reklama

Madlenky

Pridal/a Kamila dňa 08. 12. 2015 - 18:39 - Recepty Kamila
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na typické francúzske čajové pečivo.

Ingrediencie
125 gramov práškový cukor
125 gramov maslo
3 kusov vajce
1 polievková lyžica pomarančová šťava
125 gramov polohrubá múka
1 kus vanilkový cukor
60 gramov mandle
  štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Maslo zľahka roztopíme a necháme vychladnúť.  Vajíčko vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme maslo, pomarančovú šťavu (originál by to mala byť voda z pomarančových kvetov), múku a na záver ručne mleté lúpané mandle. Necháme v chladničke postáť aspoň 1 hodinu.

Formičky vymastíme maslom, plníme ich cestom, tak aby bolo cesta trošku menej ako zarovnaný okraj: Pečieme pri dosť vysokej teplote cca 230°C cca 12 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Počas poslednej tretiny pečenia koláčiky radšej kontrolujte, keď chytia zlatisté sfarbenie môžeme vyberať. Ak máte rôzne formičky v tých plochejších sa môže pečivo upiecť skôr, na to treba dať pozor.

Madlenky, niekedy nazývané aj Magdalénky, sú najlepšie čerstvo upečené.

 

Doplňujúce obrázky
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 1
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 2
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 3
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 4
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 5
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 6
Madlenky, Drobné pečivo, recept, Kamila, 7
Výnos
30 Porcie
Celkový čas
52 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút

reklama


reklama

trnko, Ut, 08. 12. 2015 - 19:16

Kamilka, vyzerá to na super mnamku.Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama