reklama

Kuracie prsíčka s nivovou omáčkou

Pridal/a EvKaBa dňa 17. 11. 2010 - 13:35 - Recepty EvKaBa
obrázok k receptu

reklama

Jednoduchý nápad na večeru :)

Ingrediencie
350 gramov kuracie prsia
200 gramov ryža
1 kus syr Niva v črievku
200 gramov mrazená zelenina
1⁄2 čajová lyžička vegeta
  trocha čierne korenie
50 millilitrov mlieko
3 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na horúcu panvicu dáme zeleninku, ktorú jemne opekáme, kým sa nerozmrazí a trošku nezohreje.

Zatiaľ očistíme a nakrájame prsíčka na tenšie plátky, ktoré ochutíme čiernym korením a vegetou (alebo podľa chuti iným korením).

Dáme si variť ryžu podľa návodu (ja som použila celozrnnú, ktorú som udusila vo vode s troškou vegety, môže byť aj sáčková).

Keď je zeleninka hotová rozdelíme ju na taniere a panvicu dáme späť na sporák zohriať, pridáme trošku olivového oleja a dáme opiecť mäsko (treba dávať pozor nech sa nevysuší).

Do menšieho hrnca vytlačíme celé črievko syra, pridáme trošku mlieka a vegetu podľa chuti. Na miernom ohni necháme rozpustiť syr a vznikne nám omáčka.

K zeleninke pridáme ryžu a kúsky mäska, ktoré polejeme omáčkou.

Dobrú chuť :-)

Doplňujúce poznámky

veľmi chutné ak sa zapíja s pivkom(beer) (rofl)

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

eva m, St, 17. 11. 2010 - 15:43

nieco podobne robievam aj ja, je to fajneee(y)
Eva (sun)

chiara, St, 17. 11. 2010 - 15:49

aj ja to robievam..unas najoblubenejsie...Maťkovi som to robila na krste pochutka a kapustovo mrkvovy salatik(clap) hranolky a ryža

jamajka (bez overenia), St, 17. 11. 2010 - 20:00

mňam-mňam, už viem, čo budem zajtra variť. Len nezabudnite pri varení menej osoliť, rátajte s tým, že niva je dosť slaná.

EvKaBa, St, 17. 11. 2010 - 21:11

preto používam nivu ako syr v črievku, normálna niva sa nerozpustí veľmi dobre a je až príliš slaná...

chiara, Št, 18. 11. 2010 - 10:50

Ja Nivu struham a rozpusti sa (y)

fidorka, Št, 18. 11. 2010 - 10:59

:-) koľko ľudí,toľko chutí...my zase máme radi,keď sú v omáčke kúsky syra,ktoré sa úplne neroztopili ;-) ,Nivu ani nekrájam,len ju rozdrobím a keď dávam iné druhy syra,tak krájam na kocky,aby bolo cítiť tie hrudky (sun)

eva m, Št, 18. 11. 2010 - 20:11

aj my tak - tie minikusky, co zostanu, su mnamka(y)
Eva (sun)

EvKaBa, St, 17. 11. 2010 - 21:12

preto používam nivu ako syr v črievku, normálna niva sa nerozpustí veľmi dobre a je až príliš slaná...:-)

tigrica182, Št, 18. 11. 2010 - 12:57

juuuj tak to si mi spravila chut - tesim - zajtra vyskusam :)(y) (heart)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama