reklama

Medové kurča

Pridal/a Kamila dňa 11. 10. 2015 - 18:34 - Recepty Kamila
Medové kurča, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Medové kurča


reklama

Ak sa vám zunovala klasika, vyskúšajte zmenu. ;)

Ingrediencie
1 kilogram kuracie stehná vykostené bez kože
3 polievkové lyžice olivový olej
3 polievkové lyžice sójová omáčka
3 polievkové lyžice med
4 strúčiky cesnak
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
1⁄2 čajová lyžička zázvor sušený
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie mäso umyjeme, narežeme na menšie kúsky a osolíme. Pekáč vymastíme olejom a rozložíme naň mäso.

Olivový olej, sójovú omáčku, med, korenie a zázvor vymiešame. Keď nemáte radi mäso na sladko môžete pridať 1 PL citrónovej šťavy.

Mäso potrieme omáčkou, časť si môžeme odložiť na druhú stranu na neskôr. Pečieme pri teplote cca 230°C najprv cca 25 minút. Potom mäso otočíme, potrieme zvyšnou omáčkou a pečieme ešte cca 20 minút. Mäso môžeme ešte raz otočiť a  malú chvíľu zapečieme.

Podávame s ryžou, varenou zeleninou, zeleninovým šalátom...

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama