reklama

Rizoto so zeleným hráškom

Pridal/a FaFrNoK dňa 10. 09. 2012 - 15:14 - Recepty FaFrNoK
Rizoto so zeleným hráškom, Hlavné jedlá, recept, FaFrNoK

FaFrNoK | Rizoto so zeleným hráškom


reklama

Vhodné na ľahké letné dni.

Ingrediencie
280 gramov ryža
2 polievkové lyžice olivový olej
1 liter zeleninový vývar
200 gramov hráškové lusky
150 gramov hrášok
1 hrnček parmezán
1 deciliter biele víno
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hráškové struky očistíme, umyjeme a povaríme krátko vo vriacej vode s kvapkou oleja. Scedíme.

Zelený hrášok povaríme približne 5 minút. Precedíme. Polovičku hrášku rozmixujeme s vývarom na jemný krém.

Struky orestujeme na oleji, pridáme ryžu, spolu restujeme asi 2 minúty, pridáme víno a varíme asi 15 minút za občasného miešania.

V polovici varenia pridáme zelený hrášok a pred koncom krém pripravený z hrášku.

Pred podávaním pridáme nastrúhaný parmezán a trochu extra vergine olej.

Doplňujúce poznámky

Rizoto si určite urobte z čerstvého zeleného hrášku nie mrazeného.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

lydusha (bez overenia), Po, 10. 09. 2012 - 17:51

Do talianskych rizôt nedávam na záver olej, ale maslo, ostane úžasne krémové, mňammm. Hráškové, hubové a špenátové- moje top :-) medzi rizotami:-)

FaFrNoK, Ut, 11. 09. 2012 - 11:15

Ahoj. Vidim, ze doslo k nedorozumeniu. Olej nepridavam do rizota, ale na rizoto. Kremovitost zabezpeci krem z hrasku, ale ked uz mam rizoto na tanieri, tak ho este na zaver posypem parmezanom a pokvapkam olivovym olejom (najlepsie extra vergine).

lydusha (bez overenia), Ut, 11. 09. 2012 - 12:56

ahaaaaa chaaapem :-) Ja tu kremovistost dorabam maslom, no musim skusit aj tvoj recept :-)

M.á.r.i.a, St, 13. 03. 2019 - 11:09

V tom rizote na obrázku je aj žltá cuketa, autorka zabudla pridať do receptu .... 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama