reklama

Halušky s hokaido s bravčovými srdiečkami na tymiane

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 09. 2016 - 17:20 - Recepty M.á.r.i.a
Halušky s hokaido s bravčovými srdiečkami na tymiane, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Ostalo kúsok hokaido tak prečo ju nevyužiť, varila som bravčové srdiečka. Možno niekto vnútornosti nemusí, ale toto je dobré mäsko.

Ingrediencie
Halušky:
300 gramov hokaido
2 kusov vajce
200 gramov polohrubá múka
Mäso:
2 kusov bravčové srdce
1 kus bobkový list
  trocha soľ
  trocha tymian čerstvý
2 kusov karí lístky
5 kusov borievka
  trocha čierne korenie
1 čajová lyžička soľ
50 gramov slanina
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice hladká múka
1 čajová lyžička tymian čerstvý
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 plátok maslo
  štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Srdiečka

Najprv si dáme variť srdiečka. Dobre ich umyjeme, prekrojíme na polovicu. Zalejeme vodou tak, aby boli ponorené, pridáme soľ, guličky korenia a čerstvé vetvičky byliniek+ bobkový list. Varíme kým mäso nie je mäkká.

Medzitým si na drobné kocky nakrájame slaninu a cibuľu. Slaninu upražíme, pridáme cibuľu a chvíľku restujeme. Pridáme múku a pražíme do ružova.

Pomaly zalejeme vývarom z mäsa a necháme chvíľku povariť. Uvarené srdiečka zbavíme mastných častí, nakrájame na menšie kúsky a pridáme do omáčky. Omáčku dochutíme mletým čiernym korením a tymianom.

 

Halušky

Hokaido očistíme a nakrájame na malé kocky, zalejeme trochou vody a rozmixujeme na kašu.

Pridáme vajíčka, trochu soli a múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom cez sitko - haluškovač hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme 5-8 mim.

Opláchneme, precedíme a dáme na panvicu s maslo dobre prehriať.

Doplňujúce poznámky

Na halušky som použila celozrnnú špaldovú múku, preto sú trochu "šedivšie" Chichocem saHalušky sú výborné aj len tak osmažené na masle a posypané syrom aký vám chutí Úsmev

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Lenka R, St, 14. 09. 2016 - 17:43

To vyzera super! Aj halusky aj tie srdiecka. VyskusamSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama