reklama

Karnevalové masky

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 16. 01. 2013 - 15:16 - Recepty Un Chien Andalou
Karnevalové masky, Drobné pečivo, recept, Un Chien Andalou

Un Chien Andalou


reklama

Originálne fánky v tvare karnevalových škrabošiek.

Ingrediencie
350 gramov hladká múka
50 gramov maslo
2 polievkové lyžice citrónová kôra
2 kusov vajce
20 gramov vanilkový cukor
2 polievkové lyžice biele víno
50 gramov kryštálový cukor
  liter olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30minút do chladničky.

Cesto si neskôr môžete rozdeliť na 4 časti a tieto postupne spracovávať, aby Vám zbytočne neobschlo. Cesto si upravíme na asi 1,5 mm hrúbky a pomocou šablóny a vhodného nástroja vykrajujeme masky (ja som použil špičku ostrého noža, šablóny mali rozmer 12x5 cm).

Vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta). Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Prípadne pečieme v rúre 180C asi 6-7 min (záleží od hrúbky cesta).

Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie. Kvalitnou čokoládou ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli, medom, cukrárskym zdobením, použite čo vám vyhovuje (mak, sezam, jedlé kvety)napríklad aj práškový cukor.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama