reklama

Cheesecake s jablkami...

Pridal/a anjeli dňa 06. 11. 2013 - 20:46 - Recepty anjeli
Cheesecake s jablkami..., Koláče, recept, anjeli

reklama

netradičný jesenný koláčik...

Ingrediencie
150 gramov sušienky
125 gramov maslo
500 gramov tvaroh
400 gramov kyslá smotana
1 kus vanilkový puding
1 kus vanilkový struk
1⁄2 kus citrón
150 gramov práškový cukor
5 kusov vajce
4 kusov jablko
50 millilitrov jablkový džús
25 gramov cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si pripravíme jablká, ktoré pôjdu na povrch...jablká očistíme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké mesiačiky, dáme do kastrólika, zasypeme cukrom, zalejeme džúsom a dáme prikryté dusiť. Od bodu varu si ich necháme podusiť ešte 5 minút. Potom jablká necháme v kastróliku vychladnúť.

Potom si pripravíme sušienky...roztlačíme ich a zmiešame so zmäknutým maslom alebo Herou. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy /ja som mala len 22 cm, postačila, ale väčšia by bola lepšia/. Nalejeme krém a dáme piecť na 170°C na 20 minút. Navrch naukladáme mesiačiky z jabĺk, zalejeme šťavou, ktorú jablká pustili a ešte necháme piecť 45 minút. Upečený cheesecake necháme ešte 1 hodinu v teplej rúre s pootvorenými dvierkami. Potom ho necháme vychladnúť a na pár hodín dáme ešte do chladničky.

KRÉM: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do misy si dáme práškový cukor, žĺtky, dreň s vanilkového struku /alebo vanilkovú arómu/, kôru z citróna - vyšľaháme do penista a potom pridáme tvaroh /alebo tvaroh a Lučinu/, kyslú smotanu,puding, šťavu z citróna a znovu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Doplňujúce poznámky

treba piecť vo väčšej tortovej forme /aspoň s priemerom 26 cm a viac/ alebo vo vyššej forme /okolo 10 cm/

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama