reklama

Hroznový koláč

Pridal/a fidorka dňa 16. 01. 2012 - 23:24 - Recepty fidorka
obrázok k receptu

reklama

Dostali sme hrozno,tak som vyskúšala upiecť koláč.Nebanujem je výborný.

Ingrediencie
400 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
1 balík prášok do pečiva
1 čajová lyžička citrónová kôra
3 kusov vajce
150 millilitrov olej
150 millilitrov biely jogurt
  hrozno biele
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misy dáme všetky suroviny na cesto, vajíčka nedávame celé, iba žĺtky. Všetko spolu premiešame a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.

Mne sa zdalo že je cesto akési tuhé, tak som priliala aj mlieko, aby to šlo ľahšie rozotrieť na plech.

Umyté hrozno rovnomerne rozložíme na cesto a pečieme na 180st. asi pol hodinku. V pôvodnom recepte je ale dodatok, že zo zvyšných bielkov môžeme vyšľahať sneh a natrieť na koláč a nechať zapiecť.

Ja som ho vyšľahala nad parou s vanilkovým cukrom a podľa hustoty som prisypávala aj kryštálový cukor. Natrela som to už na hotový koláč a nechala som asi dve minúty zapiecť.

Hrozno pri pečení praská a púšťa šťavičku, po okrajoch je cesto také fajnovučké, lesklé a skaramelizované.

Výnos
1 plech
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama