reklama

Guláš s hlivou ustricovou

Pridal/a Kamila dňa 16. 06. 2016 - 11:50 - Recepty Kamila
Guláš s hlivou ustricovou, Polievky, recept, Kamila

Kamila | Guláš s hlivou ustricovou


reklama

Moje prvé varenie s hlivou dopadlo na jednotku. Určite budem variť častejšie. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj pri delenej strave.

Ingrediencie
500 gramov hliva ustricová
500 gramov zemiak
1 kus cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 kusov paprika
3 kusov paradajka
3⁄4 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička mletá paprika
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hlivu nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájam na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno. papriku tiež nakrájame na menšie kúsky.

Na olej krátko opečieme cibuľu a cesnak, pridáme papriku a po chvíli aj hlivu. Chvíľu opečieme, môžeme aj krátko podusiť pod prikrývkou. Pridáme červenú papriku, premiešame a pridáme zemiaky, zalejeme vriacou vodou: pridáme soľ, gulášové korenie... Prikryjeme a varíme cca 20 minút.

Paradajky prelejeme vriacou vodou, olúpeme, rozrežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme do guláša. Môžeme zahustiť postrúhaným zemiakom. Na záver pridáme zelený petržlen.

Doplňujúce poznámky

Guláš bol výborný, dokonca aj MM zjedol úplne v pohode, a to nemá huby rád.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 16. 06. 2016 - 14:57

Výborný...hlivu na akýkoľvek spôsob máme radi. Keď guláš musí tam prevládať hliva nad zemiakmi...sme maškrtnííííVeľký úsmev

Kamila, Št, 16. 06. 2016 - 16:04

Súhlasim, ja som sa este len ucila. Ale kedze to bol hlavny chod aspon sme sa najedli. ;)

M.á.r.i.a, Št, 16. 06. 2016 - 16:58

Kami to nebola kritikaÚsmev, verím že ste sa najedli je to mňamka. Ja mám najradšej hlivu opiecť na troche oleja, osoliť, okoreniť a také teplé dať na krajec chleba...šťava vsiakne do chlebíka a olizujem sa až za ušamiVyplazený jazyk...hliva je veľmi zdraváSlnko

Kamila, Št, 16. 06. 2016 - 19:32

Ja som to tak nebrala, len tiez som skontatovala, ze nabuduce treba viac hliv a kludne ja papriky a paradajok. Ani mi nerozpravaj len o pecenej hlive na chleba, bo nemam, nemozem chleba. Na pecenie vlastneho nemam odvahu, vzdala som to po prvom pokuse a jediny bezlepkovy kupovany, neviem zohnat, alebo vzdy ked pridem do obchodu, nemaju ho ...

Dzeny, Št, 16. 06. 2016 - 16:26

Mňam! Robím hlivu hocijako, guláš som ešte neskúšala, urobím určite:)

Klaudia17, So, 18. 06. 2016 - 12:18

Kamila,veru hliva super a tá vôňa,píšeš zemiaky my služobne staršie vieme kedy pridať zemiakyУšsmev,ale napíš to aj v návode,aby niekomu neostali na kredenci.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama