Lenka R | Roláda s guľkami a omáčkou
Morčacia roláda, bavorské guľky a omáčka na spôsob sviečkovej
1 | kilogram | morčacie prsia |
8 | kusov | vajce |
10 | kusov | rožky |
15 | kusov | koreňová zelenina |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
2 | kusov | cibuľa |
trocha | soľ | |
trocha | vegeta | |
trocha | čierne mleté korenie | |
trocha | olej | |
trocha | kukuričný škrob | |
1⁄2 | kus | citrón |
2 | decilitre | mlieko |
Morčacie prsia rozmixujem, nakrájam rožky na kocky a zalejem 2 dcl mlieka, z toho v pomere dva rožky pridám k mäsu, zbytok bude na guľky.
Ďalej k mäsu pridám 2 vajíčka, trošku soli, vegety, mleté čierne korenie a premiešam. Urobím bochníčky a dám na plech.
Potom dám nakrájanú zeleninku variť, ochutím troškou soli a korenia.
Medzitým si orestujem na oleji pokrájanú cibuľku a nasekanú petržlenovú vňať, pridám k tým namočeným rohlíkom a ešte pridám 6 vajec, poriadne premiešam a narobím guličky. Tie dám do chladničky stuhnúť.
Medzitým rozmixujem uvarenú zeleninu. Dám piecť mäsko, do vriacej vody / ale potom ju stíšim, aby nevrela / dám variť guličky. Tie sa majú variť tak 25 minút.
Rozmixovanú zeleninu dám ešte povariť, podľa potreby dochutím, a ku koncu pridám trochu kukuričného škrobu rozpusteného vo vode a na záver trošku citrónovej šťavy na zjemnenie Vyberiem mäsko z trúby, pečie sa asi 40 minút.
Povyberám guľky, pokrájam mäsko. Pridám omáčku a môže sa jesť.
Je to trochu časovo náročné, aj keď robím viac vecí súčasne, trvá to vyše 1,5 hodiny. Ale je to fajn obed, zvlášť keď je veľa stravníkov.
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
Lenka R
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.