reklama

Medovníky s celozrnnou špaldovou múkou, hneď mäkké

Pridal/a SirKikina dňa 28. 03. 2013 - 17:23 - Recepty SirKikina
Medovníky s celozrnnou špaldovou múkou, hneď mäkké, Drobné pečivo, recept, SirKikina

SirKikina | Špaldové medovníky - hneď mäkké


reklama

Výborné, sú mäkké hneď po upečení.

Ingrediencie
600 gramov celozrnná múka
250 gramov práškový cukor
200 gramov med
150 gramov maslo
3 kusov vajce
1 kus kypriaci prášok do perníka
1 kus vanilkový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica
1 čajová lyžička perníkové korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky ingrediencie zmiešame na podložke dokopy. Cesto dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Ak máte šikovný robot a vhodne "metličky", cesto si môžete predmiešať v ňom, najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie a na záver ostatné, potom stačí už len chvíľu ručne vymiesiť cesto. Cesto dáme na cca 2 hodiny do chladničky.

Následne cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, vykrojíme, a pečieme pri teplote 180° asi 8-9 minút. Ak chceme mať medovníčky lesklé, tesne pred dopečením ich potrieme vajíčkom a dáme ešte na chvíľu do rúry.

Výnos
5 plechov
Celkový čas
4 hod
Čas prípravy
4 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Edit, Št, 28. 03. 2013 - 18:55

Krasne sa vam podarili, sikulky. Tak len nech vam nezapadnu snehom ;-) , az otvorite dvere sibacom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama