reklama

Fúkané kokosové rožky

Pridal/a Kamila dňa 13. 11. 2022 - 17:56 - Recepty Kamila
Fúkané kokosové rožky, Drobné pečivo, recept, Kamila

Kamila | Fúkané kokosové rožky


reklama

Recept s foto postupom na fantastické kokosové fúkané rožky. Robím ich už dlhé roky. Výborné sú aj s celozrnou špaldovou alebo bezlepkovou múkou. Úsmev 

Ingrediencie
200 gramov kokos
250 gramov polohrubá múka
400 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
250 gramov maslo
200 gramov čokoláda
Poleva:
30 gramov Cera
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cukor s múkou (najlepšie sú s celozrnnou špaldovou múkou) a sódou preosejeme, zmiešame s kokosom a pridáme maslo. Je ho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto.

Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste.  Cesto je drobivé, nevadí to.  Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Cesto treba dobre utlačiť a prebytočné cesto z okrajov dať dole.

Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 10 - 11 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Keď sa rúra viac rozohreje uberám aj z teploty aj z času.

Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

Doplňujúce poznámky

Môžete použiť aj bezlepkovú alebo celozrnnú špaldovú múku. Pri bezlepkovej môže byť cesto suchšie.

V tomto recepte je ozaj potrebné dodržať množstvo práškového cukru. Aj keď som ubrala z 500 g na 400, viac už asi nie. Nie kvôli chuti, ale aby sa rožky pekne nafúkli.

Druhá vec je správna teplota, tú si treba otestovať na vlastnej rúre. Už sa mi stalo, že cesto bolo ozaj až priveľmi drobivé, suché, neviem či to bolo múkou či kokosom, pridala som 1-2 lyžice vody. Pri bezlepkovej múke sa to môže stať. Držím palce, nech sa podaria. Úsmev 

Rožky som už robila aj s rastlinným maslom, u nás je diét akosi priveľa, je to ok, ale niet nad tradičné maslo.

Orechové rožky pripravíte rovnako, stačí kokos nahradiť mletými orechmi.

Výnos
120 Porcie
Celkový čas
31 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
11 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Edit, Ut, 24. 11. 2015 - 18:28

Máte ich dokonaléééé, kiež nieste tak ďaleko, by sme si zmlsli.

M.á.r.i.a, St, 25. 11. 2015 - 07:17

Ako vymaľované Áno

lienka, Po, 30. 11. 2015 - 12:41

robila som v sobotu a veľmi chutili  Vyplazený jazyk

vďaka za recept

Kamila, Po, 30. 11. 2015 - 12:49

Som rada, že sa podarili. ;)

val, Po, 30. 11. 2015 - 13:15

krasa, idem kupit formicky. btw ja peciem vsetko s maslom i ked je v rcp palmarin, hera ci iny tuk vzdy davam poctive maslo Mrkám

Rocky, St, 09. 12. 2015 - 15:37

 Dakujem za recept, rozky su vyborne, priam sa topia v ustach. Ja momentalne nezijem na Slovensku a mam priatelku ucitelku, ktora chce predstavit Vianoce na Slovensku pre deti v jej skole a ja som jej mentor. Tak teraz idem robit aj orechove a potom aj tie francuzske vdaka dovery k Tvojim receptom !!!! Drz mi palce, je to pre 170 deti, a dufam, ze si pochutia. Prajem Ti krasne, pozehnane Vianoce.Tlieskam

Kamila, St, 09. 12. 2015 - 16:04

Sikovny si. Drzim palce, ked sa podarili kokosove, podaria sa aj orechove, ale na tvojom mieste by som stavila asi na istotu s lineckymi, robievaju moje devy Hambím saTie parizske su haklivejsie na spravne pecenie. V kazdom pripade drzim palce aj vam prajem krasne sviatky.

Steffi, Ne, 13. 12. 2015 - 14:14

Dakujem za recept.Kokosove rozky sa vydarili, aj ked som si myslela,ze nic z nich nebude, lebo som samozrejme pomenila recept...zdalo sa mi vela cukru.Robila som len z polovicnej davky a dala len 100g cukru vlastne len 50g trstinovy cukor a 50g agavovy sirup.Ale su perfektne,rozplyvaju sa na jazyku.skusim aj tie makove alebo orechove,alebo oboje:-)Velmi sa rada inspirujem vasimi bezlepkovymi receptmi, len pri schär muku musim niekedy dat menej muky,ale uz som zistila trik:-)Prijemne sviatky!

Kamila, Ne, 13. 12. 2015 - 20:05

Tiez nemam rada v receptoch vela cukru, len som nemala odvahu az tak uberat, v povodnom recepte ho bolo 500g. Pri makovom som dala uz len 300g, ono zase mak moze byt horkejsi. Najblizsie uberiem viac cukru aj pri kokosovych a  orechovych.

púpavienka, Ne, 13. 12. 2015 - 14:39

Divila som sa prečo je tu toľko komentov, no už son pochopila.

Ja ich robím roky, teda nerobila som s maslom ale margarínom, taký bol recept. Piekla som ich naozaj veľakrát a pravda je taká že nie vždy sa mi podarili, hlavne s orechami. Dávam tiež menej cukru ale zas oveľa menej sa nedá a prašok do pečiva je potrebný alebo sóda bic.

Máš ich nádherné, ja si myslím že ich pokazím iba nesprávnou teplotou rúry, inač si to neviem predstaviť.

Tie nové s makom?,Áno - no super kreativita, tie si tento rok urobím, lebo mám nejako makové obdobie.

Tangy, Ne, 13. 12. 2015 - 19:01

Mne sa tiez minuly rok nevydarili. V rure sa mi pekne nafukli, krasne sa vyklopili a potom splasli.

Kamila, Ne, 13. 12. 2015 - 20:07

Mozno potrebovali este zo dve minuty byt v rure?

púpavienka, Ne, 13. 12. 2015 - 20:15

To si myslím aj ja, že ich bud skoro alebo neskoro vyberiem.

Tangy, Po, 14. 12. 2015 - 00:45

Tiez si myslim. Len ja som sa bala, ze mi zhoria. Akosi neviem nabrat odvahu, skusit ich znova. Ale boli z nich aspon vyborne kokosovo rumove gulky.

púpavienka, Po, 14. 12. 2015 - 09:35

Vždy boli aj z mojich nepodarených guľky, vidíš aké sme gazdinky.Mrkám

anička42, Št, 17. 12. 2015 - 09:40

aj ja som robila s polovičnej dávky a vydarili sa TlieskamVáľam sa od smiechu po podlahe dakujem za recept 

zden87, So, 19. 12. 2015 - 07:32
Prosím môžete mi poradiť,kde sa stala chyba,rožky mám krásne,ale sú tvrdé... :(
púpavienka, So, 19. 12. 2015 - 08:50

Myslím že teplota rúry alebo ak sa príliš rýchlo rúra otvorí ale vtedy splasnú. Aj ja som raz orechové mala také že pekné ale veľmi tvrdé. No potom som si uvedomila že moja rúra potrebuje nižšiu tepltu. Inak toto  fúkané pečenie je vždy buď- alebo.

Postrúhaj ak sú veľmi tvrdé a použí ako kokos, maslo a cukor, kľudne aj do iného pečiva alebo

urob dobre kokosové guľky, naozaj sú dobre. Ja som do nich pridala s plnky čo mi ostala /bielej/ a dala som rum a boli úžasné tiež z týchto rožkov ktoré mi nevyšli. Do orechových som pridala čokoladovú polevu čo ostala, trochu z odrezkov, kávu a rum. Obaľovala som v orieškach a nevedeli si vynáchvaliť. Takže určite spotrebuj. 

Kamila, So, 19. 12. 2015 - 12:36

Treba pri nich ustriehnut teplotu a cas pecenia, podla vlastnej rury. Z rury ich treba vybrat skor ako chytia hnedasty nadych na okrajoch...

enijka, So, 26. 11. 2016 - 20:28

Neviem ako carovala tato pani alebo som mala ja zlu hladku muku proste orechove boli total zle nafukli ale potom aj splasli a na tejto mojej starej rure ani svetlo nesvieti takze som musela baterkou kukat a ked mu nafukli tak som chvilu nechala  a vybrala ale padli mu dole a vyzerali cudne jedna strana pekna a ta druha zase prazdna aj kokosove mam take hm skoda a to som skusala dva krat po sebe narobila som ich plno ....asi musim pockat na novu ruru akebo som ja nesikula 

K.surovcek, Ne, 17. 12. 2017 - 21:42
Receptik je super. Rozky som robila prvykrat a podarili sa, akurat prva varka je viac "napuchnuta" - dala som vela cesta. 400 g cukru postacuje. Dakujem
Kamila, Ne, 17. 12. 2017 - 22:42

Som rada, ze sa podarili Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama