reklama

Jablkovo - čučoriedkový pie

Pridal/a anjeli dňa 24. 07. 2013 - 19:43 - Recepty anjeli
Jablkovo - čučoriedkový pie, Koláče, recept, anjeli

reklama

Ovocným koláčom zo sezónneho ovocia neviem v lete odolať...

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1 čajová lyžička soľ
4 polievkové lyžice voda
500 gramov jablko
300 gramov čučoriedky
160 gramov kryštálový cukor
25 gramov maslo
2 polievkové lyžice zemiakový škrob
2 kusov žĺtok
175 gramov Hera
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najskôr si pripravíme cesto...do múky nasekáme 175 g zmäknutej Hery alebo masla, pridáme 1 PL kryštálového cukru a lyžičku soli, zarobíme cesto, do ktorého pridávame vodu podľa potreby /mne stačili 4 PL/, stačí toľko, aby sa cestíčko dalo "dokopy".

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke. Zatiaľ si pripravíme jablká, očistíme ich vykrojíme jaderníky a nakrájame na kocky, dáme do misky, zasypeme 80 g kryštálového cukru, čučoriedky umyjeme necháme odkvapkať a a 200g z nich pridáme k jablkám, zvyšok odložíme. 25g masla, 80g kryštálového cukru, žĺtky a 2 PL škrobovej múčky vymiešame.

Pripravíme si formu na koláčik: vymastíme ju a vysypeme múkou. Cesto vytiahneme z chladničky, rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko, prenesieme do formy, vyložíme ním aj boky formy.

Maslovo žĺtkovú zmes vylejeme na pripravené cesto, lyžicou rozotrieme po spodku a bokoch.

Z ovocia zlejeme šťavu a rozsypeme ho na pripravené cesto, vrch posypeme zvyšnými čučoriedkami. Odloženú 1/3 cesta vyvaľkáme natenko, ostriežkou alebo ostrým nožom nakrájame pásiky asi 1 cm široké, poukladáme na koláčik ako mriežku, pritlačíme a šupneme do rúry.

Najskôr pečieme 10 minút na 200°C, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte 1 hodinku. Vyberieme a necháme vychladnúť Čas na prípravu som uviedla od začiatku prípravy, pokým sa neupečie, takže samotná príprava netrvá tak dlho.

Doplňujúce poznámky

podávame s osladenou šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama