reklama

Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou

Pridal/a Kamila dňa 07. 02. 2017 - 19:04 - Recepty Kamila
Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou


reklama

Inšpirácia na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed. Moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť Úsmev

Ingrediencie
500 gramov kuracie mäso
180 millilitrov šľahačková smotana
  trocha olej
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
500 gramov mrazená zelenina
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie mäso opláchneme, osolíme, okoreníme. Pekáč vymastíme olejom, rozložíme naň mäso a zalejeme smotanou. Pečieme pri teplote cca 230°C cca 60 minút.

Zeleninu uvaríme nad parou, (alebo krátko podusiť na masle?) môžeme ju zľahka osoliť a okoreniť. Ak máme čerstvú zeleninu, očistíme a nakrájame ju podľa potreby, zvyšok podobne ako pri mrazenej zelenine.

Zelenina získa skvelú chuť ak ju polejeme smotanou, ktorá zostane po upečení mäsa.

Doplňujúce obrázky
Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 1

Kamila

Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 2

Kamila

Kuracie prsia pečené na smotane s dusenou zeleninou, Hlavné jedlá, recept, Kamila, 3

Kamila

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama