reklama

Kokosovo-čokoládový koláč bez múky

Pridal/a Kamila dňa 05. 10. 2015 - 15:46 - Recepty Kamila
Kokosovo-čokoládový koláč bez múky, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na originálny kokosový zákusok s minimom ingrediencii, bez múky... Jednoduchšie to snáď už ani nejde.

Ingrediencie
300 gramov kokos strúhaný
100 gramov maslo
100 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov šľahačková smotana
200 gramov horká čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus

Maslo s cukrom a tretinou kokosu dôkladne vyšľaháme. Pridáme zvyšný kokos, stačí už len ručne premiešať, aby sa všetko spojilo. Hmotu roztlačíme do maslom vymastenej formy, alebo dáme papier na pečenie, tak aby sme mali vyššie okraje. Pečieme prikryté papierom na pečenie cca 10 minút potom odkryté cca 5 minút pri teplote cca 190°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Ja som to trošku prehnala, vrch bol kus tmavší.

Ganache

V horúcej smotane roztopíme čokoládu, necháme vychladnúť a nalejeme na vychladnutý korpus.  Dáme na hodinku schladiť do chladničky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, St, 07. 10. 2015 - 11:43

Opäť niečo super Áno, čakám návštevu isto vyskúšam. Oceňujem, že je bez múky, nevadí šľahačka...hahahaChichocem sa

Kamila, St, 07. 10. 2015 - 11:49

No jasne, šlahačka Pohoda ale zas to nie je krem s maslom ;) a hlavne je to uplne jednoduche. Inak ja som to skusila aj s medom, ale v korupse bol velmi vyrazny, tak asi radsej cukor, nemusi byt vela.

Darinocka, St, 07. 10. 2015 - 22:27

Kamka,prosím,aký je asi priemer formy na pečenie?KvietokSlnko

Iwa, Pi, 09. 10. 2015 - 09:24

Super! Vyskúšam, čakáme bezlepkovú návštevu Úsmev

Iwa, So, 10. 10. 2015 - 20:59

Neviem, kde som spravila chybu, ale mne sa korpus príšerne mrvíííí Plačem ale deti aj tak zjedli, len že je veľmi sladký. 

Kamila, So, 10. 10. 2015 - 21:11

To ma mrzi, ta neviem, moj drzal pokope. Sladky nebol, bo horka cokolada bola dost horka. Hambím sa

Iwa, So, 10. 10. 2015 - 21:15

Ešte možno chyba môže byť v nastavení rúry... mala som teplovydušný ohrev na 190°C. Žeby som vyskúšala horný + spodný ohrev? Alebo som ho mala nechať dlhšie. Nevadí, nechcú deti, aspoň dospelým viac ostane ku káve Mrkám 

Kamila, Po, 12. 10. 2015 - 08:53

Ja som mala klasiku spodný a horný ohrev a je fakt, ze ono to podrásto až v tej záverečnej fáze, keď už chytalo aj výraznejšiu hnedú farbu.

Iwa, Po, 12. 10. 2015 - 17:04

Tak nabudúce budem múdrejšia :)

Iwa, So, 10. 10. 2015 - 21:19

A keď pozerám na obrázky, ani mi tak pekne nenapuchol ako Tebe. Asi som málo vyšľahala? 

Kamila, Po, 12. 10. 2015 - 08:54

Zrejme kokos potrebuje dôkladnešie prešľahanie, ja som použila mixér s ostrými nožmi, aby sa z kokosu uvolnil tuk?

Iwa, Po, 12. 10. 2015 - 17:06

Takže mixovať ako detskú stravu...  ja som mala klasické metličky ako na šľahačku Vyplazený jazyk Ale míňa sa, určite nevyhodíme Veľký úsmev

Kamila, Po, 12. 10. 2015 - 18:12

Aj ja pre istotu ešte raz vyskúšam, čo to  bude až to bude, kde môže byť problém.

M.á.r.i.a, St, 14. 10. 2015 - 15:55

Vyskúšané, zjedené...bol výborný ! Dievčatá to robí teplovzdušná rúra, veľmi vysušuje a potom sa to drobí.Piekla som na 175 st. a prikryla som na záver keď začalo chytať farbu. Sladké to nemôže byť keď naozaj nešetríte na dobrej čokoláde. Veď v celom je len 100 g cukru. Prajem veľa krásnych sladkých pokusov.Úsmev

Kamila, St, 14. 10. 2015 - 19:38

Som rada, ze sa podaril. Úsmev

Klaudia17, Pi, 16. 10. 2015 - 15:28

dievčatá,píše sa v horúcej šlahačke rozpustíť čok,tá šlahačka sa varí a potom šup čoko,alebo?

Kamila, Pi, 16. 10. 2015 - 16:14

Uz som robila viacer verzii, napr. , ze som v miske nad parou zohrievala aj slahacku aj cokoladu naraz, kym sa cokolada neroztopila. Ak chcem usetrit hrniec tak zohrejem len smotanu, tesne pred varom ju vypnem a rozpustim v nej cokoladu.

Klaudia17, Pi, 16. 10. 2015 - 17:43

dopečený,korpus je taký zvláštny,iný sa mi zdá akoby z toho kokosu mastný,trošku sladší nabudúce dám 7 dkg cukru miesto 10-tich,možno je to tým?!že sme nevydržali ani čok.riadne nestuhla a sme koštovali,ale ináč rýchly,dobrý.Torta

Kamila, Pi, 16. 10. 2015 - 17:47

ono ked postoji je lepsi, aspon ten moj, jasne cukru sa da ubrat. Ozaj zavisi aj od toho ako velmi horka je cokolada.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama