeeelmi dolezite.
Prajem ti dostatok sily, sebadovery a vytrvalosti, aby si situaciu zvladla!(y) (y) (y)

ja_hodka (bez overenia), Pi, 08. 08. 2008 - 18:02

No mile baby, ked toto tu citam, tak musim zase raz len dakovat osudu, ze mam svokru naozaj fajn. Ja nechapem, preco su zeny v pozicii svokier take strasne. Ved aj my raz budeme svokry. To budeme taketo?
Niekde mi nieco asi unika...Z fajn cloveka strasna svokra? To asi nie. Ja sa naozaj nemozem stazovat, ale vsetko okolo mna len zuri na svokrovcov. Co je to ziarlivost, privlastnovanie si deti, alebo naozaj neziclivost? Ved su to rodicia, ktori by mali ako prvi priat detom len to najlepsie. A inak, verim tomu, ze velakrat vztah nevesta-svokra pekne demoluju obe rovnakym dielom.Ako keby o chlapika bojovali.

tinka11, Po, 11. 08. 2008 - 11:58

ahoj ja_hodka,
k tej tvojej poslednej veticke,
viem ze ked je nejaky problem su zan zodpovedne obe strany, viem ze je to tak sama to tvrdim, ale v tomto stebou nesuhlasim, mozno si take nieco nezazila aby si sa otom presvedcila.vies vo vztahu ja a ona,je to nasledovne, co mozem to jej pomozem asi takymto stylom, zatial som jej nikdy do oci nic nevycitala, nikdy sme sa nehadali, len ja som sa vyplakala,popod nos som si ponadavala, a tak...
jednoducho povedane nikdy som jej nerobila napriek, a ani o priatela nebojujem toho mam na svojej strane. mozna to vyznie sebecky ale to iba ona robi problem, mozna ma fakt asi nepochopis tak ti uvediem priklad ako to myslim:
raz jej priatel povedal ze moji rodicia sa spravaju ksebe aj potolkych rokoch milo a tak ako manzelia, a ona mu vtedy povedala ze mi niesme normalna rodina, ze asi nemame take problemy ako ona,pricom tie problemy mame aj my len ich zvladame inak a spravame sa ksebe lepsie.
vies toto je to co myslim proste ona uz aj vdebate najde chybu a vycitku lebo ZAVIDI, zavidi lebo ona taky vztah nema - zober si ze svojmu manzelovi ktory je fakt super clovek, povie aj pred detmi ze je debil,ze vyzara ako zebrak a pritom opak je pravdou.
- vies moji rodicia by nam dali aj posledne, no aj to jej vadi a pritom to nerobia pre nieco ale preto lebo nas maju radi.
- tak myslis si stale ze nevesta i svokra demoluju rovnakym dielom zivot a vztak?

antonia, Pi, 08. 08. 2008 - 19:32

nooo ja sa tiez nemozem stazovat, lebo moja byvala svokrusa bola poklad, ta drzala viac pri mne ako pri mojom..... aj nastavajuca svokra je v pohode...ale moja sestra ta sa moze pochvalit a posledna cerasnicka na torte...bol jej darcek k 40.narodeninam..okrem plastovej nadoby,v ktorej bola:najlacnejcia zubna pasta a pigi caj...a teraz pozor:OTVORENY BALIK DAMSKYCH VLOZIEK :-O :-O ...ktore jej zostali ked este ona pouzivala...co je uz skoro 10 rokov :-O ..noooo dostal niekto uzasnejsi darcek??(giggle) (giggle) (rofl)

Ariesa, Pi, 08. 08. 2008 - 23:29

a da sa na takyto balik reagovat? akoze dakujem, alebo co? uf:-O

lydusha (bez overenia), So, 09. 08. 2008 - 08:35

Toni zalezi na darcekoch? Podla mna je uuuuzasneeeee ze vobec nieco dostala. Ja tiez dostavam take darceky nad ktorymi ostava rozum stat a uvazujem co tym chcel autor povedat, kam si to mam dat ci ako to bolo myslene, ale podakujem a neriesim. ;-)
Vies, ja tiez rozmyslam nad tym, co komu darovat, ci sa mu to hodi, ale moyes akokolvek vymyslat a spekulovat, nemisis sa mu trafit do vkusu...a preto si myslim, ze je dolezitejsie to "darovat" ako obsah daru. Ber to tak ze v tej chvili chcela svokra spravit radost, nech uz to bolo myslene akokolvek ironicky ci ako, ja by som sa strasne potesila, strasne nahlas podakovala a a kazdemu okolo to hned poukazovala, ze aha co mi dala mamicka, taaaaak sa tesiiim.
(rofl)

antonia, So, 09. 08. 2008 - 10:46

moje (sun) ...ja tiez neriesim hodnotu darceka a potesima ked si na mna niekto spomenie a pride mi potriast pravicu a da mi sladku pusku na licko...ked ma nejaky vecny dar (giggle) ..nemam nic proti tomu ;-) (giggle) (giggle) ...
ale sestrina svokra to by ju trebalo poznat...ona ked ma sviatok tak si vypita peniaze..ze si chce to a to kupit:-O , ale ked ona ide blahozelat tak chodi po dome a zbiera napotrebne veci a tie potom daruje..len skoda ze tie veci su zrele na smetisko..casto po zaruke a tak..je to smutne ked, niekomu nestojis ani za tu namahu, aby sa trosku posnazil...a to moze prist radsej s prazdnymi rukami...aj ked ist do obchodu a kupit cokolvek nieje pre nu financny problem...ona tymi svojimi darcekam skor dava najavo, ze jej za to nestojis..;-(

lydusha (bez overenia), So, 09. 08. 2008 - 13:41

je mi jasne ze neriesis....ja som tak vseobecne chcela, ze v podstate je uplne suma fuk co dostanes, hlavne ze si niekto spomenul...v podstate ja by som sa jej na rovinu spytala preco ma obdaruvava takymi vecami, ze si nemusi robit starosti a ze sa tesim ze vobec prisla....ona provokuje, a mozno ani nie...ale neurazala by som sa ani nic podobne...skratka niekedy sa treba vediet pousmiat nad takymi hlupostami...aj mna chcel starky-svokor cakatel- potesit a niekde mi vyhrabal taku siltovku z roku pana...tak som to slusne odmietla, ze nieeeee, dakujem velmi pekne ale nemusi si robit skodu.
;-)

tinka11, Po, 11. 08. 2008 - 12:07

tak toto je fakt krasa(giggle) , no takemu darceku sa asi nic nevyrovna, fakt ju to urcite potesilo:-) , ved to pozname.to mi pripomenulo jednu situaciu, ked som sa isla vecer unich umyt, tak sa ma svokra spytala ci mam zosebou zubnu pastu a sprchovy gel, ze ak nie ona mi pozicia(rofl) ako keby som bezne nosila so sebou v kabelke zubnu pastu a sprchacik, takze som najblizsie narodeniny od nej dostala sprchovy gel a bonbonieru ktora bola pozaruke, viete si predstavit ake to bolo prekvapko(giggle) tak som sa pekne podakovala,ved aj to ze si len spomenula sa ceni.;-)

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 09:48

www.ribisska.sk hihihhehehehahahahhihihhehehihihhahaha (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) originalite sa medze nekladuuuuuuu... hihihhehhehahaha... ja ked dostanem bombišu, tak ju hned otvorím a poponukam všetkych, nech si osladíme život. mohla svekrušu zavolať na záchod a keby sa opýtala že prečo, tak že nech sa ide pozrieť ako si ich ide vyskúšať... hihihiihehheheehihihhehehehihihhehehhahaha (giggle) ;-) :-P (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

ja_hodka (bez overenia), So, 09. 08. 2008 - 09:06

otvoreny balik vloziek???:-D No nebudem komentovat....(giggle) Symboliku to ma nehoraznu(rofl)

vyvyka, So, 09. 08. 2008 - 12:34

To asi tým chcela povedať,ešte nie si stará,ešte menštruuješ,ale dlho nebudeš,tak Ti stačí aj ten otvorený balík vložiek,načo budeš ďalšie kupovať?????????:-D :-D :-D :-D Tak by som si to ja vysvetlila.Ale normálne sa mi rozum zasekol,že čo tí ľudia nedokážu vymyslieť a že vôbec nemajú žiadny chcochmes.Myslím,že to je darček č.1.:-P :-O

antonia, So, 09. 08. 2008 - 20:16

ved prave o to ide..ze vymysliet cosi take to je umenie :-O :-O :-O ..ides do obchodu kupis, predavacka ti to este pekne zabali...ale chodit po dome a zbierat bordel to je kumst :-P ...(rofl) (rofl) (rofl)

Natinka, Po, 11. 08. 2008 - 08:46

jezis baby vy ste tu niektore take optimistky, balik vloziek, hladat v tom pozitivum, no kde ho najst? Hadam este zadrete, ze je pozitivum, ze neboli vobec pouzite a vytesovali by ste sa tu aj z toho (rofl) (rofl)

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 09:34

Pozri naty ked si odmyslis vsetko okolo.....ide o to DAROVANIE samotne a nie o to CO si dostala....Ale to ma na svedomi nase ego, ze cakame a ocakavame a ked sa nedockame, sme sklamani. V podstate ja som dostala od mamy a sestry kyticu k narodkam....umelu...tak som pekne podakovala a odlozila ju. O rok mi umrel otec. Po nejakej dobe som mu tu kyticu odniesla. Mama mi vravi: To ty si tam dala tu peknu kyticu na hrob? Ja:
No, ze je pekna. Taka akurat na cintorin. Ona: veru, presne tak. Ja:
Maminka a to mam od vas k narodeninam, nehnevaj sa ze som ju dala tatinovi,jemu sa tam viac hodi ako mne do bytu.
Na to uz nemala co povedat. Takze aj svokre co by mi dala balik vloziek by som pekne podakovala. Kazdemu sa raz vsetko vrati. Ci dobre ci zle. Akokolvek bol jej dar mysleny, bol to skratka dar.

Natinka, Po, 11. 08. 2008 - 09:38

je rozdiel davat dary a je rozdiel vyhadzovat smeti z domu a mysliet ich ako dar. Kytica je nieco ine, nemyslim dary ktore sa ti nepacia, takyyych by bolo. Ale dat vlozky je ako keby vybrala nieco z kontajnera a darovala by ti to. A pri tom kazdy ma nejakych 30 korun na cokoladku k sviatku nie? Preco by som mala tolerovat ako obdarovana taku nechutacinu? Napriek tomu, ze som empaticky clovek? hm?

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 09:42

Kazdy je nejaky....a treba to brat s nadhladom. Nemusis skakat tri metre nad zem. Staci podakovat. Okrem toho sa da aj spytat preco usudila ze prave toto by mi malo spravit radost. Moznosti je milion ale pokial ju chcela urazit a ona sa urazila tak dosiahla svoje a to by som nechcela, spravit jej takto nepariamo radost, xixi

Natinka, Po, 11. 08. 2008 - 10:17

a to je prave to... preco taki ludia su????

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 10:25

Natalia asi ti viem odpovedat ale skusim radsej mailom, dobre?

Polárka (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 19:15

tak na toto by zaujimala odpoved aj mna ;-)

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 19:17

Xixi, Poly, to nie je na weeeeeb

Polárka (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 19:19

hiii :-) ved mozes mi to poslat mailom, teda ked budes taka dobraaa :-* (sun) (flower)

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 19:44

no, sup sup na mail....je to asi dlheeeeee, a chaoticke, tak sa pytaj ak niecomu nebudes rozumiet, jo?

tinka11, Po, 11. 08. 2008 - 12:18

(y) (y) (y) (y) (y) presne tak, je to len vysledok toho ako ta ten druhy vnima a co ti tym darcekom chcel povedat,;-)

bettty, Ut, 12. 08. 2008 - 11:58

Nati pozitívum tých vložiek je to, že je to dobrá a kvalitná práca keďže tak dlho vydržali. Myslím,že by som to mohla nazvať dedenie z generácie na generáciu. To vieš niekto dedí po svojej rodine šperky, niekto nábytok a niekto vložky(giggle)

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 12:29

v jednom mas pravdu kvalita sa nezaprie. Ale zas neviem ci by som chcela dedit vlozky haha, ale dan statu by som z toho vdacne zase odviedla, to by Fico pozeral hahahahahaha

antonia, St, 13. 08. 2008 - 09:59

nooo spadol by na zadok..(giggle)

antonia, St, 13. 08. 2008 - 09:58

betty...rehoceme sa tu zo sestrou(rofl) ...povedala som sestre ze nabuduce nech si vypyta za hrst sperkou..ked uz zacala dedit (giggle) (giggle)

tinka11, Po, 11. 08. 2008 - 12:15

inak ja by som si tiez takyto darcek vysvetlila ako provokaciu na vytocenie sa, ved to podla mna nieje normalne, raz moj kamarat dostal od svojej mami na narodeniny 200korunovy kredit, ze to ma zlasky, a on sikovny chlapik najej narodeniny jej opätoval lasku a dal jej tiez karticku na dobitie na 200korunovy kredit, a jej reakcia:-O no jasne urazila sa a fakt peknu chvilu sa snim nebavila a vsade hovorila o tom akeho ma ona nevychovaneho syna ze si vobec nevazi matku svoju. sila ze?:-)

georgina, Po, 11. 08. 2008 - 17:31

"...a všade hovorila o tom, akého má ona nevychovaného syna, že si vôbec neváži matku svoju..."

To je FAKT DOBRÉ!!!! A ktože jej toho syna vychoval (giggle) ;-) :-P?
Je kúzelné, ako si niektorí ľudia dokážu srať do vlastného hniezda a ani si to nevšimnúť (rofl)!

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 17:35

georgińa presne to som si vsimla aj ja
Niekedy to vidim aj u nas....nadavam aka je Lucia bordelarka....a ja som pritom ako ona...teda ona je ako ja, xixi

georgina, Po, 11. 08. 2008 - 19:39

(rofl) No, ty si si aspoň všimla ;-)!

Ola, Ne, 10. 08. 2008 - 23:23

Tinka11...ak sa nechces so svojim priatelom rozist a planujete spolocnu buducnost... odstahujte sa co najdalej... fakt to pomoze :-)

tinka11, Po, 11. 08. 2008 - 12:27

dakujem vam holky za vase nazory, inak aj vdaka vam som si uvedomila par veci troska ma to posmelilo, a chystam sa jej povedat co si myslim pri najblizsom udere pod pas. nebudem si sama vytvarat komflikt pockam kym opät zautoci, co predpokladam ze nebude trvat dlho.a tiez trvam natom ze v ich dedine nebudem byvat a stojim si zatym.este raz dakujem za to ze som otvorila oci.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahojte.pekny den(sun) (sun) (sun) (sun)

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 16:38

tinka ved s nou nemusis bojovat....vies ake je jednoduche riesit vsetko s usmevom? Ona ta chce nastvat, urazit...a ked jej este do toho zacnes hovorit mamicka....tak jej vyrazis vsetky zbrane z ruk....odporovat niekomu alebo vraviet mu to co sa mu nepaci s usmevom na perach a sladkym mamicka , hmmmmmmm, to je nieco.
Inak presne ako vravis...byvat mozete kdekolvek, dokonca sa nemusite ani navstevovat...bude to presne take ako chces ty...pokial si ju pustis, potial pojde. Kazdy ma nejake hranice a ju treba do tych hranic slusne odporucat. :-)

yaya, St, 13. 08. 2008 - 16:49

..ahoj tinka...aj ja som bola nechcená nevesta...najprv mne a jej synovi nedovolila sa zasnúbiť...ked sme jej oznámili, že sa ideme brať..plakala, ale nie od šťastia, ale vraj od hanby....a po rokoch obskakovania jej syna mi povedala,že jej syn sa so mnou aj tak trápi.....takže, ja žijem u nich!!!....15 rokov, s vedomím, že nie som vítaná....a tých denných podrazov a úderov pod pás????...nerátam, trápia ma, ale už ich tak vnútorne neriešim, ako predtým...pretože dnes si zo stresu riešim poruchy štítnej žľazy...atď.,...ale ak nemusíš s nou bývať, tak fakt nič nerieš...prehryzni zlé a ked bude ešte horšia, tak jej pokojne vysvetli svoj postoj...ja som naposledy, ked ma z niečoho obvinila jej povedala, že som už dosť stará a svojprávna na to, aby som si život zariadila a žila po svojom....a odvtedy sa slovne už do mna nenaváža...len tie tiché zákerné podrazy...tie jej idú... ;-)

bettty, Št, 14. 08. 2008 - 06:55

Tá tvoja svokra je dobrá na odstrel. Zaslúžila by si si Oskara za výdrž a Nobelovú cenu za pevné nervy(sun)

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 09:42

www.ribisska.sk yaya, na tvojom partnerovi zaleži aj dnes, čo svojej matke dovolí a čo nie. vaša novovzniknuta rodina je prvorada!!! matka ho vychovala a teraz sa už može laskyplne prizerať. stačí ak on trikrat urobí podla seba a teba ako ste sa vy dvaja dohodli a nie podla nej. (sun)

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 09:39

www.ribisska.sk Milá tinka 11. podla mna nie svokra ma problem, nie ty maš problem, najvačší problém má jej syn-tvoj priateľ. myslím si že len na nom záleží čo svojej mamičke dovolí a čo nie!!! on musí pochopiť že je už dospelý. on musí začať hladať sám seba. on sa musí vedieť postaviť za svoju pravdu, za svoju lásku a aj za svoj výber. čo to tu nikto z vás nezbadal že to je len a len o nom??? čo ste slepííííí??? alebo ja som to len zle čítala??? on prvý si musí urobiť poriadok sam so sebou, určiť hranice svojej matke že kam môže a kam už nie!!! JE TO LEN NA NOM!!!!!! ak si toto on sam neuvedomí, tak či vy dvaja spolu budete, alebo nie, tak s akoukolvek inou ženou, ktoru si on vyberie bude konflikt! on je nezrelý a nevie povedať svojej matke že už stačilo. pokiaľ on si sám neuvedomí svoju dospelosť neurobí tomuto stop, tak sa aj bude odvíjať jeho další život a aj život jeho pertnerky a nasledne aj rodiny!!! budete sa podvolovať diktatorovi, ktory vam bude všetko riadiť, lebo sa mu nebude vedieť nikto postaviť. treba to urobiť jednoznačne všetko už teraz! ako som tu už davno napisala, mamičky sa staraju radi do príjemných vecí, do intímností sa neradi staraju, ved je to nepríjemné. môžeš mu pomocť tým, že sa ho opýtaš, že do kedy si nechá kafrať do života od mamičky? a že už ma 4 roky sklz od svojej 18-ky, ale že nič neni stratené a že môže začať trebars aj hned. a ak sa znova stane čosi podobné ako s tym odvozom na stanicu a on posluchol svoju matku a neodviezol tvojich rodičov, tak s nim jednoducho nespi ;-) . ked sa bude čudovať že prečo, povedz mu že nech spí s tým, koho poslúcha. bude sa čudovať, ale ty môžeš argumentovať že prečo by si sa mala milovať s dieťaťom??? zvlašť ked poslucha svoju matku vo svojom veku? ty už vieš odomna o čom to je. teraz je to na tebe aby si posobila na neho!!! nie na nu!!! ty u nich nemaš čo riady umyvať!!!! ani vešať zaclony!!!!!!! / iba ak po svadbe a po slušnom poprosení, nie po poznamke ako je na všetko sama a tak, to je len info a nie prosba. na zaklade info sa nehni! potom ti nemusi podakovať, ved len na tebe bolo či sa dovtipiš čo tym myslí a ty si sa dovtipila a to je tvoj problem a tak si ta nebude važiť ak si nevažiš samu seba, kapišto? / a ak sa ta on nezastal, tak to s tebou nemože myslieť važne, lebo chlap chce mať pri sebe ženu, ktora si važi samu seba. ale to by si aj on sam musel važiť seba sameho a potom by sa zastal svojho vyberu!!!! a ešte nezabudni, nech urobíš čokolvek, stale to neni dosť a je to málo, vlastne nič!!! ak je zle aj ked urobíš, tak radšej nič nerob. a ked si si ista sama sebou a nebudeš o sebe pochybovať, tak so vztyčenou hlavou pozri svokre do očí ked bude lamentovať a povedz: minule som vam pomohla, ale nič neni dosť a zbytočne u vas nebudem minať energiu. to radšej pomožem mojej mame. ;-) prečo by si ty mala niečo robiť u uplne cudzich ludi len preto že spavaš s ich synom???? čo si rozum potratila??? vzťah ma byť vyvaženy a pevny medzi vami dvomi. ty nemaš mať dovolene za uplatu upratovania a riadov umyvania priateliť sa s ich synom!!!!!! ty si uplne plnohodnotny človek!!! a potom si počkaj čo urobí ich syn a podla toho bud utekaj, alebo sleduj ako sa všetko začne zlepšovať. ale zase ti opakujem, najviac záleží na NOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , s laskou a uctou ribišška (sun) (sun) (sun)

balalajka, Št, 14. 08. 2008 - 12:09

A zase ťa niekto nebude mať rád, lebo si taká otvorená. Ale bude v tom niečo pravdy...skúšala som tvoje metódy na mojom decku a čuduj sa svet...ono to ZABERÁ. Tak možno treba súsiť. Keď zabralo na 4,5r. tak možno zaberie aj na 22 ročnom. Však sú to všetko len CHLAPCI.

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 15:04

www.ribisska.sk to je problem toho druheho že ma nema rad za moju otvorenosť (giggle) ked som sem začala písať ešte asi pred rokom ako keywest, tak som mala vela "proti" ohlasov. ale ked sa sem pozrieš, väčšina bab tu napise svoj nazor na to dianie čo sa deje u toho, kto sem dal prispevok. ja píšem to čo z toho článku cítim. vysvetlovala som to aj akire na stretku v hofferi a viem že po čase kto to skusi čo mu radím, vlastne nema čo stratiť, ked sa vyberie na skušku po "inej" ceste mi da časom za pravdu. ale o to či mam ja pravdu mi a ani všeobecne vobec nejde ;-) ide o ten vysledok, ktory sa dostavi po tej skuške a na to treba nabrať odvahu skusiť to, čo tu radí nejaky cudzí človek, ktorého ani nepoznáš a na prvý pohľad sa ti zdá čo píše troška drzé, viac otvorené a úplne divné... že? (giggle) ;-) :-P

balalajka, Pi, 15. 08. 2008 - 09:47

Si temperamentnejší človek ako ja. Aj chyby nehľadáš iba u seba ako ja. Ja sa snažím viac vinu brať na seba - nielen v manželstve, rodičovstve, ale celkovo v živote. Preto sa aj tak celkovo nejako k druhým staviam - aby som ich neranila, neurazila...A potom, prd mám z toho. Kto si myslí, čo si myslí - všetci v pohode, a ja na cvokhaus. Treba mať trochu viac testosterónu, ako by si ty napísala vačši "gule". ;-)
Ono inak k tým radám - človek si často dá poradiť od tretieho, možno aj fundovaného vysokou školou - ako by tá dala na všetko rozum, a nezamýšľa sa nad tým. Niečo si z toho vyberiem, niečo tak tvrdo nepoviem, nad niečim miknem plecami - je na každej čo spraví, to vieš, ale šokujúce je že sa tak veľmi až nepletieš, teda ZATIAĽ.

ribišška, Pi, 15. 08. 2008 - 17:17

www.ribisska.sk hihihi... ja odpovede cítim. duša a srdce mi radia. nemusim mať viac testosteronu na to, aby som sa vyjadrila k veci tak, ako to cítim ja. škoda že myslíš že je to šokujuce že mam pravdu a tiež sranda že píšeš že " zatiaľ " . ja neriešim obsahy viet, ja riešim systém ako taký. a ak nefunguje komunikacia ale domyšlanie, tak už na začiatku si zapinaš gombík na svetri o jednu dierku dalej (giggle) ;-) (sun) ...

Polárka (bez overenia), Št, 14. 08. 2008 - 13:43

nemam slov :-O (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)

skoda ze ja som vtedy takto nepostupovala, ze mna to nenapadlo... ja viem, uz je to teraz aj tak jedno :-) ;-)
zijem svoj zivot s drobcekom ako viem (sun) (sun) (sun)

jaj veru ribisska dobre radiii !!!

ribišška, Št, 14. 08. 2008 - 15:06

www.ribisska.sk ano, vysledok je hlavný. bud si mohla postupovet ako mortisa24... na to trebalo riadnu odvahu, ale teraz je tam kde je, alebo maš to čo máš a prijmi to s láskou. stale sa my rozhodujeme za seba. nemôžeme ta to viniť niekoho druhého (sun)

Polárka (bez overenia), Št, 14. 08. 2008 - 22:39

ako mortisa by som zrejme nepostupovala, ale kto vie... a to co mam k tomu som uz konecne nasla cestu (sun) a aj tu lasku som v tom objavila (heart) (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama