reklama

Medové tortičky s orechovou plnkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 21. 12. 2015 - 19:11 - Recepty M.á.r.i.a
Medové tortičky s orechovou plnkou, Drobné pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Trochu opité pečivo s vôňou orechov.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
200 gramov práškový cukor
2 kusov vajce
80 gramov med
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 štipka soľ
  trocha citrónová kôra
200 gramov orechy
100 gramov práškový cukor
1 deciliter rum
Dokončenie:
  cukor
  rum
  čokoláda
  orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Sypké suroviny spracujeme s medom a vajíčkami na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necáme 2 hod. v chladničke odležeť. Z odležaného cesta vyvaľkáme plát na pomúčenej doske, vykrajujeje kolieska prierom 3-4 cm a pečieme do ružova. Rúra na 170 st. približne 7 mim. Vychladnuté spájame s orechovou plnkou - orechy,cukor,rum vymiešame spolu. Vrch potierame rumovou polevou - práškový cukor+rum vymiešame na hustejšiu lesklú hmotu. Ozdobíme čokoládou a polovičkou orechu.

Doplňujúce poznámky

Ja ich mám trochu tmavšie nakoľko som použila špaldovú múku a trstinový cukor. Namiesto rumu sa dá použiť káva a na vrch citrónová poleva... to ak to budú papať aj deti.

Výnos
34 Porcie
Celkový čas
2 hod, 37 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama