reklama

Bombové kuracie prsia

Pridal/a fantika dňa 01. 04. 2012 - 18:04 - Recepty fantika
Bombové kuracie prsia, Hlavné jedlá, recept, fantika

fantika | Bombové kuracie prsia


reklama

Chcela som jednu nedeľu odľahčiť od vyprážaného a mala som chuť na rukolu, tak som vymyslela toto.

Ingrediencie
500 gramov kuracie prsia
1⁄2 čajová lyžička korenie na pečené kura
250 gramov ryža
2 polievkové lyžice olej
250 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov Eidam
1 kus Bambino syr
1 kus Niva
1⁄2 kus ľadový šalát
100 gramov rukola
1⁄2 hlávka čínska kapusta
1 kus mrkva
1 plechovka kukurica
  trocha olivy
200 gramov cherry paradajky
  trocha jarná cibuľka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ingrediencií je veľa, ale nič sa nestane ak niektorú vynecháte..;-) Toto jedlo sa fakt dá robiť s rôznymi obmenami, fantázii sa medze nekladú..:-) 

Príchodom jari sa mi veľmi žiadalo niečoho zeleného, kopy šalátu a k nemu som chcela aj masíčko nejaké zdravšie, nie práve vyprážané, ale aby zas jedlo nebolo úplne bez kalórií, tak som k nemu spravila fajnú teplú syrovú omáčku. Idem to teda písať po poradí:-) 

Najprv si spravíme ryžu, každý podľa seba akú má rád, aj ochutiť si môžete podľa toho čo máte doma, obmena miesto ryže, môže byť aj kuskus. Potom kuracie prsia nakrájame na drobné kocky, či slížiky a na oleji opečieme, pridávame pri pečení rôzne koreniny, ja som dala trocha vegety, gyros korenia, korenia na pečené kura, mletú červenú papriku a soľ. 

Mäso  pekne opečieme a odložíme na teplé miesto. Na inej panvici si rôzne druhy semiačok nasucho opečieme a tiež odložíme. Potom si dáme dokopy šalátik, do veľkej misy dáme umytú rukolu, nakrájanú čínsku kapustu, ľadový šalát natrhaný na kúsky, nakrájanú jarnú cibuľku, koktejlové paradajky, olivy, nastrúhanú mrkvu a kukuricu z konzervy. Pomiešame a pridáme troška vegety a olivového alebo slnečnicového oleja, odložíme do chladu.

Potom si ešte podusíme nakrájané šampiňóny, ochutíme podľa seba, ja som dala korenie na hríby, vegetu a soľ. 

Nakoniec si necháme omáčku. Dáme do kastrólika smotanu na šľahanie, kto chce light verziu, tak dá smotanu na varenie;-). Do nej pridávame rôzne druhy syra, môžeme využiť aj zbytky, Bambino, Eidam, Gouda alebo Niva. Povaríme kým sa všetko neroztopí a potom ak nám vadia hrudky tak prepasírujeme omáčku cez sitko. Ja som moc neochucovala lebo to bolo dosť slané, ale keď myslíte môžete pridať ešte vegetu ci soľ.

A teraz už len na tanieri spojíme papkanicu. Dáme ryžu, obrovský kopec šalátu, trocha hríbikov, mäsko a posypeme semiačkami a oblejeme to všetko trochou omáčky.

Doplňujúce poznámky

Nám všetkým to tak chutilo, že som to musela robiť o 2 dni znova, fakt sa celá rodina zalizovala:-P Tak vyskúšajte, keď vám bude receptík po chuti..:-)

dobrú chut:-)

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

daisy, Po, 02. 04. 2012 - 21:25

Fantika, mnam.Take mozeme aj my(y) .

fantika, Po, 02. 04. 2012 - 21:39

daisy tak vyskúsaj túto verziu..a daj vediet ako chutilo..:-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama