utopence so 100% obsahom mäsa
4 | kusov | býčie žľazy |
8 | kusov | čierne korenie |
10 | kusov | baranie rohy |
kus | soľ | |
1⁄2 | polievková lyžica | mleté korenie |
1⁄2 | polievková lyžica | olej slnečnicový |
700 | millilitrov | voda |
300 | millilitrov | vínny ocot |
2 | kusov | cibuľa |
Nálev: | ||
1 | liter | voda |
2 | polievkové lyžice | cukor |
2 | kusov | bobkový list |
1 | kus | chilli paprička |
2 | polievkové lyžice | soľ |
1. Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme celé korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme na miernom ohni pol hodinu, Vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar).
2. Nálev: uvaríme vodu s octom, pridáme soľ, cukor, olej, bobkový list, chilli, a varíme 2 minúty a necháme vychladnúť.
3. Do dostatočne veľkého pohára striedavo ukladáme nakrájanú cibuľu, baranie rohy, vychladnuté žlazy. Všetko zalejeme vychladnutým nálevom a v chladničke necháme týždeň odpočívať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.