reklama

Rizoto s kuracím mäsom, šampiňónmi a špenátom

Pridal/a Kamila dňa 30. 01. 2016 - 18:37 - Recepty Kamila
Rizoto s kuracím mäsom, šampiňónmi a špenátom, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Rizoto s kuracím mäsom, šampiňónmi a špenátom


reklama

Recept s fotopostupom na moje najobľúbenejšie rizoto. Stále sa pokúšam dopracovať k verzii, ktorú si dávam v jednej reštike tak raz do roka. Už som blízko. Rizoto ma učila variť staršia dcéra. 

Ingrediencie
400 gramov kuracie prsia
150 gramov šampiňóny
100 gramov špenát
1 kus cibuľa
4 strúčiky cesnak
80 gramov maslo
50 gramov parmezán
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
600 millilitrov vývar
400 gramov ryža guľatozrnná
200 millilitrov biele víno
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Na troche masla, cca 40g, opečieme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kuracie prsia, chvíľu opečieme, pridáme soľ, čierne korenie a dusíme cca 10 minút. V prípade potreby podlejeme vývarom.

Šampiňóny očistíme, nakrájame a pridáme k mäsu. Malú chvíľku podusíme. Prisypeme ryžu, za stáleho miešania opečieme, kým získa lesk, začne "šušťať".

Prilejeme víno a necháme ho ryžou vsiaknuť, časť odpariť. Stále miešame.

Postupne po naberačkách pridávame horúci vývar a za stáleho miešania varíme, kým nie je ryža skoro úplne mäkka. V prípade potreby ešte dosolíme, dokoreníme, závisí aj od slanosti parmezánu, ktorý pridáme na záver.

Na záver pridáme opláchnutý špenát a asi len minútu ho necháme spariť. Rizoto vypneme, pridáme zvyšné maslo a parmezán a premiešame. Hotovo. Pri servírovaní ešte môžeme posypať strúhaným syrom.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, So, 30. 01. 2016 - 19:49

Práve som išla písať, že tá kombinácia šampionov a špenátu je fantastická. Už som k tomu pridala uvarenú šošovicu - výborné. Dnes som k tomu pridala uvarenú ryžu a ešte lepšie. Aj táto varianta musí byť fajn. My sme k tej ryži jedli lososa - to je také tradičné jedlo po vysvedčené u nás :)

Kamila, So, 30. 01. 2016 - 20:31

No ja som sa pre zmenu ešte k tej šošovici okrem polievok nedostala.Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama