reklama

Biely chlieb pečený v rúre - piekla Linda

Pridal/a slavkalejka dňa 21. 01. 2013 - 17:55 - Recepty slavkalejka
Biely chlieb pečený v rúre - piekla Linda, Domáca pekáreň, recept, slavkalejka

reklama

Recept na kvások, ktorý vydrží niekoľko dní a recept na chlieb z takéhoto kvásku.

Ingrediencie
Kvások:
3 decilitre voda vlažná
  štipka soľ
50 dekagramov múka
2 polievkové lyžice olej
1 čajová lyžička cukor
1 dekagram droždie čerstvé
Domáci chlieb:
2 decilitre voda
  deciliter mlieko
2 čajové lyžičky soľ
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica ocot
25 dekagramov kvások
50 dekagramov hladká múka T-650
1 dekagram droždie čerstvé
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kvások:

3dl vlažnej vody, štipka soli, 50 dkg múky, 2 PL olej,1 čl cukor, 1dkg čerstvého droždia.

Všetko spracujeme, necháme vykysnúť 10h na pulte a dáme do chladničky/možné použiť aj niekoľko dní/.

Chlieb:

Cesto vypracuje stroj, po vykysnutí prepracovať, dať na papier do oválnej ohňovzdornej misky s poklopom, nechať nakysnúť na dvojnásobok. Potom urobiť žiletkou zárezy a znovu nechať 15.min.kysnúť

Piecť začať v studenej rúre nastavenej na 230 stupňov/ už som vyskúšala aj v predhriatej/, piecť 50 min. Potom chlieb vybrať na utierku a pokropiť napr. rozprašovačom studenou vodou.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama